Am promis prinților, cititorilor articolului Cum am procedat eu cu vaccinarea fetiței mele c voi povesti ce soluție alternativ am gsit la vaccinarea fetiței mele.

Datorit anumitor conjuncturi, nu am putut scrie și publica aceast continuare pn acum.

Lucrurile sunt simple. Exist trei categorii de prinți.

Prima categorie: cei care nu sunt informați și pe care nu i intereseaz problema vaccinrii. Cei care cred tot ceea ce li se spune de ctre medici, dogma oficial, și care și vaccineaz copii cu ceea ce se d la policlinic de ctre Stat, n cadrul campaniei de vaccinare gratuit, pe criteriul c “doar toat lumea se vaccineaz și doar n-o pți tocmai copilul meu ceva”.

A doua categorie: prinții grijulii, care se informeaz și afl c exist multe efecte adverse ale vaccinurilor, att pe termen scurt ct și pe termen mediu și lung. Ei caut soluții alternative la programul național de vaccinare, pentru a fi siguri c bebelușii lor sunt n siguranț.

A treia categorie: prinții speriați, care vznd multe cazuri de copii care au manifestat efecte adverse la vaccinuri, se sperie și refuz orice vaccin pentru copii lor.

Eu scriu pentru cea de-a doua categorie, prinții care doresc s și imunizeze copii și caut alternative la vaccinurile existente pe piața romneasc.

Un prim sfat: cutați și citiți cartea “Vaccinurile și autoimunitatea”aprut la editura Christiana, avnd ca autori trei reputați specialiști n virusologie și vaccinare.

Dac nu aveți timp sau nu o gsiți, v fac o scurt prezentare a concluziilor acestor specialiști n dou rnduri: ei fac un rezumat și analizeaz vaccinurile existente și efectele lor adverse din prisma substanțelor alergogene existente n vaccinuri (aluminiu, nichel, etc.) prezentnd ca argumente studiile pe care și bazeaz concluziile.

Deci cartea este solid argumentat științific, chiar și doctorii pediatri cu care am discutat au rmas surprinși de vastitatea informațiilor din cuprinsul ei.

Ideea de baz este c un vaccin are, pe lng virusul atenuat, și anumite substanțe care stimuleaz sistemul imunitar s dea un rspuns mai puternic. De aceea se bag aluminiu și restul chestiilor considerate periculoase n genere. Problema este c, orice substanț poate fi remediu sau otrav, n funcție de cantitatea n care este administrat, așa cum spunea și printele medicinei, Hipocrate. Acest lucru este clar atunci cnd vedem cum n homeopatie, o substanț extrem de toxic, dar cu o diluție foarte mic, poate fi folosit drept medicament. La fel, n cantitți extrem de mici, anumite substanțe pot provoca reacții benefice n sistemul imunitar. Probleme pot aprea ns atunci cnd se cumuleaz un metal sau mai multe n organism, fapt ce poate provoca o hipersensibilitate de tip ntrziat, conform studiilor prezentate n carte, ce poate duce la probleme de sntate foarte mari.

Și totuși: ce nseamn PUȚIN ?

Totul trebuie calculat la greutatea copilului ce urmeaz a fi injectat. Studiile au relevat c cele mai multe efecte adverse apar la copii nscuți prematur. De ce ? Pentru c aceștia au o greutate mai mic dect greutatea standard.

Deci, prima recomandare: nu vaccinați copii pn ce nu ating o greutate medie, normal, sau cel mai bine, peste medie.

A doua observație ce rezult din cartea mai sus amintit: c anumiți copii se nasc cu anumite alergii, intoleranțe sau sensibilitți necunocute de medic, care pot duce la efecte adverse grave. Din aceast perspectiv, autorii lucrrii propun ca pentru viitor, toți copii s fie testați pentru anumite alergii nainte de a fi vaccinați, și sunt numite n carte 3 tipuri de teste, care exist și la noi (cei care aveți curiozitatea care sunt acelea, citiți).

vaccinurile-si-autoimunitatea

Astfel, se elimin mult din posibilitatea ca anumiți copii care au intoleranțe crescute la nichel, aluminiu sau alte substanțe s fie vaccinați și s pțeasc ceva. Cunosc personal un caz grav al unui copil nscut n Constanța chiar lunile trecute, care dup vaccinarea din maternitate (cu acele prime dou vaccinuri) a avut drept efect advers sucirea minii vaccinate și imposibilitatea de a o mișca. Copilul și revine cu kinetoterapie, am nțeles de la prinți copilului c n același timp au mai fost alți doi copii n acea maternitate cu aceeași problem, tot de la vaccin. deci, mare atenție. Mai bine amnați vaccinarea și faceți teste dect s pțeasc copilul ceva.

Cam att despre carte.

Și acum practic, ce am descoperit. Nu am gsit vaccinul bulgresc despre care scriam n primul articol. Am descoperit c Guvernul a menținut pe piaț pn sptmna trecut, cnd contractul de import cu Polisano a fost reziliat, vaccinul Hexacima. Acest vaccin produs de Sanofi Pasteur a fost raportat ca avnd numeroase efecte adverse, deci prerea mea este c riscați dac faceți acest vacin copiilor voștri, cu att mai mult dac l faceți n schema 2-4-11 luni. Dac nu aveți alternative, faceți-l n schema 4-6-11 luni, adic dați copilului o șans s creasc n greutate nainte s l confruntați cu riscul unor potențiale efecte adverse.

Apoi, am descoperit c exist o piaț “neagr” a vaccinurilor. Sunt cei din Sistem (cadre medicale, oameni cu bani și informații, etc.) care știu c Hexacima e periculos și fac copiilor lor alte vaccinuri. Care sunt acestea ? Am aflat cu greu.

Majoritatea celor care au informații și posibilitți și vaccineaz copii n schema 4-6-11 luni cu Infarix Hexa de la Glaxosmite, fabricat de regul n Belgia. Acesta l-am fcut și eu fetiței mele, n schema 4-6-11 luni, Nu m ntrebați cum și de unde am fcut rost. Oficial, nu se gsește la nici o farmacie. Neoficial, prin relații, se poate obține. Dac l aduceți de afar, aveți grij s vin pstrat la rece, n caset termoizolant, altfel riscați mai mult dect cu Hexacima. Și nu, nu mi cereți s v fac rost c nu se poate. Tot ce pot este s v ofer informația corect.

PS: mai nou, am gsit surse de Infarix Hexa, doar c se pot achiziiona n cte 10 doze odat, deci va trebui s v strngei mai muli prini, care dorii

V spun cu toat sinceritatea: cei din Sistem, care au copii și cunosc care e vaccinul ”bun”, nu vorbesc despre treaba asta de team c dac toat lumea afl, toat lumea se va repezi s caute vaccinul, acesta va disprea complet de pe piaț, fie ea și piața neagr, iar ei nu vor reuși s mai procure pentru copil urmtoarea doz din cele 3 care se fac n schiema 4-6-11 luni. Deci este vorba pn la urm de egoism și de o logic gen: las s triasc al meu, nu m intereseaz de ceilalți – chestie cu care eu nu sunt de acord.

Cnd ntr-un final am reușit s procur pentru fiimea prima doz de Infarix Hexa, la clinic toți m ntrebau, de la asitente pn la medicul pediatru DE UNDE AM FCUT ROST DE EL. Se uitau la vaccin de parc era Sfntul Graal. Unde nainte, cnd ntrebasem dac s fac Hexacima, nu mi oferiser alternative, acum brusc știau c Infarix Hexae mai bun dect Hexacima. V spun asta ca s vedeți pn unde merge ipocrizia cadrelor medicale.

Tot din categoria vaccinurilor zise pentru copii “speciali” sau “sensibili” sunt Prevenar 13 și Synflorix. Se pare c Glaxo face vaccinuri de mai bun calitate dect francezii de la Sanofi.

Bine ar fi, dac știți c voi ca prinți ați avut sau aveți probleme de sntate (alergii, intoleranțe, boli cronice n familie, etc.) s faceți testrile alea de care am vorbit mai sus. Luați cartea, artați-o medicului vostru pediatru, și cereți analize nainte de vaccinare. n timp, chestia asta va deveni o procedur curent, cum au devenit și administrarea de probiotice n timpul administrrii antibioticelor, chestie de care medicii rdeau acum zece ani.

Aici gsiți și schemaoficial de vaccinare dup care merg majoritatea medicilor pediatri din Romnia pentru copii cu vrste de pn la 6 ani, ca s fiți n cunoștiinț de cauz.

Succes și sntate tuturor !

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

1 Comment

  1. Buna ziua,
    Si in cazul vaccinului ROR cum ati procedat? Ati facut vaccinul recomandat sau exista si aici un vaccin mai sigur?
    Ma intereseaza mult sa aflu.

    Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.