Citeam ieri o știre care m-a enervat. Și m-a enervat suficient de tare încât să mă facă să aloc o oră scrierii acestui articol.

O știre conform căreia Curtea Constituțională, cu gura ei, a anunțat plângând că îl va da în judecată pe jurnalistul Liviu Avram dupa ce acesta a afirmat intr-un editorial ca “judecatorii CCR au fost (…) niste ticalosi“, a declarat, joi, presedintele CCR, Augustin Zegrean.

Deci nu dl. Zegrean dă în judecată, personal, ci chiar Curtea Constituțională, ca Instituție !!! Cât de prost jurist să fii încât să nu realizezi că nu poți transfera caracteristicile umane ale personalității (dreptul a demnitate) protejate de Codul Civil, asupra unei întregi instituții !? Și mai spui că ești și judecător la cea mai înaltă instanță din România, domnu Zăgrean !? Marș la pensie, comunistule !!!

Curtea Constitutionala il va da in judecata pe Liviu Avram pentru ca a jignit institutia. (Vom face acest demers-n.red.) foarte repede. Noi nu o sa facem o plangere penala impotriva sa, nu dorim sa intre la inchisoare. O sa ii cerem o reparatie morala pentru institutie. Totusi suntem acolo oameni cu multa experienta de viata, cu multa scoala, cu multi ani de munca. Nu cred ca este cazul sa ne faca ticalosi“, a declarat presedintele CCR, politrucul PSD-ist Augustin Zegrean.

In replica, Liviu Avram a sustinut, pe Facebook, ca demersul CCR “e de bine“, afirmand ca abia asteapta sa explice in fata unei instante ce a scris in editorialul sau.

Eu zic ca e de bine. Abia astept sa explic in fata unei instante ceea ce, foarte pe scurt, am scris in acel articol“, a scris Liviu Avram, pe Facebook.

 

 Problema domnului Zegrean e că “prima dragoste nu se uită niciodată”, la fel cum nu se uită nici faptul că prima funcție publică a dândului, din 1990 a fost aceea de senator pe listele FSN-ului.

Am mari dubii însă cu privire la competențele juridice ale acestui semidoct ajuns pe proptele politice dihai președintele Curții Constituționale. poate ne explică și nouă, avocaților cu mai puține onoruri ca dânsul, dar mai mulți ani de avocatură în spate, care ar putea fi temeiul juridic al unei plângeri penale pe care ar putea-o formula Curtea Constituțională împotriva ziaristului liviu Avram, de la Adevărul ?

Să se fi gândit cumva domnul Zegrean la “legea anti-defăimare” a fostului coleg de partid, dl. Dragnea ? Dacă-ia așa, libertate cu pumnul în gură, să o zică cu glas tare, barem să știm și noi în ce dictatură trăim.

Ca să înțelegeți despre ce e vorba, acest ziarist a contestat prevederile legii privind alegerile locale în privința regulilor de organizare a alegerilor (alegerea primarului într-un singur tur de scrutin și numărul minim de semnături de susținere de 1% pentru fiecare candidat), care sunt neconstituționale întrucât favorizează partidele mari. Și ce partid mare și etern avem noi în România ?!

Evident, unul singur: PCR, devenit apoi FSN – PDSR – PSD ! Și ce este domnul Zegrean, împreună cu toți colegii lui de Curte Constituțională ? Niște comuniști ticăloși, desigur ! Pentru că numai niște comuniști ticăloșiți ar putea menține aparența de constituționalitate a unei legi strâmbe, care prezervă puterea administrativă și politică în mâinile nomenclaturii comuniste !

Nu contează că a nivelul țării, odată la patru ani trebuie să tai zeci de hectare de pădure ca să se obțină sutele de mii de coli pe care să se strângă milioanele de semnături ale celor 1% dintre susținătorii diverselor partide, la nivelul întregii țări, important e ca aparențele să fie salvate și cei care ar putea deranja jocul marilor partide ce falsifică semnături și voturi pe bandă, să fie înlăturați din cursă.

Făcând o paranteză, nici un personaj public sau politolog nu s-a arătat deranjat sau șocat de risipa de hârtie presupusă de aceste strângeri aberante de semnături, în schimb se atacă și vorbesc despre natură și copaci când văd că 3 milioane de români au semnat ÎMPOTRIVA căsătoriilor homosexuale ! Curată ipocrizie !!!

Revenind la cazul jurnalistului Liviu Avram, DACĂ vor îndrăzni să îl dea în judecată pe Avram, sper să fim câteva zeci sau sute de mii de români care să depunem cereri de intervenții în dosar, prin care să achiesăm la opinia că “Judecătorii Curții Constituționale sunt niște comuniști TICĂLOȘI”. Eu, personal, O VOI FACE ! Căci și eu m-am lovit neo-comunismul ce acoperă ca o crustă jegoasă urechile judecătorilor Curții !

Desigur, nu toată lumea cunoaște mecanismele constituționale sau sistemul electiv elaborat de neo-comuniștii care ne conduc prin rotație de 26 de ani. Așa că o să vă fac un scurt rezumat ca să vă dumiriți cum au făcut o schemă prin care, chiar dacă majoritatea românilor ar vota anti-PSD, tot PSD-ul să câștige alegerile, fie că e vorba de cele locale sau parlamentare.

Și acum, hai să vă explic:

Alegerile locale.

Ce alegem ? păi, alegem un primar și un consiliu local. Primarul dispune, consilierii votează proiectele. PSD-ul încurajează cât mai multe partide sau persoane să candideze, pentru a fragmenta votul segmentului de alegători ce votează anti-PSD și care de cîțiva ani încoace sunt mai mulți decât cei ce votează pentru PSD. Căci PSD-ul are segmentul său de alegători captivi, așa-numitul nucleu dur de votanți tradiționai, format din: membrii aparatului administrativ clientelar din PSD (și sunt o grămadă !) împreună cu familiile lor; familiile defavorizate, mituite în prag de alegeri cu ajutoarele sociale restante, țiganii (votanți tradiționali ai PSD-ului, folosiți și pentru turismul electoral în ideea că “la amărâții ăia ce să le ia, că nu pot să le facă dosare penale la toți”), pensionarii (nostalgici ai comunismului “când toată lumea avea casă și loc de muncă”) și idioții utili, care pun botul la promisiunile electorale din campanie (din ce în ce mai puțini).

Tocmai de aceea, noua legislație electorală nu mai pune accentul pe publicitate electorală: PSD-ul a înțeles că votanții lui nu se uită la afișe și bannere, în schimb s-ar putea uita la ale adversarilor, așa că mai bine să le scoată de tot, astfel ne-mai-fiind nevoiți să mențină la același nivel cu adversarii politici o campanie costisitoare care oricum nu le aducea voturi, ci doar ură și reclamă negativă.

Deci, alegerile dintr-un singur tur, vor face ca electoratul captiv al PSD-ului să facă diferența iar partidul neo-comunist să își impună propriul primar.

 În sistemul electiv precedent, alegerea se făcea din două tururi, dacă candidatul cu cel mai mare număr de voturi nu reușea să ia mai mult de 50% din voturile exprimate de alegători. Astfel, prin alegerile dintr-un singur tur, PSD-ul evită ca alegătorii anti-PSD să se coalizeze în turul doi și să voteze pe oricine numai pe candidatul PSD nu, cum s-a întâmplat la Prezidențiale, când Ponta a fost bătut de către Johannis, în turul 2.

Consilierii locali:

De obicei, la nivel de Consiliu, PSD-ul își ia partea leului datorită electoratului captiv (cam 30-40% din Consiliu). Iar pentru restul, există PRU, PP-DD și alte partide mici, ale căror membri trădează și se lasă fie cumpărați, fie trec direct la votul din Consiliu în barca celui majoritar – adică tot PSD-ul, prin tot felul de înțelegeri frauduloase (căci pe față nu pot, căci dacă demisionează din partidul care i-a adus acolo, pierd ocul în Consiliu).

Și astfel, se realizează marele paradox: că deși majoritatea românilor îi înjură și vor să scape de ei, tot PSD-ul iese la Putere.

La fel stau lucrurie și cu alegerile parlamentare:

Acolo s-a instituit pragul de 5% din voturile alegătorilor pentru ca un partid să intre în Parlament, însă minoritățile naționale au asigurate locuri direct, prin efectul legii. CU cât mai multe partide mici și noi, cu atât mai bine pentru PSD. Căci procentele obținute de către cei ce cad sub pragul electoral sunt apoi redistribuite în ordinea mărimii, partidelor ce au trecut pragul electoral, marele câștigător al redistribuirii fiind evident, tot PSD-ul.

Asta este de fapt cea mai mare înșelătorie, anume ca cei ce au votat ALTCEVA decât PSD, să se trezească că de fapt votul lor merge, prin redistribuire, tot la PSD !

Așa se conduce această țară de către neo-comuniști, de 26 ani încoace !

Care ar fi soluțiile să scăpăm de ei !?

Sunt două, diametral opuse:

 Soluția nr. 1 : Absenteism masiv la vot, refuzul de a vota, sau anularea votului de o majoritate zdrobitoare a alegătorilor, care să ducă la o criză de legitimitate și să pună sub semnul îndoielii regulile jocului.

Pericolul acestei soluții este anarhia. Cei aflați la putere nu vor ceda niciodată de bună voie puterea, și vor face tot felul de ajustări minore, prin care să păcălească electoratul că le-au îndeplinit cerințele (vezi Guvernul “tehnocrat” de după Colectiv).

Anularea votului ar pune sub semnul îndoielii însăși ideea de Democrație, ca mijloc de participare a poporului la viața publică, prin vot.

Din rezultatele prezenței la vot la ultimele scrutine, se observă totuși o participare tot mai scăzută a electoratului, ceea ce arată că în mod natural ne cam îndreptăm către această variantă. Ne așteaptă deci o nouă revoluție, precum cea din aceste zile de pe străzile Parisului.

Soluția nr. 2: ieșirea masivă la vot. Votează orice, cu excepția PSD, numai VOTEAZĂ ! Astfel, nu mai rămâne nimic sub pragul de 5% și jocul se echilibrează, nu mai rămân voturi de redistribuit PSD-ului și celorlalte fețe ale monedei neo-comuniste (PNL, UNPR, PC).

Însă, pentru asta, trebuie mai întâi să înțelegem mecanismul și să ne depășim lipsa de interes sau deznădejdea și fatalismul.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares