Dictionarul Medical Ilustrat de la A la Z: VACCINURILE provoaca AUTISM

12108173_1644264519180319_838644672330365163_n 12109881_1644280872512017_3075308737314093891_o

Colegiul Medicilor din Romania admite ca VACCINURILE provoaca AUTISM

Iata ce putem citi in Dictionarul Medical Ilustrat de la A la Z, editia 2, editura Litera, la pagina 7.
“Este posibil ca autismul sa apara ca urmare a expunerii la o sare de mercur, thimerosal, continuta in vaccinuri, mai ales in urma efectuarii unor vaccinari multiple.
[…]
Astazi nou-nascutii si copiii sunt inca expusi la doze reduse de mercur atat prin dieta, cat si prin alte forme de poluare a mediului sau prin vaccinuri, in care thimerosalul este utilizat drept conservant si injectat in mai multe reprize direct in sange”

 • zamolxe

  1. Este posibil. Nici un studiu serios nu a arătat conexiunea.
  2. Cei care au scris dicționarul nu știu că nu se mai folosește sarea respectivă, tocmai datorită suspiciunilor?

 • MR

  @Zamolxe
  O să te miri, dar Românica nu a intrat încă în Europa aia fără timerosal. Avem încă pe piață vaccinuri ce “pot conține urme de timerosal”, după cum scrie la prospect. WTF ? Ce sunt alea “urme de timerosal” ? Păi dacă a fost intrerzis din 2002, ce căuta în hexavalent (varianta anterioară a lui hexacima) comercializat în România chiar și în 2013-2014 ?
  Ai cumva tu posibilitatea să verifici exact compoziția vaccinului administrat ?

 • Flavian

  @Rapcea, hai sa o luam incet si metodic.
  1 – in ce vaccin de pe piata 2016 gasesti tu timerosal? Te rog sa pui la dispozitie prospectul.

  ( hai ca e greu cu adevarul asa ca rezolvam punctul 1 si apoi vedem )

 • MR

  @Flavian,
  Cauta-ti singur. Daca te intereseaza, cauti. Repet, nu sunt aduse din UE. Nu ma intereseaza sa te conving.

 • Flavian

  Sigur , un prost zice ca e o comoara pe fundul oceanului si fraierii tre sa sara sa-i dovedeasca contrariul? Tu afirmi ca exista timerosal in vaccinurile pentru copii, tu trebe sa iti sustii afirmatiile, Ultima data ai pus un prospect din 2006 parca si nu din 2016. De ce din 2006 si nu din 1990 sau 1900 sau 1006BC asta doar mintea ta de avocat o stie.

  Grele cu adevarul domnule avocat. Un punct pe lista nici pe ala nu poti sa-l rezolvi cinstit. Si tu te iei in gura cu Big Pharma? Si tu rezolvi problemele din Misa? Si tu vrei sa fii alternativa la politicienii corupti? Si tu vrei sa fii suflatorul in fluier ( whistleblower ) ?

  @zamolxe, intenselight
  Ce are Rapcea de nu stie sa raspunda la intrebari simple? E stricat, are probleme mentale, ii e frica de adevar, probleme cu asumarea raspunderii?

  https://pbs.twimg.com/media/B3lpX8YCUAANmsw.jpg:large
  Cam asa si cu vaccinurile, niciodata nu o sa multumim cerului ca anumite capete s-au luminat si au gasit metode de protectie, tot timpul vom avea niste gica contra care vor gasi probleme la solutii.

 • zamolxe

  @Flavian
  Eu înțeleg temerile lui Mihai. Și eu am copil mic și mi-am pus și eu multe întrebări. Din fericire am primit răspunsuri competente de la oameni care știu ce vorbesc și am făcut inclusiv vaccinurile opționale.

 • zamolxe

  @MR
  Eu da, aș avea mijloacele de a verifica ce conține un vaccin (avem la universitate un spectroscop). Dar sigur că majoritatea oamenilor nu au și sincer nici eu nu cred că m-aș pune să fac astfel de verificări.
  Mă limitez la a citi prospectul și la a întreba oameni în care am încredere atunci când am îndoieli.

 • Feli

  Vaccinofilii resping pana si propriile lor surse. Este motivul pentru care nici Pasteur nu a scris niciodata nicio carte, deoarece isi contrazicea permanent propriile afirmatii, iar din carnetele lui personale, analizate de prof. Geison in cartea “Stiinta privata a lui Louis Pasteur”, a reiesit ca toate experimentele marelui “geniu” fusesera falsificate. Un plagiator ordinar – pe asta se bazeaza industria farma!
  Revenind la carte si la faptul ca vaccinofilii iti vor da in cap cu afirmatia “nu mai e mercur in vaccinuri”, se stie ca si asta e o minciuna.
  Iata declaratia Institutului Paul Ehrlich despre Thiomersalul din vaccinuri (http://www.pei.de/SharedDocs/Downloads/bundesgesundheitsblatt/2004/2004-thiomersal-impfungen.pdf?__blob=publicationFile&v=1 — pag. 3):

  “Un copil imunizat in prezent cu vaccinuri plurivalente dupa schema recomandata de Comisia STIKO nu mai primeste injectie cu Thiomersal, respectiv I SE INJECTEAZA DOAR CANTITATI REZIDUALE.”

  Ca atare, Thiomersalul exista in continuare in vaccinuri si NU este declarat ca si ingredient principal. Se stie insa ca producatorii sunt obligati sa declare doar o parte a substantelor, doar dintr-o anumita faza a procesului de productie a vaccinurilor. Restul este considerat “secret industrial”, nici autoritatile care aproba punerea pe piata a vaccinurilor NU STIU ce contin de fapt vaccinurile si au si declarat public acest lucru (www.impfkritik.de).

 • eu

  au inlocuit timerosal cu alt compus al mercurului care are o denumire cu litera p…e la fel de periculos, poti sa te vaccinezi tu cat vrei daca crezi ca e cool sa ramai paralizat

 • asdf

  Imbolnavirile pe banda rulanta a celor vacinati demonstreaza clar ca sunt nocive, se ascunde adevarul

 • zamolxe

  Ok. Să analizăm un pic povestea asta cu thimerosal-ul că văd că lumea continuă să se bazeze pe „surse” conspiraționiste la greu.
  Conform FDA:

  What is thimerosal?
  Thimerosal is a preservative that has been used in some vaccines since the 1930’s, when it was first introduced by Eli Lilly Company. It is 49.6% mercury by weight and is metabolized or degraded into ethylmercury and thiosalicylate. At concentrations found in vaccines, it meets the requirements for a preservative as set forth by the United States Pharmacopeia; that is, it kills the specified challenge organisms and is able to prevent the growth of the challenge fungi. Prior to its introduction in the 1930’s, data were available in several animal species and humans providing evidence for its safety and effectiveness as a preservative. Since then, thimerosal has a long record of safe and effective use preventing bacterial and fungal contamination of vaccines, with no ill effects established other than minor local reactions at the site of injection.
  As a vaccine preservative, thimerosal is used in concentrations of 0.003% to 0.01%. A vaccine containing 0.01% thimerosal as a preservative contains 50 micrograms of thimerosal per 0.5 ml dose or approximately 25 micrograms of mercury per 0.5 mL dose. The use of mercury-containing preservatives in vaccines has declined markedly since 1999.
  FDA is continuing its efforts toward reducing or removing thimerosal from all existing vaccines. Much progress has been made to date. FDA has been actively working with manufacturers, particularly those that manufacture childhood vaccines, to reach the goal of eliminating thimerosal from vaccines, and has been collaborating with other PHS agencies to further evaluate the potential health effects of thimerosal. In this regard, all vaccines routinely recommended for children 6 years of age or younger and marketed in the U.S. contain no thimerosal or only trace amounts (1 microgram or less mercury per dose), with the exception of inactivated influenza vaccine, which was first recommended by the Advisory Committee on Immunization Practices in 2004 for routine use in children 6 to 23 months of age.

  Primul lucru de observat e că toți cei care suntem adulți am fost injectați cu vaccinuri conținând acest compus (din moment ce se folosește din 1930). E careva autist?
  Concentrația care se folosea (pentru că nu se mai folosește) a fost între 0.003% și 0.01% adică aproximativ 25 micrograme de mercur pe doză.
  Comparativ, o singură conservă de ton conține cam 40 micrograme de mercur într-o formă care se elimină mult mai greu din organism.
  Mercurul din thimerosal (etilmercur) se elimină mult mai repede din organism decât cel din pește (metilmercur).

  Methylmercury is the major source of organic mercury for all individuals.[1] Due to bioaccumulation it works its way up through the food web and thus biomagnifies, resulting in high concentrations among populations of some species. Top predatory fish, such as tuna or swordfish, are usually of greater concern than smaller species. The US FDA and the EPA advise women of child-bearing age, nursing mothers, and young children to completely avoid swordfish, shark, king mackerel and tilefish from the Gulf of Mexico, and to limit consumption of albacore (“white”) tuna to no more than 6 oz (170 g) per week, and of all other fish and shellfish to no more than 12 oz (340 g) per week.

  Ethylmercury is a breakdown product of the antibacteriological agent ethylmercurithiosalicylate, which has been used as a topical antiseptic and a vaccine preservative (further discussed under Thiomersal below). Its characteristics have not been studied as extensively as those of methylmercury. It is cleared from the blood much more rapidly, with a half-life of seven to 10 days, and it is metabolized much more quickly than methylmercury.

 • zamolxe

  Nu există ideea de „secret industrial” la vaccinuri. La alte medicamente probabil, dar nu la vaccinuri. Iar site-urile conspiraționiste pentru mine cel puțin nu sunt o sursă de informații.

 • zamolxe

  @MR
  Pentru că te întrebai ce înseamnă „urme de thimerosal ”:

  In this regard, all vaccines routinely recommended for children 6 years of age or younger and marketed in the U.S. contain no thimerosal or only trace amounts (1 microgram or less mercury per dose),

 • Feli

  @ zamolxe, ce site-uri conspirationiste? Te referi la Institutul Paul Ehrlich, care aproba punerea pe piata a vaccinurilor in Germania?? 😉 Corespondenta este publica, in care acest institut admite ca lista de ingrediente este secret industrial.

 • Feli

  Despre ce inseamna cu adevarat “urme de mercur” si ce ravagii fac vaccinurile, se poate viziona in documentarul Trace Amounts, subtitrat in romana (“Cantitati reziduale” [de mercur]):
  https://www.youtube.com/watch?v=U7z_izM9FEQ

 • zamolxe

  @Feli
  nu, mă refer la impfkritik.de.

 • zamolxe

  Chiar o să mă uit la „Trace amounts” că văd că e foarte des amintit. Revin cu păreri.

 • zamolxe

  @Feli
  Vreo câteva întrebări, dacă vrei să răspunzi. Dar să stabilim o bază de pornire pentru discuții.
  Care au fost consecințele negative ale vaccinurilor asupra ta?
  Ce cunoștințe reale de biologie și medicină ai? Sau dacă nu ai, pe ajutorul cui de bazezi când trebuie să „digeri” informații din domeniile respective?
  Câte materiale din „partea cealaltă” ai citit? Adică materiale scrise de specialiști în domeniu care contrazic teoriile conspiraționiste?

 • zamolxe

  Un studiu științific din 2014 pe tema asta:

  http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X14006367

  Din păcate articolul e pe bani (așa sunt majoritatea articolelor științifice) dar abstractul și concluziile pot fi citite mai sus.

 • zamolxe

  Și un articol care face referire la studiul citat mai sus:

  https://www.sciencebasedmedicine.org/vaccines-still-not-linked-to-autism/

 • zamolxe

  Eu voi urmări „Trace amounts”. Cei anti-vaccin să citească cele indicate de mine mai sus. Apoi povestim…

 • LUCID

  Feli bate campii. Documentul de pe “pei.de” spune mult mai multe decat pasajul taiat din context si citat de Feli si nu e cu nimic in contradictie cu informatiile din surse stiintifice, peer-reviewed.

  De altfel, tehnica sarlatanilor si conspirationistilor din ziua de astazi este sa citeze franturi de adevar amestecate cu propriile opinii (exagerate ori nefondate) sau acuze pentru a-si promova agenda,

  Citez din acelasi document:
  ” Thiomersal was used in the 1930s for the first time for the preservation of vaccines to prevent bacterial and fungal contamination. Thiomersal is an organic compound containing 49% mercury (Hg) by weight. It is generally well known that mercury and its compounds, including thiomersal, ethylmercury, and methylmercury, act as nephroand neurotoxicants, however, at much higher doses than used in vaccines. In the 1990s the question of toxicity of thiomersal in vaccines was reassessed since the numbers of vaccines recommended for routine administration to infants and children, and therefore the cumulative thiomersal dose in children, increased in some countries. Variousinternational committees (European Agency for the Evaluation of Medicinal Products, EMEA, US Public Health Service/American
  Academy of Pediatrics, Institute of Medicine,IOM) concluded after an extensive risk/benefit analysis that scientific evidence is inadequate to reject or explicitly recommend thiomerosal-containing vaccines for children. However (in line with the global goal of reducing exposure to mercury), they recommended promoting the elimination of thiomerosal from paediatric vaccines. This has largely been achieved in Germany. Today a child in Germany can be immunised in accordance with the official recommendations (STIKO) almost without the administration of thiomerosal (residual amounts). Results of new pharmacokinetic and epidemiological studies are discussed. The evidence available to date does not support the hypothesis of a potential relationship between neurodevelopmental disorders and thiomersal-containing vaccines.”

  🙂

  …dar cam asa sta treaba cu sarlatanii: nici macar nu se asigura ca sursele citate de ei le sustin opiniile 🙂

 • zamolxe

  @LUCID
  E aceeași informație dată de mine mai sus, de pe site-ul FDA…

 • Pingback: Colegiul Medicilor din RomĂąnia ADMITE că Vaccinurile pot cauza AUTISM!!! RăspĂąndiți știrea! – Surplus de Sănătate()

 • carina

  @Rapcea, dacă citești prospectele vaccinurilor pediatrice din România o să observi că ele nu au tiomersal și o să realizezi că stai prost cu documentatul.

  @Feli, cum stai cu traducerea lui Shoenfeld? Sau ai strâns banii degeaba?

 • Infektion

  Important este faptul că Biserica Catolică a demonstrat negru pe alb în documentarul Spotlight că vaccinurile sunt cauza tuturor afecțiunilor neurologice iar părinții responsabili trebuie cu respect să-și sacrifice copiii pentru a susține acest adevăr absolut :))

  http://m.imdb.com/title/tt1895587/

 • Ecce Homo

  Sectanții se pare că nu mai dețin secretul focului și nu mai pot arde oamenii de știință pe rug… acum doar aburesc lumea cu fumigene, frecați bețele mai cu spor și veți afla și secretul apei eventual :))

 • MR

  Sunt foarte multi copii alergici la orice forma de mercur. Chiar si o mica hrma poate declansa reactii adverse. Poate ca ar trebui facute teste alergenice la compusii vaccinurilor

 • Infektion

  Deci teste cu urme mai mici decât urmele mici care fac ravagii… Și oare ar trebui să administreze preoții aceste teste în spatele altarului iar dacă copilul vine roșu la față și nu mai scoate o vorbă restul zilei atunci știm clar că are alergie :))

 • zamolxe

  @MR
  Foarte posibil ce spui tu, dar reacții adverse e una, autism e cu totul altceva.
  Prima reacție adversă e înroșirea locului unde s-a făcut injecția. Posibile mâncărimi, bubițe, etc.
  Din păcate teste alergologice cu mercur nu știu cum s-ar putea face. Și oricum, un astfel de test ar fi la nivelul pielii. Deci ar declanșa cel mult cele spuse de mine mai sus. La fel și cu restul compușilor. Testul este constatarea reacției atunci când se face vaccinul. Și asta pentru că nu se consideră că posibilele reacții adverse ar fi foarte periculoase.
  Sigur, sunt șanse ca un copil dintr-o sută de mii sau un milion să facă, Doamne ferește, șoc anafilactic sau altele asemenea. Foarte rar s-a mai întâmplat. De multe ori și pentru că aditivii din vaccin au reacționat cu ceva substanță sau compus ce se afla deja în sângele copilului și de care nu știa nimeni.
  Normal că există riscuri. Există riscuri cu orice medicament pe care îl luăm, dar ni-l asumăm, mai mult sau mai puțin conștient.

 • Liliana

  Postacii tre sa-si faca numarul de comentarii, ca se plateste cu 1c bucata.
  V-ati luat cu fumigene si ati uitat ceva: Dictionarul MEDICAL sub egida Colegiului Medicilor din Romania confirma ca autismul poate fi declansat de vaccinuri!

 • Fake

  Iaca ce zice Colegiul medicilor cu privire la acest Dictionar: http://i.imgur.com/SfKtep4.png?1

 • zamolxe

  @Liliana

  Q.E.D.

 • Liliana

  Colegiul Medicilor o da cotita ca la Ploiesti acum, hai zi ca te asteptai la altceva. La cazurile de SHU legate de vaccin au modificat imediat pagina ro.medic ca sa scoata referintele la legatura dintre vaccinuri si SHU. Urmatoarea editie a acestui dictionar va aparea si ea modificata. Toate aceste actiuni dovedesc ca ei vor sa musamalizeze tot. Numai ca e cam tarziu, parintii deja au aflat, dictionarele sunt in librarii, se cumpara… degeaba o dau ei acum la intors.

 • Flavian

  No shit, postacii sunt platiti. Pe site-ul asta de tot ….. (frumusetea). Ti-ai gasit unde sa posteze postacii platiti. LOLOL MAO.
  Doar cei anti se trezesc la realitate, cei care vad prostiile si exagerarile taberei anti-vaccin nu pot fi decat postaci nu oameni cu minte in cap si capacitate de analiza si sinteza.

 • zamolxe

  @Liliana

  Ooo, da, dovedesc din plin, e clar.
  Sper doar că „toți părinții” care „au aflat” din celebrul dicționar „marele adevăr” au suficientă inteligență să se documenteze și din surse mai serioase și să nu tragă concluzii pripite din „adevăruri supreme” dictate de toți marii „deconspiratori” care se învârt pe internet.

 • Infektion

  Tanti doar a realizat că degeaba strânge din buci după ce supozitorul a fost administrat la un deget adâncime dar s-a exprimat greșit ;)) ca norocul noi suntem înțelegători…

 • Mariana

  Bu ha ha ha
  V-ați luat țeapă și cu asta. Când o să priceapă antivacciniștii că sunt prea limitați?

  http://www.cmr.ro/pozitia-colegiului-medicilor-din-romania-privind-vaccinarea/

 • Feli

  @ carina: cartea lui Yehuda Shoenfeld “Vaccinurile si autoimunitatea” va fi lansata in curand; si va fi o sursa minunata de discutii intre parintii care refuza vaccinarea si “comisia” adunata sa-i convinga ca “vaccinurile e bune”. Garantez ca_comisia va arunca prima prosopul 🙂
  Aah, si-apoi urmeaza procesele, tribunalele… avocati avem, parinti dornici sa proceseze sunt cu zecile de mii… O sa fie foarte interesant… plus exceptiile de constiinta (cu care s-a castigat de curand proces in Cehia si respectiva familia tot NU a vaccinat, iaca)… plus exceptiile religioase, pentru ca in vaccinuri sunt celule fetale si uite ca unii parinti mai “naivi” nu vor sa fie injectat ADN strain in corpul copiilor lor… bai, ce narozi, nu? 😉 plus codul deontologic medical, care le lasa medicilor destul spatiu intre constiinta si ordinele de sus… Stati voi linistiti, ca degeaba va agitati… iar intre timp, de la atata agitatie, se trezesc si mai multi parinti, care pana la anuntarea obligativitatii dormeau si nu se informau… iar acum, ca se informeaza, refuza si mai multi vaccinarea. Eu vad pe blogul meu: de la scandalul cu SHU si copiii morti din Arges mi s-a dublat numarul de clickuri 😉 Un weekend frumos s-aveti!

 • zamolxe

  @Feli
  Se vede că habar nu ai cum funcționează lucrurile în știință, așa că hai să îți explic și ție (cred că am un déjà vu).
  Ca ceva să fie considerat științific dovedit și să fie acceptat ca adevăr, există niște etape clare ce trebuie urmate. Poate scrie muma lu’ pește orice carte vrea, poate să spună orice îi trece prin cap în ea și poate fi laureat de premiu Nobel.
  Nu contează. Dacă vrea să demonstreze că ceea ce spune e adevărat, are nevoie de muult mai mult decât o carte.
  Are nevoie de studii științifice, făcute de mai multe ori, apoi trebuie să publice rezultatele în publicații științifice consacrate, să supună rezultatele discuțiilor și analizei colegilor din același domeniu, eventual experimentele lui să fie repetate și de alții (dacă este cazul) și apoi, după confirmarea lor, să fie acceptate ca fiind corecte iar rezultatele lor să fie considerate adevăr științific.
  In rest, sunt doar păreri personale și la capitolul păreri și un laureat de premiu Nobel poate greși. Pentru că e om. De aceea există un sistem bine pus la punct de revizuire și validare o oricărei teorii științifice.

  Aah, si-apoi urmeaza procesele, tribunalele… avocati avem, parinti dornici sa proceseze sunt cu zecile de mii… O sa fie foarte interesant… plus exceptiile de constiinta (cu care s-a castigat de curand proces in Cehia si respectiva familia tot NU a vaccinat, iaca)… plus exceptiile religioase, pentru ca in vaccinuri sunt celule fetale si uite ca unii parinti mai “naivi” nu vor sa fie injectat ADN strain in corpul copiilor lor… bai, ce narozi, nu?

  Hai să nu exagerăm cu „zecile de mii” iar dacă ajung tribunalele să rezolve probleme științifice viitorul nostru sună foarte sumbru. Cât despre excepția religioasă, chiar mă abțin, că îmi vine să spun lucruri deloc postabile… Și da, sunt foarte mari nărozi, ai dreptate! Cam la fel de nărozi ca martorii lui Iehova care refuză transfuzia de sânge și își lasă copii să moară. E același nivel de nerozie și inconștiență.
  Ce e mai trist în toată povestea asta, e că cei cu adevărat afectați nu suntem noi și nu vor fi copii noștri. Ci cei care se vor naște peste 2-3 generații. Luăm acum hotărâri care le vor face mult rău nepoților și stră-nepoților noștri. Ca de altfel cu multe alte lucruri care le face noi acum și care tot pe ei îi vor afecta.
  Am mai spus-o dar repet din nou, că poate măcar pe unii îi va pune pe gânduri: faptul că unii nu își vaccinează copii acum, deoarece numărul lor este încă mic, nu are aproape nici un impact (cu excepția câtorva ai căror copii poate vor face poliomielită sau hepatită) dar la scară globală impactul va fi deocamdată minim.
  Cu cât numărul cel care nu se vaccinează va crește, vor începe să apară problemele. Pentru că virușii pe care vaccinurile îi țineau în frâu vor avea spațiu liber de desfășurare. Va începe cu îmbolnăviri în grupuri mici. Unii vor supraviețuii (puțini și cu sechele) dar mulți vor muri.
  Apoi va urma partea interesantă: mutațiile genetice. Se vede și acum, la bacterii, pentru care nu există vaccinuri. Se dezvoltă în voie, trec prin mutații genetice și își dezvoltă mecanisme defensive. Și antibioticele nu mai au efect. Așa va fi și cu virușii. Și atunci vor fi cu adevărat probleme.
  Și toate astea pentru că unii ar face orice ca să se facă remarcați pe internet…

 • zamolxe

  @Mariana

  Nu sunt limitați, sunt doar naivi. Și foarte puțin educați în ceea ce se numește cu adevărat știință. Dar nu e numai vina lor. În mare parte e consecința liberei circulații a informației și a internetului.
  Chiar mă gândeam zilele trecute cum s-a schimbat modul în care cineva ajunge să își facă cunoscute ideile. Înainte de era internetului, singura modalitate prin care cineva putea să își facă cunoscute ideile era să scrie într-o revistă sau să scrie o carte.
  Procesul nu era simplu, deoarece orice publicație trecea printr-un filtru serios, erau revizori, redactori, etc. Nu putea fi publicată orice idee creață. Era nevoie ca măcar să aibă un sens.
  Acum însă orice dus cu pluta poate să publice orice. Și atât timp cât știe să povestească frumos, poate face orice să fie credibil. Aici îmi tot vine în minte faza cu Dan Bozaru și grupul lui galactis. Cam ăsta e nivelul și astea sunt poveștile. Iar motivele pentru care unii și alții fac așa ceva sunt diferite.
  Când vine vorba de oameni de știință, e probabil faptul că nu au reuși să se impună cu ceva serios, științific, și atunci stârnesc tot felul de scandaluri ca să fie băgați în seamă, chiar dacă debitează bălării.
  La oameni gen Bozaru e doar dorința patologică de a fi în centrul atenției (plus niște bani care mai vin pe lângă).
  Mai sunt apoi și unii care suferă de mitomanie. Am cunoscut personal un astfel de om. Mi-a fost vecin. E incredibil cât de convingători sunt și cât de bine își pot construi poveștile. Dacă nu știi că suferă de o boală psihică, i-ai putea chiar crede.
  E foarte important în ziua de azi să verificăm din surse independente tot ce citim. Să nu luăm de bună o informație, oricât de fantastică pare, pentru că ne poate păcăli. Asta apropo de filmul „Trace amounts” la care am început să mă uit. E bun de exemplu didactic pentru așa ceva. Dar voi reveni când reușesc să îl văd tot.

 • zamolxe

  Apropo de Yehuda Shoenfeld, am căutat puțin să văd cine e, și am găsit asta:

  Shoenfeld is best known for having made up a syndrome that he calls ASIA (“Autoimmune/Inflammatory Syndrome Induced by Adjuvants”) for which no compelling evidence exists. He’s also known for having provided pseudoscientific reports to bolster antivaccine claims that vaccines cause autoimmune disease and being the scientific advisor for The Greater Good.

  Citat luat de aici:

  https://www.sciencebasedmedicine.org/the-claim-that-gardasil-causes-premature-ovarian-failure-ideology-not-science/

  Unde veți mai găsi și alte link-uri spre recenzii ale operei acestui medic. Citiți și judecați singuri.

 • zamolxe

  Doar un exemplu:

  http://scienceblogs.com/insolence/2013/08/09/antivaccinationists-against-the-hpv-vaccine-round-5000/

  Chiar nu se întreabă nimeni de ce acești doctori care descoperă întotdeauna gaura din gogoașă nu sunt luați în seamă de colegii lor?
  De ce au „succes” doar acolo unde nimeni nu le poate ataca afirmațiile pentru că audiența nu are pregătirea necesară?

  Chiar nu îi sună nimănui ca un fel de „episodul Bozaru”?

 • Infektion

  E clar ce procese îi frământă pe unii, probabil li se agită midiclorienii din urină și presimt ei un viitor sumbru…

 • zamolxe

  Dar până să ajung la a comenta „Trace amounts”, câteva articole interesante scrise de oameni obișnuiți care poate îi vor pune pe unii pe gânduri.

  1. To the Parent of the Unvaccinated Child Who Exposed my Family to Measles

 • zamolxe
 • zamolxe
 • zamolxe

  @MR

  Pentru a păstra echilibrul, ar trebui să preiei și astfel de articole, ca lumea să vadă și alte păreri.
  Mă ofer să le traduc, dacă vrei.

 • zamolxe

  Acum văd că ultimele două sunt despre aceeași poveste…scuze…

 • Vaccinare cu forta?

  @ Flavian, Zamolxe &Co

  Stimabililor, ura si inversunarea de care dati dovada la care se adauga si atitudinea de tipul “Dumnezeu pe Pamant”, plus idioteniile stiintifice cu care va bateti in piept, mi se par de-a dreptul aberante.
  Situatia din Romania de astazi nu poate sa mai continue multi ani pentru ca s-a ajuns la nivelul cel mai de jos al abuzurilor, hotiei, saraciei si a tot ce e rau. Asteptati-va ca proverbiala mamaliga romaneasca sa explodeze la un moment dat… maine, poimaine, peste un an, doi, cinci, nici nu mai conteaza cand. Este doar o chestiune de timp. Va garantez ca ne vom regla conturile prin unitatile militate de pe la Targoviste si de aiurea de prin tara. Va vom satura de a va baga cu forta in viata altora si de a-i considera pe altii niste idioti, de va mai bate voi cu stiinta in piept si de a mai impune legi aiurea. Nu va fi o noua lovitura de stat deghizata in revolutie ca in 1989, masele vor pune mana pe furci si topoare si isi vor regla conturile cu oameni ca voi care doar fura, distrug si fac rau altora.
  Asta este o promisiune, nu o amenintare. Isi are originea in corectitudine si drept la viata, nu in frustrare sau razbunare.

  Daca izbucneste “scandalul” cu Rusia si apucam sa punem mana pe arme, rezolvam lucrurile mai repede. Nu avem nimic cu rusii ca nu ne-au facut nimic, indiferent de ce manipulari incearca sa faca ziaristii lui Peste Prajit. Dar avem ceva CU VOI mancav-as eu ficateii vostrii… de-o mai ramane un angajat la stat sau “om de stiinta” viu…

  Gasesc de-a dreptul insultator sa vii cu “dovezi” de pe siteul FDA, nimic altceva decat o organizatie mafioata aflata in slujba cartelulilor “Big Pharama”, din cea mai corupta si criminala tara la nivel mondial. Sa vii cu “dovezi” de la FED-ul din SUA este o gluma proasta.

  Asa sta treaba cu FED-ul si inventarea de boli, doar ca sa obtina profit:
  – The Marketing of Madness Are We All Insane? p1 (RO)
  https://vimeo.com/37790038

  – The Marketing of Madness Are We All Insane? p2 (RO)
  https://vimeo.com/37808392

  Altii vorbesc deschis despre practicile industriei Pharma:
  – Beppe Grillo – Medicamentele De La Bayer (RO)
  https://www.youtube.com/watch?v=RebjXaK6gEw

  Cum sta treaba de fapt si de drept cu vaccinurile in SUA:
  – THE VACCINE CONSPIRACY: U.S. Government Colludes With BIG Pharma To Poison The America People
  SUPER-VACCINATION AGENDA Being Foisted On The USA 24/7
  U.S. Government and Big Pharma Corporations Conducting ‘Nazi Medical Experiments’ Worldwide
  http://stateofthenation2012.com/?p=11155

  Apropo, FDA este de acord cu GMO, Codex Alimentarius si alte oligofrenii care ne sunt bagate pe gat in urma unor “studii” facute de niste “oameni de stiinta”, nimic altceva decat niste slugoi imputiti si fara scrupule, care distrug vietile unor oameni nevinovati pentru bani si titluri/functii.
  Dar vine ziua platii si vom manca ficatei de “om de stiinta” si de angajati la stat. Garantat 100%!

 • zamolxe

  @Vaccinare cu forta?
  Ușurel prietene că faci atac cerebral și ajunge pe mâna oamenilor de știință ai căror ficați vrei tu să îi mănânci. Ușurel.
  Câte despre toate link-urile și prostiile pe care le-ai debitat, nici nu mă obosesc să mă uit peste ele, că sună deja ca un disc stricat. Aceeași poveste care nu are NICI O LEGĂTURĂ cu realitatea, repetată din nou și din nou pentru a îndobitoci și mai mult pe cei care habar n-au ce e aceea știință dar sunt gata să pună mâna pe furci și coase pentru a-și apăra prostia.

  Apropo, FDA este de acord cu GMO, Codex Alimentarius si alte oligofrenii care ne sunt bagate pe gat in urma unor “studii” facute de niste “oameni de stiinta”, nimic altceva decat niste slugoi imputiti si fara scrupule, care distrug vietile unor oameni nevinovati pentru bani si titluri/functii.

  Din nou, se vede că habar n-ai despre ce vorbești. O să încerc să explic, deși clar că n-o să pricepi nimic. Va fi util pentru alții.
  Povestea asta cu organismele modificate genetic e tot așa de „științifică” ca și cea cu vaccinurile. Nu are rost să umplu aici de link-uri cu o grămadă de studii retrase și recunoscut ca fiind greșite (doar un exemplu cred că ajunge). S-a studiat mult problema și nimeni nicăieri nu a găsit vreo dovadă că modificările făcute asupra plantelor au vreun efect negativ. Substanțele elementare pe care le extragem din plante prin digestie nu sunt afectate de modificările genetice care în principal au ca țintă rezistența la dăunători, adaptarea la mediu, etc.
  Toată povestea asta e doar o altă găselniță a celor cu mintea odihnită, care nu găsesc altă modalitate de a fi băgați în seamă.
  Codex Alimentarius există din 1963! Nu i se pare nimănui ciudat că abia acum s-au găsit unii să îl bage în seamă? E un set de standarde ce reglementează anumite elemente legate de transportul și distribuția alimentelor. Citat de pe site-ul FAO:

  Codex standards ensure that food is safe and can be traded. The 187 Codex members have negotiated science based recommendations in all areas related to food safety and quality: food hygiene; maximum limits for food additives; residues of pesticides and veterinary drugs; and maximum limits and codes for the prevention of chemical and microbiological contamination. Codex food safety texts are a reference in WTO trade disputes

  Că unii conspiraționiști au găsit și aici o portiță de scandal, nu mă mir.
  Marii producători de medicamente profită la maxim de poziția lor și fac bani pe seama problemelor reale pe care oamenii le au, e clar. Dar dacă mergem pe logica asta, hai să nu mai folosim deloc benzină, că producătorii profită și acolo din plin, să nu mai cumpărăm mâncare, că e aceeași poveste.

  Câte despre valoarea studiilor făcute de oamenii de știință, ar trebui să fii specialist în domeniu ca să fii în stare să le evaluezi corect, altfel nu ești decât un papagal care repetă inconștient acuze debitate de alții fără nici cea mai mică dovadă.

 • zamolxe
 • JE

  – După vaccinarea împotriva hepatitei B, cazurile de scleroză multiplă au crescut cu 65% în Franța
  http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Dupa-vaccinarea-impotriva-hepatitei-B-cazurile-de-scleroza-multipla-au-crescut-cu-65-in-Franta-132635

 • JE

  – Ce efect are asupra oamenilor aluminiul din vaccinuri
  http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Ce-efect-are-asupra-oamenilor-aluminiul-din-vaccinuri-132592

  – Aluminium vaccinal : Commentaires du Pr Romain Gherardi.
  https://www.youtube.com/watch?v=EB945DZqxz4

  – Vaccins: les dangers de l’aluminium selon le Dr Gherardi
  https://www.youtube.com/watch?v=6ltgXNV9rDU

 • zamolxe

  Din nou, informații parțiale și inexacte.

  “Our study cannot distinguish whether the vaccine hastens the onset of MS in persons destined to develop the disease years later, or whether it causes new cases of MS in susceptible individuals,” said Miguel Hernan of the Harvard School of Public Health in Boston and lead author of the study.

  He said it is important to keep the risk in context, noting that the vast majority of people in the study who developed MS, 93 per cent, had not been vaccinated.

  Dr. Hernan also stressed that the demonstrable benefits of the hepatitis B vaccine also outweigh the theoretical risks of MS.

  http://www.theglobeandmail.com/life/hepatitis-b-vaccine-linked-to-multiple-sclerosis/article1003907/

 • zamolxe

  E un tipar care se repetă din nou și din nou și din nou la toți cei care înghit informații precum gogoșile și în plus pe nemestecate.

  Oameni buni, învățați odată că nu tot ce scrie pe internet e informație reală și corectă. Mulți trunchiază informațiile și le pun în așa fel încât să le susțină punctul de vedere.

  Căutați informația respectivă și în alte părți, citiți și apoi trageți concluzii.

 • zamolxe

  Din lucrarea respectivă:

  Abstract
  BACKGROUND:
  A potential link between the recombinant hepatitis B vaccine and an increased risk of multiple sclerosis (MS) has been evaluated in several studies, but some of them have substantial methodologic limitations.

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15365133

  E normal să se facă astfel de studii, să se caute toate problemele potențiale și să fie pe cât posibil eliminate. Dar nu trebuie să tragem cocluzii din ceva ce autorii înșiși spun că e doar o posibilitate ce mai trebuie studiată.

 • zamolxe

  Apropo de vaccinul împotriva hepatitei B și scleroza multiplă:

  http://www.ncirs.edu.au/assets/provider_resources/fact-sheets/hepb-vaccine-ms-fact-sheet.pdf

 • Linisteste-te penibilule!

  @Zamolxe

  Mai sunt unii dintre noi care mai stiu care e treaba cu “Codex Alimentarius” si de cand exista. Si mai inteleg ca toate mizeriile alea bagate in “produse alimentare” sunt pentru a scadea pretul, a reduce “pierderile” si a mari durata de viata “la raft” a produselor. De ce “stiinta” avanseaza si monopolurile cresc, de aia apar noi e-uri “sigure pentru consum”.

  Tu si familia ta puteti sa mancati orice. Puteti suge petrol direct de la sonda sau sa va cumparati mancare de la raionul de chimicale. Lasati-i pe altii sa manance organic, ecologic sau traditional, lasati-i pe altii sa nu se vaccineze, lasati-i pe altii sa-si traiasca viata in felul in care vor. Nu mai incerca sa-i convingi cu tot felul de cretinatati si citate de pe siteuri oficiale sau din “studii” facute de lingai cu diplome muritori de foame.

  Nu dau doi bani pe tine, pe cine crezi ca esti tu, pe diplomele si titlurile tale, pe cunostintele si teoriile tale, pe “studiile” pe care le citezi. TU NU CONTEZI! Acelasi lucru este valabil si pentru alti “oameni de stiinta”. SUNTETI EGALI CU ZERO. Viata merge inainte si fara voi.
  Pot sa aleg ce este bun pentru mine si viata mea, iar tu, trebuie sa stai de-o parte si sa-ti vezi de viata ta. Daca tu si alti “Dumnezei” incercati sa va bagati cu forta in viata mea si a altor oameni, garantat ramaneti fara ficatei.

  Apropo, tanand cont de repeziciunea cu care raspunzi si de idioteniile “stiintifice” cu care incerci ca contrazici orce afirmatie sau articol care exprima opiniile unor oameni de stiinta de buna credinta si cercetari indepentdente facute pe bune de oameni respectabili care nu sunt platiti sau sponsorizati de corporatii si alte grupuri de interese, realizez ca ESTI nimic mai mult decat UN POSTAC IMPUTIT SI MURITOR DE FOAME, motiv pentru care toate argumentele tale sunt de pe siteuri si “studii” oficiale. O rusine totala. Ura si infatuarea ta este de-a dreptul viscerala.
  Hai siktir postac imputit!

  Acum ia o pauza si linisteste-te. Esti penibil si nu contezi.

  PS. Chiar stau si ma intreb cum MR te tolereaza atat de mult pe tine Flavian si alti atoate stiutori. pare un om cu capul pe umeri si ar trebui sa fie 100% incorect politic.

 • Neele

  Supta vajra asana

 • zamolxe

  Lasati-i pe altii sa manance organic, ecologic sau traditional, lasati-i pe altii sa nu se vaccineze, lasati-i pe altii sa-si traiasca viata in felul in care vor.

  Hai că ești din ce în ce mai comic! Organic? Ecologic? Serios? Ești mult mai naiv decât părea până acum dacă tu crezi că mai există așa ceva. Din nou, ai grijă că înghiți gogoși.
  Din întâmplare, am lucrat la un material pentru o conferință legat de poluarea solurilor și a aerului. Ce am văzut acolo…
  Dacă cineva mai crede povestea cu culturi bio, e naiv rău de tot.
  Da, sunt produse care nu conțin conservanți, coloranți și alte cele, dar ce culeg plantele din sol, din apă și din aer nu ai cum să eviți.
  Deci eventual să fie numite „produse cu mai puține chimicale”…
  Cât despre vaccinare, nu poți să o pui în aceeași oală cu alimentele. Dar nu mă mai strădui să îți explic, că e în zadar. Dar uite o „viziune” a viitorului tău și al celor care gândesc ca tine, doar la 5 pași în față:
  http://thinkprogress.org/health/2015/03/18/3635358/disneyland-vaccine-study/
  Când copii voștri vor face tot felul de boli grave (hepatită b, varicelă, poliomielită) oare cu ce îi veți trata? Cu „bio” și „ecologic”?

  Nu dau doi bani pe tine, pe cine crezi ca esti tu, pe diplomele si titlurile tale, pe cunostintele si teoriile tale, pe “studiile” pe care le citezi.

  Normal. Pentru că mai întâi ar trebui să ai capacitatea de a le înțelege și a le comenta. Cel mai ușor e să spui ce spui tu. Reacția ignorantului…

  Viata merge inainte si fara voi.

  Prietene, habar n-ai ce vorbești. Fără oameni de știință n-ai fi avut casă, mașină, energie electrică, telefon calculator, tabletă, internet, antibiotice, chirurgie de urgență, avioane… (mai scriu? Probabil că nu, că, din nou, trebuie să pricepi să vezi legătura…)

  Pot sa aleg ce este bun pentru mine si viata mea, iar tu, trebuie sa stai de-o parte si sa-ti vezi de viata ta.

  Da, respectând anumite norme de viată în societate. Nu le poți respecta? Te muți în pădure și trăiești „ecologic”.

  contrazici orce afirmatie sau articol care exprima opiniile unor oameni de stiinta de buna credinta si cercetari indepentdente facute pe bune de oameni respectabili care nu sunt platiti sau sponsorizati de corporatii si alte grupuri de interese

  Sigur, au făcut cercetare și au scris lucrări plătind din propriul lor buzunar! Clar!
  Vezi că iar habar n-ai ce vorbești? Tu ai idee cât costă să publici o lucrare? Să procesezi datele? Tu chiar crezi că pe ei nu i-a plătit nimeni? Ești naiv rău de tot.
  Ca să nu spun că mulți dintre ei sunt medici cu dreptul de practică revocat, alții au fost prinși cu sponsorizări masive de la firme care vând „tratamente naturiste”, etc. Dacă vrei, îți dau detalii…
  Deci stai liniștit că nu sunt nici pe departe „oameni de știință de bună credință”. Doar unii sunt destul de naivi să creadă asta.

  ESTI nimic mai mult decat UN POSTAC IMPUTIT SI MURITOR DE FOAME, motiv pentru care toate argumentele tale sunt de pe siteuri si “studii” oficiale.

  Hai că m-ai făcut iar să râd bine! Ești comic, zău așa! Dacă chiar erai atât de curios să știi cu ce mă ocup, puteai să mă întrebi direct, nu așa, pe ocolite. Sunt manager IT la o firmă străină și în același timp am și ore la o universitate destul de mare din țară. Deci puțin probabil să fiu postac muritor de foame.
  Din cauza meseriei sunt mai tot timpul în fața calculatorului, am învățat să găsesc repede informații, am o destul de bună capacitate de sinteză, scriu repede, deci iată motivele pentru care răspund repede la comentarii. Mulțumit?

  Ura si infatuarea ta este de-a dreptul viscerala.

  Prietene, ești la fel de bun psiholog ca bucătarii de la ”Chefi la cuțite”. Cam la fel de bine nimeresc și ei persoanele care au făcut o anumită mâncare.
  Și nu e infatuare prietene, e cunoaștere. Dar nu mă aștept să poți face tu diferența.

  Acum ia o pauza si linisteste-te.

  Te asigur că sunt în perfectă liniște interioară, dar mulțumesc pentru grijă. Asemenea și ție, că după limbajul pe care îl folosești nu e bine deloc. Ai grijă cu atacul cerebral. Îți recomandă Mihai niște retreat-uri tibetane, ceva.

  Esti penibil si nu contezi.

  Cu penibilul nu l-ai dovedit în nici un fel. Iar de contat, contez unde trebuie, așa că nu îți fă griji..

  PS. Chiar stau si ma intreb cum MR te tolereaza atat de mult pe tine Flavian si alti atoate stiutori. pare un om cu capul pe umeri si ar trebui sa fie 100% incorect politic.

  Mihai mă știe foarte bine de aici de pe blog, de destul de multă vreme. Chiar dacă am avut unele divergențe în trecut, el știe foarte bine ce fel de om sunt. Dacă are timp, chiar mi-ar plăcea să îi aflu părerea, dacă tot ai cerut arbitrajul lui.

 • zamolxe

  @Neele

  Interesantă alegere…

 • ela

  Reductium ad absurdum:

  Vaccin natural = un virus slabit care injectat in organism pentru produce anticorpi ce asigura imunitate individului
  Vaccin modern = cocktail de substante sintetice ce imita capatul de ADN al virusilor pentru a pacali organismul sa dezvolte anticorpii necesari in lupta cu virusii imitati
  Boli autoimune = reactia exacerbata a organismului impotriva elementelor proprii in procesul de distrugere a unor patogeni identificati

  Acuma pentru cei care nu inteleg diferenta intre ce se injecta acum 20-30 de ani produs la Cantacuzino, si ce se injecteaza de cand Bill Gates decide ce vaccinuri sunt promovate global cred ca nu aveti dreptul sa impuneti alegerea voastra neinformata asupra niciunui locuitor al planetei, indiferent care ar fi acesta.

 • neele

  Si cu asta ai vaccinat Institutul Cantacuzino.
  Mergi repede si ia-ti banutii de la CEDO, nedreptatito!

 • zamolxe

  @ela

  Îmi pare rău să spun asta dar nici tu nu înțelegi diferența. Pentru că de fapt e același lucru, doar eficientizat.
  Acum 20-30 de ani medicina nu avea instrumentele necesare pentru a izola atât de bine antigenii din mediul de cultură și pentru a-i combina eficient în vaccinuri polivalente.
  Dar esențial este exact aceeași tehnică.
  Ce interesați de proces pot citi detalii aici.

  Deci alegerea este informată, trebuie doar să citim. Și nu, Bill Gates nu decide ce vaccinuri se fac și unde. E destul de inteligent să își dea seama că nu are competența să facă asta. El doar finanțează campanii de vaccinare (și nu e singurul…).

 • Kurrupt

  De nebunia bovină evident a auzit toată lumea dar cu kuru cum stăm? Sărbătorim doar o dată pe an ;))

  http://en.m.wikipedia.org/wiki/Kuru_(disease)

 • Pingback: Colegiul Medicilor din RomĂąnia, sustine că vaccinurile pot cauza autism! - Yve()

 • Pingback: Colegiul Medicilor din RomĂąnia ADMITE că Vaccinurile pot cauza AUTISM!!! RăspĂąndiți știrea! - Comunitatea Romanilor()