N-am apucat să vă povestesc cum a fost la Comic Con 2016. Aș începe prin a spune că nu și-a meritat banii. 45 de lei biletul pentru o zi, sau abonamente pe 2 sau toate cele 3 zila la prețuri la fel de mari, mi se pare jecmăneală curată, în condițiile în care:

– tinerii nu au avut parte de bilete la preț redus

– atracțiile au fost cam aceleași în toate cele 3 zile, dacă ai mers o dată, ai vazut cam tot

– comercianții au plătit și ei taxă de participare

– firmele de IT participante au sponsorizat evenimentul

– evenimentul nu produs nici un actor interesant (pentru mine, cel puțin) din lista de actori cunoscuți din seriale sau filme SciFi sau Fantasy.

Pe bune, toată povestea era grupată în 4 spații mari și late:

  • spațiul 1 – o sală unde era amplasată o scenă, două ecrane (cu video-proiectoare) și scaune pentru public. Era o viermuială permanentă, nimic interesant proiectat, lumea căsca gura într-un dute-vino.

  • Spațiul 2 – un hol de intrare, cu niște penibilități de tricouri și mici jucărioare din starwars.

  • Spațiul 3 – destinat vânzătorilor de diverse chestii: de la costume de personaje, tricouri cu inscripții tematice și postere, până la cărți.

  • Spațiul 4 – Expoziție de chestii pentru gaming, și multe console pentru concursuri, unde competițiile erau în toi, cu jocuri de la FIFA până la League of Legends. Plus o scenă de unde unii comentatori de gaming comentau la microfon evoluțiile jucătorilor în timp ce o masă de gură cască belea ochii pe un ecrau unde erau proiectate jocurile. Adică căcat !

  • Și mai era un spațiu unde puteai să vezi jocuri retro de tip nintendo, sau chiar să te joci pe ele (acolo copii rupeau consolele pe Mario).20160528_14490420160528_144920

  • Colț cu treaba asta, brava armie română te invita să încerci toate modelele de arme (reale !) ale celor din forțele speciale române – chestie care mi s-a părut cu adevărat interesantă.

    20160528_150614 20160528_150444 20160528_150440 20160528_144116

În rest, puștime de liceu cât cuprinde. Gagicuțe la bulanu gol, cică “costumate” în tot felul de personaje de serii fantastice sau jocuri, raiul pedofililor, nu alta. Zău ca dacă n-aș fi fost cu copii, ca acoperire, nu m-aș fi simțit prea în largul meu tot frecându-mă prin mulțime de atâta păsăret adoloscentin, fapt ce mi-a cam dat fiorii ăia pe care îi simți ca mascul trecut de prima tinerețe când vezi câte un hentai japonez .

În fine, una peste alta, mi s-a părut o golănie, un jaf la drumul mare fără inimă să le iei bieților copii o poală de bani pentru a intra într-un spațiu unde nu se întâmplă nimic, un loc unde ei, ca vizitatori sunt principala atracție, cu costumele lor.

Așa fac unii bani din pasiunea tinerilor pentru fantezie.

Așa că mi-am propus ca la anul, dacă se mai ține Comic Conul în București, să-mi fac costum de Mask-man. Cum adică cine e Mask-Man ?!

Este eroul urban chicios copiat de indieni după seria Marvel. Pun pariu că nimeni nu va sesiza ironia… Și voi pregăti și un dans din film (Indian, desigur !), ca să fie treaba treabă până la capăt !

Tags,
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer