Peste tot ne este ludat democrația drept sistemul cel mai echitabil și reprezentativ pentru valorile societții moderne. Ni se spune c este sistemul ce confer cele mai multe drepturi cetțenilor, n opoziție cu dictaturile, unde cetțeanul este oprimat și fr drepturi.

Așa s fie ?

Prerea mea este c democrația modern (a nu se face confuzie cu cea din polisurile grecești) este doar un sistem bine gndit de dictatur, ce mimeaz foarte bine libertatea individului, respectiv dreptul acestuia de a alege.

Eu cred c un grup de oameni foarte puternici datorit bogțiilor pe care le dețin, s-au gndit cum s instituie o dictatur perpetu, condus de ei. Analiznd exemplele istoriei, au realizat c natura uman este de nestvilit iar dorința de libertate a mulțimilor este capabil s rstoarne mai devreme sau mai trziu și cea mai bine gndit form de despotism.

Așa c singura soluție viabil era aceea de a instaura un sistem “democratic” n care masele s aib sentimentul c decid, c au libertatea de a-și alege conductorii și destinul – și astfel s se evite acumularea n rndul popoarelor a acelui sentiment de oprimare care duce la revoluții și rsturnarea celor aflați la putere.

Mark Twain spunea pe bun dreptate c, dac votul nostru ar conta cu adevrat, cu siguranț nu am mai fi lsați s votm.

Falsificarea alegerilor și crearea unui sistem ct mai elaborat de mascare a fraudei electorale a fost preocuparea de baz a elitelor, nc din vremea primei “revoluții democratice” – respectiv revoluția francez din 1789.

Ca un fcut, la exact dou sute de ani de la primul experiment revoluționar masonic, Romnia și-a cunoscut și ea mica sa “revoluie francez”, pe același tipic, deja consacrat: confiscarea puterii de ctre o elit “revoluționar”, executarea tiranilor, iar apoi anihilarea – n prima faz prin violenț, apoi prin metode persuasiv-agresive – a oricrei opoziții faț de adevrații dețintori ai puterii reale – proces finalizat cu un sistem nclcit de reguli care elimin orice concurenț serioas a celor aflați deja a putere, astfel ca cetțeanul s fie nevoit s aleag mereu “rul cel mai mic”.

Așa se face c astzi, sistemul “democratic” romnesc este “bine pus la punct”: avem libertatea de a fonda partide cu doar 3 membrii fondatori, dar pentru a putea candida la alegeri locale sau parlamentare, este nevoie de semnturile de adeziune a zeci sau sute de mii de alegtori. Un partid nou nființat – spre exemplu, trebuie s depun la autoritatea electoral central un minim de 191.000 de semnturi, ca dovad a “seriozitții” partidului ! Evident, de la aceast regul sunt exceptate partidele parlamentare, care se presupune c au deja reprezentativitatea necesar pentru a propune candidați la alegeri.

Ce este straniu e faptul c nici unul dintre partidele nou nființate nu protesteaz faț de aceste nclcri flagrante ale deptului constituțional de a fi ales, și mai cu seam, de a alege pe cine vrei.

Dac n urm cu un an, printre revendicrile oamenilor strnși n strad n urma atentatului de la Colectiv, figura și solicitarea de a se organiza ALEGERI LIBERE, fr restricții, aceste revendicri nu par s fi ajuns pe masa guvernului tehnocrat și nici pe lista lui de prioritți.

n mod cu totul curios, nici premierul Dacian Cioloș, nici PRU (Bogdan Diaconu), nici USR (Nicușor Dan) și nici ANR (Marian Munteanu cu Pavelescu) nu au nimic de obiectat cu privire la vagoanele de liste cu semnturi falsificate pe care trebuie s le depun pentru a se nscrie n cursa electoral. Nici mcar ecologiștii, care ar putea s protesteze formal pentru imensa risip inutil de hrtie (tradus n copaci tiați !) nu au nimic de comentat n fața acestui imens simulacru democratic, n realitate o minciun asumat de toate partidele ce vor s intre n acest joc murdar al așa-zisei democrații romnești.

Procedeul seamn cu modul n care sunt primiți n gști, cluburi sau grupri sataniste nou veniții: pentru a intra n gașc, sunt puși s comit o infracțiune. Spre exemplu, n anumite gști, ești silit s jefuiești sau s omori un om, iar dovada infracțiunii rmne la șeful grupului, pentru a se asigura de loialitatea noului membru, putnd fi folosit oricnd n caz de rzvrtire.

Similar, pentru a intra pe buletinul de vot, ești forțat s falsifici semnturi, cci numai cei care au ncercat s conving oameni s semneze cu nume, prenume, adres și CNP o list de susținere știu ct de greu e s mai faci un romn s ți acorde semntura – și ncrederea.

De aceea, spun c toți cei ce intr n politic trș, pe burt, acceptnd regulile ce i forțeaz la fraud, sunt șantajabili și devin automat oamenii Sistemului, al Guvernului din umbr ce conduce n realitate Romnia.

De aceea nu am ncredere nici n Cioloș, care ar fi putut schimba printr-o simpl ordonanț de guvern legea electoral, nici n Nicușor Dan, Clothilde Armand, Bogdan Diaconu sau Marian Munteanu – care puteau scoate oamenii n strad pentru a schimba regulile jocului.

Acest lucru arat c toți acești oameni sunt oamenii Sistemului, marionete care nu și doresc concurenți reali n “btlia electoral” pentru voturile romnilor.

n aceste condiții, nu ne mai rmne de fcut dect un singur lucru: s realizm ct mai mulți dintre noi c n realitate nu putem alege dect ntre marionetele propuse de Sistem, iar odat ce am realizat acest lucru, s NCETM s le mai facem jocul. S nu le mai dm votul. Atta timp ct nu putem alege oameni REALI, NE-ȘANTAJABILI, ca noi, care s ne reprezinte, nu are nici un sens s votm.

Votndu-i, i legitimm, le dm puterea de a ne conduce destinele. Ne-prezentarea la vot poate fi interpretat drept dezinteres, lips de speranț sau de cultur politic.

Doar prezentndu-ne la vot și anulnd votul le artm c ne dorim democrație, dar nu falsa democrație pe care o avem n prezent, ci una real, n care oricine s aib dreptul de a fi ales – și nu doar cei care prin falsuri și cștig acest drept.

Iar n momentul n care legitimitatea unui Parlament, a unui Guvern va deveni insignifiant, scznd sub un anumit prag psihologic, oamenii se vor revolta spontan mpotriva Puterii, cnd aceasta ncearc s le impun birurile tot mai apstoare ce par s caracterizeze acest nou tip de dictatur “democratic”, cci ei vor spune: cine sunt aceștia, care mi cer mie taxe și impozite ? Cine i-a ales, cci noi, nu ! Ia hai s-i ignorm. Și Statul și va pierde puterea asupra oamenilor, cnd aceștia vor realiza c o grev colectiv fiscal, un refuz generalizat de a mai plti taxa pe șmecherie ctre acești farsori, este suficient pentru a-i face s se prbușeasc.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer