Niște bieți deștepți din guvernul Cioloș, de tehnocrați cu prinți securiști care le-au pltit studii n Europa și locuri clduțe prin birocrația european, au considerat c e trendy s relanseze sentimentul de unitate național n jurul unui simbol. Așa c l-au ales pe Brncuși și sculptura acestuia, Cumințenia Pmntului.

Sculptura aparține n prezent moștenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, care au negociat cu Statul Romn vnzarea ctre acesta a Cumințeniei, pentru suma de 11 milioane de euro.

11 milioane de euro…

Suma este probabil mic faț de valoarea pe care proprietarii statuetei ar putea-o obține la o licitație public la Sotherby`s, n condițiile n care ultima vnzare a unei sculpturi de Brncuși – Prometeu, s-a fcut tot de ctre Sotherby`s la New York n 2011, pentru suma de 12.600.000 dolari.

Ideea era ca Statul Romn s achiziționeze n parteneriat cu romnii (n calitate de donatori privați) Cumințenia, astfel: 5 milioane de euro le pltește Guvernul, iar restul de 6 milioane le pltesc romnii, din donații.

Pn n prezent, s-au strns 562.117 de euro, astfel: 122.956 de euro pe site-ul campanieiwww.brancusiealmeu.ro, 50.016 de euro prin intermediul eMag.ro, 349.637 de euro prin transfer bancar n conturile Ministerului Culturii și 39.508 de euro de euro prin SMS.

Deci pn n prezent s-a strns undeva cam la a 12 parte din ct este necesar pentru acoperirea celor 6 milioane de euro din donații, termenul limit fiind 30 septembrie.

Devine clar pentru toat lumea c aceast campanie va fi un fiasco rsuntor, cci romnii nu nțeleg s doneze o bucat de calcar, chiar dac ea a fost cioplit de Brncuși “al nostru” care n realitate este mai mult al francezilor – care au fost n stare s i construiasc un muzeu numai al lui.

Și ar fi bine ca și domnul Cioloș și colegii lui tehnocrați s afle de ce nu donm noi, romnii de rnd:

  • pentru c banii cu care Guvernul vrea s cumpere Cumințenia sunt tot banii noștri, proveniți din impozite și taxe; deci nu nțeleg s pltesc de dou ori pentru același lucru. Guvernul trebuia s aloce toat suma, c doar nu aduceau banii din alt parte dect din impozitele impuse romnilor.

  • Pentru c dac este cea mai proast strngere de fonduri de care am auzit. A fost promovat doar la TV și pe la evenimente pentru romni sraci ca mine (gen expoziții muzeale și festivaluri de muzic). De ce nu s-a organizat mcar un dineu la care s fie invitat protipendada politicienilor și oamenilor de afaceri mbogțiți din afacerile cu Statul ? Sunt convins c dac s-ar fi organizat un astfel de eveniment caritabil, gen concert la Ateneu cu donații, la care s fie invitați un Vntu, un Adrian Nstase (mare colecționar și iubitor de art), un Țiriac, Becali, Ioan Niculae, Popoviciu, Cșuneanu, Ponta, Blaga, Bica, Triț Fniț, Bsescu, Udrea, Cocoș, Blejnar, Vlcov sau alții de teapa lor care și ascund averile prin pereți sau prin Panama, banii ia se strngeau pn acum.

  • Pentru c Muzeele de Art ale Romniei, ncepnd cu Muzeul Național, țin la beci capodopere pe care romni adevrați – nu precum așa-zișii moștenitori ai arhitectului Gheorghe Romașcu, le-au donat Statului Romn, iar acesta nu s-a obosit s le expun NICIODAT. M refer la tablouri de Petrașcu sau Luchian, donate de donatoarea Elena Mateescu – și pe care muzeul nu le expune din “lips de spațiu și fonduri” de mai bine de 25 de ani, de cnd a fost fcut donaț Dec Onor Guvernul s fac bine și mai nti s expun bogțiile culturale pe care le-a primit moca de la niște fraieri patrioți care AU DONAT CAPODOPERE și nu le-au vndut la licitație, și apoi s cumpere altele noi.

  • Pentru c totul sun a mega-ipocrizie și mega-escrocherie, ca mai toate gheșefturile cu Statul de pe la noi. Domnia Sa Guvernul s fac bine și s recștige ncrederea romnilor prin taxe și impozite decente, europene, salarii la fel de europene, și servicii tot europene (dac sta este standardul), nainte s ne mai cear ncredere și colaborare n orice. La acest moment, cred sincer c nici un romn nu ar avea ncredere s cumpere mpreun cu un guvernant/politician/pop nici mcar o pine n comun, pentru c știe din experiența ultimilor 26 de ani c va fi pclit.

  • Pentru c suntem prea sraci, ca popor – iar asta nu din cauz c trim n vre-un deșert gen Fșia Gaza, ci pentru c voi știa de la conducerea țrii, furați prea mult. De-aia majoritatea romnilor din Romnia abia au cu ce tri, iar restul au plecat la munci pe-afar.

Ați nțeles, domnule Cioloș !? Asta e Romnia aia real, și asta crede ea. De-aia nu doneaz. C ne-ați furat prea mult voi, guvernanții cot la cot cu politicienii. Dac vreți s ntriți sentimentul de apartenenț la Națiunea Romn, nchideți granițele pentru politicienii corupți, decretați legea marțial, reinstaurați pedeapsa cu moartea pentru hoții banului public asigurnd o judecat rapid (fr stat la coad !)pentru toți cei ce s-au mbogțit peste noapte devaliznd Romnia și atentnd la dreptul nostru CONSTITUȚIONAL la viaț și bunstare.

, , , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.