Mă întreabă lumea:

– bine bine, păi dacă tu nu candidezi, dacă oamenii buni stau deoparte, noi cu cine votăm ?!

Și mă uit la ei și le spun:

– votați oameni în care credeți, iar dacă nu există astfel de oameni, anulați votul. Un vot anulat este un vot de blam dat sistemului politic românesc, care blochează accesul adevăratelor valori la conducerea țării.

– Ok, și dacă totuși vreau să votez pe cineva, care ar fi în regulă ? Ce părere ai de Nicușor Dan sau Marian Munteanu, spre exemplu ?

Iar aici le dau exemplu despre cum se fură porcul fără să guițe, că știu că oamenii simpli nu înțeleg lucrurile complicate, dar le rețin pe alea hazlii.

Deci, în orice domeniu există specialiști și la fel se întâmplă și când vine vorba de hoții de animale. Există hoți specializați în găini, care știu cum să le adoarmă ca să nu facă gălăgie; și hoții de porci, care ți-l fură în liniștea nopții, fără un grohăit.

Vă veți întreba cum este posibil să scoți din gospodăria omului un porc de câteva sute de kile fără cel mai mic sunet ? Simplu, folosind “metoda franțuzească”.

Să vă explic cum procedează hoțul. Se strecoară în tăcerea nopții în cocina porcului, se pune în spatele lui și îi bagă un deget în cur. Da, ați înțeles bine, îi bagă porcului un deget în anus. Iar apoi direcționează animalul numai din mișcarea degetului. Face din deget la stânga, porcul o ia la stânga. Face la dreapta, porcul o ia la dreapta. Desigur, în loc de deget, poate fi folosit și un băț sau alt obiect tare.

Și totuși… de ce se lasă porcul sodomizat ?! Pentru că îi place. Și îi place atât de tare încât nu părăsește contactul cu degetul și nici nu scoate vre-un sunet, pur și simplu îl urmează, obedient.

La fel cu porcul nostru furat sunt și băieții ăștia vechi și noi de pe firmamentul politicii românești. Cineva le ține degetul în cur și îi direcționează pe tăcute în direcția dorită de acel cineva, iar ei tac mâlc, urmând supuși indicațiile, pentru că le place. Sunt simple marionete ce joacă pe degetul cuiva. Fie că e vorba de Soroș în cazul curului lui Nicușor, sau Măgureanu în cazul găozului lui Munteanu.

Iar eu, din principiu, nu votez porci.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer