Mă sună periodic simpli cursanți din MISA să mă întrebe ce mai știu despre situația lui Gregorian Bivolaru. Și le spun că nu știu nici eu mai mult decât ei. Majoritatea sunt nemulțumiți de faptul că pe yogaesoteric apar tot felul de bălării, dar nici o informație la obiect despre Grieg, despre stadiul procesului său din Franța – iar asta în condițiile în care la cursuri sunt îndemnați să se roage și să mediteze în cadrul programului de “salvare” a magistrului !

Deci, dragi foști colegi, nu pot să vă lămuresc despre situația din dosarul lui Grieg. Însă vă pot lămuri despre ceea ce se poate face (juridic vorbind) pentru anularea pedepsei de 6 ani și punerea lui imediată în libertate, și nu se face.

Coform art. 465 Cod Procedură PenalăHotărârile definitive pronunțate în cauzele în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat o încălcare a drepturilor sau libertăților fundamentale ori a dispus scoaterea cauzei de pe rol, ca urmare a soluționării amiabile a litigiului dintre stat și reclamanți, pot fi supuse revizuirii, dacă vreuna dintre consecințele grave ale încălcării Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și a protocoalelor adiționale la aceasta continuă să se producă și nu poate fi remediată decât prin revizuirea hotărârii pronunțate.”

Însă, pentru această cerere de revizuire, există o fereastră de timp limitată, de doar 3 luni, conform disp. art. 465 pct. 4 Cod Procedură Penală, “Cererea de revizuire se poate face cel mai târziu în termen de 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii definitive pronunțate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Interesant este că deși cei de la MISA se laudă peste tot cu victoria obținută de către cei 26 de ashramiști MISA, hotărârea respectivă nu este folosită în nici un fel pentru a anula condamnarea lui Gregorian Bivolaru.

Eu dacă eram în locul celor de la biroul juridic al MISA, formulam până acum cerere de revizuire a hotărârii penale de condamnare dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, căci probele în baza cărora a fost condamnat GB au fost adunate în cadrul aceleiași anchete declarate ilegale de către CEDO, fiind prin urmare ilegale și în dosarul în care Grieg și-a luat condamnarea de 6 ani. De făcut nu au făcut nimic până în prezent, căci dacă făceau, apărea pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde trebuia atacată hotărârea.

De asemenea, aș formula plângeri penale pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor împotriva tuturor polițiștilor anchetatori și magistraților care au instrumentat dosarul în care am câștigat la CEDO, care sunt aceiași care au făcut actele din dosarul lui Gregorian Bivolaru. Aș formula și pângeri la CSM pentru sancționarea lor pe cale disciplinară. M-aș îndrepta împotriva acestor procurori și judecători și pe calea prevăzută de legea specială privind atragerea răspunderii civile delictuale a magistraților în cazul hotărârilor de despăgubire date de CEDO.

Și dacă aș câștiga undeva, fie și un singur astfel de proces, aș avea deschisă calea revizuirii prevăzute de art. 453 Cod Procedură Penală pct. 1 lit a) (“s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluționarea cauzei și care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunțate în cauză;”) ;i d) („un membru al completului de judecată, procurorul ori persoana care a efectuat acte de urmărire penală a comis o infracțiune în legătură cu cauza a cărei revizuire se cere, împrejurare care a influențat soluția pronunțată în cauză;”).

Și aș depune dovezile tuturor acestor demersuri pe masa judecătorilor francezi care judecă cererea de extrădare a lui Gregorian Bivolaru, pentru a le da posibilitatea să facă o apreciere proprie asupra legalității hotărârii pe care statul român vrea să o pună în executare.

Însă, se pare că unii lideri de la vârful MISA nu își doresc prea tare să îl vadă pe Gregorian Bivolaru în libertate. Probabil că s-au săturat să îi tot suporte escapadele și cheltuielile extravagante, cu întreținerea haremului. Probabil că se fac economii importante cu GB în pușcărie, căci acolo nu poate primi zeci de femei săptămânal la “vizite conjugale”.

Să nu fi văzut cei din biroul juridic de la MISA aceste căi legale de a schimba hotărârea de condamnare de 6 ani ?! Mă îndoiesc, căci au acolo un colectiv ales, cu avocați cu experiență și chiar și o fostă judecătoare. În plus, îi văd destul de activi în numele lui Gregorian Bivolaru, căci o simplă căutare pe portalul instanțelor de judecată cu numele lui Grieg dezvăluie faptul că acesta a dat în judecată doar în 2016 mai multe persoane, având procese pe rol.

Deci, se pare că conducerea MISA îl apără pe Gregorian Bivolaru de calomnii, de Rapcea, Măruță, de reptilieni și raze cosmice malefice, dar nu prea ar mai vrea să îl apere de pușcărie. Interesant nu ?

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares