Statul și iluzia Autorității

Omul modern este manipulat prin educație, încă de la cea mai fragedă vârstă, să se supună autorității Statului. Nu e o ipoteză sau o teorie, ci o constatare. Sunt lucruri simple, pe care le știm cu toții, le acceptăm deja din obișnuință, fără a ne pune măcar întrebarea firească DE CE ?!

Iată doar câteva exemple:

Încă de la grădiniță sau de la școală, ni se interzice să intrăm în clădirea grădiniței/școlii pe intrarea principală, sau să folosim “scara profesorilor”. Acestea sunt păstrate și păzite pustii, curate, închise, inaccesibile publicului obișnuit (din care invariabil, faci parte și tu !), păstrate doar pentru „autorități” gen: directori, profesori, oficialități.

La vârstă matură, regăsim același gen de interdicții la instituții publice: primării, secții de poliție, ministere, spitale, tribunale. Pretutindeni, intrarea principală din față, este închisă sau interzisă accesului publicului. În schimb, publicul intră în clădire pe lateral sau prin spate, printr-o intrare mică, insignifiantă.

Mai mult, în România cel puțin, întotdeauna birourile pentru lucrul cu publicul sunt plasate cât mai inaccesibil cu putință: la etajele superioare sau la capătul coridorului, parcă pentru a descuraja orice tentativă de a apela serviciile instituției respective. Evident, la etajele inferioare sunt birourile șefilor și angajaților, ca aceștia să nu se obosească urcând pe scări precum cetățenii (vezi birourile de la Poliția Rutieră de la Udriște !), căci evident, lifturile nu există, sau dacă există acestea nu funcționează niciodată – pentru public.

Lucrurile astea nu sunt întâmplătoare. Ele au fost gândite de către psihologii Sistemului și ele contribuie la menținerea cetățeanului în poziție submisivă în fața autorității Statului.

Cu același scop au fost create uniformele polițiștilor (ex. șepcile de milițian înalte în față, să dea cetățeanului iluzia că respectivul polițist e mai înalt decât el și astfel să se simtă dominat), barierele de acces control în instituții (la unele instituții, porțile de acces cu detectoarele de metal  niciodată folosite, dar care totuși sunt prezente pentru a-ți aminti că Statul controlează cetățeanul).

 

Interiorul sălilor de judecată, al Palatelor de Justiție îl copiază pe cel al Bisericilor. În ambele exemple, măreția și monumentalismul construcțiilor depășesc scopul inițial, acela de a creea un spațiu pentru mulțimi mari. Monumentalismul dezvoltat pe verticală are un singur scop: acela de a-l face pe credincios, pe cetățean, să se simtă mic, insignifiant în raport cu Autoritatea – fie ea Cerească sau Pământească.

Odată făcute aceste constatări, concluziile se impun de la sine: de ce are nevoie Statul de cetățeni timorați, dominați de autoritatea colectivă !?

Răspunsul este simplu: pentru că autoritatea Statului este iluzorie, căci există doar în capetele noastre. Ea se bazează pe această inoculare insidioasă a respectului autorității de dragul respectului autorității, fără un fundament real.

Polițistul, funcționarul public, procurorul, judecătorul, primarul sau ministrul, sunt doar oameni ce exercită atribuțiile și prerogativele puterii Statului. Dezbrăcați de iluzia acestei autorități, ei redevin simpli indivizi, guvernați de firea omenească, supuși pasiunilor și greșelii. Statul însă nu poate greși. La fel cum Biserica – prin monopolul pe care îl are asupra lui Dumnezeu deține infaibilitatea în chestiuni de credință, la fel și Statul – prin monopolul deținut asupra legii – revendică infaibilitatea și autoritatea în guvernarea vieților noastre pământești.

Între Biserică și Stat, bietul om este forțat să dea Cezarului ce este al Cezarului, și lui Dumnezeu ceea ce este a lui Dumnezeu, fără a avea voie să mai păstreze nimic pentru el.

Eliberarea de Stat și Biserică pare imposibilă, căci îndoctrinarea estre mult prea profundă. A distruge fundamentul credinței în Stat și Religie, este pentru majoritatea oamenilor un lucru imposibil, căci condiționarea educativă este atât de profundă încât ea face parte din esența personalității indivizilor, ne-mai-putând fi disociate.

Nici Statul și nici Biserica nu au chip, sau nume. Atunci când dobândesc trăsături particulare, ele devin dictaturi, căci în acele momente împrumută metehnele umane ale celor ce le întruchipează, și astfel de vin vulnerabile, putând fi combătute, atacate și distruse. Din acest motiv, cei ce conduc aceste două mari instituții guvernatoare ale vieților noastre, simt nevoia să se ascundă sub pulpana anonimității Instituției, fie sub aparența conducerii democratice, prin votul colectivității (în cazul Statului), fie sub autoritatea de necontestat a Divinității (în cazul Bisericii).

 Adevărul este însă că în Istorie, cu excepția polisurilor grecești, nici un Stat modern nu a reușit să fie cu adevărat democratic, adică condus de către o majoritate, în favoarea majorității.

Eliberarea de sub dictatura Statului se poate face la acst moment doar individual. În realitate, autoritatea Statului – prin impunerea de reguli, taxe împovărătoare, restricții – determină cetățenii să caute – ca scop de viață – noi și noi căi, modalități și mijloace de a eluda, ocoli, fenta, restricțiile impuse de Stat.

Dacă este să fim sinceri, cu toții încălcăm zilnic cel puțin o duzină de reguli pe care Statul le impune: fie că mergem cu autobuzul fără bilet, fie că vedem un film pe net fără să îl plătim, fie că trecem strada prin loc nepermis, sau nu declarăm tot ce câștigăm pentru a nu plăti impozite – încălcăm legea. Iar Statul trece cu vederea neregulile mici, pentru că nu are ce să ne facă. Ar fi absurd și de-a dreptul imposibil să ne pedepsească pe toți, căci acest lucru să-i facă pe oameni să se trezească și să exclame: hei, dar ce naiba se întâmplă ?! În fond, Statul suntem noi, cetățenii componenți.

Deci Statul se ferește să se manifeste prea fățiș ca anti-cetățean, pentru a nu pierde beneficiul acestei false identificări a cetățeanului cu Statul.

Ar fi interesant însă de studiat și pus în aplicare un alt mod de interacțiune între oameni, fără intermedierea dată de autoritatea publică vizibilă – acestei ficțiuni numite Stat.

Căci pentru prima dată în Istoria cunoscută a Umanității, avem la dispoziție mijloace de comunicare ce permit unor mari colectivități posibilitatea informării, consultării și luării deciziilor în timpi tot mai scurți, datorită internetului. Dacă vom trece de la etapa aceasta tehnologică la cea în care vom integra biologic aceste mijloace de comunicare rapidă, am putea funcționa social după modelul stupilor, bancurilor de pești, stolurilor de păsări sau mușuroaielor de furnici: comunicare instantanee, decizii luate, acceptate și aplicate de către toți membrii colectivității, liber și fără impuneri.

Probabil că vom vedea avantajele acestui stil de comunicare mai întâi la mașinile noastre. Odată ce primele autoturisme vor avea implementate pilotarea automată, ele vor putea fi sincronizate, făcute să comunice între ele. Rezultatul va fi o circulație optimizată în orașe, mașinile se vor mișca la semafoare simultan, fără întârzierile datorate factorului uman. Rezultatul imediat va fi interzicerea conducerii autoturismelor de către oameni, în orașe, pentru a nu scădea eficiența defluirii traficului auto.

În acest mod vom reacționa și în domeniul comunicării, luării deciziilor și implementării lor la nivel uman. Deja rețelele sociale existente joacă rolul unor regulatori ai societății, influențând tot mai mult “opinia publică” și astfel, evenimentele din lumea exterioară. Este de așteptat ca acest impact să devină tot mai important, pe măsură ce mijloacele de comunicare vor evolua.

Iar atunci, autoritatea Statului va deveni anacronică, desuetă, și va dispărea precum au dispărut dinozaurii, căci nu va putea face față deciziilor colective ale cetățenilor.

 • FREEDOM

  Aici e vorba de legea amiralitatii care ne face sclavi la modul fictiv . In realitate toate taxele si legile sint ilegale si doar legea pamintului prevaleaza . Statul nu are nici un drept sa ne impuna NIMIC . Intii ar trebui sa demonstreza ca sintem proprietatea lui , adica un bun al lui cu acte in regula si apoi sa ceara ceva de la om . Niciodata statul nu va putea demonstra ca un individ ii apartine din moment ce fiecare se naste liber si nu exista nici un act prin care sa reiasa ca la un moment dat pe undeva pe drum statul a devenit proprietarul vreunei fiinte umane si ca statul detine vreun individ si pe care statul sa-l aibe la mina .. asa ceva ar trebui sa existe in dublu exemplar . Insa bucata aia de plastic te poti pisa pe ea ptr ca nu inseamna ca daca ai acceptat sa ai vreun plastic gata ptr 10 cm de plastic ti-ai dat libertatea pe viata unei false autoritati care se pretinde statul . Statul nu exista , e doar un concept =idee , exista numai indivizi (OSHO) . Si in numele acestei idei sint sacrificati indivizi reali . Statul nu are o realitate existentiala pe cind fiinta umana este o realitate vie . Deci daca tot ai postat un articol minunat , te rog sa imi spui daca dpdv legal exista vreo procedura prin care pot sa ma retrag din jocul asta numit stat , adica o forma prin care in scris sa le dau plasticul ala inapoi si ciao . De vazut filmul UNGRIP =scapat din gheare , un film incredibil . Tot sistemul de legi se aplica unei persoane =entitati juridice , fiinta umana este vie si niciodata nu va fi in pozitia unei entitati juridice = adica a unei corporatii , deci toata faza halucinanta cu statul=societatea este un mare fis ireal =invizibil . Daca oamenii ar intelege asta statul nu ar mai avea nici o putere -NICIUNA .Autoritatea =puterea statului deriva doar din ignoranta oamenilor ,care pur si simplu habar nu au ce e cu ei si cine sint . Numai unei corporatii i se poate aplica sisitemul de legi existent in lume . Omul Nu este o corporatie si nici nu va fi vreodata . Statul e doar o fantoma , care pune legi si taxe doar ptr ca omul doarme pe el . Cind se va trezi cum a facut canadianul ala din UNGRIP , statul PAAAAA .

 • FREEDOM

  Biserica este o FIRMA . Orice forma de organizare este o forma ascunsa de putere , deci daca mai este si religioasa este deja japca pe bani multi . Biserica este doar o firma , o entitate juridica =ceva fictiv care face bani pe spinarea miliardelor de adormiti . Biserica nu are nimic de-a face cu DUMNEZEU . – In dar a-ti primit in dar sa dati .- Biserica nu da nimic in dar decit alienare emotionala si mentala pe bani buni . Omul doarme si biserica ofera servicii invizibile pe bani multi . E o organizatie smecherie adevarata prin care niste indivizi smecheri traiesc bine merci . Desi pretind ca ISUS este fondatorul crestinismului ISUS nu a fondat nici o organizatie , Mai mult el a spus clar celor citiva sa de-a in dar cunoasterea primita ..biserica nu face asta ci cere bani . Deci daca nu respecta deloc cuvintul fondatorului ei ce mai e de zis ? E doar o firma de smecheri si ATIT . Boii dorm pe ei si de aia poate exista biserica -religia samd . Altfel nu s-ar putea asa ceva . BOII dorm original .

 • FREEDOM
 • FREEDOM

  Linkul de mai sus este ptr UNGRIP …., in rest de vazut proiectu VENUS – JACQUES FRESCO.

 • Combinația de success iese numai prin împerecherea reușită a religiei cu statul… religia deasupra evident ;))

  http://youtu.be/6Z7U5pZRl2k

 • Clipul este din ciclul variațiuni pe aceiași temă: Elton John – Sacrifice

 • Ambasadorul Turciei in Romania: Gruparea din spatele loviturii de stat are 11 scoli in Romania. Este ca Illuminati
  http://www.ziare.com/international/turcia/ambasadorul-turciei-in-romania-gruparea-din-spatele-loviturii-de-stat-are-11-scoli-in-romania-este-ca-illuminati-1429383

  Practic aici un ambasador confirma ca Illuminati este real si actioneaza din umbra.

 • JE

  Un articol excelent. Este bine ca mai sunt oameni care si gandesc. Din pacate prea putini. Nu se va schimba nimic.
  Marea majoritate a oamenilor sunt prosti de bubuie, considera ca au o “datorie” fata de stat si sunt foarte revoltati si chiar violenti impotriva celora care refuza sa-si faca “datoria” fata de tara/stat. Vezi cazurile recente cu scandalul Panama sau cu revolta de incorporare pentru razboi de acum un an sau doi. Organizatiile religioase si statele prospera pe spatele prostilor care accepta orice de bunavoie. Nu exista sarlatanie mai mare decat taxele si organizatii mai criminale decat statul sau biserica.
  Salvarea este individuala. In natiuni dominate majoritar de oameni prosti asa cum este Romania de azi, nu poate exista o salvare de grup, regionala sau nationala. Nu avem suficienti “pasoptisti”. Avem foarte multi oameni care vor sa fie “boi” in loc sa fie “cerbi”:
  – Nimeni nu s-a născut adult. Despre invatamantul obligatoriu
  http://www.contributors.ro/dezbatere/nimeni-nu-s-a-nascut-adult-despre-invatamantul-obligatoriu/

  – La Educación Prohibida (are subtitrare ro)
  https://www.youtube.com/watch?v=-1Y9OqSJKCc

  Pe scurt despre taxe:
  – Impozitul pe venit, intre necesitate si japca
  http://www.bani-si-putere.ro/impozitul-pe-venit-intre-necesitate-si-japca/

  Din “minunile Domnului”
  – Oamenii si Puterea – Coruptia Ortodoxa
  https://www.youtube.com/watch?v=vMsdGkqGsgQ

 • afroditus

  fara organizarea statala, oamenii nu ar fi avut resurse ptr dezvoltarea tehnologiei, stiintei, artei, cultura umana in ansamblul ei este produsul statelor suficient de puternice incat sa/si permita luxul cercetarii stiintifice. altfel nu ar fi fost posibila evolutia speciei umane de la stadiul de vanator culegator la cel de acum. toti cei care refuzati sa intelegeti istoria, visati cai verzi pe pereti.

 • jamiroquai

  Stiinta s-a dezvoltat IN POFIDA sistemului rigid scolar/universitar.

  Toate descoperirile/inventiile importante au venit DIN AFARA sistemului universitar de la genii precum: Tesla, Maxwell, Brown, DePalma si multi altii care au fost marginalizati de comunitatea stiintifica.

 • ‘Ai de plm, ce gradinita avem aici. In afara de Afroditus, este cineva > 10 ani?

 • FREEDOM

  @AFRODITUS. Ce ai spus e ok pina la un punct , acela in care statul incepe sa creada ca poporul este al lui si ca poporul este seritorul statului.. cind se trece de punctul asta statul deja a devenit o calamitate constanta-continua ptr popor . Eminescu spunea -cind nedreptatea devine lege din partea statului degeaba , revolta cetatenilor devine obligatorie – ,si – adevaratul patriot este acela care isi apara tara de propriul guvern – . Cu siguranta ca esti bugetar sau om din sistem si ca te-ar deranaja ca oamenii sa se trezeasca si sa isi bage pula in el de stat . Ca sa nu mai ramii in starea asta de prostie vizioneaza PROIECTUL VENUS si mintea ta ar putea sa iasa din starea de prostie uluitoare in care te tine la ora actuala . Succes . Te rog nu ramine prost ,imbecil .

 • FREEDOM

  Statul pretinde ca exista democratie , ca sintem liberi insa in realitate nu sintem liberi de stat , chiar din cauza statului , din cauza existentei statului . Statul este inchisoarea poporului , individului .. sintem -liberi- doar in cadrul statului la ora asta , in realitate nu exista libertate pe planeta asta ptr ca exista statul . Biserica este alta molima la adresa libertatii omului . Organizatiilor gen stat-biserica li sa dat o putere mare la inceputul civilizatiei ca sa poata tine omul departe de animalitatea lui insa acum nu mai vor sa cedeze puterea pe care o detin , se agata de ea prin crime si legi criminale la adresa cetatenilor oricarei comunitati . Planeta geme de vite proaste , ROMANIA este doar un sat mai mic plin de dobitoace . Nu se poate face nimic vzv de ignoranta turmelor de boi si vacute de pe intreaga planeta , singurul lucru posibil si real de facut este asupra propriei fiinte si incet -foarte incet odata cu cresterea lenta a numarului de indivizi treji poate aparea o trezire in masa , lucru de este in desfasurare de mii de ani . Asa ca ne poate trece nu numai viata asta ci alte cine stie cite zeci sau sute pina sa aiba loc mutatia asta aici pe pamint . Doar propria trezire conteaza , doar asa poate exista salvare , restul e in van .

 • Ahahaha… ahahaha… Proiectul Venus :)) Hahaha..

 • Spui cele mai tari glume, Freedom.

 • FREEDOM

  Cum a spus FRESCO ala , -nu spun ca sistemul e perfect dar este mai bun decit ce avem la ora actuala – . Da , e adevarat ca e o gluma ptr ca oamenii sint pur si simplu irecuperabili in stadiul asta , din punctu asta de vedere e o gluma PROIECTUL VENUS , insa totusi este ceva mai de calitate decit aberatia asta de organizare sociala in care traim la ora actuala . Proiectul venus nu e ptr orice prost , doar ptr inteligenti care gindesc si mai ales simt ca este valoros si viabil ptr o umanitate mai lucida si cu un pic de bunavointa si inteligenta . Cred ca ceva asemanator este perfect posibil . Numai sa existe bunavointa minima si un pic de inteligenta si acceptare . Oricum daca omenirea nu se va indrepta catre o varianta precum aia propusa in film in care mediul sa fie prioritatea nr 1=free energy , ne vom duce pe pula cu totii . Asa ca nu e de gluma , e chiar ce trebuie neaparat la ora actuala , singura sansa ca sa ne ne autodistrugem si sa nu asistam pasivi la anihilarea noastra de catre un numar infim de handiacapati mental .

 • poate cineva de aici este interesat si de alt punct de vedere.

  https://www.youtube.com/watch?v=ygEEL57AcZs

 • Cred ca nu s-a vazut niciodata asa bine ce e teoria conspiratiei la MISA: fuga de realitate. Decat sa infrunti una bucata problema, mai bine citesti niste conspiratii.

  Suntem pe 20 Iulie, a trecut o saptamana de la anuntul ca Gregorian Bivolaru va fi extradat in Romania, si ei nu au publicat nimic, desi subtitlul paginii este “Informatii corecte despre Gregorian Bivolaru”

  In schimb, articolele publicate sunt:
  – Nigel Farage către parlamentarii europeni: «N-ați muncit cu adevărat în viața voastră, nu ați lucrat nicăieri, n-ați creat un loc de muncă»
  – 19 Iulie: Un profesor de la Cambridge trage semnalul de alarmă: Oamenii întrețin tot mai puține relații intime. Până în 2030 oamenii nu vor mai face amor deloc
  – 19 Iulie: Descoperire de proporții. Oamenii de știință au identificat unele mutații neașteptate care ar putea fi cauza cancerului
  – 19 Iulie: Ce declară astrofizicianul Neil deGrasse Tyson despre adepții teoriei Pământului plat
  – 18 Iulie: Medicamentele pentru cancer sunt abil falsificate. Doar 10% din citostatice sunt adevărate!
  etc

  In loc sa scrie 1(un) articol despre ceva real care ii doare, mai bine scriu 20 de teoria conspiratiei.

 • Mosionroata!!!

  Si care ar fi realitatea zilelor noastre??? dac vrei sa detaliezi putin mac gregor…