Cerem interzicerea ideilor extremiste din religia islamica, dupa modelul interzicerii ideilor naziste sau antisemite !

Lumea întreagă este din nou, șocată de uciderea cetățenilor europeni de ieri, de la Nisa. Parcă a devenit deja o obișnuință să afișăm pe rețelele de socializare: mesaje de regret, steagul Franței, tot felul de desene critice la adresa terorismului islamic. Și va trece și acest nou Charlie Hebdo, acest nou Bataclan, și încet încet se vor aduna atât de multe comemorări, încât lumea se va desensibiliza în fața ororii teroriste, acceptând-o așa cum acceptă cancerul sau fatalismul accidentelor aviatice.

Problema nu mai este aceea că Franța, Belgia și restul țărilor vestice europene plătesc prețul colonialismului. Până la urmă, atentatorul de aseară era cetățean francez, deci este o problemă internă, a Franței, cum și în ce fel a acordat și acordă cetățenia etnicilor non-francezi.

Problema este una de esență, a Democrației. Democrația nu înseamnă doar toleranță, sau acceptarea diversității și multi-culturalismului cu orice preț.

13692577_301124913571847_8804887039232554225_n

Principiile dreptului roman, care constituie fundamentul legislativ al întregului drept european, afirmă (de la Justinian citire) că libertatea ta se oprește acolo unde începe libertatea mea. Cu alte cuvinte, nimeni nu poate fi obligat să își accepte revendicările și manifestările dacă ele aduc atingere manifestărilor și valorilor majorității, ale celor în rândul cărora ai ales să trăiești.

Eu nu cred că șefii de state și liderii de opinie condamnă pe cine trebuie. Este un nonsens, un gest desuet să condamni public indivizii în sine, atentatorii, sau ideea de terorism, căci e la mintea cocoșului că nici un om normal la cap nu crede că respectivii lideri de opinie ar putea fi de acord cu astfel de grozăvii.

Deranjant este însă faptul că toți acești lideri de opinie se feresc să evidențieze și să condamne esența problemei: radicalismul religios. Căci inițiativele atentatorilor musulmani au drept bază, drept mobil anumite concepte religioase toxice, criminale, ce ar trebui interzise – la fel cum au fost interzise de-alungul vremii nazismul sau comunismul.

 Căci în mod similar, datorită numărului mare de victime omenești pe care le-a produs, comunismul și nazismul a fost condamnate public în multe țări, inclusiv în România, și interzise ca ideologie. La fel ar trebui procedat și cu ideologia extremistă islamică.

13754261_301124883571850_1480072600510797116_n

Ești islamist ? Crezi că îți poți rezolva problemele tale sau ale celor din religia ta doar declanșând războaie sfinte și ucigând pe cei de alte religii ? Atunci cred că societatea civilizată, democratică europeană trebuie ferită de indivizi ca tine. Căci nu armele, explozibilii sau camioanele omoară oameni, ci ideologiile, ideile criminale ce își găsesc justificare în religie.

Dacă ești musulman, trebuie să îți asumi identitatea grupului tău religios. Dacă un membru al colectivității tale a comis o crimă, iar tu nu reacționezi, nu o condamni, nu iei măsuri TU – în primul rând, ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, înseamnă că tolerezi sau – mai rău, aprobi tacit aceste crime. Și ești responsabil în solidar cu cei care le comit. La fel cum întreg poporul german a plătit și plătește evreilor compensații uriașe pentru Holocaust.

Liderii europeni trebuie să ia măsuri urgente nu în direcția securității sau sporirii măsurilor polițienești. S-a dovedit că mai multă poliție sau mai mult control nu ajută cu nimic. Trebuie să ia măsuri împotriva doctrinelor, ideilor radicale islamiste. Să le combată așa cum au combătut nazismul în Germania, după cel de-al doilea război mondial. Să combată radicalismul islamic așa cum combat anti-semitismul sau negarea Holocaustului. Și atunci se vor vedea rezultate, căci dispărând doctrina radicală islamică, vor dispărea ideile radicale islamice. Dispărând ideile, vor dispărea și acțiunile teroriste.

Altfel, europenii vor rămâne precum precum acel câine prost care latră și mușcă ziarul cu care este bătut, fără să realizeze niciodată că de fapt cel care manevrează ziarul este o persoană și că nu cu ziarul trebuie să se răfuiască.

Tocmai de aceea, eu nu m-aș grăbi să mai primesc “refugiați” din țări musulmane, nici să le construiesc mega-moschei sub pretextul penibil că îi controlez mai buine odată adunați la un loc, ci aș porni o campanie de condamnare publică a ideilor extremiste din Islam. Aș creea dezbateri publice cu imami și alți lideri religioși musulmani în care i-aș presa să răspundă ce spune religia lor despre: războiul sfânt împotriva necredincioșilor, luarea vieții altor semeni de-ai lor, dacă un astfel de atentator merge sau nu în Paradisul musulman, pentru că astfel de idei cretine trebuie izolate, expuse, arătate cu degetul și condamnate cu fermitate, nu tolerate sub pretextul multiculturalismului.

Iar dacă astfel de lideri religioși vor afirma că războiul sfânt împotriva necredincioșilor, luarea vieții non-musulmanilor și răsplata Paradisului pentru teroriști sunt valori tradiționale ale religiei islamice, i-aș expulza pe loc din Europa, întrucât prezintă risc de securitate la adresa cetățenilor europeni.

Dacă Europa nu se va ridica într-un singur glas să condamne extremismul religios islamic, așa cum a condamnat anti-semitismul și Holocaustul, atunci nu va trebui să ne mirăm că atentatele teroriste sinucigașe ale “martirilor” Statului Islamic vor continua.

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *