Și totuși, de ce s-a retras Marian Munteanu ?!

Netul abundă de speculații privind motivul real al retragerii candidatului PNL Marian Munteanu la fotoliul de primar al Bucureștilor.

Unii spun că lobby-ul evreiesc neocomunist și masonic (Tismăneanu, Tapalagă, Cristoiu, Tăriceanu, Quintus, Paleologu, etc.) a învins iar susținătorii lui MM au făcut pasul înapoi.

Munteanu însuși își justifică decizia pe direcția efectului indirect al linșajului mediatic pe temă legionar-antisemită la adresa lui: “Din nefericire, aceasta campanie nu a fost intampinata de toata lumea asa cum ar fi trebuit – unii s-au demobilizat, altii au dat credit unor acuzatii, s-a ajuns ca primari candidati sa se desolidarizeze de campania mea (…) In momentul in care aceasta echipa este pusa in primejdie, este datoria mea sa actionez astfel incat sa nu contribui la adancirea unor disensiuni“.
Am avut discutii in ultimele doua zile cu liderii partidului, cu reprezentanti din sectoare, in incercarea de a gasi o formula care sa rezolve aceasta problema, din pacate a fost dificil sa gasim o formula de unitate. Nu se pot castiga lupte fara loialitate, solidaritate reciproca“, si-a justificat Munteanu retragerea candidaturii.

Și totuși…

Munteanu știa că va fi atacat. Era pregătit să reziste, fusese luată în calcul agresiunea, trecutul său, opiniile sale. La fel și liderii PNL-ului, care mizau pe scandalul mediatic pentru a căpăta vizibilitate în campanie.

Și totuși, ce nu a funcționat ?

Un prim semn de întrebare a apărut atunci când Marian Munteanu, deși afirmase săptămâna trecută, după ședința filialei PNL Sector 1, că a semnat odată cu adeziunea de intrare în PNL și declarația de interese, fiind întrebat luni 18 aprilie 2016 dacă a semnat declarația de integritate la depunerea de intrare în PNL, a recunoscut că a mințit și că în realitate nu a depus-o. 

De ce nu a depus-o ? Ne zice dânsul că nu recunoaște oricui dreptul de a-l evalua – cu referire la Alianța România Curată, pentru ca apoi să se răzgândească și să afirme cu privire la declarația de integritate:  ”Nu, aia o sa o semnez. Urmeaza, e un ceremonial, o sa participe toti candidatii, banuiesc ca va fi ceva festiv, pentru a se prezenta si programul“, informeaza News.ro.

În fața acestor bâlbâieli, scuze și tertipuri ale lui Munteanu, pe site-ul Alianței România Curată apărea cu trei zile înainte de retragerea candidaturii lui Munteanu, articolul cu titlul “Marian Munteanu minte? România Curată așteaptă încă declarația de integritate pe care spune că a semnat-o

Cert este că în acel moment s-au trezit și liderii PNL, care i-au cerut să semneze declarația de integritate, la care Munteanu le-a răspuns ca nu are de ce sa dovedeasca faptul ca nu a fost colaborator al fostei Securitati.

Și așa a început nebunia…

Iată cum sună știrea: “PNL a cerut CNSAS sa anunte daca Marian Munteanu, propus de liberali pentru a candida la Primaria Capitalei, a fost colaborator al fostei Securitati.

Liberalii nu s-au asigurat daca acest 
candidat respecta toate criteriile de integritate ale partidului, anunta Realitatea Tv.


Astfel, cei din PNL vor sa verifice daca Marian Munteanu respecta primul criteriu, cel privind lustratia, respectiv daca acesta a colaborat cu fosta Securitate, in acest sens fiind transmisa o scrisoare catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Raspunsul era asteptat marti, dupa cererea depusa luni, insa a fost amanat pentru joi.

De asemenea, si Societatea Academica din Romania si Romania Curata au facut o sesizare oficiala catre CNSAS, in ce il priveste pe Marian Munteanu.

“Acest demers vine si in contextul in care Marian Munteanu a refuzat sa semneze si declaratia de integritate lansata de Romania Curata pentru totii candidatii la alegerile locale, declaratie in care si-ar fi asumat mai multe criterii de integritate, inclusiv faptul ca nu a fost colaborator al fostei Securitati”, subliniaza Romania Curata.”

În concluzie, bănuiala mea e că Marian Munteanu a renunțat el la candidatura pentru primărie azi miercuri 21.04.2016, ca să nu se trezească mâine că renunță PNL-ul la susținerea candidaturii lui, după ce vor vedea ce scrie în răspunsul de la CNSAS.

Întrebarea legitimă este: dacă și-a retras candidatura, mai aflăm noi ce scrie în adeverința de la CNSAS  despre tovarășul Marian Munteanu ?! El sigur speră că nu. Noi sperăm că da.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *