Declarație politică: resursele energetice ale României – obiectul jafului sistematic din ultimii 26 de ani

 

Stimați colegi,

 

Tot mai mulți români se plâng că au greutăți în a-și achita facturile de utilități ale locuințelor, pentru energia electrică, apa și gazele naturale. Avem cele mai mari prețuri la apă, gaze și energie electrică din Europa, raportat la costurile de producție și puterea de cumpărare a populației.

 

Avem astăzi în România zeci de mii de familii de români care trec peste iarnă îndurând gerul în locuințe, rugându-se lui Dumnezeu pentru vremi mai puțin geroase, căci nu își permit să achite facturile de energie termică.

Avem în fiecare ani cazuri de bătrâni ce se sinucid deoarece nu își pot permite să achite facturile de utilități din pensiile de mizerie pe care le primesc după o viață de muncă.

 

Cum este posibil ca o țară ce produce curent electric ieftin, să aibă hidrocentrale în faliment și prețuri la consumatorii finali mai mari decât în majoritatea țărilor europene?  Cum este posibil ca românii să plătească cele mai scumpe gaze naturale din Europa – raportat la puterea lor de cumpărare, în condițiile în care țări cu producție de petrol și gaze precum România au un nivel de trai mult mai ridicat – cum este cazul țărilor din zona Golfului Persic.

Unde se duc toți acești bani din bunăstarea oferită de natură României ? De ce trebuie ca România să cumpere gaze naturale din Rusia la prețuri mari, când producția noastră internă acoperă cu suficiență consumul românesc de gaze naturale ?

Răspunsul la toate aceste întrebări îl găsim în rețelele infracționale ale “băieților deștepți” din energie, căpușele și intermediarii de pe traseul kilovatului de energie electrică sau metrului cub de gaze de la producător la consumator.

S-a scris destul de mult în presa noastră despre acești “băieți deștepți din energie”, care vămuiesc fiecare familie de români printr-o simplă semnătură pusă pe un contract de intermediere, și care nu prestează în realitate nici un serviciu, altul decât să  emită o factură pentru comisionul lor.

 

Până când vom mai suporta înavuțirea frauduloasă a acestor hoți pe seama noastră a tuturor românilor ?!

Nu a fost de ajuns că România a fost forțată să înstrăineze resursele energetice către companii străine. Acum românii reduși la stadiul de “consumatori captivi”, în realitate un fel de sclavi moderni, sunt nevoiți să plătească “taxa pe șmecherie” – unor copii de securiști ajunși la butoanele economiei românești.

Cerem DNA-ului să se auto-sesizeze cu privire la această clică mafiotă din domeniul energetic și să ia măsuri urgente pentru deparazitarea României de acești intermediari ce sug vlaga și resursele românilor.

 

Vă mulțumesc!

Deputat Daniel Fenechiu.

 

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer