Cum să învingem PSD-ul în alegeri

Citeam ieri o știre care m-a enervat. Și m-a enervat suficient de tare încât să mă facă să aloc o oră scrierii acestui articol.

O știre conform căreia Curtea Constituțională, cu gura ei, a anunțat plângând că îl va da în judecată pe jurnalistul Liviu Avram dupa ce acesta a afirmat intr-un editorial ca “judecatorii CCR au fost (…) niste ticalosi“, a declarat, joi, presedintele CCR, Augustin Zegrean.

Deci nu dl. Zegrean dă în judecată, personal, ci chiar Curtea Constituțională, ca Instituție !!! Cât de prost jurist să fii încât să nu realizezi că nu poți transfera caracteristicile umane ale personalității (dreptul a demnitate) protejate de Codul Civil, asupra unei întregi instituții !? Și mai spui că ești și judecător la cea mai înaltă instanță din România, domnu Zăgrean !? Marș la pensie, comunistule !!!

Curtea Constitutionala il va da in judecata pe Liviu Avram pentru ca a jignit institutia. (Vom face acest demers-n.red.) foarte repede. Noi nu o sa facem o plangere penala impotriva sa, nu dorim sa intre la inchisoare. O sa ii cerem o reparatie morala pentru institutie. Totusi suntem acolo oameni cu multa experienta de viata, cu multa scoala, cu multi ani de munca. Nu cred ca este cazul sa ne faca ticalosi“, a declarat presedintele CCR, politrucul PSD-ist Augustin Zegrean.

In replica, Liviu Avram a sustinut, pe Facebook, ca demersul CCR “e de bine“, afirmand ca abia asteapta sa explice in fata unei instante ce a scris in editorialul sau.

Eu zic ca e de bine. Abia astept sa explic in fata unei instante ceea ce, foarte pe scurt, am scris in acel articol“, a scris Liviu Avram, pe Facebook.

 

 Problema domnului Zegrean e că “prima dragoste nu se uită niciodată”, la fel cum nu se uită nici faptul că prima funcție publică a dândului, din 1990 a fost aceea de senator pe listele FSN-ului.

Am mari dubii însă cu privire la competențele juridice ale acestui semidoct ajuns pe proptele politice dihai președintele Curții Constituționale. poate ne explică și nouă, avocaților cu mai puține onoruri ca dânsul, dar mai mulți ani de avocatură în spate, care ar putea fi temeiul juridic al unei plângeri penale pe care ar putea-o formula Curtea Constituțională împotriva ziaristului liviu Avram, de la Adevărul ?

Să se fi gândit cumva domnul Zegrean la “legea anti-defăimare” a fostului coleg de partid, dl. Dragnea ? Dacă-ia așa, libertate cu pumnul în gură, să o zică cu glas tare, barem să știm și noi în ce dictatură trăim.

Ca să înțelegeți despre ce e vorba, acest ziarist a contestat prevederile legii privind alegerile locale în privința regulilor de organizare a alegerilor (alegerea primarului într-un singur tur de scrutin și numărul minim de semnături de susținere de 1% pentru fiecare candidat), care sunt neconstituționale întrucât favorizează partidele mari. Și ce partid mare și etern avem noi în România ?!

Evident, unul singur: PCR, devenit apoi FSN – PDSR – PSD ! Și ce este domnul Zegrean, împreună cu toți colegii lui de Curte Constituțională ? Niște comuniști ticăloși, desigur ! Pentru că numai niște comuniști ticăloșiți ar putea menține aparența de constituționalitate a unei legi strâmbe, care prezervă puterea administrativă și politică în mâinile nomenclaturii comuniste !

Nu contează că a nivelul țării, odată la patru ani trebuie să tai zeci de hectare de pădure ca să se obțină sutele de mii de coli pe care să se strângă milioanele de semnături ale celor 1% dintre susținătorii diverselor partide, la nivelul întregii țări, important e ca aparențele să fie salvate și cei care ar putea deranja jocul marilor partide ce falsifică semnături și voturi pe bandă, să fie înlăturați din cursă.

Făcând o paranteză, nici un personaj public sau politolog nu s-a arătat deranjat sau șocat de risipa de hârtie presupusă de aceste strângeri aberante de semnături, în schimb se atacă și vorbesc despre natură și copaci când văd că 3 milioane de români au semnat ÎMPOTRIVA căsătoriilor homosexuale ! Curată ipocrizie !!!

Revenind la cazul jurnalistului Liviu Avram, DACĂ vor îndrăzni să îl dea în judecată pe Avram, sper să fim câteva zeci sau sute de mii de români care să depunem cereri de intervenții în dosar, prin care să achiesăm la opinia că “Judecătorii Curții Constituționale sunt niște comuniști TICĂLOȘI”. Eu, personal, O VOI FACE ! Căci și eu m-am lovit neo-comunismul ce acoperă ca o crustă jegoasă urechile judecătorilor Curții !

Desigur, nu toată lumea cunoaște mecanismele constituționale sau sistemul electiv elaborat de neo-comuniștii care ne conduc prin rotație de 26 de ani. Așa că o să vă fac un scurt rezumat ca să vă dumiriți cum au făcut o schemă prin care, chiar dacă majoritatea românilor ar vota anti-PSD, tot PSD-ul să câștige alegerile, fie că e vorba de cele locale sau parlamentare.

Și acum, hai să vă explic:

Alegerile locale.

Ce alegem ? păi, alegem un primar și un consiliu local. Primarul dispune, consilierii votează proiectele. PSD-ul încurajează cât mai multe partide sau persoane să candideze, pentru a fragmenta votul segmentului de alegători ce votează anti-PSD și care de cîțiva ani încoace sunt mai mulți decât cei ce votează pentru PSD. Căci PSD-ul are segmentul său de alegători captivi, așa-numitul nucleu dur de votanți tradiționai, format din: membrii aparatului administrativ clientelar din PSD (și sunt o grămadă !) împreună cu familiile lor; familiile defavorizate, mituite în prag de alegeri cu ajutoarele sociale restante, țiganii (votanți tradiționali ai PSD-ului, folosiți și pentru turismul electoral în ideea că “la amărâții ăia ce să le ia, că nu pot să le facă dosare penale la toți”), pensionarii (nostalgici ai comunismului “când toată lumea avea casă și loc de muncă”) și idioții utili, care pun botul la promisiunile electorale din campanie (din ce în ce mai puțini).

Tocmai de aceea, noua legislație electorală nu mai pune accentul pe publicitate electorală: PSD-ul a înțeles că votanții lui nu se uită la afișe și bannere, în schimb s-ar putea uita la ale adversarilor, așa că mai bine să le scoată de tot, astfel ne-mai-fiind nevoiți să mențină la același nivel cu adversarii politici o campanie costisitoare care oricum nu le aducea voturi, ci doar ură și reclamă negativă.

Deci, alegerile dintr-un singur tur, vor face ca electoratul captiv al PSD-ului să facă diferența iar partidul neo-comunist să își impună propriul primar.

 În sistemul electiv precedent, alegerea se făcea din două tururi, dacă candidatul cu cel mai mare număr de voturi nu reușea să ia mai mult de 50% din voturile exprimate de alegători. Astfel, prin alegerile dintr-un singur tur, PSD-ul evită ca alegătorii anti-PSD să se coalizeze în turul doi și să voteze pe oricine numai pe candidatul PSD nu, cum s-a întâmplat la Prezidențiale, când Ponta a fost bătut de către Johannis, în turul 2.

Consilierii locali:

De obicei, la nivel de Consiliu, PSD-ul își ia partea leului datorită electoratului captiv (cam 30-40% din Consiliu). Iar pentru restul, există PRU, PP-DD și alte partide mici, ale căror membri trădează și se lasă fie cumpărați, fie trec direct la votul din Consiliu în barca celui majoritar – adică tot PSD-ul, prin tot felul de înțelegeri frauduloase (căci pe față nu pot, căci dacă demisionează din partidul care i-a adus acolo, pierd ocul în Consiliu).

Și astfel, se realizează marele paradox: că deși majoritatea românilor îi înjură și vor să scape de ei, tot PSD-ul iese la Putere.

La fel stau lucrurie și cu alegerile parlamentare:

Acolo s-a instituit pragul de 5% din voturile alegătorilor pentru ca un partid să intre în Parlament, însă minoritățile naționale au asigurate locuri direct, prin efectul legii. CU cât mai multe partide mici și noi, cu atât mai bine pentru PSD. Căci procentele obținute de către cei ce cad sub pragul electoral sunt apoi redistribuite în ordinea mărimii, partidelor ce au trecut pragul electoral, marele câștigător al redistribuirii fiind evident, tot PSD-ul.

Asta este de fapt cea mai mare înșelătorie, anume ca cei ce au votat ALTCEVA decât PSD, să se trezească că de fapt votul lor merge, prin redistribuire, tot la PSD !

Așa se conduce această țară de către neo-comuniști, de 26 ani încoace !

Care ar fi soluțiile să scăpăm de ei !?

Sunt două, diametral opuse:

 Soluția nr. 1 : Absenteism masiv la vot, refuzul de a vota, sau anularea votului de o majoritate zdrobitoare a alegătorilor, care să ducă la o criză de legitimitate și să pună sub semnul îndoielii regulile jocului.

Pericolul acestei soluții este anarhia. Cei aflați la putere nu vor ceda niciodată de bună voie puterea, și vor face tot felul de ajustări minore, prin care să păcălească electoratul că le-au îndeplinit cerințele (vezi Guvernul “tehnocrat” de după Colectiv).

Anularea votului ar pune sub semnul îndoielii însăși ideea de Democrație, ca mijloc de participare a poporului la viața publică, prin vot.

Din rezultatele prezenței la vot la ultimele scrutine, se observă totuși o participare tot mai scăzută a electoratului, ceea ce arată că în mod natural ne cam îndreptăm către această variantă. Ne așteaptă deci o nouă revoluție, precum cea din aceste zile de pe străzile Parisului.

Soluția nr. 2: ieșirea masivă la vot. Votează orice, cu excepția PSD, numai VOTEAZĂ ! Astfel, nu mai rămâne nimic sub pragul de 5% și jocul se echilibrează, nu mai rămân voturi de redistribuit PSD-ului și celorlalte fețe ale monedei neo-comuniste (PNL, UNPR, PC).

Însă, pentru asta, trebuie mai întâi să înțelegem mecanismul și să ne depășim lipsa de interes sau deznădejdea și fatalismul.

 • JE

  1. Problema Romaniei este ca jidanii bolsevici conduc tara si decimeaza elita intelectuala de la “abdicarea” lui AI Cuza. Marea “epurare” a intelectualitatii s-a facut dupa lovitura de stat din 1945. Aceiași de atunci, s-au “inscaunat” dupa lovitura de stat din 1989, asa numitul “esalon doi si trei al PCR” si fac ce stiu ei mai bine sa faca de peste 150 de ani.

  Pare greu de crezut dar foarte putini boi mioritici inteleg de ce unul ca Petre “Roman” sau “Silviu Brucan” au ajuns sa conduca Romania dupa 1989.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Valter_Roman
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Silviu_Brucan

  Sa vorbim si de “tatucul” lor supranumit si “Stalin cu Fusta”? Daca ar fi fost in viata ghici cine ar fi fost presedinte sau prim-prost al tarii?
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Ana_Pauker

  – “ŻYDOKOMUNA” Evreii și comunismul – Cazul României (1944-1965)
  http://www.slideshare.net/IApostu/zydokomuna
  https://www.scribd.com/doc/196517584/Zydokomuna-Evreii-Si-Comunismul-Cazul-Romaniei

  2. In Romania sunt mari mase de prosti si (semi)analfabeti ce nu realizeaza ca voteaza PCR-ul de la “revolutie” incoace. Un om normal la cap ar observa acest lucru, dar “talpa tarii” luata de pe ogor de Ceausescu si facuti “oameni” la oras, sunt majoritari astazi si au infestat toate institutiile de stat. Sunt slugile si lingaii jidanilor bolsevici si ai urmasilor lor.

  – Cele doua Romanii(care, de fapt, e una singura)
  http://trenduri.blogspot.ro/2015/11/cele-doua-romaniicare-de-fapt-e-una.html

  – Proștii eroici – mesaj catre generatia facebook
  http://trenduri.blogspot.ro/2014/11/prostii-eroici-mesaj-catre-generatia.html

  – Romania prostilor bine facuti
  http://trenduri.blogspot.ro/2015/11/romania-prostilor-bine-facuti.html

  3. “Ce alegem ?”

  Alegem sa nu mergem la vot. Daca nu ai ce sa alegi nu votezi. Punct.
  Este stupid sa alegi de fiecare data “raul cel mai mic”!
  – Ce reprezinta Votul ?
  https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

  4. “anularea votului de o majoritate zdrobitoare a alegătorilor”

  Voturile anulate se redistribuie nu se prierd. Ghici la cine ajung? Intr-o tara in care “majoritatea zdrobitoare” este idioata cine si ce vrei sa anuleze?
  – De ce au dreptate cei care nu merg niciodată să voteze!
  http://www.thinkagain.ro/de-ce-au-dreptate-cei-care-nu-merg-niciodata-sa-voteze/

 • Statucapra Barbacot

  Pe unii inca ii mai ustura kuru de cand a pierdut pionierul presedintia si incearca disperati aceleasi manevre penibile… Adevarata batalie insa s-a mutat de mult pe alt front baieti, nu fiti chiar asa inapoiati ;))

 • Statucapra Barbacot

  Acolo pasivitatea ustura ;))

 • Statucapra Barbacot

  MR, vin iar vremuri grele, pregătește-te să lansezi o nouă formațiune politică dacă vrei la ciolan: Frontul Mântuirii Naționale ;))

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/medicul-psihiatru-delia-podea–retinuta-in-dosarul-experimentelor-ilegale-de-medicamente–de-ce-o-acuza-procurorii-418244

 • ..Iar o alta mare problema il reprezinta electoratul insusi~!_Adica marea masa de votanti care din pacate nu au capacitatea de a discerne intre ce e bun si ce e rau..Bine ! Si sistemul cel democratic este construit si conceput in asa fel incit e foarte dificil fara sa ai acces la anumite informatii in a-ti da seama de unul singur cine e cel mai potrivit a fi ales..Iar_Gloata la orase mai ales nu voteaza de regula omul ci partidul care promite cel mai mult, care a mai dat cite ceva inainte de alegeri..s.a.m.d. …Daca Ei si-au propus si in au conturat in minte un partid anume pe vor sa il voteze prea putin ii intereseaza sa vada cine e pe lista aia, ca poate acolo e bagat vreun neneorocit sau niste Kanalii care le-au ras toate fabricile si uzinele din oras, cu aluzie directa la stim Noi cine_!!!!!!..prea putin conteaza asta pt. multime..Ei voteaza cu cutare partid si pace !_..poti sa le aduci tu sau eu nu stiu cite argumente contra !..degeaba…La voi in B sondajele o dau ca favorita pe coana Gabi Firea Pandele o persoana placuta daca ii putem spune astfel dar care nu le are nici in clin si nici in mineca cu adminstratia locala ea fiind de profesie jurnalist-economist, doar ce a mai invatat de la sotu si din mers pe la partid…ca daca ar candida ca independenta sau sub aripa unui partid mai mic Nu are avea nici o sansa, adica 0-barat…Iar acest lucru ne arata ca un partid mare are o mai buna priza la masele mari de cetateni in ciuda trecutului sau nu prea roz sau black~hool…sau la fel Predoiu ! Ce stie el despre cum se conduce primaria ??…Stiu insa altii care sunt in spatele sau…Iar acest lucru ne arata asa cum a spus si mai sus ca cetatenii simplii nu pot discerene intre non-valori sau ne-profesionisti si cei care chiar ar merita si stiu cum sa conduca o institutie aflata in slujba lor….Deci ! Daca sondajele sunt corecte la B va cistiga PSD cu Gabi Firea…iar apoi ce va urma ??….Greu de spus…Doar Base a facut un fel de profetie legata de sotu..si deci nu excludem asa cum e normal ca dusmanii politici sa reactioneze si sa il vedem pe nenea~Florentin chemat pe la DNA sau in alta parte..asta fiind doar o pura speculatie de a noastra~…Pina atunci insa sa asteptam ziua de duminca si validarea lor…

 • jamiroquai

  Singura noastra sansa de a ne pastra frontierele in starea actuala este sa iesim din nato si sa ne declaram, cat se poate de repede, NEUTRALITATEA.

  Este clar ca londra/vatican planuiesc un razboi cu Rusia; ei stiu ca in momentul de fata nu au cum sa invinga Rusia direct, date fiind armele Tesla (scalar weapons) de care am amintit mai devreme (in contextul discutiei despre inexistenta armamentului nuclear, si cum au fost bombardate Hiroshima si Nagasaki cu bombe incendiare) formidabile de care dispune Rusia inca din 1960.

  Care este planul nato pentru noi?

  Ungaria se apropie de ceva timp incetul cu incetul de Rusia: asta inseamna ca Ungaria va trada nato in cazul unei invazii a Rusiei a teritoriului fostului pact de la Varsovia.

  Asta ar fi singura cale de a pune mana pe Transilvania cat de repede, iar inconstienta liderilor nostri ne va costa, posibil, chiar si mai mult spatiu teritorial.

  Aici in estul Europei legea o face Rusia, si nu nato: doar Rusia ne poate garanta frontierele actuale, daca ne-am declara neutralitatea.

  Deci, nato asteapta ceva, un eveniment deosebit, pe plan geologic/astronomic care sa le ofere un oarecare avantaj in confruntarea directa cu Rusia.

  Ceea ce se vede sigur este o reeditare a conditiilor din 1940 care au permis ca nordul Moldovei, Bucovina, si alte teritorii sa fie desprinse din teritoriul nostru.

  Deci, cea mai sigura cale de a supara/deranja vecinii mult mai puternici este insistenta (lansata desigur de nato) cu care se pune accentul pe o eventuala reunificare (Rep. Moldova cu Romania). Daca aceasta actiune va fi incurajata, va insemna clar si sigur nu doar pierderea Transilvaniei (in cazul unui razboi), dar si pierderea Moldovei (va fi o reunificare, insa a moldovei mari, desprinsa de teritoriul tarii noastre).

 • Ovidiu

  Ce am observat in ultimii ani este ca oamenii voteaza pe cel cu care se indentifica! Oricate calcule ati face, acesta este adevarul. Oamenii sunt needucati, fara scoala, impulsivi, egoisiti si … hoti. Pe cine cedeti ca voteaza? Pe cei ca ei… restul sunt diferiti de astia dar diferiti si intre ei, unii sunt doar egoisti, altii doar impulsivi… exista si pentru ei alternative dar atat de multe…