Votul la referenumul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană s-a încheiat cu 51,9% contra 48,1% pentru ieșirea din UE.

Dincolo de miza uriașă pentru Uniunea Europeană, rezultatul a fost în realitate o lovitură de bursă colosală, un remake al anului 1992, acea vinere neagră în care George Soroș a reușit să câștige printr-o abilă speculație bursieră 10 miliarde de lire sterline, devalizând astfel Banca Angliei.

Vom afla probabil în zilele care urmează cine sunt adevărații câștigători ai votului pentru ieșirea din UE a Marii Britanii, și cât au reușit să câștige din această ieșire.

Cert este că la acest moment cotația bursieră pentru UK este în scădere, moment foarte bun pentru ca rechinii cu buget de achiziție să cumpere la preț mic pentru a vinde peste o lună la preț mare.

Ce se va întâpla concret însă cu Marea Britanie ?

Pasul 1: rezultatele referendumului vor fi validate, iar Guvernul va fi împuternicit de către Parlamentul Britanic să înceapă negocierile cu Uniunea Europeană în vederea ieșirii din Uniune.

Pasul 2: Parlamentul Britanic va vota un pachet de legi (deja în dezbatere de câteva luni bune – semn că rezultatul era așteptat) privind circulația cetățenilor UE pe teritoriul Marii Britanii, dreptul de muncă, investiții, comerțul internațional și european. Se va reveni la acordurile bilaterale, cu diferența că acestea nu vor fi încheiate cu fiecare țară europeană în parte, ci de către Marea Britanie cu Uniunea Europeană ca entitate de sine stătăroare. Acordurile vor fi semnate net în favoarea Marii Britanii, care își va prezerva rolul de centru economic al lumii. În schimb, vor fi cenzurate drastic acordurile privind aplicarea hotărârilor Curții Europene precum și hotărârile privind emigrația și cotele obligatorii de refugiați. De asemenea, Marea Britanie va scăpa de obligativitatea achitării contribuției financiare la bugetul Uniunii Europene, fapt ce va da peste cap toate calculele Băncii Centrale Europene și va duce la prăbușirea euro. Ca urmare, pe trmen mediu și lung, lira sterlină va crește mai mult decât înainte.

Pasul 3: Marea Britanie va tempera excesele tehnocraților de la Bruxelles, lucru ce nu poate fi decât benefic, deoarece aceștia nu mai reprezintă de multă vreme interesele și voința cetățenilor europeni.

Pentru toate aceste motive, salut ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, căci ea va avea prea puține implicații asupra dreptului la liberă circulație al persoanelor și mărfurilor pe teritoriul Angliei, însă va tempera aroganța liderilor europeni, care impuneau măsuri sinucigașe în domeniul economic și cel al emigrației.

Astfel, pentru a preântâmpina destrămarea Europei, arhitecții Noii Ordini Mondiale de la Bruxelles vor trebui să își tempereze eforturile de distrugere a culturii și civiliației europene și să  ia măsuri reale și eficiente de securizare a granițelor europene în fața invaziei musulmane ce are loc sub pretextul migrației refugiaților.

Este șansa europenilor ca această Uniune să devină o uniune a europenilor, pentru europeni, și nu doar un experiment internațional de anihilare a identităților naționale.

Una peste alta, Brexitul reușit al britanicilor este un pas înapoi pentru agenda arhitecților Noii Ordini Mondiale, iar dacă exemplul britanic va fi urmat și de alte țări, este posibil să asistăm la o renaștere economică a Europei.

Desigur, sunt și multe îngrijorări referitoare la Justiție. Sunt unii care se tem că dacă UE se va destrăma, reforma în justiție din România, care a liniștit atâția și atâția politiieni corupți se va sfârși iar România  se va întoarce la epoca iliesciană a controlului Justiției de către politic.

Personal nu împărtășesc acest scenariu, în opinia mea Justiția din ROmânia nu a fost niciodată independentă cu adevărat. În trecut era controlată de politicienii neo-comuniști din ROmânia, în timp ce în prezent Justiția răspunde la comenzile politice ale serviciilor secrete și prin intermediul acestora, la comenzile centrelor de putere din SUA și UE, lucru la fel de rău și de injust în esență.

CategoryUncategorized

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer