Am promis părinților, cititorilor articolului Cum am procedat eu cu vaccinarea fetiței mele că voi povesti ce soluție alternativă am găsit la vaccinarea fetiței mele.

Datorită anumitor conjuncturi, nu am putut scrie și publica această continuare până acum.

Lucrurile sunt simple. Există trei categorii de părinți.

Prima categorie: cei care nu sunt informați și pe care nu îi interesează problema vaccinării. Cei care cred tot ceea ce li se spune de către medici, dogma oficială, și care își vaccinează copii cu ceea ce se dă la policlinică de către Stat, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită, pe criteriul că “doar toată lumea se vaccinează și doar n-o păți tocmai copilul meu ceva”.

A doua categorie: părinții grijulii, care se informează și află că există multe efecte adverse ale vaccinurilor, atât pe termen scurt cât și pe termen mediu și lung. Ei caută soluții alternative la programul național de vaccinare, pentru a fi siguri că bebelușii lor sunt în siguranță.

A treia categorie: părinții speriați, care văzând multe cazuri de copii care au manifestat efecte adverse la vaccinuri, se sperie și refuză orice vaccin pentru copii lor.

Eu scriu pentru cea de-a doua categorie, părinții care doresc să își imunizeze copii și caută alternative la vaccinurile existente pe piața românească.

Un prim sfat: căutați și citiți cartea “Vaccinurile și autoimunitatea”apărută la editura Christiana, având ca autori trei reputați specialiști în virusologie și vaccinare.

Dacă nu aveți timp sau nu o găsiți, vă fac o scurtă prezentare a concluziilor acestor specialiști în două rânduri: ei fac un rezumat și analizează vaccinurile existente și efectele lor adverse din prisma substanțelor alergogene existente în vaccinuri (aluminiu, nichel, etc.) prezentând ca argumente studiile pe care își bazează concluziile.

Deci cartea este solid argumentată științific, chiar și doctorii pediatri cu care am discutat au rămas surprinși de vastitatea informațiilor din cuprinsul ei.

Ideea de bază este că un vaccin are, pe lângă virusul atenuat, și anumite substanțe care stimulează sistemul imunitar să dea un răspuns mai puternic. De aceea se bagă aluminiu și restul chestiilor considerate periculoase în genere. Problema este că, orice substanță poate fi remediu sau otravă, în funcție de cantitatea în care este administrată, așa cum spunea și părintele medicinei, Hipocrate. Acest lucru este clar atunci când vedem cum în homeopatie, o substanță extrem de toxică, dar cu o diluție foarte mică, poate fi folosită drept medicament. La fel, în cantități extrem de mici, anumite substanțe pot provoca reacții benefice în sistemul imunitar. Probleme pot apărea însă atunci când se cumulează un metal sau mai multe în organism, fapt ce poate provoca o hipersensibilitate de tip întârziat, conform studiilor prezentate în carte, ce poate duce la probleme de sănătate foarte mari.

Și totuși: ce înseamnă PUȚIN ?

Totul trebuie calculat la greutatea copilului ce urmează a fi injectat. Studiile au relevat că cele mai multe efecte adverse apar la copii născuți prematur. De ce ? Pentru că aceștia au o greutate mai mică decât greutatea standard.

Deci, prima recomandare: nu vaccinați copii până ce nu ating o greutate medie, normală, sau cel mai bine, peste medie.

A doua observație ce rezultă din cartea mai sus amintită: că anumiți copii se nasc cu anumite alergii, intoleranțe sau sensibilități necunocute de medic, care pot duce la efecte adverse grave. Din această perspectivă, autorii lucrării propun ca pentru viitor, toți copii să fie testați pentru anumite alergii înainte de a fi vaccinați, și sunt numite în carte 3 tipuri de teste, care există și la noi (cei care aveți curiozitatea care sunt acelea, citiți).

vaccinurile-si-autoimunitatea

Astfel, se elimină mult din posibilitatea ca anumiți copii care au intoleranțe crescute la nichel, aluminiu sau alte substanțe să fie vaccinați și să pățească ceva. Cunosc personal un caz grav al unui copil născut în Constanța chiar lunile trecute, care după vaccinarea din maternitate (cu acele prime două vaccinuri) a avut drept efect advers sucirea mâinii vaccinate și imposibilitatea de a o mișca. Copilul își revine cu kinetoterapie, am înțeles de la părinți copilului că în același timp au mai fost alți doi copii în acea maternitate cu aceeași problemă, tot de la vaccin. deci, mare atenție. Mai bine amânați vaccinarea și faceți teste decât să pățească copilul ceva.

Cam atât despre carte.

Și acum practic, ce am descoperit. Nu am găsit vaccinul bulgăresc despre care scriam în primul articol. Am descoperit că Guvernul a menținut pe piață până săptămâna trecută, când contractul de import cu Polisano a fost reziliat, vaccinul Hexacima. Acest vaccin produs de Sanofi Pasteur a fost raportat ca având numeroase efecte adverse, deci părerea mea este că riscați dacă faceți acest vacin copiilor voștri, cu atât mai mult dacă îl faceți în schema 2-4-11 luni. Dacă nu aveți alternative, faceți-l în schema 4-6-11 luni, adică dați copilului o șansă să crească în greutate înainte să îl confruntați cu riscul unor potențiale efecte adverse.

Apoi, am descoperit că există o piață “neagră” a vaccinurilor. Sunt cei din Sistem (cadre medicale, oameni cu bani și informații, etc.) care știu că Hexacima e periculos și fac copiilor lor alte vaccinuri. Care sunt acestea ? Am aflat cu greu.

Majoritatea celor care au informații și posibilități își vaccinează copii în schema 4-6-11 luni cu Infarix Hexa de la Glaxosmite, fabricat de regulă în Belgia. Acesta l-am făcut și eu fetiței mele, în schema 4-6-11 luni, Nu mă întrebați cum și de unde am făcut rost. Oficial, nu se găsește la nici o farmacie. Neoficial, prin relații, se poate obține. Dacă îl aduceți de afară, aveți grijă să vină păstrat la rece, în casetă termoizolantă, altfel riscați mai mult decât cu Hexacima. Și nu, nu îmi cereți să vă fac rost că nu se poate. Tot ce pot este să vă ofer informația corectă.

PS: mai nou, am găsit surse de Infarix Hexa, doar că se pot achiziţiona în câte 10 doze odată, deci va trebui să vă strângeţi mai mulţi părinţi, care doriţi

Vă spun cu toată sinceritatea: cei din Sistem, care au copii și cunosc care e vaccinul  ”bun”, nu vorbesc despre treaba asta de teamă că dacă toată lumea află, toată lumea se va repezi să caute vaccinul, acesta va dispărea complet de pe piață, fie ea și piața neagră, iar ei nu vor reuși să mai procure pentru copil următoarea doză din cele 3 care se fac în schiema 4-6-11 luni. Deci este vorba până la urmă de egoism și de o logică gen: lasă să trăiască al meu, nu mă interesează de ceilalți – chestie cu care eu nu sunt de acord.

Când într-un final am reușit să procur pentru fiimea prima doză de Infarix Hexa, la clinică toți mă întrebau, de la asitente până la medicul pediatru DE UNDE AM FĂCUT ROST DE EL. Se uitau la vaccin de parcă era Sfântul Graal. Unde înainte, când întrebasem dacă să fac Hexacima, nu îmi oferiseră alternative, acum brusc știau că Infarix Hexa e mai bun decât Hexacima. Vă spun asta ca să vedeți până unde merge ipocrizia cadrelor medicale.

Tot din categoria vaccinurilor zise pentru copii “speciali” sau “sensibili” sunt Prevenar 13 și Synflorix. Se pare că Glaxo face vaccinuri de mai bună calitate decât francezii de la Sanofi.

Bine ar fi, dacă știți că voi ca părinți ați avut sau aveți probleme de sănătate (alergii, intoleranțe, boli cronice în familie, etc.) să faceți testările alea de care am vorbit mai sus. Luați cartea, arătați-o medicului vostru pediatru, și cereți analize înainte de vaccinare. În timp, chestia asta va deveni o procedură curentă, cum au devenit și administrarea de probiotice în timpul administrării antibioticelor, chestie de care medicii râdeau acum zece ani.

Aici găsiți și schema oficială de vaccinare după care merg majoritatea medicilor pediatri din România pentru copii cu vârste de până la 6 ani, ca să fiți în cunoștiință de cauză.

Succes și sănătate tuturor !

Tags,

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer