Declarație politic: resursele energetice ale Romniei – obiectul jafului sistematic din ultimii 26 de ani

Stimați colegi,

Tot mai mulți romni se plng c au greutți n a-și achita facturile de utilitți ale locuințelor, pentru energia electric, apa și gazele naturale. Avem cele mai mari prețuri la ap, gaze și energie electric din Europa, raportat la costurile de producție și puterea de cumprare a populației.

Avem astzi n Romnia zeci de mii de familii de romni care trec peste iarn ndurnd gerul n locuințe, rugndu-se lui Dumnezeu pentru vremi mai puțin geroase, cci nu și permit s achite facturile de energie termic.

Avem n fiecare ani cazuri de btrni ce se sinucid deoarece nu și pot permite s achite facturile de utilitți din pensiile de mizerie pe care le primesc dup o viaț de munc.

Cum este posibil ca o țar ce produce curent electric ieftin, s aib hidrocentrale n faliment și prețuri la consumatorii finali mai mari dect n majoritatea țrilor europene? Cum este posibil ca romnii s plteasc cele mai scumpe gaze naturale din Europa – raportat la puterea lor de cumprare, n condițiile n care țri cu producție de petrol și gaze precum Romnia au un nivel de trai mult mai ridicat – cum este cazul țrilor din zona Golfului Persic.

Unde se duc toți acești bani din bunstarea oferit de natur Romniei ? De ce trebuie ca Romnia s cumpere gaze naturale din Rusia la prețuri mari, cnd producția noastr intern acoper cu suficienț consumul romnesc de gaze naturale ?

Rspunsul la toate aceste ntrebri l gsim n rețelele infracționale ale “bieților deștepți” din energie, cpușele și intermediarii de pe traseul kilovatului de energie electric sau metrului cub de gaze de la productor la consumator.

S-a scris destul de mult n presa noastr despre acești “bieți deștepți din energie”, care vmuiesc fiecare familie de romni printr-o simpl semntur pus pe un contract de intermediere, și care nu presteaz n realitate nici un serviciu, altul dect s emit o factur pentru comisionul lor.

Pn cnd vom mai suporta navuțirea frauduloas a acestor hoți pe seama noastr a tuturor romnilor ?!

Nu a fost de ajuns c Romnia a fost forțat s nstrineze resursele energetice ctre companii strine. Acum romnii reduși la stadiul de “consumatori captivi”, n realitate un fel de sclavi moderni, sunt nevoiți s plteasc “taxa pe șmecherie” – unor copii de securiști ajunși la butoanele economiei romnești.

Cerem DNA-ului s se auto-sesizeze cu privire la aceast clic mafiot din domeniul energetic și s ia msuri urgente pentru deparazitarea Romniei de acești intermediari ce sug vlaga și resursele romnilor.

V mulțumesc!

Deputat Daniel Fenechiu.

, , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *