Interviu exploziv cu Robert de Niro despre legătura dintre vaccinuri și autism

De la minutul 2.20 actorul Robert de Niro își exprimă foarte ferm poziția față de chestiunea vaccinurilor și legătura lor cu autismul. Săracul face eforturi să vorbească calm, dar îl trădează ochii, care lucesc de lacrimi (min. 6).

Tot el îndeamnă publicul să vadă și filmul Trace amounts, care prezintă legătura criminală dintre vaccinuri și autismul copiilor.

 • Flavian

  Ai uitat sa mentionezi ca Robert de Niro nu se declara anti-vaccin ci pro.
  Dar na, sa nu ne uitam la ce zice omu ci la cum i-a sclipit ochiu in momentul interviului si care acea sclipeala ne arata ca el de fapt e anti si e la mana corporatiilor.

  Eh, vedem ce ne lasta mintea sa vedem.

  @rapcea, poate ii contactezi pe producatori, le pui statistica de pe site si te oferi sa le gazduiesti filmul aici pe blog. Iti promit ca ma uit si eu.

 • JE

  Descarcati “Trace Amounts” de aici:
  (sunt seederi chiar daca indica zero)
  http://bit.ly/1VqoFMr

  Daca aveti nevoie de client torrent folositi Deluge:
  http://deluge-torrent.org/

 • MR

  Flavian, chiar nu am chef sa mai traduc si ce spune de Niro. Dar in nici un caz nu spune ca e pro-vaccin.
  Il citez din memorie.Spune ca nu trebuie creata o isterie cu privire la ele, dar ca sunt dovezi ca nu sunt bune pentru toata lumea, ca unii oameni au sensibilitati la ele cum sunt si oameni cu intolerante la antibiotice. Si ca acesti oameni ar trebui protejati astfel incat sa nu fie vaccinati. Si ca doreste o dezbatere pe tema asta, pentru ca sunt voci care cer vaccinarea obligatorie, ceea ce nu e ok.
  Ti se pare asta o atitudine pro-vaccin ?!

 • zamolxe

  I am not anti-vaccine, I want safe vaccines

  Apoi de Niro spune mai departe că anumiți oameni mor de la injecții gen penicilină, ceea ce a adevărat, și că așa cum penicilina nu se dă la anumiți oameni din cauza asta, le fel ar trebuie să fie și cu vaccinurile.
  Problema e aici că sunt lucruri diferite. Nu sunt medic sau biolog, dar cunosc destui și am învățat destule de la ei.
  Penicilina, și în general antibioticele, sunt agenți activi. Au cu siguranță potențialul de a crea probleme (și eu sunt alergic la eritromicină rău de tot, din copilărie) dar asta tocmai datorită naturii lor active. Pot produce de la reacții ușoare (greață, vărsături) la chestii grave (gen șoc anafilactic).
  Vaccinul e diferit, pentru că nu e un agent activ. Sunt viruși morți sau dezactivați. Nu interacționează cu organismul în mod activ, cum o fac antibioticele.
  Singurele substanțe din vaccin care ar putea produce probleme (gen reacții alergice) sunt aditivii. Și aici se studiază, se lucrează încă pentru a reduce astfel de riscuri la minim.

  Cât despre povestea cu autismul și thimerosal-ul, am mai dat link dar nu prea cred că lumea citește, așa că dau aici ce e mai important:

  The primary argument made for an association between thimerosal and ASD is that the rate of diagnosis of ASD has been steadily increasing since the early 1990s. At that time also the routine vaccine schedule was increasing, resulting in an increasing total dose of thimerosal. The antivaccinationists then assume causation from correlation to blame rising ASD rates on thimerosal.

  However, by 2002 thimerosal was completely removed from the routine vaccine schedule, and now remains only in some flu vaccines. The total dose of thimerosal exposure is far below 1990 levels, before ASD diagnoses began to rise. Antivaccinationists predicted that ASD rates would fall dramatically in the years following the removal of thimerosal from most vaccines – but rates have continued to rise without even the slightest change in the rate of increase. This is a powerful refutation of the thimerosal-autism hypothesis, and has been replicated in other countries.

  ASD=Autism Spectrum Disorder (boli din sfera autismului)

  Deci statistic e contrazisă ipoteza. Cazurile de autism au continuat să crească numeric deși thimerosal fusese eliminat complet din vaccinuri.

  Iar apropo de de Niro și povestea cu festivalul, citiți și alte opinii, că face bine să știm o problemă din cât mai multe unghiuri:

  https://www.sciencebasedmedicine.org/vaxxed-and-the-tribeca-film-festival-how-robert-de-niro-learned-the-hard-way-about-andrew-wakefield-and-the-antivaccine-movement/#more-41368

 • Ecce Homo

  Desigur nu este prima sau ultima dată când factori emoționali distorsionează sau eclipsează total facultatea rațională… Șarlatanii profită de când lumea de vulnerabilitatea procesului nostru de decizie, maiales al bătrânilor dar și al unor tineri cu lumina mai stinsă…
  Predispoziția la această vulnerabilitate ar putea fi genetică, ce mai spune nașul despre tatăl său?

 • Ecce Homo

  În oarecare măsură se pare că toți avem această vulnerabilitate, maiales la beție… sau la un tur prin spatele altarului sau dacă scapi săpunul la un duș comun 🙂

 • flavian

  @MR
  Daca dl De Niro nu vrea isterie, ce-i cu titlul bombastic? Ce a fost exploziv in interviu? Omu cu problema vrea discutii, tu cu copii sanatosi si vaccinati vrei BUZZ? Ti se pare ok?

 • MR

  @Flavian,

  un subiect poate fi exploziv fără să fie isteric. Exploziv este subiectul vaccinului raportat la pericolele pentru sănătatea copiilor. Dar pentru asta trebuie să fii părinte, ceea ce nu e cazul tău.

 • Kurrupt

  Cu siguranță este și cazul lui De Niro Sr., părinte…

 • Flavian

  Explosiv este faptul ca sunt parinti care isi vaccineaza copii si ii indeamna pe altii sa nu o faca. La chestia asta i se mai spune si ipocrizie, dezimformare, minciuna, duplicitate.

  Duplicitar este si faptul ca desi ti se pun documente sub nas, tu aplici, la fel ca si conducerea MISA, tehnica strutului: o ti pe a ta si eludezi meandrele concretul( ca sa citez un clasic in viata).

  Despre varicela multi zic sa nu vaccinezi copilul ca e mai bine sa faca boala. Iata acu cateva zile un articol pe un site elvetian despre un copil care a facut varicela, a dat in complicatii cu febra. Doctorii au prescris ibuprofen pentru scaderea febrei si era sa se termine rau.
  http://www.20min.ch/ro/news/monde/story/Le-r-sultat-de-l-ibuprof-ne-pendant-la-varicelle-23400618

 • Kurrupt
 • MR

  Flavian,

  Eu îndemn părinții să se informeze. Să caute alternative, cum o fac și eu. Și să aleagă. Singuri. Pentru că e responsabilitatea lor față de copii lor, cum este și a mea față de copii mei. Nimeni nu mă va feri de consecințe dacă voi greși. Dacă copilul meu va ajunge un paraplegic sau un autist, eu voi duce povara lui pentru tot restul zilelor mele. Am cunoscut astfel de părinți, le-am citit în ochi regretul de a nu fi fost mai prevăzători, mai atenți.
  Dar tu ai o problemă personală cu mine, se vede de la o poștă treaba asta. Pentru tine, tema vaccinurilor este doar un pretext să mă combați. Însă pentru mine și ceilalți părinți, e o temă mult prea serioasă pentru a o folosi ca armă de război personal pe comentarii.
  Pe mine m-au sunat zeci de părinți, mi-au scris pe mail, pe facebook, îngrijorați, căutând soluții, ca și mine.
  Am alertat zeci de medici, farmaciști, virusologi, am promisiuni de la mai mulți oameni care caută să găsească vaccinuri cât mai sigure pentru copii.
  Săptămâna viitoare miercuri voi primi primul vaccin împotriva hepatitei B din Elveția, făcut la standarde ok, și sper să primesc și pe cel anti-polio.
  Însă nu de la Sanofi-Pasteur sau GSK.
  Când voi primi aceste vaccinuri, voi posta informația pentru ca toată lumea să beneficieze și să aibă o alternativă.