De ce nu vreau să intru în politică pentru români

Se simte deja adierea iernii electorale. Tot felul de amici, prieteni sau cunoscuți mă îndeamnă să mă implic într-o formă sau alta, fie ca și candidat, fie ca susținător al câte unui partid sau lider de opinie cu intenții politice.

Și le spun povestea țăranilor din satul Rast.

În 2006 viiturile distrugeau Rast, județul Dolj. La acel moment, Gigi Becali a donat bani pentru reconstrucția caselor sătenilor din Rast, a trimis echipe de constructori să îi ajute.

În 2008, echipa de campanie a Partidului Noua Generație ce îl avea drept președinte pe Becali, era încredințată că vor avea voturile a 99% din votanții din Rast. Surpriză însă ! PSD-ul a câștigat alegerile în Rast cu majoritate zdrobitoare, iar ulterior s-a aflat care era explicația lipsei de recunoștință față de binefăcătorul George Becali: țăranii din comună își vânduseră votul cu 100 lei bucata. În schimb, ca dovadă de recunoștință, i-au dedicat lui George Becali numele unei străzi din satul Rastul Nou !

Deci ăștia sunt românii pentru care zici că te lupți să schimbi ceva, ca să le fie bine.

PS: țăranii din Rast apelează și acum la Becali când li se strică frigiderele făcute cadou de el, pentru reparații.

  • Leo

    Oamenii reactioneaza instinctiv , fara prejudecati . Sunt rezultatul in timp a ce le ceri si ce le oferi .Tarile civilizate au avut lideri care au ridicat nivelul comportamental al maselor , oferindu-le unele facilitati benevol si gratuit , oferindu-le mult si cerandu-le foarte putin. Faptul ca mizeria pe care o faceau seara era deja stransa dimineata , sau strada pe care o ocoleau deunazi era impecabila in ziua urmatoare , ca s-au impus reguli ptotective pentru clienti in actele de comert , acces la tratament gratuit , scoli , alocatii , pensii , egalitatea justitiei s.a , toate la un nivel de excelenta , au modificat constiinta si inertia subiectilor. Comparatia cu alte sisteme ii arata castigatori , de aici si superioritatea mentala. Oamenii nostri sunt ca si ceilalti doar ca ceea ce au primit a fost de fiecare data inferior celorlalti , de aici frustrarile si sentimentul de inferioritate. Fii un lider bun , fa lucruri bune suficient de mult cat sa invingi inertiile si vei avea un popor asa cum il vrei!

  • Flavian

    Si daca ai vrea, site-ul asta si multele baliverne continute ar reprezenta o piatra de moara legata de piciorul tau electoral.

  • aaa… pai n-are nici o legatura realitatea electorala cu ce zici tu aicea. Iar Becali e paralel in continuare cu politica, desi el saracu a incercat sa-si faca un partid.

  • …Sa nu intrati in politica domnule G. Rapcea !..Sa nu intrati decit doar in cazul in care stiti ca va puteti baza pe niste cai foarte mari si cu putere Muuuulta~…Ca altfelllll___….Bine ! Acum imi vine in minte cazul lui Dan Diaconescu care a fost condamnat nu pt. asa zisa pretinsa mita ceruta acelui primar, ci pt. faptul ca sa implicat masiv in viata politica ajutat fiind si de televiziunea ca sa dovada stind excelentul scor obtinut atit la locale cit si la parlamentare~..Iar acest lucru a deranjat taare pe multe LIGHIOANE Politico-Economice atit de pe la noi cit si de prin afara tarii dar cu interse de biznis aci pe la noi…Si prin urmare sa decis “ExecutareA” sa_!!!!…Noi cei multi Nu stim inca cine sunt cei care au dat efectiv ordinul ca acesta sa fie matrasit via Justitia noastra cea indepedenta~…In fine~..Deeeci~..Ramineti domnule Rapcea pe margine ca e mai bine si sanatos__~~~….