Netul abund de speculații privind motivul real al retragerii candidatului PNL Marian Munteanu la fotoliul de primar al Bucureștilor.

Unii spun c lobby-ul evreiesc neocomunist și masonic (Tismneanu, Tapalag, Cristoiu, Triceanu, Quintus, Paleologu, etc.) a nvins iar susțintorii lui MM au fcut pasul napoi.

Munteanu nsuși și justific decizia pe direcția efectului indirect al linșajului mediatic pe tem legionar-antisemit la adresa lui: “Din nefericire, aceasta campanie nu a fost intampinata de toata lumea asa cum ar fi trebuit – unii s-au demobilizat, altii au dat credit unor acuzatii, s-a ajuns ca primari candidati sa se desolidarizeze de campania mea (…) In momentul in care aceasta echipa este pusa in primejdie, este datoria mea sa actionez astfel incat sa nu contribui la adancirea unor disensiuni“.
Am avut discutii in ultimele doua zile cu liderii partidului, cu reprezentanti din sectoare, in incercarea de a gasi o formula care sa rezolve aceasta problema, din pacate a fost dificil sa gasim o formula de unitate. Nu se pot castiga lupte fara loialitate, solidaritate reciproca“, si-a justificat Munteanu retragerea candidaturii.

Și totuși…

Munteanu știa c va fi atacat. Era pregtit s reziste, fusese luat n calcul agresiunea, trecutul su, opiniile sale. La fel și liderii PNL-ului, care mizau pe scandalul mediatic pentru a cpta vizibilitate n campanie.

Și totuși, ce nu a funcționat ?

Un prim semn de ntrebare a aprut atunci cnd Marian Munteanu, deși afirmase sptmna trecut, dup ședința filialei PNL Sector 1, c a semnat odat cu adeziunea de intrare n PNL și declarația de interese, fiind ntrebat luni 18 aprilie 2016 dac a semnat declarația de integritate la depunerea de intrare n PNL, a recunoscut c a mințit și c n realitate nu a depus-o.

De ce nu a depus-o ? Ne zice dnsul c nu recunoaște oricui dreptul de a-l evalua – cu referire la Alianța Romnia Curat, pentru ca apoi s se rzgndeasc și s afirme cu privire la declarația de integritate: ”Nu, aia o sa o semnez. Urmeaza, e un ceremonial, o sa participe toti candidatii, banuiesc ca va fi ceva festiv, pentru a se prezenta si programul“, informeaza News.ro.

n fața acestor blbieli, scuze și tertipuri ale lui Munteanu, pe site-ul Alianței Romnia Curat aprea cu trei zile nainte de retragerea candidaturii lui Munteanu, articolul cu titlul “Marian Munteanu minte? Romnia Curat așteapt nc declarația de integritate pe care spune c a semnat-o

Cert este c n acel moment s-au trezit și liderii PNL, care i-au cerut s semneze declarația de integritate, la care Munteanu le-a rspuns ca nu are de ce sa dovedeasca faptul ca nu a fost colaborator al fostei Securitati.

Și așa a nceput nebunia…

Iat cum sun știrea: “PNLa cerut CNSAS sa anunte dacaMarian Munteanu, propus de liberali pentru a candida la Primaria Capitalei, a fost colaborator al fostei Securitati.

Liberalii nu s-au asigurat daca acest
candidat respecta toate criteriile de integritate ale partidului, anunta Realitatea Tv.


Astfel, cei din PNL vor sa verifice daca Marian Munteanu respecta primul criteriu, cel privind lustratia, respectiv daca acesta a colaborat cu fosta Securitate, in acest sens fiind transmisa o scrisoare catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Raspunsul era asteptat marti, dupa cererea depusa luni, insa a fost amanat pentru joi.

De asemenea, si Societatea Academica din Romania siRomania Curataau facut o sesizare oficiala catre CNSAS, in ce il priveste pe Marian Munteanu.

“Acest demers vine si in contextul in care Marian Munteanu a refuzat sa semneze si declaratia de integritate lansata de Romania Curata pentru totii candidatii la alegerile locale, declaratie in care si-ar fi asumat mai multe criterii de integritate, inclusiv faptul ca nu a fost colaborator al fostei Securitati”, subliniaza Romania Curata.”

n concluzie, bnuiala mea e c Marian Munteanu a renunțat el la candidatura pentru primrie azi miercuri 21.04.2016, ca s nu se trezeasc mine c renunț PNL-ul la susținerea candidaturii lui, dup ce vor vedea ce scrie n rspunsul de la CNSAS.

ntrebarea legitim este: dac și-a retras candidatura, mai aflm noi ce scrie n adeverința de la CNSAS despre tovarșul Marian Munteanu ?! El sigur sper c nu. Noi sperm c da.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer