Cu cine votez duminică

Duminică are loc scrutinul electoral pentru alegerea deputaților și senatorilor ce vor forma pentru următorii 4 ani Parlamentul României, adică ăia care teoretic au puterea să formeze noul Guvern care să conducă țara, și să voteze legi ca să meargă treaba mai bine.

Am simțit nevoia să spun toate astea ca să înțeleagă toată lumea ce se votează duminică pentru că ignoranța e mare în rândul românilor. Însă sunt sigur că dacă ai găsit acest articol și ai avut curiozitatea să îl citești până aici, știi ce e acela Parlament, unde locuiește el și cu ce se ocupă.

Însă nu la fel de simplu este să alegi pe cine să pui ștampila. Sunt unii care vor spune: alege pe cine vrei tu, că iese tot cine trebuie. Alții spun: nu te du la vot că le faci jocul, legitimând Sistemul cu votul tău. Apoi sunt cei care reduc votul la anti: votează orice numai să nu iasă PSD-ul. Și în fine, mai sunt și naivi care sunt partizanii (interesați personal sau doar idealiști) ai unui partid sau al altuia.

Ideea este următoarea: dacă la mine în circumscripție aș fi văzut un candidat în poziție eligibilă, pe listele vre-unui partid sau ca independent, care să merite votul meu, un om în care să am încredere că este onest, cu bun simț și bine intenționat, aș fi votat acel partid, indiferent care ar fi el, chiar și PSD, căci ideea de bază e că partidele sunt formate din oameni, iar cei care propun cei mai credibili candidați, aceia câștigă – sau așa ar trebui.

Problema este că la toate partidele găsești pe liste miere cu căcat amestecate. Penalii, șmecherii și securiștii sunt puși în capul listei, pe locurile eligibile, în vreme ce fraierii, idealiștii și oamenii de bun simț sunt la coadă, pe locurile neeligibile, de umplutură. Evident, partidele respective se laudă și își fac campanie cu imaginea fraierilor onești, uitând să spună că ăia sunt puși pe locul coișpe pe liste, și că tot șmecherul penal va ieși deputat sau senator pe votul prostimii care a căscat gura la poza cu onestu.

Așa că o iau pe rând cu fiecare partid, arătând motivele pentru care NU voi vota acel partid. Voi, faceți ce vreți că de-aia e democrație.

PSD: cel mai mare, plin de penali. Vor să schimbe legea ca să poată ajunge Dragnea Prim Ministru după alegeri. Au votat pe repede înainte legi populiste pentru a-și asigura în continuare votul electoratului captiv: pensionarii, bugetarii, mamele și asistații social. Au furat cot la cot cu toate celelalte partide care au mai fost la guvernare, ducând România la starea în care este acum, însă se miră ca proștii, ipocrit, că de ce nu avem autostrăzi, spitale, medici, infrastructură. Merită multă muie și un milion de ani de pușcărie.

PNL: în afară de faptul că îl susțin pe Cioloș (care nici măcar nu e membru PNL), nu au nici un merit. Și se folosesc la maxim de treaba asta. Au fost cu PSD-ul la guvernare, au furat de-au spart iar acum fac pe moralii. Au propus și votat legi de căcat precum cea privind incriminarea legionarilor. Sunt la fel de falși precum madam Gorghiu când mimează orgasmul când îl slăvește pe Cioloș. Aș vota PNL numai în ipoteza fantastică în care Daniel Fenechiu ar candida la mine în sector.

ALDE – un partid redus la un singur om, Tăriceanu, acest copil bătrân adoptat de PSD ca să își asigure majoritatea în viitorul Parlament. ALDE nu înseamnă nimic, decât un alt nume pentru PSD 2. Nu are doctrină, nu are lideri, nu are idei. Doar o denumire furată de la un grup parlamentar european, o siglă albăstrie cu norișori și cam atât. Desigur va lua peste 5% pentru că peste tot în teritoriu PSD-ul îi face campanie, ce dreaq că altfel bate la ochi. PSD-ul nu poate să câștige alegerile fără o alianță cu un așa-zis democrat european, că se supără coana ieuropă că ne-am întors cu curu la ea.

PMP – partidul lui Traian Băsescu și al Elenei Udrea. Cu asta am spus tot. Oameni care timp de 8 ani au avut țara pe mână și au făcut-o praf, în schimb ei acumulând averi imense. Și dosare penale. Aștept cu interes momentul când DNA-ul sau altă instituție va deschide sezonul la vânătoarea de Băsescu. Momentan e prohibiție, semn că cineva mai are nevoie de el iar specia de măcănitoare șașie va mai rămâne pentru o vreme specie protejată de rigorile legii.

PRU – ca și ALDE, e doar o creație a laboratorului de idei PSD-ist condus de Hrebenciuc. Bogdan Diaconu ar trebui să fie un fel de Vadim mai mic, care să preia segmentul de voturi lăsat descoperit de dispariția tribunului și a PRM-ului. Treaba a devenit clară când Bogdănel a anunțat că el îl susține ca Prim Ministru pe Victor Ponta, mincinosul care s-a jurat că până în 2017 o să avem autostradă pe Comarnic. Politic vorbind, Bogdan Diaconu și partidul său de buzunar nu e decât o fâsâială, în loc să fie o bășină spectaculoasă cu iz naționalist detonată în nasul alegătorilor de alegeri. A fost un doar o petardă detonată prea devreme, căci susținătorii deja l-au părăsit dezamăgiți când l-au văzut cu ce specimene s-a înconjurat la vârful partidului: doar pesediști și securiști.

APR – adică Alianța Pentru România. Cum, nu ați auzit de el ? Era și normal.  Spre deosebire de PRU, a fost ținut la dospit suficient cât să detoneze la fix ca mesaj, să nu mai aibă timp să-i cadă machiajul. E partidul condus de Marian Munteanu, liderul studenților din 1989. Domnul Marian Munteanu are o singură hibă. Îi lipsesc cam 25 de ani din biografia recentă. Se sfiește să spună public cum și cu cine a făcut afaceri de a devenit un “prosper om de afaceri”, cunoscut fiind faptul că în Românica nu prosperă baban decât băieții cu conexiuni în servicii. A mai avut câteva încercări politice ratate, ghidate din umbră de fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, cu care se pare că a și făcut bănuții ăia mulți, ca “om de afaceri”. Dovada că și de data asta dl. Munteanu are binecuvântarea și susținerea serviciilor, o regăsim în lista de candidați: pe locurile eligibile, numai candidați “cu ochi albaștri”, cum e de exemplu dl. Mircea Coșea candidatul APR la Senat pe București, cunocut ca apropiat al lui Virgil Măgureanu.

USR – partidul lui Nicușor Dan și Clothilde Armand. Băieții ăia care salvau Bucureștiul, salvau pădurile, acum vor să salveze România. La alegerile locale, dl. Nicușor a obținut un loc de consilier în Consiliul Primăriei Municipiului București. Acum, o să-l piardă, pentru că va fi exmatriculat din cauză de absențe. Pentru că din 10 ședinte de consiliu, dânsul a chiulit la 7 dintre ele. Desigur, nu-i bai, pentru că de la început el a văzut Primăria Bucureștilor ca pe o trambulină politică, nu ca pe un scop în sine, căci dânsul visează la un loc de parlamentar, iar mai târziu, cine știe, poate chiar un loc în guvernarea Cioloș 2. Problema e de principiu: dacă n-a avut măcar bunul simț să poarticipe la o ședință de 2 ore, săptămânal, la primărie, înseamnă că nu l-a interesat niciodat în realitate salvarea Bucureștiului. Adică toată imaginea pe care și-a consturit-o e doar o imensă minciună, finanțată din banii dlui. Soroș. Căci da, de acolo vin banii, prin tot felul de ONG-uri susținătoare. Problema e că nici Clotide nu e mai brează. Tanti asta a “ciugulit” prin firma Egis România de la CNADR imensa sumă de 213 milioane de lei (cam 50 de milioane de euro !) pentru 13 luni în care cică a “verificat” lucrările (inexistente) făcute de Bechtel. Pentru a vă reâmprospăta memoria, vă reamintesc că în noiembrie 2003, prin ordonanță de urgență a Guvernului, CNADNR era împuternicită să înceapă negocierile cu firma americană Bechtel pentru construcția Autostrazii Transilvania. Contractul a fost încredințat direct, fără procedură de licitație. Prețul estimat a fost de 5,4 milioane de euro pe kilometru. Pe 30 mai 2013, statul român a reziliat înțelegerea, plătind penalități de 37,2 milioane de euro. A mai preluat și datorii de 50 de milioane de euro. În aproape 10 ani, Bechtel a construit 52 de kilometri de autostradă pentru care a încasat 1,1 miliarde de euro. Deci cine îmi va spune că băieții ăstia de la USR vin să ne scape de corupți și să contruiască România cu oameni “corecți”, să se gândească cât de corect au fost câștigați ăia 50 de milioane de euro de madam Clotilde, și cum de nu s-a sesizat DNA-ul pe povestea asta, că mie îmi sună a spălare de bani în toată regula.

Desigur, o să vă întrebați: păi, dacă toți sunt ticăloși, noi pe cine să votăm ? Că trebuie să votăm pe cineva, că altfel iar iese PSD-ul. Și eu iar vă spun: ȘI CE DACĂ IESE PSD-UL ? Să iasă !!! Nu voi mai vota niciodată “răul cel mai mic”. Căcații ăia de la butoane trebuie să înțeleagă că dacă nu lasă liber la partide noi să intre pe buletinele de vot, cu oameni noi, onești, nu îi votează nici dracu. Vreau să văd și eu un partid naționalist adevărat, nu doar momâi păpușărite de alții. Atunci o să votez. Până atunci însă, mă voi duce cu pix la mine și voi scrie mare, MUIE, pe toate căsuțele, și le voi ștampila pe toate, pentru anulareavotului. Și așa ar trebui să facă orice om care simte că nu are cu cine vota, că nu găsește pe lista din fața lui omul în care să creadă. La modul acesta, voturile nule se contabilizează ca neâncredere în actualul sistem așa-zis democratic, nicidecum ca dezinteres față de vot.

Părerea mea. Voi, faceți cum vă taie capul, că doar se știe că românul are personalitate și “nu îi spune lui nimeni ce trebuie să facă”.

 • MR

  Conform sondajului făcut de DC News (vezi http://www.dcnews.ro/clotilde-armand-occidentul-nu-mai-are-nevoie-de-religie_524847.html ), peste 70% din românii care au vizitat site-ul, vor să meargă duminică la vot. Oare de ce !? S-ar putea să iasă interesant duminică. PSD-ul nici n-o să știe ce l-a lovit. te pomenești că l-oi vedea în opoziție pe Dragnea, pe la Jilava, în culcușul lăsat liber de Vântu și Năstase

 • FREEDOM

  Niste blestemati cu totii , ar trebui decapitati , au facut rau IN MOD CONSTIENT , au vindut tara si generatiile urmatoare IN MOD CONSTIENT …. NU MERITA SA TRAIASCA … insa zombii de romani sint bine merci in starea de somn ………………din pacate nu putem spera la un iz de redresare cit timp oamenii dorm pe ei si sint morti de teroare ……. nu mai conteaza ce se petrece ptr ca nu se poate spera la nimic bun cit exista somnul constiintei …….. se pare ca sintem condamnati la vinzarea totala , romanii sint doar niste vite proaste , niste iobagi iar asta nu mai are nevoie de nici o dovada … de fapt tot ce se petrece este dovada ca la nivel psiho sint iobagi si vite proaste . Ma uit la taica-meu si nu-mi vine sa cred cit de redus este , este infiorator sa vezi oameni indobitociti de sistem o viata intreaga care habar nu au de situatia lor si se considera perfect normali … astia sint pierduti definitiv . Trebuie sa te informezi nonstop

  si sa ai spiritu critic la maxim , sa nu accepti nici cea mai mica mizerie a sistemului si sa faci urit in strada sau prin noncooperare instantaneu astfel in cit sa falimentezi in citeva zile corporatiile cu nasul pe sus care isi bat joc non stop si atunci sint
  pusi cu botul pe labe . Daca nici un roman nu mai cumpara nici o sticla de coca cola citeva luni ,pa , faliment asa si cu guvernu pizdii . Pina atunci lucrurile vor merge ca melcu si schimbarea nu ajunge sa se faca nici in timpul vietii . Chestia asta e foarte lenta , in constiinta turmei de vite miscarea este viscoasa .

 • FREEDOM

  M-am saturat sa mai astept ceva de la aceasta turma de vite handicapate , am inteles ca e o nebunie iluzia asta … nu vine nimic , e in zadar , numai un naiv mai cocheteaza cu idei d-astea cum ca romanii ies la vot samd . Ies pe masa , boii sa iasa in strada si sa stea luni de zile ca in ISLANDA . Ies la vot .. ce gindire de cacat . Nu trebuie sa iasa la nici un vot , trebuie sa iasa in strada la mitinguri de protest luni in sir . Asta e un semn al unei treziri reale nu ca ies romanii la vot . Te credeam mai lucid . Speri naiv la balarii , asta cu votul e o balarie . E o gindire penibila, TREZESTE-TE nu mai visa la povesti d-astea !

 • Esti inca un primitiv care asteapta sa-l gaseasca pe liste pe Iisus Hrisos. Iar Isus Hristos n-o sa vina ca sa il alegi tu la sectorul 8, circumscrptia 21, ca daca is peste 12 in partid deja ai un Iuda.

  Dupa cum ii explica cu multa rabdare un englez unei musulmance picata era sa zic din pom, dar hai sa zic Irak, nu mergi la vot ca sa gasesti pe liste fix idealul tau. Mergi ca sa arbitrezi care e cel mai apropiat de ce vrei tu.

 • Neele

  Habar n-aveti de nimic.

  Lacul codrilor albastru
  Nuferi galbeni îl încarcă;
  Tresărind în cercuri albe
  El cutremură o barcă…

  Asa se scoate romanul la vot, hahaha!

 • @Freedom

  da boss, ca eu care merg la lucru n-am altceva mai bun de facut sa imi pierd jobul ca sa protestez 24/7.

  Tu ai vazut ce s-a intamplat cand protestele au castigat si Ponta a plecat, cand li s-a cerut celor din strada sa nominalizeze un prim-ministru?

  ca nu au fost in stare sa nominalizeze unul. Ca pretentiile din capul lor erau asa de mari, ca niciunul dintre ei nu le indeplinea, si nici o persoana din toata Romania, a fost cel mai jalnic spectacol ever.

  Jenibil.

 • @MR

  poate te crezi maret in teorie, practic o sa fii cu capastru-n gura si calarit de PSD. Si cu zero putere in fata lor, fiindca te-ai izolat. Dar tu habar n-ai care e treaba, nu cunosti cum e sa fie altfel.

 • weekend placut si nah, cum alegeti:
  – votare placuta,
  – sau 4 ani sex oral din poztia prostului fudul.

 • Eu o sa votez la camera un independent care pare sa nu fie om de partid sub acoperire. Posibil independent real. Stiu sigur ca nu are sanse sa ajunga in parlament, dar nu am de ales decat sa sustin ideea de candidat independent. Iar la senat o sa-mi anulez votul ca nu am cu cine.

  Important e sa iesim cat mai multi la vot chiar si numai pentru a anula votul. Daca prezenta la vot este undeva intre 60-70% UDMR nu intra in parlament chiar daca ii voteaza tot electoratul lor ;))

 • FREEDOM

  @mac gregor .Si e vreunu mai apropiat de ce vrei-visezi tu ? Chiar o fi vreunu ? Sa fim seriosi , iluzia asta o avem de fiecare data cind vin -alegerile – .Ce crezi ca arbitrezi tu cind BEC ESTE al lor ? Ba baiatule ..!!! Da boss , tocmai de atitudinea asta ziceam , deci am dreptate . Tu imi spui ca nu te duci la proteste ptr ca nu vin multi de la tine din firma si extrapolind la fel e in toata tara …. DECI de asta ziceam ca a spera sa se schimbe ceva e o mare iluzie . Nu sint in dezacord deloc , e simplu sa vezi .

 • Neele

  “weekend placut”
  yah, yah, https://www.youtube.com/watch?v=5-2nByd2cr4

 • Flavian

  https://www.facebook.com/votez.info/videos/1784793315127809/

  Stiu si eu…. are dreptate baiatul asta

 • Gard-field

  alooo! taticu, n-ai uitat ceva? ceva fooooarte important și care a fost prezent in toate guvernările de la burebista încoace?
  Evident! Ta – da!
  U D M R
  udemere este un fel de pesede dar cu bozgori în rolul hoților. Și nu au decât roluri de astea…

 • UDMR are constant 5-6% in contextul in care voteaza doar 40-45% din cetatenii cu drept de vot. Daca votul ar fi obligatoriu iiiuudeemmeereee nu ar mai intra niciodata in parlament pentru ca nu ar mai trece pragul de 5%.

  Primul pas catre normalitate este sa nu mai intre astia la guvernare cu oricare dintre partidele mari. Si pentru asta noi trebuie sa iesim suficient de multi la vot pentru a face o prezenta de peste 65% sau asa ceva…

 • Neele

  “Duminică 10 decembrie 2016, la ora 15:30, NUMAI LA SALA PIPERA 1, veți putea audia o conferință excepțională surpriză, realizată pe baza manuscriselor profesorului yoga Gregorian Bivolaru, cu tema … Această conferință NU va fi transmisă LIVE pe misasenzationaltv.ro și nu va fi reluată!”

  Te-am notat ca ai lasat romanii la greu si te-ai dus dupa alde federatii cu promisiuni.

 • @Freedom

  Adica la toate celelalte popoare le merge democratia si numai noua nu 🙂

  Cand primesti o reteta noua ii foarte important sa respecti pasii cel putin pana iti iese de cateva ori, nu sa te apuci tu sa modifici reteta ca ti se pare tie ca e mai bine altfel. Nu pui malai in loc de faina alba, apa in loc de lapte, si dupa aia strigi ca reteta nu functioneaza.

  Toata lumea sa mearga frumos la vot si sa voteze ca sa iasa Ciolos, cu familie, catel si purcel, si o sa vedeti ca se schimba situatia.

 • @Freedom

  da, in cazul meu cel mai apropiat de ideal e USR-ul, pentru ca sunt oameni normali, ca noi, si cel putin o parte dintre ei vor sa contribuie pozitiv.

  Sunt exact pe tinta? Nu, is cam la 60%, dar au cel mai bun scor.

  Daca in conditiile astea nu ma duc sa ii votez as fi un muiangiu, care asteapta sa pice idealul cu 100% in gura la natafleata. Misca-ti-va fundul la vot, ca energie sa va vaitati ca femeile 4 ani non-stop vad ca aveti,

 • Daniel

  http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/crina-tencalec-despre-justitie-si-yoga–18670… Isi iau bucuria din raul altora. Ti-a facut cineva rau si tie ti s-a parut ca nu aveai … Unii tac, unii uita dar sunt multi care spun vede dumnezeu… Nare nimic omenesc, nu e un om, e o corcitura intre o zina si o molusca alba…Cine poate uita un chip frumos

 • Neele

  Felicitari Costel Hurmuz!
  Nu mai sta nimeni sa urmareasca decernarea premiilor. Sa-mi fie rusine! Cel mai tare misan tot exmisanul sau e invers? Whatever!

 • Neele

  Gurule, sa-ti fie rusine ca nu te uiti la concurs!
  Daca iti fur discipolii, discipolele? : )))

 • FREEDOM

  @mac gregor . ai vazut cit de mult schimbat votu tau ? Tot PSD-ul …. Poate te vei trezi si nu vei mai visa naiv-frumos…. daca se va schimba ceva vreodata ceva in tara asta nu votul o va face ci doar proteste masive tinute luni de zile in sir …..EXACT , da EXACT ca in ISLANDA . Este cazul sa te trezesti din naivitate si sa nu mai bati cimpii . Am crezut ca e ceva de capul tau da cind ai venit cu ideea ca votul va schimba ceva in tara asta , am inteles ca esti pur si simplu naiv . Daca citeai cu atentie sesizai ca am spus de faptul ca BEC este al lor . MARK TWAIN a zis chestia aia cu votul : daca ar conta cu adevarat probabil ca ni s-ar lua acest -drept- , iar STALIN si mai bine … conteaza doar cine numara voturile nu pe cine votezi tu baietel . Nu ai auzit inca aceste mari adevaruri ? Nu intelegi cum sta treaba in tara asta ? Hmmm !?

 • felicitari tuturor mulelor care au stat acasa astazi. O sa avem un guvern de gargaragii incapabili care in maxim 2 ani vor fi complet neajutorati si o sa se uite in jur dupa salvatori.

  Mersi pentru mesajul dat oamenilor curajosi de la DNA, ca va pisati pe efortul lor si al altora. Ei se bat pentru voi, voi nu puteti iesi din casa. Sensibilutelor.

  Mai avem UDMR la scor maxim. Pentru ca ungurii nu sunt mule.

 • ..Scenarii posibile si perfect reale_… A cistigat PSD dar nu cu o majoritate confortabila precum in 2012..adica peste 60-70 %..Deci nu pot sta chiar asa de linstiti..Prin urmare au 1-2 sau 3 variante de aliante ca sa poata governa linistiti si fara batai mari de cap !..Prima e cea cu ALDE dar cu un procentaj la limita !_..A-ll-a ar fi ca pe linga cei de la ALDE sa mai coopteze o formatiune politica, iar cea mai accesibila ar fi ca de obicei UDMR-ul, eternul nostru UDMR, dar nu este exclus ca in urma unor trocuri si aranjamente politice ce au la baza functii si posturi caldute si bine platite sa isi dea acceptul si gasca de fripturisti a lui Nicusor Dan cel procesoman..Atunci Da_PSD va putea guverna fara probleme avind o majoritate confortabila…Dar. Caci nu se poate fara un~dar~, adica cadou mai pe intelesul nostru…Caci bineinteles Voda Klaus nu va putea dormi stiind ca “nu am guvernul meu”..Ce e de facut !?..Sa forteze Constitutia mai mult decit ii este permis nu poate..Asa ca neavind incotro va aplica metoda lui Traian Basescu cu al sau UNPR provocind astfel dezertari din cele doua partide in urma unor santaje via Justitie sau promisiuni si avantaje substantiale, functii inalte, facilitati la contracte cu statul si ett !_..Scenarii anticipate de altfel de catre cei din PSD !_..Si tot bineinteles ca nu vor sta cu miinile in sin lasind-ul pe Voda_CK. sa le faca Lor zilele amare precum Basescu Traian…Si normal dupa cum au si anuntat pe diverse canale de comunicare ca vor face tot posibilul sa il suspende…Si se pare cind vor fi deja la a-lll-a incercare de acest fel si tinind seama ca de data vorbim nu de versatul si abilul T. Basescu ci de mutalaul Iohannis_K., foarte probabil ca vor reusi in sfirsit..ca doar nu au inebunit sa il lase sa le bage bete in roate inca 3 ani de acum inainte…Asa cred eu ca vor decurge in mare parte evenimentele politice de la noi in urmatoarea perioada de timp inainte…..PS. _~Felicitari strategilor din PSD pt. pasul facut inapoi facut dupa “Cosmarul de la Colectiv” in ciuda critcilor vehemente venite cam de peste tot..Sa dovedit o miscare abila si inteligenta..deci inseamna ca proverbul “Daca nu ai un batrin sa il cumperi” cu aluzie al stim noi cine, se dovedeste perfect adevarat in multe situatiuni…._~_~_~_…

 • @Freedom

  boss, votul meu a bagat in parlament un partid nou.

  Tu in schimb ce ai facut ieri?

  a fost bun somnicul de frumusete? felicitari, o sa capeti o zdranganea.

 • Si serios, felicitari votantilor PSD si UDMR.

  Ati aratat ca va intelegeti interesele, ca sunteti capabili sa miscati din fotoliu 10 minute la 4 ani si sa dati un vot semnificativ. Nu unul nul.

  + ati avut incredere in sansa voastra.

  + ati avut un gram de putere si ati stiut sa va folositi de ea ca sa obtineti mai multa,

  + nu v-ati auto-descurajat ca mulele.

  Sunteti oameni, meritati sa conduceti tara 4 ani.

  Gata, pentru mine subiectul alegerilor s-a incheiat.

  Pentru cei care n-au votat:
  noapte buna, copii.

 • FREEDOM

  @mac gregor , sti citi romani ieseau cu ani in urma la vot ? Exact , toti . Si ! Pricepi ma ceva ? Cind ieseau toti romani la vot , cind nu mai ies decit foarte putini tot aia e bai inteigentule . Deschide-ti tartacuta aia si incepe sa gindesti macar de aici incolo . Ti-ai face un bine imens . Asta cu iesitul unui nr mai mic la vot e de citiva ani incoace dar timp de vreo 20 ani lumea iesea masiv la vot si era fix pula . Numai un dastept ca tine continua sa creada ca numarul votantilor conteaza , din pacate ptr tine . In US , fraierica lumea voteaza niste indivizi nominalizati de altii , asa si la noi …. ameteala ta ca votezi un independent care oricum nu are sanse dupa cum singur recunosti , este doar ca sa te mai ametesti singur inca odata , desi sti ca degeaba faci chestia asta . Insa te dai inteligent nevoie mare doar ca sa te afli in treaba si sa fie drumul cu prosti . Imi racesc gura de pomana cu tine . Mare lucru sa intelegi ce spun nu este insa se pare ca tu nu poti . Continui sa fabulezi despre demoacratie si importanta votului si a numarului votantilor . Cit de prosta poate fi cineva sa mai intretina idei d-astea in 2016 ? Te intreb ?

 • FREEDOM

  @mac gregor , sti citi romani ieseau cu ani in urma la vot ? Exact , toti . Si ! Pricepi ma ceva ? Cind ieseau toti romani la vot , cind nu mai ies decit foarte putini tot aia e bai inteigentule . Deschide-ti tartacuta aia si incepe sa gindesti macar de aici incolo . Ti-ai face un bine imens . Asta cu iesitul unui nr mai mic la vot e de citiva ani incoace dar timp de vreo 20 ani lumea iesea masiv la vot si era fix pula . Numai un dastept ca tine continua sa creada ca numarul votantilor conteaza , din pacate ptr tine . In US , fraierica lumea voteaza niste indivizi nominalizati de altii , asa si la noi …. ameteala ta ca votezi un independent care oricum nu are sanse dupa cum singur recunosti , este doar ca sa te mai ametesti singur inca odata , desi sti ca degeaba faci chestia asta . Insa te dai inteligent nevoie mare doar ca sa te afli in treaba si sa fie drumul cu prosti . Imi racesc gura de pomana cu tine . Mare lucru sa intelegi ce spun nu este insa se pare ca tu nu poti . Continui sa fabulezi despre democratie si importanta votului si a numarului votantilor . Cit de prostan poate fi cineva sa mai intretina idei d-astea in 2016 ? Te intreb ?

 • Neele

  Buna, Daniel!
  “Totul a inceput cu o traducere din sanscrita a unui vechi tratat indian.”
  O afirmatie relativ inofensiva.
  “Nu stiu cum ii zice, imi scapa acum.”.
  Fake! In timp ce cititorul/ martorul se deschide, ea pregateste terenul de atac.
  “Gregorian Bivolaru l-a tradus si i-a scris prefata.”
  Observa manareala lor! bivolaru e bagat la inaintare iar ea se retrage in spatele acestuia.

  Parerea mea sincera e s-o uiti.

  Daca nu satisface, poate te ajuta alti comentatori.

 • da prietene, inteleg ce zici. Tii cursuri de luzar. Nu-i stress, nu-i politica cel mai important domeniu,sper ca in alte domeni mai importantei te pricepi mai bine.

  Ma rog, in asta cred eu, in vot. Inteleg ca tu crezi in iesitul in strada. Permite-mi sa te-ntreb: cand ai de gand sa iesi in strada?

  Sau si pe asta astepti sa o faca altii in locul tau?

 • FREEDOM

  Crezi in continuare , e minunat sa crezi …… in copilarii , ideea este simpla ….numai in felul asta se poate transmite o reactie dura din care aceste animale =politicieni pot intelege ceva si anume ca nu mai merge prosteala si ca ei sint expirati moral definitiv… =ca nu mai este loc de intors nici un mm ……despre iesitul meu in strada nu e cazu sa intru in polemica cit timp tu mergi la servici ptr ca fie esti bugetar si automat cu ciolanu, fie esti firmist si esti cacat la cur sa nu-ti pierzi serviciu pretios . In orice caz nu ma astept sa iesi tu in locul meu cit timp tu nu o faci nici in dreptul tau ptr ca trebuie sa mergi la servici . Nu am nici o problema cu tine , doar spuneam ca orice schimbare majora nu sa facut decit in 2 moduri : fie prin noncooperare (vezi GANDHI ) fie prin iesirea masiva in strada ca in ISLANDA . Asta cu votul este o aberatie de adormit copii chiar si azi in 2016 si se pare ca tu inca o crezi . Cum mai poti crede asa ceva cind ai mii de exemple de manipulare de cind lumea si toata lumea lucida afirma clar ca NU EXISTA ALEGERI LIBERE ? Trezeste-te si daca ai inteles nu imi mai raspunde pe tema asta , eventual putem sporovai pe alta tema . Pricepusi ?

 • Lasa o secunda teoria cu toata lumea lucida care stie 🙂 si zi cand o sa iesi tu la protestele care zici tu ca sunt singura solutie.

 • Si evident ca singurele tari care au evoluat politic sunt India si Islanda ….

  India, a carei mari realizari politice dupa ce au plecat englezii sunt:
  ….
  ….
  ….
  ….
  ….
  ….
  ….
  ….
  ….
  ….
  ….
  ….au pastrat totusi caile ferate britanice functionale

  Si Islanda.

  Islanda ii atat de importanta, incat nimeni nu isi poate imagina cum ar fi aratat lumea fara ea. Cum ne-am imbraca? ce tehnologie ar exista? ce limba am vorbi, daca Islanda n-ar fi existat? pfai, e ca si cum ai intreba cum ar fi Champions League fara echipa Islandei.

  LOL