N-am apucat s v povestesc cum a fost la Comic Con 2016. A ncepe prin a spune c nu i-a meritat banii. 45 de lei biletul pentru o zi, sau abonamente pe 2 sau toate cele 3 zila la preuri la fel de mari, mi se pare jecmneal curat, n condiiile n care:

– tinerii nu au avut parte de bilete la pre redus

– atraciile au fost cam aceleai n toate cele 3 zile, dac ai mers o dat, ai vazut cam tot

– comercianii au pltit i ei tax de participare

– firmele de IT participante au sponsorizat evenimentul

– evenimentul nu produs nici un actor interesant (pentru mine, cel puin) din lista de actori cunoscui din seriale sau filme SciFi sau Fantasy.

Pe bune, toat povestea era grupat n 4 spaii mari i late:

  • spaiul 1 – o sal unde era amplasat o scen, dou ecrane (cu video-proiectoare) i scaune pentru public. Era o viermuial permanent, nimic interesant proiectat, lumea csca gura ntr-un dute-vino.

  • Spaiul 2 – un hol de intrare, cu nite penibiliti de tricouri i mici jucrioare din starwars.

  • Spaiul 3 – destinat vnztorilor de diverse chestii: de la costume de personaje, tricouri cu inscripii tematice i postere, pn la cri.

  • Spaiul 4 – Expoziie de chestii pentru gaming, i multe console pentru concursuri, unde competiiile erau n toi, cu jocuri de la FIFA pn la League of Legends. Plus o scen de unde unii comentatori de gaming comentau la microfon evoluiile juctorilor n timp ce o mas de gur casc belea ochii pe un ecrau unde erau proiectate jocurile. Adic ccat !

  • i mai era un spaiu unde puteai s vezi jocuri retro de tip nintendo, sau chiar s te joci pe ele (acolo copii rupeau consolele pe Mario).20160528_14490420160528_144920

  • Col cu treaba asta, brava armie romn te invita s ncerci toate modelele de arme (reale !) ale celor din forele speciale romne – chestie care mi s-a prut cu adevrat interesant.

    20160528_150614 20160528_150444 20160528_150440 20160528_144116

n rest, putime de liceu ct cuprinde. Gagicue la bulanu gol, cic “costumate” n tot felul de personaje de serii fantastice sau jocuri, raiul pedofililor, nu alta. Zu ca dac n-a fi fost cu copii, ca acoperire, nu m-a fi simit prea n largul meu tot frecndu-m prin mulime de atta psret adoloscentin, fapt ce mi-a cam dat fiorii ia pe care i simi ca mascul trecut de prima tineree cnd vezi cte un hentai japonez .

n fine, una peste alta, mi s-a prut o golnie, un jaf la drumul mare fr inim s le iei bieilor copii o poal de bani pentru a intra ntr-un spaiu unde nu sentmpl nimic, un loc unde ei, ca vizitatori sunt principala atracie, cu costumele lor.

Aa fac unii bani din pasiunea tinerilor pentru fantezie.

Aa c mi-am propus ca la anul, dac se mai ine Comic Conul n Bucureti, s-mi fac costum de Mask-man. Cum adic cine e Mask-Man ?!

Este eroul urban chicios copiat de indieni dup seria Marvel. Pun pariu c nimeni nu va sesiza ironia… i voi pregti i un dans din film (Indian, desigur !), ca s fie treaba treab pn la capt !

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *