Biblioteca MISA a participat la Noaptea Bibliotecilor Deschise – de Ziua Internațională a Cărții și Drepturilor de Autor

Sâmbătă 23 aprilie a fost sărbătorită și în România Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor. Această zi a fost organizată pentru prima dată de către UNESCO în anul 1995 în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor, iar din 2005 România a instituit și ea prin Ordonanță de Guvern “Ziua Bibliotecarului din România”, ce se sărbătorește în aceeași zi de 23 aprilie, concomitent cu ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare noapte de 23 aprilie să se organizeze o noapte a bibliotecilor deschise, pentru a încuraja publicul să descopere plăcerea cititului.

Ei bine, în acest an, Biblioteca Asociației Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut (Biblioteca MISA) din București, și-a propus să participe și ea la acest eveniment, deschizându-și în noaptea de sâmbătă spre duminică (23-24 aprilie 2016) larg ușa pentru cititorii avizi de literatură ezoterică, fiind permis cititorilor accesul în premieră în Camera Albastră, unde se țin toate lucrările originale din care sunt plagiate diversele cursuri și cărți publicate la MISA.

Însă, pentru a ilumina într-un mod cât mai inițiatic spiritele și mințile celor care au avut șansa karmică deosebită de a afla despre acest eveniment unic și de a beneficia de el, bibliotecarii MISA și-au propus să realizeze această participare într-un mod inedit, pe măsura școlii de yoga dar și a mentorului lor Gregorian Bivolaru.

Ideea a pornit de la conducerile diferitelor Universități din țară, care cu ocazia acestei deschideri către marele public a tainiței comorilor de cultură și cunoaștere stânse în Bibliotecile universitare, au propus și votat un soi de amnistie literar-științifică: astfel, s-a decis ca toți plagiatorii de teze de doctorat ale căror titluri doctorale sunt în pericol de a fi retrase, să participe la acest eveniment unic, în care să fie supuși unor probe de testare a cunoștiințelor.

Astfel, cei care în urma lecturării unor pașaje din propriile publicații și lucrări vor reuși să îi recunoască cu voce tare pe autorii reali ai pasajelor plagiate, vor primi absolvirea de la pedeapsa pierderii titlului doctoral, și o diplomă de iertare a păcatului plagiatului, emisă de către Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Marele câștigător al ediției a fost fostul premier Victor Ponta, care a reușit să se recunoască în mai multe personaje istorice în care ar fi fost încarnat anterior, acesta refuzând să recunoască deschis faptul că pur și simplu a plagiat, ci afirmând faptul că el a însuflețit la un moment dat – cu spirit, idei și chiar suflet, autorii pe care i-a copiat în lucrarea sa de doctorat:

Să alegi o carte, una singură, este cel mai greu când natura „poligamă” a omului se revelează și în aspectul lui de consumator intelectual. Și totuși…aleg nuvela „Leo Africanus” a lui Amin Maalouf, citită în versiunea sa orginală, în adolescența mea pariziană. Este o carte mai puțin despre personajul principal, călătorul narator, și mai mult despre personajele istorice plasate în context cu acesta, precum Suleiman Magnificul, Selim I, Papa Clement, regele Ferdinand al Spaniei și alte figuri politice și culturale ale Renașterii. Este cartea – și personajul – de la care am învățat cel mai mult că viața este un ocean rareori liniștit, că trebuie să te bucuri de acalmii, iar în fața furtunilor neașteptate te lupți să nu te îneci“, a declarat Ponta.

La acest proiect a dorit să se ralieze și biblioteca MISA, care a chemat la sediul ei pe toți autorii de cursuri și lucrări de yoga publicate în cadrul Școlii de Yoga MISA, invitându-i să participe la o lectură publică de noapte a propriilor lucrări, pentru a-i cunoaște și eventual recunoaște pe adevărații autori ai pasajelor plagiate.

Au răspuns invitației mai mulți membrii de marcă ai MISA, în frunte cu noul lider al Mișcării, inginerul Nicolae Catrina. Acesta a trecut cu bine primele teste, recunoscând cu jumătate de gură diverși autori plagiați în cuprinsul lucrărilor de shivaism publicate de el, însă s-a poticnit la un document olograf surpriză, furnizat în premieră de istoricul Gabriel Andreescu, direct din arhivele CNSAS, semnat de un anume Zappa, document pe care nu a fost în stare să îl recunoască public că îi aparține.

Evenimentul a avut parte și de câțiva auto-invitați-surpriză din partea SPIR – Jandarmeria Română, care prin apariția lor intempestivă, cu sirene și girofaruri, au dat fiori participanților.

Glumeți, mascații Jandarmeriei Române au declarat că de această dată au venit să dea, nu să ia, aducând cu ei cărți confiscate de autoritățile române atât în 2004 cu ocazia descinderilor, cât și anterior, din perioada comunistă.

Marele absent al competiției a fost Gregorian Bivolaru, mentorul școlii de yoga MISA, aflat într-o incomodă pușcărie franceză în executarea unei pedepse de 6 ani închisoare, la care a fost condamnat pe nedrept de către pudibonda justiție din România pentru infracțiunea de comunicare telepatică cu o minoră din Pleiade.

Acesta a declarat prin intermediul rapcea.ro că recunoaște orice, numai să i se dea drumul, căci deja a pierdut alte 3 târguri de carte spirituală veche, unde se găseau spre achiziționare lucrările unor autori necunoscuți pe piața românească, care abia așteptau să fie plagiați în cursurile de yoga de an 29 precum și în cărțile și caietele de vacanță cadou oferite în cadrul Taberelor Spirituale Yoghine de la Herculane și Costinești.

Cu toate acestea, Gregorian Bivolaru este așteptat pe data de 11 mai 2016 să participe la ediția franceză a acestui concurs, ce se va desfășura în fața judecătorilor Curții de Apel din Paris, unde va fi întrebat dacă bulgarul prins de poliția franceză are vre-o legătură cu Gregorian Bivolaru, Magnus Aurolson sau individul cu perucă din Vama Nădlac, precum și dacă el este autorul pașaportului bulgăresc găsit asupra sa. Câștigarea acestui concurs de cunoștiințe inițiatice ar putea avea ca miză aflarea adevărului adevărat și eliberarea acestuia într-o formă esențializată, către cititorii MISA, într-un foileton de 69 de episoade, despre abuzurile Justiției Divine la adresa Profesorului Yoga Gregorian Bivolarov Aurollson, ce va fi publicat pe yogaesoteric (în caseta roșie !)

 • partea tragica a acestui eveniment este ca si daca Gregorian B ar da intamplator peste o carte care contine secretu’ suprem, ar trece peste fiindca nu e in stare sa recunoasca adevarul.

 • Neele

  Nestiind sa citeasca ii iese mereu kalki.

  4 la 4, 23 de 69 😉

  Am o jucarie care o invartesc zilnic, sper ca am voie cu ea pe site.

 • prc

  Iar te tii de glume, iar o sa te ia prietenii ezoterici la trompe. lol

 • Neele

  Ne, ne, ne, ne, ne.
  Rapcea e cu budistii si daca se duce vestea in lumea budista wink, se face praf scaunul pe care sta catrina. : )
  si masa din fata lui.
  de ce nu si microfonul?

  @prc: tu baga acolo 4 la 4 si 23 de 69 si zi merci de tantra ca la tine acasa!

 • prc

  “@prc: tu baga acolo 4 la 4 si 23 de 69 si zi merci de tantra ca la tine acasa!”
  Lasa exprimarea asta ermetica.
  Mai bine spune ce inseamna scorurile alea, sa te inteleaga si mirenii.

 • “Când directorul executiv (CEO), marele patron al Microsoft, Satya Nadella, și-a strâns cei mai importanți angajați, acolo în Silicon Valley, și le-a sfătuit pe femeile din structurile superioare ale companiei să nu fie frustrate că au salarii mai mici decât bărbații, ci să se gândească la karma lor și la faptul că dacă acceptă asta în mod calm vor avea o karma bună, toată lumea a aplaudat.

  Atât presa, cât și structurile interne ale companiei au bătut din palme. Sigur, Satya Nadella, patronul executiv al Microsoft e un indian, un hinduist, însă occidentul flirtează de multe decenii cu doctrinele orientale ale supușeniei.

  În multe mari companii occidentale, angajații de rang superior sunt acum încurajați să practice meditația nu doar în pauza de masă, dar li se plătesc cursuri de-a lungul săptămânii. Ba chiar, li se oferă o viață de yoga.

  Steve Jobs se pretindea budist zen. Capitalismul contemporan încurajează meditația budistă. Doctrina zen și blugii rupți sunt încurajați la lucru, amploaiaților li se spune să atingă transa pentrua a accepta faptul că ierarhiile superioare ale firmei câștigă de zece, sau de o sută de ori mai mult decât ei.

  Mindfulness e numită tendința. Altfel zis: self improvement – hire-individualism, sau, cum a zis-o clownul filosof sloven Slavoj Zizek: buddhist capitalism.

  Sinistrul și manipulatorul patron al Microsoft Satya Nadella a numit asta meritocrație spirituală, spiritual meritocracy. Ideea e că starea noastră financiară, cu portăreii la ușă și neplata chiriei și nesiguranța zilei de mâine vine din nepregătire spirituală, nu pentru că societatea a fost spartă și nu mai există o solidaritate elementară. De aici: cursuri de yoga și wellness, ca substitut.

  Dacă suntem buni și acceptăm ce ni se întâmplă, ni se spune, universul se va învârti cum trebuie, iar noi vom face copii cu karma bună, care nu vor avea mătreață, coșuri și frustrări inutile.

  Frustrări inutile… Asta transmite această nouă ideologie a supușeniei. Să nu ai frustrări inutile. Aceeptă tu plata proastă, precaritatea, absența solidarității umane, acceptă umilința de a crede că salariul ce ți se plătește cu întârziere este o favoare și fii in schimb zen… Ingrijește-ți karma.

  Acceptă tâmpenia manipulatoare care e aceea că dacă ai o viață spirituală merituoasă vei avea și una materială pe măsură. Fii supus și fă yoga.”

  Capitalismul zen – îndobitocirea prin karma
  https://cabalinkabul.wordpress.com/2014/11/02/capitalismul-zen-indobitocirea-prin-karma/

 • Neele

  @prc: ma gandeam la o formula mnemonica pt a tine minte nr. de telefon de la biblioteca: 424-2369.
  69 e un 6 si un 9 care este tot 6 dar invers. sunt doi de 6 acolo.

  daca vrei iti desenez: scaunel, lebada, scaunel, lebada, cercel rupt, covrig cu coada in sus, covrig cu coada intors. e mai bine acum? poti sa inveti poezia.

 • Neele

  @magregor:
  Poti sa mergi sa explodezi in alta parte, te rog frumos!
  Si tu ai jurat cine stie ce chestii cu guru.
  Si nu veni cu mila inaintasilor mei in ale ioga ca nu tine!
  Am vazut miscarea, thanks but no thanks!
  De ce? Pentru ca am iesit singura din secta.

 • prc

  LOL, telefonul se termina cu 69.
  Asta da armonie.
  @neele – multumesc pentru ca ai facut lumina

 • Neele

  @prc: 424, adica 4 to 4, adica 4 la 4 care sunt 4 perechi.

  poti sa zici o pereche de chiloti pentru ca au fata si spate,
  poti sa zici o pereche de sosete pentru ca este si cea stanga si cea dreapta.
  4 perechi.

 • Neele

  apoi:
  “calci” nu il citesti calchi / kalki. c si i se citeste ‘ci’ si nu ‘chi’.
  de la asta a pornit monologul despre adevar. nu poti sa dai de adevar atat timp cat citesti ‘kalki’. : )

 • Pubic Enemy 1

  Și să nu uităm că cartea care impostorul o căuta fără success este de fapt o colecție de anecdote folclorice sau ziceri din înțelepciunea populară.
  Are un titlu obraznic, posibil Ecce Homo… Nu putea fi găsită pentru că încă nu exista dar prezența ei evident era presimțită de midiclorienii din urină ;))
  Iar drepturile de autor evident îi aparțin lui MR, le-a plătit cu vârf și îndesat.

 • Neele

  Recunosc ca am gandit povestea preschimbarii vinului in apa.
  Nu stiu ce urmeaza dar e naspa.

 • Neele

  Hm, alegerea e limonada cu cuburi de gheata sa faceti rosu in gat, na!

 • neele

  ok-ok, pun povestea la loc si e preschimbarea apei in vin ca sa mearga lectura mai usor.

 • neele

  @Pubic Enemy 1:
  sigur ca exista generozitate: esti transferabil, tu ce credeai?

 • Gigi Francezu

  Puteai să fii în barca celor câștigători. Puteai să fii un avocat care câștigă la CEDO. Puteai să fii om. Ai refuzat. Ce prăbușire.

 • Pubic Enemy 1

  Da MR, puteai să fi și tu homo și să te dai în bărci, dar iată cum ai rămas pe uscat ;))

 • zamolxe

  @mac gregor

  Cu siguranță Satya Nadella e un dobitoc dacă gândește așa. La fel și Steve Jobs, care din cază că se credea mare budist zen nu făcea acte caritabile, că cică nu contează (mă rog, aici sunt speculații, dar ce e clar e că nu a făcut astfel de gesturi).
  Însă cel care a scris articolul citat de tine e foarte superficial și clar că n-a practicat meditația în viața lui.
  Tu cu siguranță ai practicat-o, așa că nu cred că îi dai dreptate.
  Sigur, filosofia orientală a fost sucită și învârtită pentru a servi anumite scopuri, dar asta nu înseamnă că asta e esența ei.

 • haios e ca tipul care a scris articolul, Dan Alexe, a practicat inclusiv tantra, asa ca stie foarte bine ce spune.

  Cineva care a plecat de la curs zicea ca e posibil ca Grieg sa fie mason. Nu stiu, dar daca ar exista masoni ca cei descrisi de Grieg, MISA ar fi un experiment pe gustul lor.

  “Hai sa vedem daca niste oameni renunta pe viata la drepturile lor, la prosperitate, la copii, la solidaritate umana pentru niste idei vagi gen iti arzi karma.”

  Ma bucur ca prin plecarea mea din ashram am contribuit la esecul acestui proiect inuman.

  Nici pana in ziua de zi nu stiu in ce ar consta respectiva ardere de karma si cum ar trebui sa arate rezultatele ei. De ce aceia care si-au ars zeci de ani in ashram nu au ce arata?

  Dar daca a fost o mare confuzie a discipolilor asupra notiunilor, nu ar fi fost responsabilitatea unui maestru – daca e autentic – sa intervina? In loc sa se limiteze in a-i face “larvari” si ne-yoghini ? Nu ar fi trebuit sa se arunce in mijlocul lor si sa ii corecteze pana ce merge treaba bine ?

  Eu personal am intalnit decenta in lumea reala, unde de ex un bucatar-sef i-a aratat unui incepator cum sa taie ceapa fara sa se chinuie.

  Nu mai asteptati compasiune de la Grieg, el ori nu stie ori nu il intereseaza. In lumea reala exista mult mai multa compasiune decat in MISA.

 • zefir

  auzi ma inamicule?
  deschide si tu gura si zi: ba uite asa, asa, asa, nu te-ai purtat corect.
  ma faci pe mine sa-mi para rau si nu prea imi convine.
  iar din partea ta ca nu te-ai sesizat iar nu este corect.
  deci back up si reconsidera!

 • neele

  Prin aceasta te imputernicesc, Mihai Rapcea, sa razi orice comentator care incearca sa te aduca inapoi in stapanirea lui ‘guru absolut al galaxiei’. Ai sarcina ca orice comentator misan care intra aici si nu face/spune cum vrei tu, sa il parchezi intr-un closet de misani sa se converseze intre ei pe limba lor.
  Sper ca stii cum sa parchezi o masina.
  Fiind seara de Inviere si pentru ca si eu trebuie sa ma pregatesc,
  Take care!