Mare btaie pe net ce s-a ncins n jurul lui Marian Munteanu, candidatul PNL la Primria Capitalei. Calcule peste calcule, atacuri și contraatacuri. Cum s-a ajuns aici ?

S recapitulm. Cine este Marian Munteanu ?!

n 1989 Marian Munteanu era un fel de student tomnatic ( avea 27 de ani), membru PCR și secretar de an al Asociației Studenților Comuniști. Nu oricine ajungea s fac facultate pe vremea comuniștilor. Trebuia s ai “origine social sntoas”, ceea ce nu era cazul lui Marian Munteanu, care avea tatl fost cadru militar și deținut politic n Siberia. Dovad c ntre 1983 și 1987 (anul intrrii la facultatea de Litere a Universitții București) a lucrat la Metrou.

Pentru astfel de persoan cu “dosar ptat”, singura șans de a-i fi acceptat dosarul la nscrierea n facultate era colaborarea cu Securitatea, delațiunea. n anul 1999 cotidianul „Atac la Person” a publicat pe prima pagin n facsimil acordul de colaborare semnat de Munteanu cu Securitatea n septembrie 1988.

Dan Zamfirescu spunea ntr-un interviu dat n 1993, c i-a propus lui Munteanu s și dezvluie unul altuia gradul pe care l au n Securitate. Și c, mai mult, Munteanu era preocupat n decembrei 1989 c dosarul su va fi dat publicitții. Chiar Ion Coja afirm pe blogul personal, fr menajamente, c studentul Munteanu, pe care el l-a dus la Țutea și pe care l-a susținut apoi n lupta politic, este securist

Revoluția anti-comunist din 1989 l prinde comunist și lider student, dar pe 22 decembrie și mnnc carnetul roșu de membru de partid iar pe 23 nființeaz Liga Studenților, simplu, fr comuniști.

n mediul Ligii din 1990, el este unul dintre promotorii discursului de tip legionar, fapt ce alimenteaz cu argumente hotrrea lui Iliescu de a “strpi elementele legionare” din Piața Universitții.

Pe noi ne intereseaz ns traseul su sinuos prin viaț, cci marele public nu cunoaște prea multe despre viața celui se s-a vrut președintele Romniei n 2000 și Primarul Capitalei n 2016.

Dup omorul luat de la mineri n 1990, devine primul președinte al Alianței Civice dominate de Grupul de Dialog Social (GDS), cloaca aia infect de așa-ziși oameni de cultur – toți cu angajamente semnate cu Securitatea. Demisioneaz dup doar cteva luni, termin facultatea n 1991.

ntre cele dou experiențe politice ale lui Munteanu, cu Mișcarea Pentru Romnia (1992-1995) și PUNR (2000), acesta efectueaz un stagiu de specializare n științe politice și guvernamentale la Washington, SUA, ca bursier al Național Forum Foundation (Admiral Jeremiah Denton Foundation) n 1993.

De menționat c toți așa-zișii bursieri romni de la americani, de dup 89, au fost racolați ca agenți de influenț de ctre Unchiul SAM, care n general nu face cadouri, ci doar investiții profitabile. Relația cu americanii ncepuse de altfel din primele zile ale Pieței Universitții, cnd Ambasada SUA la București devenise un fel de sponsor neoficial al Pieței, furniznd de toate pentru toți, inclusiv material pentru note informative oferite de ctre unii dintre patrioții ei vizitatori… dar despre asta cu alt ocazie.

n 1998 l regsim alturi de delegația care l nsoțea pe premierul Radu Vasile n Italia, ca apoi n 1999 se zvonea c se va nscrie n PNL.

Interesant este și saltul lui Munteanu de la preocuprile politice, universitare și culturale, la cele economice. Brusc, din 1995 pn n 1999, Marian Munteanu devine un “prosper om de afaceri” astfel c este ales vicepreședinte alConfederației Naționale a Patronatului Romn (CNPR), organizație pe care o reprezint (1999-2006) n cadrul Comisiilor tripartite de Dialog Social (Guvern-Patronat-Sindicate) de pe lng Ministerul Educației, Ministerul Culturii și Ministerul Muncii. n aceast calitate reprezint Romnia, n 2000, la Congresul Internațional al Muncii de la Geneva. n 2000 a fost ales vicepreședinte al Uniunii Generale a Industriașilor din Romnia (UGIR); a fost delegat la Congresul Internațional al ntreprinztorilor și Industriașilor (Vilnius, 2000 șiMoscova, 2001) și membru al Consiliului CIII.

Transformarea lui Marian Munteanu din lider al studenților (comuniști și anti-comuniști) n om de afaceri prosper, cu sediu n Piața Rosetti, l-a fcut pe rposatul Cristian Pațurc, autorul imnului golanilor, s scrie despre el:“Marian Munteanu a luat-o cu afacerile, n-a mai bgat n seam pe nimeni. Da, a ajuns i sta mare i tare. A ajuns pe dracu’. Vali Sterian a fost singurul care l-a nfruntat i l-a fcut trdtor nenorocit”.

Din 2000 și pn n prezent, activitatea lui Marian Munteanu este una… nepublic. Nu pare s se ocupe cu nimic n mod special (n afar de diverse activitți culturale), ns menține contact activ cu tot felul de persoane (ncepnd de la președintele AVMR – Ene Viorel și terminnd cu diverși lideri informali naționaliști, pe care i tot convoac la diferite ntlniri). Nu reușește s cștige ns ncrederea mediului naționalist, datorit strnsei sale colaborri cu Virgil Mgureanu, fostul director SRI.

Ce nu sun bine n povestea cu Marian Munteanu ?

n primul rnd, pentru un om cu simpatii legionare declarate, nu prea nțeleg cum poate candida din partea PNL-ului, partidul al crui lider a promovat n Parlament legea anti-legionar ?

Recunosc c prin contrast, Marian Munteanu devine un pic mai simpatic atunci cnd vezi cum l atac cu spume la gur pe motiv de legionarism, toat șleahta de jidani și jidniți din structurile conectate la banul public romnesc.

Care este ns miza acestui joc ?

Am aflat-o ntmpltor, de la un fost coleg de lig de-a lui Munteanu, actualmente ziarist șomer, care se temea c potrivit sondajelor, PSD-ul o s ia tot la alegeri (“futu-I morții msii !”).

Ori, o ntoarcere a PSD-ului la putere n contextul geo-politic actual și așa destul de ncordat dintre Euro-SUA și Rusia, ar nsemna o dinamitare a tuturor eforturilor axei UE-USA de ndeprtare a Romniei de Rusia.

Iar cum alegerile la Primria Capitalei au rolul de a slta n rezultatele de la alegerile parlamentare, cu cel puțin 5 procente pe cștigtorul care reușește s și nșurubeze un primar al Bucureștilor, miza btliei este una evident.

Rușii și-au activat toate “conservele” de politruci copii de activiști sovietici, punndu-i s “țipe” la adresa presupusului “antisemitism” și “legionarism” a lui Marian Munteanu, n vreme ce vectorii mediatici euro-americani l susțin pe Marian Munteanu, trecndu-i cu vederea pcatele colaboraționismului cu vechea și actuala securitate, pentru a salva ce se mai poate salva din voturile pe care PSD-ul ameninț s le cștige masiv la alegerile din acest an.

De aici scoaterea n decor de ctre DNA (la solicitarea americanilor, probabil) a candidatului Orban și nlocuirea cu “rezerva” Marian Munteanu, care și fcea “nclzirea” mediatic n așteptarea intrrii pe teren, de vre-o 8 uni, de cnd tot apare pe la TV ca invitat permanent la emisiunile lui Rareș Bogdan.

Avnd n vedere c lupta se va da din primul tur, este evident c din ecuația btliei cu PSD-ul euro-americanii au exclus din start partidele mici dar oneste, cum este cazul Partidului Național Democrat condus de Daniel Fenechiu.

“Tovarșii” europeni și americani trebuie s știe ns c n cursa electoral anti-PSD au mizat pe un “cal mort”, cci bucureștenii s-au sturat de impostori și mincinoși, cu att mai mult cu ct oferta vine din partea PNL-ului, un partid aliat sub sigla USL, pn mai ieri, cu PSD-ul.

Dac s-ar fi jucat onest n Romnia, euro-americanii ar fi trebuit s susțin, cu riscul de a pierde, un candidat curat, anti-comunist, cum este spre exemplu Daniel Fenechiu, iar nu indivizi cu traseu dubios.

Pe mine m irit n egal msur manipularea ordinar a rusoilor, la paritate cu cea a agenților de influenț euro-americani.

Tocmai de aceea, m piș pe variantele oferite de PSD și PNL și voi vota PND-ul lui Fenechiu, singurul candidat pe care l cunosc personal și despre care pot bga mna n foc pentru el c nu a furat, nu fur și e capabil s reziste la tentația de a fura, dac va fi ales.

 

, , , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *