Felicitări englezilor, care s-au trezit la timp pentru a-și apăra țara

Votul la referenumul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană s-a încheiat cu 51,9% contra 48,1% pentru ieșirea din UE.

Dincolo de miza uriașă pentru Uniunea Europeană, rezultatul a fost în realitate o lovitură de bursă colosală, un remake al anului 1992, acea vinere neagră în care George Soroș a reușit să câștige printr-o abilă speculație bursieră 10 miliarde de lire sterline, devalizând astfel Banca Angliei.

Vom afla probabil în zilele care urmează cine sunt adevărații câștigători ai votului pentru ieșirea din UE a Marii Britanii, și cât au reușit să câștige din această ieșire.

Cert este că la acest moment cotația bursieră pentru UK este în scădere, moment foarte bun pentru ca rechinii cu buget de achiziție să cumpere la preț mic pentru a vinde peste o lună la preț mare.

Ce se va întâpla concret însă cu Marea Britanie ?

Pasul 1: rezultatele referendumului vor fi validate, iar Guvernul va fi împuternicit de către Parlamentul Britanic să înceapă negocierile cu Uniunea Europeană în vederea ieșirii din Uniune.

Pasul 2: Parlamentul Britanic va vota un pachet de legi (deja în dezbatere de câteva luni bune – semn că rezultatul era așteptat) privind circulația cetățenilor UE pe teritoriul Marii Britanii, dreptul de muncă, investiții, comerțul internațional și european. Se va reveni la acordurile bilaterale, cu diferența că acestea nu vor fi încheiate cu fiecare țară europeană în parte, ci de către Marea Britanie cu Uniunea Europeană ca entitate de sine stătăroare. Acordurile vor fi semnate net în favoarea Marii Britanii, care își va prezerva rolul de centru economic al lumii. În schimb, vor fi cenzurate drastic acordurile privind aplicarea hotărârilor Curții Europene precum și hotărârile privind emigrația și cotele obligatorii de refugiați. De asemenea, Marea Britanie va scăpa de obligativitatea achitării contribuției financiare la bugetul Uniunii Europene, fapt ce va da peste cap toate calculele Băncii Centrale Europene și va duce la prăbușirea euro. Ca urmare, pe trmen mediu și lung, lira sterlină va crește mai mult decât înainte.

Pasul 3: Marea Britanie va tempera excesele tehnocraților de la Bruxelles, lucru ce nu poate fi decât benefic, deoarece aceștia nu mai reprezintă de multă vreme interesele și voința cetățenilor europeni.

Pentru toate aceste motive, salut ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, căci ea va avea prea puține implicații asupra dreptului la liberă circulație al persoanelor și mărfurilor pe teritoriul Angliei, însă va tempera aroganța liderilor europeni, care impuneau măsuri sinucigașe în domeniul economic și cel al emigrației.

Astfel, pentru a preântâmpina destrămarea Europei, arhitecții Noii Ordini Mondiale de la Bruxelles vor trebui să își tempereze eforturile de distrugere a culturii și civiliației europene și să  ia măsuri reale și eficiente de securizare a granițelor europene în fața invaziei musulmane ce are loc sub pretextul migrației refugiaților.

Este șansa europenilor ca această Uniune să devină o uniune a europenilor, pentru europeni, și nu doar un experiment internațional de anihilare a identităților naționale.

Una peste alta, Brexitul reușit al britanicilor este un pas înapoi pentru agenda arhitecților Noii Ordini Mondiale, iar dacă exemplul britanic va fi urmat și de alte țări, este posibil să asistăm la o renaștere economică a Europei.

Desigur, sunt și multe îngrijorări referitoare la Justiție. Sunt unii care se tem că dacă UE se va destrăma, reforma în justiție din România, care a liniștit atâția și atâția politiieni corupți se va sfârși iar România  se va întoarce la epoca iliesciană a controlului Justiției de către politic.

Personal nu împărtășesc acest scenariu, în opinia mea Justiția din ROmânia nu a fost niciodată independentă cu adevărat. În trecut era controlată de politicienii neo-comuniști din ROmânia, în timp ce în prezent Justiția răspunde la comenzile politice ale serviciilor secrete și prin intermediul acestora, la comenzile centrelor de putere din SUA și UE, lucru la fel de rău și de injust în esență.

 • sau dimpotriva, madam Merkel ramasa stapana pe continent va insista mai mult cu imigrantii

 • MR

  NU cred. E panică generală, se fac calcule, se aruncă acuze. Vedem ce va fi

 • vali

  Da

 • FREEDOM

  murirar de SIDA UE , murirar in spume toti vinzatorii ROMANIEI si binenteles murirar in WCu toate zdrentele vindute care conduc tara asta

 • Britanicii sunt acum un exemplu pentru alte natiuni care se respecta si isi vor suveranitatea inapoi. Sa vedem ce va urma in lunile urmatoare. Simt ca traim schimbari istorice de care ne vom aminti cu placere in viitor.

  Good job UK :))

 • Infektion

  Cameron a executat contractul Bush-Blair elaborat de kuriștii lui McCain de achiziționarea teritoriului pentru noul parc de distracții Jesusland…
  Britanicii au luat cuminecătura, doktor Kuru îi va scăpa de sifilisul muiezinilor ;))

 • Infektion

  Poate că așa va scăpa și Ardealul de sifilisul bukureștenilor ;))

 • sebastian

  Eu mă gândesc la referendumul Scoției care a ales să rămână parte a Regatului Unit tocmai pentru că era amenințată cu izolarea. Acum cine o mai împiedcă să își capete independența și să se lipească UE ? Ar câștiga la ambele capete.

 • Felicitări Bukurel! Uitaseși de tăișul nr 2? Acum cine îi poate opri pe Ardeleni să-și câștige independența?

 • Flavian

  He he, ne place sa calatorim doar cu buletinul in UE dar in acelas tim dorim sa spargem tarisoarele in bucatele. Cata prostie. Bucatelele vor da mai usor de probleme si “Mamutul Politic” va putea sa impuna reguli mult mai dure decat in cazul unor tari intregi.
  Daca tarile care au puterea de a fi independente pot face ceva pentru populatie in momentul negocierilor, cum va fi oare pentru parcelele independente care isi imagineaza ca’s miezul din dodoasca dar care au facut miscarea din mandrie prosteasca.

  Prostia e mare, si prostilor le-ar trebui indepenenta si in rai. Vrem sa fim acceptati de familie, de societate dar in acelas timp impunem bariere, suntem toti copii planetei, dar ne comportam ca niste cretini fricosi. Brexit nu a fost un gest de demnitate si putere ci unul de frica si prostie. Dincolo de masonerie and shit ar trebui sa ajungem la un moment dat la unitatea omenirii avand ca scop binele fiecaruia dintre noi si binele Planetei pe care locuim.
  Cand umanitatea este piata de desfacere tu ca individ ai posibilitati infinite, cand teritoriul iti e limitat la orasul tau independent, lupta pentru resurse va fi mult mai crancena. Desigur ca iti imaginezi ca tu ai ceva ce restul lumii nu il are, ca esti special ca … Poate tu reusesti dar colegii tai, copii tai vor dori altceva , vor dori sa mearga in alta parte sa isi faca viata si vor avea impuse restrictii. Ca doar Orasul tau Independent se protejeaza de noii veniti nelasandu-i sa vina si sa suprapopuleze acest Eldorado, ca urmare vecinii vor impune aceleasi restrictii, si uita asa se creaza o mizerie.

  Romania a fost vanduta in proportie de 70% , independenta Ardealului ? He he he …. tare. Si daca ungurii au 50% din Ardeal trecem de la Romanica la Ungaria? 😀 Nice….( Adevarul e ca Orban are sange in coaie si pune politici de protejare, nu ar fi asa de rau )

 • Kuru

  Kukuruku bun și dulce
  Doar cu cremă de kko
  Bukurie ne aduce
  Și tot ce ne place nouă ;))

 • Foarte probabil când cei 1000+ parlamentari infekți de la Bukurești o să afle rezultatul referendumului Ardealul Liber, vor regreta că nu au acceptat oferta lui Soros…

 • Infektion

  Nu cred că vor regreta, își vor înmuia limbile albastre cu sete în ciorba de oase gătită din ce a mai rămas din bălțata Holstein să le alunece mai bine sfânta prescură pe gât iar slujba va continua în veci pururi ;))

 • Bineînțeles dacă pe urmă Bukureștiul se va ridica din genunchi și va cere aderarea la Ardeal, Clujul ar fi deschis la negocieri ca unui frate proaspăt revenit de la un program de dezalcoolizare ;))

 • JE

  Muie UE!

  – M-am făcut că muncesc ca să-mi justific salariul uriaș de la UE. O poveste cu un angajat român, un patron neamț și un șef italian
  http://republica.ro/m-am-facut-ca-muncesc-ca-sa-mi-justific-salariul-urias-de-la-ue-o-poveste-cu-un-angajat-roman-un-patron

  – Povești de la Parlamentul European. Cum sunt risipiți BANII contribuabililor europeni la Bruxelles: Totul e acoperit, băgat sub preș
  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Povesti-de-la-Parlamentul-European.-Cum-sunt-risipiti-BANII-contribuabililor-europeni-la-Bruxelles-Totul-e-acoperit-bagat-sub-pres-134447

 • JE
 • jamiroquai

  Votul de la referendum este “unbinding” adica nu are nici o valoare juridica.

  Daca ar fi avut vreo valoare, atunci guvernul britanic ar fi trimis a doua zi documentele necesare legate de articolul 50 (tratatul de la Lisabona).

  Pana cand formalitatile legate de articolul 50 nu sunt demarate, nu exista nici un fel de “brexit”.

  1. Any Member State may decide to withdraw from the Union in accordance with its own constitutional requirements.

  2. A Member State which decides to withdraw shall notify the European Council of its intention. In the light of the guidelines provided by the European Council, the Union shall negotiate and conclude an agreement with that State, setting out the arrangements for its withdrawal, taking account of the framework for its future relationship with the Union. That agreement shall be negotiated in accordance with Article 218(3) of the Treaty on the Functioning of the European Union. It shall be concluded on behalf of the Union by the Council, acting by a qualified majority, after obtaining the consent of the European Parliament.

  3. The Treaties shall cease to apply to the State in question from the date of entry into force of the withdrawal agreement or, failing that, two years after the notification referred to in paragraph 2, unless the European Council, in agreement with the Member State concerned, unanimously decides to extend this period.

  4. For the purposes of paragraphs 2 and 3, the member of the European Council or of the Council representing the withdrawing Member State shall not participate in the discussions of the European Council or Council or in decisions concerning it.

  A qualified majority shall be defined in accordance with Article 238(3)(b) of the Treaty on the Functioning of the European Union.

  5. If a State which has withdrawn from the Union asks to rejoin, its request shall be subject to the procedure referred to in Article 49.

  Stiind foarte bine toate aceste lucruri, D. Cameron a spus in Februarie:

  Then there is the legality. I want to spell out this point very carefully. If the British people vote to leave there is only one way to bring that about – and that is to trigger Article 50 of the Treaties and begin the process of exit.

  And the British people would rightly expect that to start straight away.

  Let me be absolutely clear how this works. It triggers a 2-year time period to negotiate the arrangements for exit.

  At the end of this period, if no agreement is in place then exit is automatic unless every 1 of the 27 other EU member states agrees to a delay.

  Numai ca D. Cameron a specificat: “would rightly expect”.

  Asta inseamna pe romaneste: la anul si la multi ani.

  Ce a spus insa Cameron saptamana trecuta?

  A negotiation with the European Union will need to begin under a new Prime Minister, and I think it is right that this new Prime Minister takes the decision about when to trigger Article 50 and start the formal and legal process of leaving the EU.

  Adica formalitatile legate de articolul 50 vor fi sustinute de altcineva, luni de zile mai tarziu.

  Atata timp cat acele formalitati nu sunt desfasurate in mod oficial, nu exista nici un fel de iesire din EU a UK.

  Nici unul dintre politicienii care ar putea urma lui Cameron nu isi dau interesul sa faca nimic in privinta articolului 50.

  Pentru cei care sunt interesati de subiect, au mai avut loc astfel de voturi in Irlanda, Danemarca, Franta, Olanda, Grecia: nici un rezultat concret, mai mult in Irlanda votul a fost repetat pana cand a fost anulat rezultatul initial:

  http://www.moonofalabama.org/2016/06/brexit-not-gonna-happen.html

  Se pare ca s-a avut in vedere efectul psihologic/emotional asupra burselor, panica creata…

  In ceea ce priveste UE, a fost pierduta o ocazie uriasa de a crea o Europa puternica, care nu mai are nevoie de Nato, prospera, care isi valorifica tehnologiile alternative pentru producerea de energie.

  Din pacate, UE a fost un proiect creat de Vatican (factiunea Red Papacy): din punct de vedere economic a fost creata stimulus trap (tiparnita care daruieste bani doar bancilor, pentru care nu exista austeritate, si care nu ofera bani acelor ramuri ale industriei si economiei care ar fi fost necesari pentru crearea locurilor de munca), iar pentru tarile protestante din nordul europei, s-a avut in vedere migratia uriasa din africa si orientul mijlociu.

  Daca nu ar fi existat coruptia uriasa din estul europei, atunci inca din 1990 s-ar fi putut organiza o uniune est-europeana, mai puternica decat UE, insa e clar ca nu s-a avut in vedere un astfel de proiect.

  Cum sa unesti intr-o singura organizatie, tari nordice precum Germania, Olanda, Danemarca, si tari aflate langa Marea Mediterana (Grecia, Italia, Franta), complet diferite in ceea ce priveste responsabilitatea fiscala, etica muncii, coruptia la nivel de guvern?

 • Gicu

  Se pare ca vom asista la ceva nou. Ignorarea votului. Se strang deja semnaturi pentru un al doilea referendum.

 • Ecce Homo

  UE cu două viteze pentru cele două culturi: Una care tolerează kurismul public și alta care venerează kurismul tainic…
  Ultra orgasmic de fericiți prea cuminecătorii proslăvesc curcubeurile țac pac în taina cămăruțelor de hirotonie precum poruncește noul legământ. Paradele nevrednicilor sunt prea lente, ca o înmormântare :))

 • Ecce Homo

  Taina se pare că nu depinde de moralitate și este defapt celebrul continuum transfunctioner ;))
  Cine nu este profesor de yoga cuantică și are nedumeriri poate aprofunda aici:

  http://crestinortodox.ro/drept-bisericesc/hirotonie-hirotesie-69968.html

  Eficacitatea Tainei, intelegand prin aceasta lucrarea mantuitoare a ei in om, producerea, efectelor harului in sufletul acestuia, e insa in dependenta de pregatirea primitorului, cerandu-se ca acesta sa nu opuna vreo piedica harului, sa aibe ceea ce Andrutsos numeste “receptivitate pasiva”.

 • jamiroquai

  “Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile.”

  Se pare ca votul leave (de a parasi UE) a fost mult mai mare decat cel oferit publicului in mod oficial, in loc de ~51%, a fost de aproximativ 75%, ceea ce ar fi inseamnat demararea imediata a iesirii din UE prin indeplinirea formalitatilor cerute de articolul 50.

  De ce MI6 a ales cifra de 51,%?

  The difference between 52 and 51
  As votes were being “counted” the published results were of the same type as the final result: 51 and two decimals.
  If you round the LEAVE official results you get 52%, but the two digits that human perceivers are 51%, the rounding you get by simply ignoring the decimals.
  And that is NOT a detail, because 51 not 52 is the number fulfilling this line in script: “LEAVE wins as close to 50-50 as it gets”.

  The next “decision” act, another referendum to silence once for all the 3 out of 4 britons who want to leave the EU, started minutes after the “results” were announced

  Example, served as illuminati joke by using the words vote and count: “BREXIT: LEAVE VOTERS REGRETFUL, WISH THEY’D VOTED REMAIN. Among the reasons for regret: “I didn’t think my vote would count.”.

  Isn’t is interesting to see how virtually every highly controversial poll or vote or referendum stacks up in such a way that the odds hover close to 50/50 either way?

  http://www.huffingtonpost.co.uk/entry/eu-referendum-rigged_uk_57691efee4b01fb65864173f

  Trick to falsify “elections” at will relies on two stages for simulated reality:
  1. mass media
  2, political parties and in the case of a referendum: additionally the leaders of the two camps.

  Trick as simple as this:
  – prevent anyone on stage to question to what lengths polls and published results are manufactured
  – prevent verification of “results”, starting with the people counting votes at each ballot box. In other words: conceal results for each ballot box.

  Trick in two steps
  1, have the media publish polls according to the script,
  2. publish only the aggregated “results”, alias what was in script.

  BREXIT Reality: not too close to calll but more than 70% votes to LEAVE the EU
  The script “LEAVE wins as close to 50-50 as it gets” is a psy-op.
  The cast includes the media, the leaders of the two camps and a third stage where numbers are produced at will: financial markets.

  The same goes for the leaders of both camps in a referendum, the ones who validate the fake aggregate results.
  In other words: mass media and political parties are totally controlled same as the “financial markets”.
  These three entity types generate numbers at will: from polls to election results, from exchange rates to credit ratings and corporate earnings, from BIG Pharma to BIG Banks.
  In the Brexit script the “financial markets” are used
  – first to have people swallow the LEAVE victory with the fakke 51% instead of the real 75%.
  – later to justify reverting the LEAVE decision ,in the coming second “referendum”.

  Repeat the referendum to have this time Britain “return” to the EU.
  Setting the stage for this step will start immediatelu after the simulated LEAVE and the “markets reaction” will again be part of it.
  The illuminati actors playing “far-right “anti-EU leaders” (Farage & Co) will play the same suicide bomber role as “leftists” Maduro in Venezuela. or Tsipras in Greece: create “echomich chaos”.

 • JE

  Un alt “elefant din mijlocul incaperii” caruia nimeni nu-i da atentie si nu-l baga in seama:
  – The Yerrow Perir
  http://therightstuff.biz/2016/06/13/the-yerrow-perir/

 • Ecce Homo

  Însă elefantul cel nevăzut îi hirotonește pe toți ceilalți elefanți dacă priviți cu atenție și observați cum li se dilatează kuru ;))

 • Infektion

  Nu-i elefant! Nici invizibil, arată ca un fel de Predator, urât ca kuru ;))