Și totuși, de ce s-a retras Marian Munteanu ?!

Netul abundă de speculații privind motivul real al retragerii candidatului PNL Marian Munteanu la fotoliul de primar al Bucureștilor.

Unii spun că lobby-ul evreiesc neocomunist și masonic (Tismăneanu, Tapalagă, Cristoiu, Tăriceanu, Quintus, Paleologu, etc.) a învins iar susținătorii lui MM au făcut pasul înapoi.

Munteanu însuși își justifică decizia pe direcția efectului indirect al linșajului mediatic pe temă legionar-antisemită la adresa lui: “Din nefericire, aceasta campanie nu a fost intampinata de toata lumea asa cum ar fi trebuit – unii s-au demobilizat, altii au dat credit unor acuzatii, s-a ajuns ca primari candidati sa se desolidarizeze de campania mea (…) In momentul in care aceasta echipa este pusa in primejdie, este datoria mea sa actionez astfel incat sa nu contribui la adancirea unor disensiuni“.
Am avut discutii in ultimele doua zile cu liderii partidului, cu reprezentanti din sectoare, in incercarea de a gasi o formula care sa rezolve aceasta problema, din pacate a fost dificil sa gasim o formula de unitate. Nu se pot castiga lupte fara loialitate, solidaritate reciproca“, si-a justificat Munteanu retragerea candidaturii.

Și totuși…

Munteanu știa că va fi atacat. Era pregătit să reziste, fusese luată în calcul agresiunea, trecutul său, opiniile sale. La fel și liderii PNL-ului, care mizau pe scandalul mediatic pentru a căpăta vizibilitate în campanie.

Și totuși, ce nu a funcționat ?

Un prim semn de întrebare a apărut atunci când Marian Munteanu, deși afirmase săptămâna trecută, după ședința filialei PNL Sector 1, că a semnat odată cu adeziunea de intrare în PNL și declarația de interese, fiind întrebat luni 18 aprilie 2016 dacă a semnat declarația de integritate la depunerea de intrare în PNL, a recunoscut că a mințit și că în realitate nu a depus-o. 

De ce nu a depus-o ? Ne zice dânsul că nu recunoaște oricui dreptul de a-l evalua – cu referire la Alianța România Curată, pentru ca apoi să se răzgândească și să afirme cu privire la declarația de integritate:  ”Nu, aia o sa o semnez. Urmeaza, e un ceremonial, o sa participe toti candidatii, banuiesc ca va fi ceva festiv, pentru a se prezenta si programul“, informeaza News.ro.

În fața acestor bâlbâieli, scuze și tertipuri ale lui Munteanu, pe site-ul Alianței România Curată apărea cu trei zile înainte de retragerea candidaturii lui Munteanu, articolul cu titlul “Marian Munteanu minte? România Curată așteaptă încă declarația de integritate pe care spune că a semnat-o

Cert este că în acel moment s-au trezit și liderii PNL, care i-au cerut să semneze declarația de integritate, la care Munteanu le-a răspuns ca nu are de ce sa dovedeasca faptul ca nu a fost colaborator al fostei Securitati.

Și așa a început nebunia…

Iată cum sună știrea: “PNL a cerut CNSAS sa anunte daca Marian Munteanu, propus de liberali pentru a candida la Primaria Capitalei, a fost colaborator al fostei Securitati.

Liberalii nu s-au asigurat daca acest 
candidat respecta toate criteriile de integritate ale partidului, anunta Realitatea Tv.


Astfel, cei din PNL vor sa verifice daca Marian Munteanu respecta primul criteriu, cel privind lustratia, respectiv daca acesta a colaborat cu fosta Securitate, in acest sens fiind transmisa o scrisoare catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Raspunsul era asteptat marti, dupa cererea depusa luni, insa a fost amanat pentru joi.

De asemenea, si Societatea Academica din Romania si Romania Curata au facut o sesizare oficiala catre CNSAS, in ce il priveste pe Marian Munteanu.

“Acest demers vine si in contextul in care Marian Munteanu a refuzat sa semneze si declaratia de integritate lansata de Romania Curata pentru totii candidatii la alegerile locale, declaratie in care si-ar fi asumat mai multe criterii de integritate, inclusiv faptul ca nu a fost colaborator al fostei Securitati”, subliniaza Romania Curata.”

În concluzie, bănuiala mea e că Marian Munteanu a renunțat el la candidatura pentru primărie azi miercuri 21.04.2016, ca să nu se trezească mâine că renunță PNL-ul la susținerea candidaturii lui, după ce vor vedea ce scrie în răspunsul de la CNSAS.

Întrebarea legitimă este: dacă și-a retras candidatura, mai aflăm noi ce scrie în adeverința de la CNSAS  despre tovarășul Marian Munteanu ?! El sigur speră că nu. Noi sperăm că da.

 • simona

  Habar n-am daca e sau nu informator ,securist sau ce-o mai fi .Dar sincer uitati-va ce scrie in declaratie ,vi se pare ca clasa noastra politica indeplineste punctele .Din pacate zilele astea doar capitala conteaza ,ca-n totdeauna ,haide-ti la Resita ,in tot Carasul .Moare Resita ,moare judetul meu ,moare 90%din tara si voi o lalaiti doar cu capitala .Fratilor tot sistemul e bolnav ,aceasta democratie e bolnava ,totul e putred.Hai ca putem sa mai renastem inca odata ca pasarea fenix.

 • posiiiiiibil.

 • Kurrupt

  Serios?! De ce s-a retras?! Vrei să-ți desenez? Poți să-mi împrumuți creioanele tale de colorat ;))

 • …Motive !!_…Da ! Doar Simple_Motive_si fel de fel de tertipuri pt. ai gasi nod in papura !!!….Si din tot corul ala de detractori care au urlat in gura mare sau la megafon contra sa cel mai mult mai deranjat si ma luat prin surprindere prin atitudinea sa contra lui, intrarea lui Ion Cristoiu in hora asta de Ko(U)risti !_..Nu ma asteptam la o asemenea reactie destul de virulenta cu argumente insa dar virulenta pina la urma tocmai de la dinsul care ne spunea ca in 13-15 Iunie ar fi fost fugarit de mineri_..Dar ce sa ne mai miram ! Au trecut 26 de ani de atunci, vremurile sau mai schimbat intre timp, la fel si oameni chipurile ! Nu si naravurile Lor ! Alea nu se vor schimba niciodata !_..precum zicala cu Lupul care isi schimba blana…Asa si Ma-istrul Ion C. sau tanti Alinuta Pipidi !…Dar nici nu e de condamnat pina la urma dat fiind faptul ca vorbim de o economie de piata iar tu ca ziarist-scriitor avind in spate pe cineva care te plateste bine ca sa mai scrii cite una alta, despre unul sau despre altul nu strica mai ales ca in breasla Lor concurenta e destul de acerba !!…Dar faptul in sine mi-a lasat un Gust amar ca nu ii zic Scirba !!!_…Caci o alta zicala una biblica de data asta ne spune ca nu poti sluji la 2 stapini !_…..Nuu_??

 • Cuminecatura Priori

  Nu poți sluji la 2 deodată, dar alternativ se poate dacă ești iute pe genunchi ;))

 • ..In aceiasi logica si ordine de idei_..Tot aceiasi parte a presei ticalosite de altfel care la pus la zid de M. Munteanu vad ca urmareste sa-l puna la zid, de fapt la si pus, cauta sa il faca tap ispasitor pe CP Piedone pt. ce sa intimplat la “Colectiv”…DC_?..Din mai multe motive !!!..Nu spun ca Piedone ar fi o usa de biserica dar nici nu il poti face pe El vinovat de Coruptia endemica din sectorul pe care il pastoreste…Nu ! El este doar o rotita intr-un mecanism si angrenaj mult mai complex…De aceea eu cred ca bine face si nu se lasa calcat in picioare si candideaza din nou~_…Ieri sa dus intr-o periferie a sectorului sau iar din ceea ce sa vazut oamenii nu l-au huiduit si din contra l-au laudat pt. ceea ce a facut pt. Ei ca simpli cetateni~….Iar acest lucru se va vedea la vot_..Nu in reportajele si stirile lor cele tendentioase si partinitoare_….~He~He~…._Piedone~Piedone~…

 • Cuminecatura Priori

  Dacă omul se ridică în picioare și eu sunt cu el.