Cum și cu ce mi-am vaccinat fetița (până la urmă)

Am promis părinților, cititorilor articolului Cum am procedat eu cu vaccinarea fetiței mele că voi povesti ce soluție alternativă am găsit la vaccinarea fetiței mele.

Datorită anumitor conjuncturi, nu am putut scrie și publica această continuare până acum.

Lucrurile sunt simple. Există trei categorii de părinți.

Prima categorie: cei care nu sunt informați și pe care nu îi interesează problema vaccinării. Cei care cred tot ceea ce li se spune de către medici, dogma oficială, și care își vaccinează copii cu ceea ce se dă la policlinică de către Stat, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită, pe criteriul că “doar toată lumea se vaccinează și doar n-o păți tocmai copilul meu ceva”.

A doua categorie: părinții grijulii, care se informează și află că există multe efecte adverse ale vaccinurilor, atât pe termen scurt cât și pe termen mediu și lung. Ei caută soluții alternative la programul național de vaccinare, pentru a fi siguri că bebelușii lor sunt în siguranță.

A treia categorie: părinții speriați, care văzând multe cazuri de copii care au manifestat efecte adverse la vaccinuri, se sperie și refuză orice vaccin pentru copii lor.

Eu scriu pentru cea de-a doua categorie, părinții care doresc să își imunizeze copii și caută alternative la vaccinurile existente pe piața românească.

Un prim sfat: căutați și citiți cartea “Vaccinurile și autoimunitatea”apărută la editura Christiana, având ca autori trei reputați specialiști în virusologie și vaccinare.

Dacă nu aveți timp sau nu o găsiți, vă fac o scurtă prezentare a concluziilor acestor specialiști în două rânduri: ei fac un rezumat și analizează vaccinurile existente și efectele lor adverse din prisma substanțelor alergogene existente în vaccinuri (aluminiu, nichel, etc.) prezentând ca argumente studiile pe care își bazează concluziile.

Deci cartea este solid argumentată științific, chiar și doctorii pediatri cu care am discutat au rămas surprinși de vastitatea informațiilor din cuprinsul ei.

Ideea de bază este că un vaccin are, pe lângă virusul atenuat, și anumite substanțe care stimulează sistemul imunitar să dea un răspuns mai puternic. De aceea se bagă aluminiu și restul chestiilor considerate periculoase în genere. Problema este că, orice substanță poate fi remediu sau otravă, în funcție de cantitatea în care este administrată, așa cum spunea și părintele medicinei, Hipocrate. Acest lucru este clar atunci când vedem cum în homeopatie, o substanță extrem de toxică, dar cu o diluție foarte mică, poate fi folosită drept medicament. La fel, în cantități extrem de mici, anumite substanțe pot provoca reacții benefice în sistemul imunitar. Probleme pot apărea însă atunci când se cumulează un metal sau mai multe în organism, fapt ce poate provoca o hipersensibilitate de tip întârziat, conform studiilor prezentate în carte, ce poate duce la probleme de sănătate foarte mari.

Și totuși: ce înseamnă PUȚIN ?

Totul trebuie calculat la greutatea copilului ce urmează a fi injectat. Studiile au relevat că cele mai multe efecte adverse apar la copii născuți prematur. De ce ? Pentru că aceștia au o greutate mai mică decât greutatea standard.

Deci, prima recomandare: nu vaccinați copii până ce nu ating o greutate medie, normală, sau cel mai bine, peste medie.

A doua observație ce rezultă din cartea mai sus amintită: că anumiți copii se nasc cu anumite alergii, intoleranțe sau sensibilități necunocute de medic, care pot duce la efecte adverse grave. Din această perspectivă, autorii lucrării propun ca pentru viitor, toți copii să fie testați pentru anumite alergii înainte de a fi vaccinați, și sunt numite în carte 3 tipuri de teste, care există și la noi (cei care aveți curiozitatea care sunt acelea, citiți).

vaccinurile-si-autoimunitatea

Astfel, se elimină mult din posibilitatea ca anumiți copii care au intoleranțe crescute la nichel, aluminiu sau alte substanțe să fie vaccinați și să pățească ceva. Cunosc personal un caz grav al unui copil născut în Constanța chiar lunile trecute, care după vaccinarea din maternitate (cu acele prime două vaccinuri) a avut drept efect advers sucirea mâinii vaccinate și imposibilitatea de a o mișca. Copilul își revine cu kinetoterapie, am înțeles de la părinți copilului că în același timp au mai fost alți doi copii în acea maternitate cu aceeași problemă, tot de la vaccin. deci, mare atenție. Mai bine amânați vaccinarea și faceți teste decât să pățească copilul ceva.

Cam atât despre carte.

Și acum practic, ce am descoperit. Nu am găsit vaccinul bulgăresc despre care scriam în primul articol. Am descoperit că Guvernul a menținut pe piață până săptămâna trecută, când contractul de import cu Polisano a fost reziliat, vaccinul Hexacima. Acest vaccin produs de Sanofi Pasteur a fost raportat ca având numeroase efecte adverse, deci părerea mea este că riscați dacă faceți acest vacin copiilor voștri, cu atât mai mult dacă îl faceți în schema 2-4-11 luni. Dacă nu aveți alternative, faceți-l în schema 4-6-11 luni, adică dați copilului o șansă să crească în greutate înainte să îl confruntați cu riscul unor potențiale efecte adverse.

Apoi, am descoperit că există o piață “neagră” a vaccinurilor. Sunt cei din Sistem (cadre medicale, oameni cu bani și informații, etc.) care știu că Hexacima e periculos și fac copiilor lor alte vaccinuri. Care sunt acestea ? Am aflat cu greu.

Majoritatea celor care au informații și posibilități își vaccinează copii în schema 4-6-11 luni cu Infarix Hexa de la Glaxosmite, fabricat de regulă în Belgia. Acesta l-am făcut și eu fetiței mele, în schema 4-6-11 luni, Nu mă întrebați cum și de unde am făcut rost. Oficial, nu se găsește la nici o farmacie. Neoficial, prin relații, se poate obține. Dacă îl aduceți de afară, aveți grijă să vină păstrat la rece, în casetă termoizolantă, altfel riscați mai mult decât cu Hexacima. Și nu, nu îmi cereți să vă fac rost că nu se poate. Tot ce pot este să vă ofer informația corectă.

PS: mai nou, am găsit surse de Infarix Hexa, doar că se pot achiziționa în câte 10 doze odată, deci va trebui să vă strângeți mai mulți părinți, care doriți

Vă spun cu toată sinceritatea: cei din Sistem, care au copii și cunosc care e vaccinul  ”bun”, nu vorbesc despre treaba asta de teamă că dacă toată lumea află, toată lumea se va repezi să caute vaccinul, acesta va dispărea complet de pe piață, fie ea și piața neagră, iar ei nu vor reuși să mai procure pentru copil următoarea doză din cele 3 care se fac în schiema 4-6-11 luni. Deci este vorba până la urmă de egoism și de o logică gen: lasă să trăiască al meu, nu mă interesează de ceilalți – chestie cu care eu nu sunt de acord.

Când într-un final am reușit să procur pentru fiimea prima doză de Infarix Hexa, la clinică toți mă întrebau, de la asitente până la medicul pediatru DE UNDE AM FĂCUT ROST DE EL. Se uitau la vaccin de parcă era Sfântul Graal. Unde înainte, când întrebasem dacă să fac Hexacima, nu îmi oferiseră alternative, acum brusc știau că Infarix Hexa e mai bun decât Hexacima. Vă spun asta ca să vedeți până unde merge ipocrizia cadrelor medicale.

Tot din categoria vaccinurilor zise pentru copii “speciali” sau “sensibili” sunt Prevenar 13 și Synflorix. Se pare că Glaxo face vaccinuri de mai bună calitate decât francezii de la Sanofi.

Bine ar fi, dacă știți că voi ca părinți ați avut sau aveți probleme de sănătate (alergii, intoleranțe, boli cronice în familie, etc.) să faceți testările alea de care am vorbit mai sus. Luați cartea, arătați-o medicului vostru pediatru, și cereți analize înainte de vaccinare. În timp, chestia asta va deveni o procedură curentă, cum au devenit și administrarea de probiotice în timpul administrării antibioticelor, chestie de care medicii râdeau acum zece ani.

Aici găsiți și schema oficială de vaccinare după care merg majoritatea medicilor pediatri din România pentru copii cu vârste de până la 6 ani, ca să fiți în cunoștiință de cauză.

Succes și sănătate tuturor !

 • Alternative exista, si cea mai geniala este cea propusa de un genial doctor francez: Andres Gernez.
  Acesta a propus o modalitate care permite dobandirea pentru toata viata a unei imunitatii naturale prin metoda TSU (Transfuzie Sanguina Universala).
  Se amesteca toate grupele sanguine si se incorporeaza intr-un spray cu care se va “parfuma ” de la distanta peste patutul nou-nascutului. Deasemenea, se poate utiliza si un amestec de diverse polenuri si amestec de spori de plante de la plafar, pentru ca copiii nascuti in orase sa nu mai dezvolte nici o alergie pe viitor la aceste molecule.
  Pare o metoda extravaganta, pentru civilizatia noastra ” farmaceutica”, dar aceasta este adevarata profilaxie: adaptarea la timp a organismului copiilor la mediul ambiant. Nu vaccinarea, sterilizarea si pasteurizarea.

  Metoda aceasta geniala a Dr.Gernez a fost aplicat in Canada la “Hospital for Sick Children de Toronto”. La acel spital au fost realizate 10 grefe de inima in martie 2001 pe copii cu varste intre 0 si 14 luni (o medie de 2 luni) cu grupe sanguine diferite si fara nici o medicamentație. Rezultatele au fost extraordinare: grefa de organe a fost acceptata fara probleme, iar 8 din cei zece copiii au supravetuit si sunt bine sanatosi si astazi. Cele doua decese s-au datorat afectiunilor cu care s-au nascut si a dificultatii actului chirurgical. Semnale minore de respingere au fost detectate doar intr-unul din cazuri, din cauze multifactoriale. Datorita aplicarii acestui protocol, Spitalul din Toronto a scazut rata mortalitatii in operatiile de transplant de la 57 la 7%. Invit pe toti specialistii sa consulte acest studiu publicat in revista New England Journal of Medicine. http://abcul.sanatatii.ro/component/content/category/14-apa-de-la-h-la-o

 • Aici https://www.youtube.com/watch?v=j8QtSHLBFYg puteti vedea si filmuletul tradus … Mai multe filmulete traduse cu Gernez gasiti aici http://fymaaa.blogspot.ro/2015/01/andre-gernez-teorii-revolutionare-in.html

 • MR

  Cei care doresc vaccinul infarix hexa (cele 3 doze) ii rog sa ia legatura direct cu mine, am gasit o posibilitate de a face rost pentru tot›i cei interesati

 • Vrei sa spui ca intr-o tara membra UE si NATO, in capitala Bucharest (not Budapest) unde sunt farmacii la tot pasul de nu mai ai loc de ele, nu poti gasi sa cumperi vaccinul pe care il vrei? Vaccin pe care il gasesti in alte tari.

  Pai aici e loc de un business de nisa. Cine are o mica farmacie privata si vrea sa faca profit sa contacteze firma producatoare si sa devina importator exclusiv pentru Romania. Sau exista un importator dar nu vrea sa aduca si la noi pentru ca astia din minister impun preturi prea mici?

  Stiu ca este penibil sa fii in UE dar sa nu poti cumpara un vaccin produs intr-o alta tara europeana doar pentru ca esti roman din Romania.

  a) Ce se poate face concret pentru a avea la liber vaccinurile “bune” in orice farmacie pentru toata lumea?

  b) Poti fi sigur ca vaccinul cumparat “pe surse” este transportat/pastrat la rece si poate fi administrat unui copil? In fond o sursa neoficiala nu poate garanta nimic.

  c) Cum procedam cu medicii care stiu dar nu spun? Ne ducem la medic si ii spunem in fata ca noi stim ca ei stiu ca vaccinurile folosite in Ro sunt naspa dar ca ei (medicii) si familiile lor folosesc alte vaccinuri care sunt comercializate pe sub mana? Asta in timp ce noua ne vaccineaza copiii cu otravuri care ii pot lasa autisti pe viata daca copilul are ghinion (vorba presedintelui). Practic sa le spunem in fata ca sunt criminali fata de copiii nostri si apoi sa ne lasam copiii pe mana lor.

 • MR

  Un articol despre atenuarea potentialelor efecte negative ale vaccinării:
  http://orthomolecular.org/resources/omns/v08n07.shtml

 • MR

  vaccin

  are dovada că a stat la rece. Adus din Norvegia

 • JE

  1. ” o logică gen: lasă să trăiască al meu, nu mă interesează de ceilalți”

  Asta este unul din motivele principale pentru care mari mase de oameni pleaca din Romania si nu au de gand sa se mai intoarca. Tara lui “Papura Voda”! Nu strainii sunt vinovati si “ne fura/distrug”, romanii sunt doar niste psihopati fara urma de ratiune, gandire critica si bun simt. Cei mai mari criminali si psihopati sunt BUGETARII! In toate domeniile si fara nici o exceptie. Stii cum se spune: avem o tara frumoasa, pacat ca este locuita. Dar nu pentru mult timp, pentru ca oamenii cu neuroni functionali pleaca si isi baga … in ea de tara si de neam.

  2. Exista de mai mult timp in Romania o carte despre vaccinuri scrisa de Dr. Christa Todea-Gross. Cred ca ti-am recomandat-o deja la articolul “original”. Ai citit-o? De ce nu? Ce au strainii si romanii nu? Anyway… se pare ca doamna respectiva prin cartea ei a provocat mare scandal in mafia din mediul medicilor si producatorilor/distributorilor de medicamente si a fost data afara, ba chiar se spune ca a trebuit sa paraseasca Romania.

  Cartea este publicata tot la Editura Christiana si se numeste:
  – Vaccinurile: Preventie sau boala? O noua patologie pediatrica.
  http://www.ortodoxiatinerilor.ro/Vaccinurile.pdf

  Prefata este scrisa de Prof. Univ. Dr. Pavel Chirila:
  http://www.editurachristiana.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=324:vaccinarea-necesitate-sau-abuz&catid=26:cuvantul-christianei&Itemid=85

  Cartea asta a fost publicata in 2012 si ar fi fost prima pe care ar fi trebuit sa o citesti, fiind deja disponibila inainte de nasterea fetitei tale, iar “Vaccinurile si Autoimunitatea” a fost publicata abia acum in 2016. Sunt bune amandoua.

  3. Ma uit pe “schema oficială de vaccinare după care merg majoritatea medicilor” ȘARLATANI din Romania si…

  – Stii ce e Hepatita B si cum se transmite? De ce trebuie sa o faci de atatea ori in 18 luni? De ce trebuie sa o faci macar o data?

  – De ce vaccinezi anual pentru gripa? Tu ai facut asemenea vaccinuri cand ai fost mic? Cum au aparut “din senin” toate epidemiile astea de gripa, gripa aviara, gripa porcina, etc tocmani dupa “revolutia” din 1989? Aviara si porcina s-au dovedit a fi niste sarlatanii ordinare in care este implicat psihopatul ala Streinu Cercel, la fel cum a fost si cu “Gardasil” pentru cancerul de col uterin in care era implicat ratatul ala penibil Mircea Geoana impreuna cu Mihaela “Dragostea Mea”.

  Tot timpul apare “epidemia” la televizor, dupa care mari mase de oameni prosti dau buluc sa se injecteze si niste jmecheri se umplu de bani. How Bizarre!

  – Bolile “copilariei” de genul oreion, pojar, etc. toata lumea le facea si nu mai murea nimeni. Ba chiar era veselie mare ca te trimiteau acasa de la scoala si luai o minivacanta. Tu nu le-ai facut? Te-ai vaccinat impotiva lor? Nu cred. Asta este o gaselnita noua. Se practica vaccinarea impotriva acestor boli pe la psihopatii aia din SUA, iar vaccinarea nu suprima boala ci o amana. Multi oameni au murit pentru ca au facut astfel de boli la vrsta de 20-30-40 de ani si nu in copilarie la vremea lor.

  – Tetanusul. In copilarie am calcat pe o blana cu un cui ruginit. Am mers la medic care mi-a curatat rana cu apa oxigenata si a scos de acolo cateva “graunte” de rugina dupa care mi-a facut o injectie antitetanos, care are sens ai actioneaza in primele 24 de ore impotriva infectiei. Poti sa explici logic de ce te vaccinezi antitetanos preventiv? Hai sa ne facem preventiv si antirabic sau antivenin ceva ca poate ne-o musca un caine, sobolan, sarpe sau mai stiu eu ce.

  – Nu mai continui ca pierd timpul aiurea. Gasesti multe raspunsuri in cartea lui Todea-Gross in capitolul 4: “Vaccinurile vechi si noi. Bolile pe care nu le previn”.

  Esti liber sa faci ce vrei, dar informeaza-te si pune-ti mintea la contributie mai intai.

 • Identity

  Să nu uităm de efectele nocive ale aspirinei: Nevastă-mea a luat o aspirină și s-a trezit dimineața următoare în comă cu ochii vineți și gura spartă. Mă rog zilnic pentru ea să-și revină, medicii mușamalizează încercând să dea vina pe una sau alta. M-au internat acum și îmi administrează reptilienii electroșocuri.

 • Grivei

  rapcea, vrei sa spui ca urmasii vikingilor, norvegezii, au vaccinuri mai bune?

 • Drugs

  Sa fie sanatoasa. Daca tu ai ales calea asta si ai facut efortul de a procura vaccinul, nu inteleg comentariile rautacioase ale unora. Fiecare alege ce crede ca e mai bine pentru familia lui si foarte bine face. Nu ma pricep in domeniul medicamentelor dar din poza ta, Mihai, inteleg ca sunt 10 doze. Nu vad de ce (daca doar 3 doze sunt necesare) alti parinti sa nu se asocieze pentru a procura respectivul vaccin. Am vaga impresie ca unii dintre cei ce comenteaza aiurea nu stiu ca tot ceea ce este pretios are un pret. Mai bine mai multi bani si efort pentru un anume lucru, decat o taxa modica pentru ani de studiu in van. Stiu ei mai bine la ce ma refer.

 • Vasile

  Eu tot nu ma impac cu idea de vaccinare a TUTUROR copiilor si cu chestia de responsabilitate pentru ceilalti copii. Adica, daca vaccinul functioneaza si un copil nu este vaccinat, inseamna ca acel copil va contacta boala si ceilalti copii NU. De ce sar parintii celor vaccinati pe cel nevaccinat? Adica, bravo tie, ti-ai facut vaccinul- esti protejat- nu ti-ai facut vaccinul ti-o iei. Mai e vreo chestie pe care nu o stiu?

 • ioana

  vreau sa stiu cum ai procurat vaccinul …..am nevoie de el de luna viitoare

 • Zamolxe

  @Vasile
  Sincer, eu nu am văzut atitudinea de care pomenești tu. Adică eu ca părinte de copil vaccinat nu simt că un copil nevaccinat ar fi o problemă sau o amenințare și nu am nici un motiv să „sar” pe el. Nu asta e problema.

  Problema este tendința. Tendința nefastă a tot mai multor părinți de a nu își vaccina copilul sau copii. De ce e nefastă? Hai să încerc să explic.

  Vaccinurile nu sunt altceva decât metode de ținere sunt control a unor viruși potențial periculoși. Ele nu sunt tratament. Nu vindecă ceva. Au doar rolul de a preveni înmulțirea unor viruși care pot crea probleme. De ce e bine să se facă asta? Simplu: evoluția biologică. Să detaliez.
  Atât timp cât virușii respectivi nu au gazde în care să de dezvolte (sau au gazde puține), probabilitatea ca ei să sufere mutații genetice serioase este foarte mică. Deci nu ne putem trezi cu variante ale acestor viruși pentru care nu avem nici un fel de apărare.

  Dacă însă tendința de a nu vaccina copii se va extinde, va crește proporțional și numărul de potențiale gazde în care virușii se pot dezvolta. Poate unii dintre copiii nevaccinați nici vor dezvolta boala. Dar vor fi purtători. Și cu cât vor exista mai multe astfel de gazde, cu atât va crește numărul de viruși activi și, implicit, baza de selecție pentru posibile mutații genetice.
  Iar dacă asta se va întâmpla, nu doar vom avea epidemii de varicelă sau mai știu eu ce alte boli, dar vor apărea că siguranță și variante mutante ale respectivilor viruși împotriva cărora nici cei vaccinați nu vor mai fi protejați.

  Și atunci va fi un fel de scapă cine poate… Vezi cazul epidemiei de la Disney.

 • X

  Eu sint contra vaccinarii in general.
  Exista prea multe efecte adverse, prea grave, la prea multi copii.
  Si am vazut videoul in care Bill Gates, la un Ted, spune textual, ca au reusit sa reduca populatia prin vaccinuri, sistemul de sanatate si sistemul reproductiv de sanatate. Contextul e ca resursele planetei sint limitate si ca pentru a mentine actualul standard de viata trebuie sa reduca populatia pentru a nu distruge planeta. Logica e falsa, pentru ca planeta e distrusa prin lipsa de educatie, adica fuga dupa profit a companiilor, capitalismul salbatic gen “profit cu price pret”. Videoul e pe net, cu explicatii si justificari. Deci per total, vaccinurile reduc populatia, chestie de retinut.

  Sa revin la vaccinuri.
  Daca vaccinati un copil nu inseamna ca e sigur ca acel copil nu va mai face boala.
  Au fost cazuri cind a facut-o chiar de la vaccin, daca virusul nu e suficient de inactivat, poate o va face mai tirziu, de aia unele vaccinuri se repeta la citeva luni sau la citiva ani.
  Teoria spune ca va face boala cu o probabilitate mai mica, iar intr-o colectivitate de copii vaccinati e mai putin probabil sa apara o epidemie. De aia, teoretic, daca scade procentul de vaccinare e mai probabil sa apara epidemia, chiar si la copiii vaccinati.
  Totusi, per total, vaccinul “scade populatia”, dupa cum spunea B. Gates, si aici va las sa intelegeti fiecare ce puteti. 🙂

  @Rapcea, nu te amagi, Galaxosmith sau alta firma, e tot aceeasi mizerie.
  “Hexacima (DTaP-IPV-HB-Hib) is indicated for primary and booster vaccination of infants and toddlers from six weeks to 24 months of age”
  De ce se administreaza pina la 11 luni, daca se oate administra pina la 2 ani? Pe principiul descris de tine, de a creste virsta, ultima doza poate fi facuta la 2 ani.
  Sau deloc, daca te hotarasti sa ii cresti imunitatea altfel.

 • Altfel cum? Dar sa nu ma iei cu energia yang.

 • Zamolxe

  @Dynamic Observer
  Nu, doar cu diverse extracte, tincturi și mixuri de plante… care bineînțeles amplifică energia, etc.etc.

  Nu zice nimeni că a trăi sănătos, a mânca sănătos, a face sport, etc. nu are efecte pozitive asupra imunității. Un organism sănătos va lupta cu mult mai mult succes împotriva oricărei boli.

  Dar sistemul imunitar funcționază foarte simplu (în principiu): pentru a avea anticorpi specifici pentru un anumit virus trebuie să „îl cunoască” fie în forma vie și virulentă fie în forma dezactivată, care este în vaccinuri.
  Orice ai mânca, orice sport ai face, oricum te-ai învârti, organismul tău nu poate face anticorpi din imaginație. Are nevoie de contact direct cu virusul. Altfel nu merge.

  Și apropo de asta, știu cazuri de oameni care mâncau sănătos, făceau sport, etc. și au murit dintr-o gripă. Deci…

 • ioana

  va rooog imi spuneti cum ati facut rost de vaccin ????

 • Flavian

  Tel: 0727-67-33-76

  rapcea[at]gmail.com

  Are omu vaccin in congelator.

  Cei care doresc vaccinul infarix hexa (cele 3 doze) ii rog sa ia legatura direct cu mine, am gasit o posibilitate de a face rost pentru tot›i cei interesati

  Banui ca se referea la toti cei interesati/interesat/interesate.

 • Zamolxe
 • X

  @ Zamolxe
  http://www.gandul.info/puterea-gandului/nu-olivia-steer-e-de-vina-pentru-epidemia-de-rujeola-cateva-observatii-intr-un-moment-de-isterie-nationala-15741409
  Spune ca epidemii au mai fost si anii trecuti, nu e ceva nou. Vezi te rog cifrele. Autoarea e pro-vaccinare.
  Dar acum se pregateste terenul pentru legea vaccinarii pe care vor s-o faca obligatorie si a intrat in actiune mecanismul de propaganda si isterizare. (gen “va place?”)

  Ar fi interesant sa se faca o statistica reala cu efectele adverse ale vaccinurilor vs. efectele ne-vaccinarii. Ca sa stim despre ce vorbim, nu manipulari cu statistici aranjate.

 • The Romanian

  Cum este să fii părinte în cazul ăsta?:
  http://www.informatiata.ro/stire/Fetita-de-11-ani-moarta-de-rujeola-chiar-daca-a-fost-vaccinata-alti-22-de-copii-sunt-suspecti-de-boala-VIDEO/3256
  Sau cum se explică faptul că suntem campioni la TBC deși suntem printre puținii din Europa care mai vaccinează împotriva TBC? Toți cei care au TBC au fost vaccinați împotriva bolii…

 • The Romanian

  Vaccinurile ajută la prevenirea bolilor tot atât cât supa de scoarță de copac la potolirea foamei. Verificați în istorie când au avut loc marile epidemii de ciumă. Ciuma lui Justinian din 540 a survenit după 18 luni de zile în care soarele lumina 4 ore pe zi și chiar și atunci lumina lui era albastră, lipsită de intensitate. Fără soare și fără ploi… cumplit moment.
  Știați că în 1812 țăranii din Oltenia mâncau scoarță de copac din cauza foametei? Ghici ce a urmat după foamete? Ciuma lui Caragea, cea mai gravă epidemie din analele României…
  Se pornește de la premiza secolului XVIII, că noi suntem fără microbi, iar aceștia ne pândesc după colț să ne atace într-un moment de slăbiciune. Astăzi știm mult mai multe lucruri decât ce știau oamenii aceia: știm că toți avem un microbiom propriu și că bolile sunt consecință erorilor alimentare sau toxicității. Ar trebui ridicat un monument ridicat celor 2000000 de marinari morți din cauza scorbutului, când amiralitatea britanică, în ciuda evidențelor tot mai multe, credea că scorbutul este consecința lipsei de curățenie de la bordul navei. Știați că nu anticorpii produc imunitatea?
  Au existat însă, și există din ce în ce mai multe păreri și dovezi, precum că rolul anticorpilor este enorm de mult exagerat. Spre exemplu, este bine cunoscut faptul că acei copii care suferă de anemie agammaglobulină, deci care nu au consecvent capacitatea de a produce anticorpi, după ce contractează rujeolă, se vindecă și câștigă imunitate pe termen lung, deci fără a beneficia de aportul anticorpilor!!! (Bumet, M., Auto Immunity and Auto Immunune Disease, MTP, London, England, 1973, Chapter 39)

 • MR

  The romanian,

  exemplele răzlețe nu sunt relevante. Așa, la exemplul tău cu cei trei copii morți pentru că nu au fost vaccinați, eu îți opun un exemplu cu copil paralizat din cauza vaccinului.

  http://www.reporterntv.ro/stire/un-copil-din-judetul-olt-a-paralizat-dupa-un-vaccin

  Și partea proastă e că sunt mulți mai mulți copii cu probleme gen autism de la vaccinuri, decât cei morți sau bolnavi din lipsa acestora

 • The Romanian

  MR, eu am spus exact contrariul. Te rog citește din nou ce am postat anterior.

 • Flavian

  Cand zic doctorii ca e bine sa vaccinam o dam ca nu e virusi, ca virusii nu e exista, ca efecte secundare.
  Cand apar copii morti din cauza nevacinarii, nu e bune statisticile ca …. e facute de pro-vacinisti , ca e irelevante ( daca nu ni se intampla noua ).

  Parca ar fi in un banc prost.

 • The Romanian

  Dragă Flavian, despre care doctori este vorba? În chimie, fizică sau matematică? Probabil te refereai la medici. Toți medicii sunt la fel? Citești articole științifice? Știi de un studiu mamut, pe 500000 de persoane, organizat de OMS care a studiat cât de mult protejează vaccinul antiTBC cu recomandarea de a nu mai vaccina pentru că vaccinul nu oferă nicio protecție? Trăim într-o nouă dictatură: dictatura banului. Medicina nu face excepție de la regula banului: totul pentru profit. Medicina a făcut progrese imense, păcat că toate rezultatele ei rămân doar ca literatură științifică. Știm astăzi imens despre nutriție, toxicitate și boli. Știm că vaccinarea pornește de la o premiză falsă: consideră corpul nostru steril, lipsit de microbi și deci trebuie să învățăm organismul să lupte cu microbii. Teorie de sfârșit de secol XVIII, infirmată de noi și noi descoperiri. Nu știu cât ești de interesat de subiect ca să-ți dau de lecturat articole captivante. Vaccinarea, în ciuda evidențelor, este menținută din același motiv ca și producerea de arme de foc: profitul. Luați urma banilor și o să înțelegeți cine sunt adepții vaccinărilor.

 • Flavian

  @TheRomanian.

  O fi pe profit industria vaccinurilor? Cu siguranta. Cam orice industrie ( ca de aia ii zice asa ) care e pe picioare merge pe profit. Slava Domnului ca e pe profit altfel nu s-ar face studii, nu s-ar ameliora vaccinurile.
  Problema mea este cu imbecilitatile pe care le scot anti-vaccinistii leget de decimarea copiilor prin vaccin. Problema mea este cu ipocrizia celui care scrie anti-vaccin, desi are toti copii vaccinati. Problema mea este cu texte alarmiste despre cat de rele e ele vaccinurile cand intre toate persoanele pe care le cunosc ( si am o varsta, am prieteni cu copii atat in tara cat si in afara ) nu cunosc nici macar un caz cu probleme legate de vaccinare.

 • Vasile

  Nici eu nu cunosc pe nimeni batut de Securitate, nici pe cineva care a murit in razoiul din Irak…. asta ineamna ca nu exista?

  Daca cel mai drag om din viata ta ar fi mutilat de un vaccin, ai mai avea aceeasi parere? Ti-ai risca copilul pentru a demonstra ca vaccinurile sunt bune?

 • Flavian

  @vasile
  apropo de secu: ai dreptate , si nu ai… ca nimeni nu a zis ca se urmareste micsorarea populatiei folosindu-se de securitate ( prin bataie ), dar sunt pline blogurile antivaccinistilor cu idei cum ca elita ( cei 1% ) vor sa reduca populatia omenirii prin vaccinare, caz in care observatia mea sta in picioare.

  Cateva titluri ( fara linkuri )
  – How vaccines are used to reduce human population
  – What does Bill Gates mean when he says that we can “reduce” world population through vaccines, healthcare, and reproductive health services?
  – Bill Gates has openly admitted that vaccinations are designed so that governments can depopulate the world.
  – There’s A Plan For Human Population Control – Is It Vaccines?
  – Vaccines Reducing Population

  Apropo de vaccin si daca….
  Daca cineva drag tie ar fi ucis cu un cutit, nu ai mai folosi cutite? Daca cineva drag tie ar avea accident de masina, nu ai mai folosi masini? Daca cineva drag tie ar muri inecat, nu ai mai intra in apa? etc…

 • Sfara Madalina

  Eu am o mare nelamurire acum dupa citirea articolului..tot ce am citit pana acum era tocmai invers. INFANRIX fusese retras in majoritatea tarilor europene(in afara de Ro) din cauza efectelor adverse, fiind catalogat ca si cauza a SMS(SIDS)..
  Totodata un caz real la mine in oras: fix dupa vaccinarea baietelului cu INFANRIX, acesta si-a pierdut mult din capacitatile psiho-motorii fiind suspect de autism in prezent…
  Dl.avocat ce parere aveti?

  http://ziaruldearges.ro/vaccinul-hexavalent-retras-in-jumatate-din-europa-nu-si-in-romania-de-ce-oare/

 • Sfara Madalina

  Dvs. in primul articol vorbeati de primele 2 vaccinuri din schema nationala anume BCG si cel impotriva hepatitei B, pe care urmati sa le primiti la maternitate.
  Vaccinurile hexavalente se administreaza la 2,4, 11 luni deci de 3 ori.
  Eu inteleg ca exista doar 2 producatori de hexavalent : Sanofi Pasteur si Glaxosmithklein.
  Pai si Hexacima si Infanrix sunt implicate in scandaluri..
  Alte alternative nu exista?

 • MR

  recomand celor ce aleg vaccinarea, administrarea de vitamina C in cantitati mari, inainte, in timpul si dupa vaccinare
  http://orthomolecular.org/resources/omns/v08n07.shtml

 • The Romanian

  Ai dreptate cu vitamina C doar dacă este obținută din surse naturale. Vitamina C din legume sau fructe este forma levogiră a acidului ascorbic, însoțită de o mulțime de cofactori. Vitamina C obținută prin sinteză în laborator este un amestec racemizat (amestec de substanță levogiră cu dextrogiră) care poate conduce la formarea de oxalați (pietre la rinichi).

 • The Romanian

  Flavian,

  Dacă cineva drag ar muri de cuțit, bănuiesc că te refereai la un caz accidental, atunci orice om normal ar identifica ce a generat acel accident (a lăsat cuțitul cu lama în sus, a uitat cuțitul pe marginea mesei cu lama în afara mesei, etc) și ar încerca evitarea repetării acelei situații.
  Referitor la faptul că nu ai întâlnit cazuri de copii care au probleme din cauza vaccinării, ai să-i vezi la manifestările ce vor avea loc atunci când se va aproba legea vaccinării. Sper totuși să nu fie cazul ca lumea să iasă în stradă din cauza că guvernanții nu le ascultă doleanțele. Nu mă refer aici la cazul că un copil a avut febră 40 de grade C în urma vaccinării ci cazuri de copii normali de 5 anișori paralizați în urma vaccinării, iar cazuri dintr-astea sunt în fiecare cartier, istorisiri similare auzi în fiecare parc, trebuie doar să asculți poveștile lor. Bineînțeles că nu numai vaccinul generează aceste probleme, este un cumul de factori: nutriția și încărcătura toxică a organismului. Dar este foarte clar că vaccinul nu este soluția ci parte din problema sănătății tot mai șubrede a omenirii. Cine zice altfel este ori ignorant, ori are interese în industria farmaceutică.

 • The Romanian

  Un articol interesant despre falsul cu vitamina C:

  http://jurnalulbucurestiului.ro/sunt-acidul-ascorbic-si-vitamina-c-identice-2/

 • Carmen

  @X asa cum zicea si acest domn cred ca toate vaccinurile sunt la fel nu conteaza firma , doua cazuri de copii vaccinati cu Infanrix hexa produs de GSK, nu stiu daca e acelasi tip din Norvegia dar in Spania au facut parintii respectivi o analiza la acele vaccinuri si cica depaseste cu mult cantitatea de aluminiu prevazuta. Puteti citi mai multe aici http://www.dsalud.com/index.php?pagina=articulo&c=1985
  este al 3-lea articol sau aici http://www.elmundo.es/salud/2015/06/05/556f5df5268e3e93438b4595.html

 • lorena

  cum putem lua legatura cu dvoastra pt vaccin?

 • MR

  Am epuizat ce mai aveam. Dacă doriți, îl puteți comanda împreună cu alți părinți interesați în varianta de 10 doze de la http://www.farmaexpress.ro

 • Tudor

  Cineva care scrie ca si-a vaccinat copilul cu “Infarix Hexa de la Glaxosmite” si nu stie ca ala este InfaNrix Hexa de la GlaxoSmithKline este clar un imbecil care nici macar prospectul nu l-a citit. Hai sictir de prost si ignorant fricos, care ti-ai otravit copilul!

 • Alina

  Domnule Rapcea, cititi aici un articol interesant aparut recent intr-o revista independenta franceza. Se vorbeste printre altele de Infrarix : http://initiativecitoyenne.be/2016/09/obligation-vaccinale-l-enquete-d-une-maman-biologiste-nexus-sept-oct-2016.html

 • The Romanian

  Tudor,

  Sunt curios cum reacționezi atunci când vezi pe cineva fumând, că își otrăvește plămânii, sau pe cineva beat, pentru că și acela a călcat pe bec. Ce a adus în plus comentariul tău? Că doar postase Sfara Mădălina despre cât de bun este Infanrix-ul.
  La ce te aștepți cu un astfel de comentariu. E clar că procedând astfel închizi orice canal de comunicare.
  Suntem asaltați continuu de substanțe toxice: nitriți, nitrați, monoglutamat de sodiu, aluminiu, floruri, etc. Sunt foarte curios cum ai rezolvat tu problema florurilor din pasta de dinți.

 • Vasile

  @ The Romanian
  Este deja dezvoltata o industrie paralela care face pasta de dinti fara fluoruri. Am vazut ca nemtii au foarte multe tipuri.
  Voila!

 • Iuliana

  Infarix Hexa de la Glaxosmite, adică Infanrix hexa de la GlaxoSmithKline? Si spui ca e sigur? E cel care se folosește aici în italia și e plin internetul de articole despre periculozitate lui gen cazuri de autism….Are și el saruri de aluminiu, tehnologia DNA ului recombinat. ….

 • Florina

  Buna ziua,
  Cele 3 analize care se fac inainte de vaccinare sunt valabile si pentru ROR? Saptamana viitoare trebuie sa facem acest vaccin si medicul pediatru ne a recomandat, pentru linistea noastra, sa facem Ige total. Acum nu stiu daca e suficient Ige total sau trebuie sa le fac si pe cele 3 specificate in cartea recomandata de dumneavoastra.

 • Flavian

  @Florina
  Imi pare bine ca te informezi… ce stie pediatru… cand ai acces la blogul-ul ( super documentat si pe profil ) unui avocat ( oare chiar o fi avocat, ca nu prea sunt posturi vizibile despre avocatura ).

  Si eu, daca e sa ma operez ma duc la un cosar si cand am o urgenta stomatologica apelez la un electrician. E normal sa fie asa, doar sunt oameni informati :D, mai ales daca au bloguri, dau linkuri de pe alte bloguri dubioase si au reclame la fel de dubioase pe blog.

  http://i.imgur.com/BRi6Riz.png

 • mamaligar

  flaviane cat de destept esti tu … de ce dracu sa cauti si surse alternative de informare doara se stie ca toti medicii fara exceptie is incoruptibili de cand cu juramantul ala a lu hipocrat.

  http://www.agerpres.ro/justitie/2016/05/30/dna-77-de-medici-oncologi-urmariti-penal-pentru-luare-de-mita-16-20-44

 • Neele

  Nici nu stii cand apare pofta, “vreau la Bivolaru!”
  Ba, nu te duce ca iar te raneste!
  Ntz, eu vreau la el!
  Ba tu nu intelegi ca nu e onest?
  Ce-are a face? Ochii vad, inima cere.

  Asa ca e explicabil cat de mult e de munca pentru psihologi in a rezolva deviatiile induse de maculatura lui.Bivolaru si recladirea increderii in familie, in prieteni, in societate.

  N-as vrea sa credeti ca eu n-as fi incercata!

  Dar fiecare in felul sau isi revine cu ajutor din exterior.
  Plus impulsul “Scoate-te neica de-acolo ca singur/a te-ai bagat!”

  Ce are a face ce spun cu medicii oncologi?
  Simplu: nu face din exceptie regula! Cei 77 sunt o exceptie. Nu generaliza din 77 de cazuri!

 • Anca

  Dragi părinți, ajutați-mă cu informații de unde să achizitionez BCG-ul si prețul? Am tot auzit de Bulgaria, de unde mai exact? Mulțumesc (bebe are 2luni)

 • Ovidiu Jurcau

  Sechsfachimpfstoffe (Tetanus/Diphtherie/Keuchhusten/HiB/Polio/Hepatitis B (= offizielle Impfempfehlung der STIKO). Der Impfstoff Infanrix Hexa enthält ein Drittel mehr Aluminium als der Impfstoff Hexyon (in Österreich: Hexacima).
  Pentru cei care stiu limba germana. Pentru ceilalti: Vaccinul Infarix Hexa, care de regula se foloseste in Germania contine o treime mai mult Aluminium ca si Hexyon, respectiv Hexacima, in Austria.
  Concluzia este ca fiecare ar trebui sa decida pentru el.
  Sunt medic si din pacate trebuie sa iau si eu decizii grele in ceea ce-i priveste pe micutii mei.
  Minte luminata !!!

 • Radu12345

  Am nevoie URGENT !!!!de vaccin pentru hepatitaB…la cumparat cineva??

 • Woodoo

  Ia uite ce am gasit despre acest vaccin pe care nil recomanda dl. avocat. Nu sunt in potriva dl. avocat doar ca el a zis ca inainte de a ii face ceva copilului tau documenteazate : https://www.televiziunea-medicala.ro/vaccinul-hexavalent-a-fost-retras-in-jumatate-din-europa/

 • MR

  Stirea este veche de 3 ani. Adica de cand s-a scos timerosalul. Fiti mai rigurosi si mai atenti la date

 • JE

  Nu ar strica sa aflam ce se intampla in mod real pe la altii:
  – Andreea Ogăraru scrie despre cum se face vaccinarea la copii în Olanda și Elveția: FĂRĂ vaccinuri la naștere, FĂRĂ administrare de substanțe, inclusiv laptele praf, înainte ca bebelușul să facă analize temeinice
  http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Andreea-Ogararu-scrie-despre-cum-se-face-vaccinarea-la-copii-in-Olanda-si-Elvetia-FARA-vaccinuri-la-nastere-FARA-administrare-de-substante-inclusiv-laptele-praf-inainte-ca-bebelusul-sa-faca-analize-temeinice-142337

 • JE

  Se intampla in gulagul Romania
  – Vaccinarea obligatorie și relele tratamente aplicate minorului. Ministerul Sănătății se obligă să acopere „eventuale prejudicii suferite de persoane, ca urmare a vaccinărilor obligatorii”
  http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Vaccinarea-obligatorie-si-relele-tratamente-aplicate-minorului.-Ministerul-Sanatatii-se-obliga-sa-acopere-%E2%80%9Eeventuale-prejudicii-suferite-de-persoane-ca-urmare-a-vaccinarilor-obligatorii-142592

  – PRO SAU CONTRA VACCINARII
  https://www.youtube.com/watch?v=d8CkReFAlx0

 • JE

  Demascarea mafiei de la Sanofi Pasteur, Agenția Medicamentelor și Ministerul Sănătății din Franța. Sanofi Pasteur e liderul mondial al vaccinurilor.

  Fals, uz de fals și escrocherie la Sanofi Pasteur, pentru introducerea unor vaccinuri care conțin ALUMINIU!!! Sănătatea a zeci de mii de oameni a fost distrusă! Acești criminali globaliști, împreună cu slugile lor, criminalii de la București, vor să ne vaccineze copiii cu forța.

  – Vaccinarea… doar o afacere + declaratiile sefului de la GSK
  https://www.youtube.com/watch?v=Mirb_2la0EQ

 • Maila

  BUna tuturor, ma bucur sa citesc acest site-f bun dupa parerea mea. In sfarsit am gasit o cale de mijloc pe care o tot caut si nu o gaseam, din cauza extremelor care nu sunt bune adica unii zic ca orice vaccin e bun si nu se uita ce contine ca si adjuvanti , altii zic ca absolut toate vaccinurile sunt proaste chiar daca nu au aluminiu si timerosal iar cand te musca un caiine, te intepi in cui ruginit sau bagi mana in apa ne sterile nu te temi de rabie, de tetanus si de polio mutandu-ti gandul la cai verzi pe pereti de frica sa n-o patesti (prostie maxima)-deci aberatii de ambele tabere care se bat ca berbecii cap in cap! Si noi am mers pe GSk pana acum si ma bucur sa aflu ca am facut bine. O sa mergem tot pe GSK pe cat posibil si le vom procura din afara, pt ca in tara sunt convinsa ca aduc loturile cele mai ieftine si nu am incredere in conditiile in care sunt tinute, daca le tin la temp camerei dezvolta virusii mutatii deci f periculos! Imi place site-ul e exact ce cautam. O zi buna tuturor!