Sâmbătă 23 aprilie a fost sărbătorită și în România Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor. Această zi a fost organizată pentru prima dată de către UNESCO în anul 1995 în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor, iar din 2005 România a instituit și ea prin Ordonanță de Guvern “Ziua Bibliotecarului din România”, ce se sărbătorește în aceeași zi de 23 aprilie, concomitent cu ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare noapte de 23 aprilie să se organizeze o noapte a bibliotecilor deschise, pentru a încuraja publicul să descopere plăcerea cititului.

Ei bine, în acest an, Biblioteca Asociației Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut (Biblioteca MISA) din București, și-a propus să participe și ea la acest eveniment, deschizându-și în noaptea de sâmbătă spre duminică (23-24 aprilie 2016) larg ușa pentru cititorii avizi de literatură ezoterică, fiind permis cititorilor accesul în premieră în Camera Albastră, unde se țin toate lucrările originale din care sunt plagiate diversele cursuri și cărți publicate la MISA.

Însă, pentru a ilumina într-un mod cât mai inițiatic spiritele și mințile celor care au avut șansa karmică deosebită de a afla despre acest eveniment unic și de a beneficia de el, bibliotecarii MISA și-au propus să realizeze această participare într-un mod inedit, pe măsura școlii de yoga dar și a mentorului lor Gregorian Bivolaru.

Ideea a pornit de la conducerile diferitelor Universități din țară, care cu ocazia acestei deschideri către marele public a tainiței comorilor de cultură și cunoaștere stânse în Bibliotecile universitare, au propus și votat un soi de amnistie literar-științifică: astfel, s-a decis ca toți plagiatorii de teze de doctorat ale căror titluri doctorale sunt în pericol de a fi retrase, să participe la acest eveniment unic, în care să fie supuși unor probe de testare a cunoștiințelor.

Astfel, cei care în urma lecturării unor pașaje din propriile publicații și lucrări vor reuși să îi recunoască cu voce tare pe autorii reali ai pasajelor plagiate, vor primi absolvirea de la pedeapsa pierderii titlului doctoral, și o diplomă de iertare a păcatului plagiatului, emisă de către Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Marele câștigător al ediției a fost fostul premier Victor Ponta, care a reușit să se recunoască în mai multe personaje istorice în care ar fi fost încarnat anterior, acesta refuzând să recunoască deschis faptul că pur și simplu a plagiat, ci afirmând faptul că el a însuflețit la un moment dat – cu spirit, idei și chiar suflet, autorii pe care i-a copiat în lucrarea sa de doctorat:

Să alegi o carte, una singură, este cel mai greu când natura „poligamă” a omului se revelează și în aspectul lui de consumator intelectual. Și totuși…aleg nuvela „Leo Africanus” a lui Amin Maalouf, citită în versiunea sa orginală, în adolescența mea pariziană. Este o carte mai puțin despre personajul principal, călătorul narator, și mai mult despre personajele istorice plasate în context cu acesta, precum Suleiman Magnificul, Selim I, Papa Clement, regele Ferdinand al Spaniei și alte figuri politice și culturale ale Renașterii. Este cartea – și personajul – de la care am învățat cel mai mult că viața este un ocean rareori liniștit, că trebuie să te bucuri de acalmii, iar în fața furtunilor neașteptate te lupți să nu te îneci“, a declarat Ponta.

La acest proiect a dorit să se ralieze și biblioteca MISA, care a chemat la sediul ei pe toți autorii de cursuri și lucrări de yoga publicate în cadrul Școlii de Yoga MISA, invitându-i să participe la o lectură publică de noapte a propriilor lucrări, pentru a-i cunoaște și eventual recunoaște pe adevărații autori ai pasajelor plagiate.

Au răspuns invitației mai mulți membrii de marcă ai MISA, în frunte cu noul lider al Mișcării, inginerul Nicolae Catrina. Acesta a trecut cu bine primele teste, recunoscând cu jumătate de gură diverși autori plagiați în cuprinsul lucrărilor de shivaism publicate de el, însă s-a poticnit la un document olograf surpriză, furnizat în premieră de istoricul Gabriel Andreescu, direct din arhivele CNSAS, semnat de un anume Zappa, document pe care nu a fost în stare să îl recunoască public că îi aparține.

Evenimentul a avut parte și de câțiva auto-invitați-surpriză din partea SPIR – Jandarmeria Română, care prin apariția lor intempestivă, cu sirene și girofaruri, au dat fiori participanților.

Glumeți, mascații Jandarmeriei Române au declarat că de această dată au venit să dea, nu să ia, aducând cu ei cărți confiscate de autoritățile române atât în 2004 cu ocazia descinderilor, cât și anterior, din perioada comunistă.

Marele absent al competiției a fost Gregorian Bivolaru, mentorul școlii de yoga MISA, aflat într-o incomodă pușcărie franceză în executarea unei pedepse de 6 ani închisoare, la care a fost condamnat pe nedrept de către pudibonda justiție din România pentru infracțiunea de comunicare telepatică cu o minoră din Pleiade.

Acesta a declarat prin intermediul rapcea.ro că recunoaște orice, numai să i se dea drumul, căci deja a pierdut alte 3 târguri de carte spirituală veche, unde se găseau spre achiziționare lucrările unor autori necunoscuți pe piața românească, care abia așteptau să fie plagiați în cursurile de yoga de an 29 precum și în cărțile și caietele de vacanță cadou oferite în cadrul Taberelor Spirituale Yoghine de la Herculane și Costinești.

Cu toate acestea, Gregorian Bivolaru este așteptat pe data de 11 mai 2016 să participe la ediția franceză a acestui concurs, ce se va desfășura în fața judecătorilor Curții de Apel din Paris, unde va fi întrebat dacă bulgarul prins de poliția franceză are vre-o legătură cu Gregorian Bivolaru, Magnus Aurolson sau individul cu perucă din Vama Nădlac, precum și dacă el este autorul pașaportului bulgăresc găsit asupra sa. Câștigarea acestui concurs de cunoștiințe inițiatice ar putea avea ca miză aflarea adevărului adevărat și eliberarea acestuia într-o formă esențializată, către cititorii MISA, într-un foileton de 69 de episoade, despre abuzurile Justiției Divine la adresa Profesorului Yoga Gregorian Bivolarov Aurollson, ce va fi publicat pe yogaesoteric (în caseta roșie !)

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer