Feed on
Posts
Comments

Dacă te ridici un pic deasupra momentului prezent și contempli în ansamblu ultimii 10-15 ani, descoperi cu stupoare că societatea românească seamănă cu un imobil șubred, ros din încheieturi de politicianism neo-comunist, supus unei explozii controlate.

Societatea românească este detonată priodic, parcă într-o ordine prestabilită, palier cu palier, explodând în scandaluri de presă finalizate cu mai mult sau mai puțină pușcărie pentru protagoniști, după puteri și averi.

Cunoscând atmosfera dinainte de 2003 în care toate autoritățile, de la Poliție, SRI, Justiție, Guvern, Parlament și Parchete – erau o mare și fericită familie în care domnea armonia socială și batistele se așterneau lin pe țambaluri, precum omerta pe gurile Mafiei, ceea ce se petrece din 2003-2004 pare de neconceput.

Izbucnesc scandaluri din zona presei “independente” (în realitate agenți de influență colaboratori ai unor servicii secrete străine – cărora li se “servesc” de-a gata materiale sau informări), iar de dincolo de fileu, sar la cap și preiau bomba suspect de zelos, tot felul de instituții care până mai ieri tăceau mâlc.

Ce se întâmplă în România ?! Chiar așa, nu se mai poate mușamaliza nimic în mod decent ?

Cine sunt cei ce demantelează sistematic mafia securistoidă înfășurată ca o caracatiță în jurul României ? Și cum reușesc să propage aceste bombe de presă ? Prin ce miracol au ajuns să se auto-sesizeze autoritățile ?!

Părerea mea este că abia acum se vede rodul muncii specialiștilor americani, care au dezvoltat în liniște, pe tăcute, sistemul eficient de reacție al societății, care trimite la pușcărie sau pune pe fugă (până pe lumea Cealaltă – în unele cazuri) intangibili precum Patriciu sau Condrea.

Asistăm la un fenomen similar terra-formării unei planete, sau al defrișării de buruieni, civilizării unui teritoriu. Suntem precum simpaticii locuitori albăstrii din filmul Avatar, cu diferența că în cazul nostru se încearcă smulgerea – nu a unui arbore al Vieții, ci unul al corupției, furpăciunii și minciunii instituționalizate.

Teoretic, treaba asta ar trebui să mă bucure ca avocat, căci asta înseamnă – teoretic – mai multă clientelă în zona penală. Din păcate, chiar dacă acest lucru este ok din punct de vedere financiar, satisfacțiile profesionale nu sunt pe măsură.

Procurorii și judecătorii aplică legea cu excesul de zel ce caracterizează aceste vremuri tubluri, conform zicalei: “La vremuri extraordinare, măsuri extraordinare”.

Se face rabat la Justiție, la prezumția de nevinovăție, la judecata dreaptă, echilibrată, ce ar trebui să caracterizeze o societate stabilă.

Trăim sub semnul blestemului chinezesc: acela de a avea parte de vremuri interesante. Și din păcate nu se poate ghici finalul acestei epopei, momentul ei de final sau de acalmie. Societatea românească seamănă cu un balaur înfricoșător care se auto-devoră fără nici o noimă, căci rezultatele nu se simt pentru omul de rând.

De ce Doamne, de ce nu putem fi și noi ca ceilalți europeni ?!

loading...

5 Responses to “Scandalul Condrea – un pattern care se repetă”

 1. mac gregor says:

  parca lipseste ceva. Si anume poporul, care sa echilibreze toata treaba si sa spuna: “pana aici.”

  S-a simtit foarte bine prezenta lui, la protestele colectiv, si dupa busirea lui Ponta. Asa liniste si bine a fost cateva saptamani!

  Ar trebui ca poporul sa aiba niste reprezentanti, care sa faca chestia asta cat timp el nu e in strada, si la o adica sa stie ca da ca incalca vointa lor, dracul ii ia, romanii ies in strada.

  Johannis nu a reusit sa ii fie reprezentant.

 2. Dan Caraiman says:

  Draga Mihai, ai uitat sa precizezi si de procurorii DNA care au primit cetatenia Americana, via CIA.
  Astfel ei au devenit intangibili pt Justitia Romana, dar si pt Clanurile si Grupurile de Politicieni care conduc Romania din umbra.
  Ceea ce sincer, iti spun, ma bucura, pt ca altfel, nu cred ca ar fi ajuns la puscarie astfel de Mastodonti ai Politicii si Lumii Interlope.
  Ceea ce inseamna ca acum, Politica din Romania este facuta in USA de catre CIA si altii ca ei/ea.
  Daca cumva mai avem cazuri de coruptie in tara, care sunt inca tolerate, macar stim de ce sunt tolerate inca, ….. pt ca ajuta cel putin in faza actuala Puterea Micului Licurici.
  Numai bine si vise placute pe mai departe.

 3. Dan Caraiman says:

  Dacă e adevărată această informație, România are o problemă majoră.
  Nici legislația română, nici cea americană nu interzic dubla cetățenie. Numai că, jurămîntul depus la obținerea cetățeniei americane este foarte restrictiv: cel care vrea cetățenia americană promite solemn că va susține Constituția și se va supune legilor Statelor Unite ale Americii, va renunța la orice loialitate anterioară față de o țară sau un titlu străin, va sluji Forțele Armate ale SUA sau va săvârși orice serviciu pentru Guvernul american în cazul în care va fi necesar.Un jurămînt care se cam bate cap în cap cu devotamentul deplin față de statul român și de legile sale pe care îl reclamă, la noi, apartenența la structuri grele, precum parchetele, judecătoriile, Poliția, serviciile secrete șamd.

 4. Neele says:

  Asta numai paranoici ca Perciali putea sa scoata din ea.

Leave a Reply