Duminică are loc scrutinul electoral pentru alegerea deputaților și senatorilor ce vor forma pentru următorii 4 ani Parlamentul României, adică ăia care teoretic au puterea să formeze noul Guvern care să conducă țara, și să voteze legi ca să meargă treaba mai bine.

Am simțit nevoia să spun toate astea ca să înțeleagă toată lumea ce se votează duminică pentru că ignoranța e mare în rândul românilor. Însă sunt sigur că dacă ai găsit acest articol și ai avut curiozitatea să îl citești până aici, știi ce e acela Parlament, unde locuiește el și cu ce se ocupă.

Însă nu la fel de simplu este să alegi pe cine să pui ștampila. Sunt unii care vor spune: alege pe cine vrei tu, că iese tot cine trebuie. Alții spun: nu te du la vot că le faci jocul, legitimând Sistemul cu votul tău. Apoi sunt cei care reduc votul la anti: votează orice numai să nu iasă PSD-ul. Și în fine, mai sunt și naivi care sunt partizanii (interesați personal sau doar idealiști) ai unui partid sau al altuia.

Ideea este următoarea: dacă la mine în circumscripție aș fi văzut un candidat în poziție eligibilă, pe listele vre-unui partid sau ca independent, care să merite votul meu, un om în care să am încredere că este onest, cu bun simț și bine intenționat, aș fi votat acel partid, indiferent care ar fi el, chiar și PSD, căci ideea de bază e că partidele sunt formate din oameni, iar cei care propun cei mai credibili candidați, aceia câștigă – sau așa ar trebui.

Problema este că la toate partidele găsești pe liste miere cu căcat amestecate. Penalii, șmecherii și securiștii sunt puși în capul listei, pe locurile eligibile, în vreme ce fraierii, idealiștii și oamenii de bun simț sunt la coadă, pe locurile neeligibile, de umplutură. Evident, partidele respective se laudă și își fac campanie cu imaginea fraierilor onești, uitând să spună că ăia sunt puși pe locul coișpe pe liste, și că tot șmecherul penal va ieși deputat sau senator pe votul prostimii care a căscat gura la poza cu onestu.

Așa că o iau pe rând cu fiecare partid, arătând motivele pentru care NU voi vota acel partid. Voi, faceți ce vreți că de-aia e democrație.

PSD: cel mai mare, plin de penali. Vor să schimbe legea ca să poată ajunge Dragnea Prim Ministru după alegeri. Au votat pe repede înainte legi populiste pentru a-și asigura în continuare votul electoratului captiv: pensionarii, bugetarii, mamele și asistații social. Au furat cot la cot cu toate celelalte partide care au mai fost la guvernare, ducând România la starea în care este acum, însă se miră ca proștii, ipocrit, că de ce nu avem autostrăzi, spitale, medici, infrastructură. Merită multă muie și un milion de ani de pușcărie.

PNL: în afară de faptul că îl susțin pe Cioloș (care nici măcar nu e membru PNL), nu au nici un merit. Și se folosesc la maxim de treaba asta. Au fost cu PSD-ul la guvernare, au furat de-au spart iar acum fac pe moralii. Au propus și votat legi de căcat precum cea privind incriminarea legionarilor. Sunt la fel de falși precum madam Gorghiu când mimează orgasmul când îl slăvește pe Cioloș. Aș vota PNL numai în ipoteza fantastică în care Daniel Fenechiu ar candida la mine în sector.

ALDE – un partid redus la un singur om, Tăriceanu, acest copil bătrân adoptat de PSD ca să își asigure majoritatea în viitorul Parlament. ALDE nu înseamnă nimic, decât un alt nume pentru PSD 2. Nu are doctrină, nu are lideri, nu are idei. Doar o denumire furată de la un grup parlamentar european, o siglă albăstrie cu norișori și cam atât. Desigur va lua peste 5% pentru că peste tot în teritoriu PSD-ul îi face campanie, ce dreaq că altfel bate la ochi. PSD-ul nu poate să câștige alegerile fără o alianță cu un așa-zis democrat european, că se supără coana ieuropă că ne-am întors cu curu la ea.

PMP – partidul lui Traian Băsescu și al Elenei Udrea. Cu asta am spus tot. Oameni care timp de 8 ani au avut țara pe mână și au făcut-o praf, în schimb ei acumulând averi imense. Și dosare penale. Aștept cu interes momentul când DNA-ul sau altă instituție va deschide sezonul la vânătoarea de Băsescu. Momentan e prohibiție, semn că cineva mai are nevoie de el iar specia de măcănitoare șașie va mai rămâne pentru o vreme specie protejată de rigorile legii.

PRU – ca și ALDE, e doar o creație a laboratorului de idei PSD-ist condus de Hrebenciuc. Bogdan Diaconu ar trebui să fie un fel de Vadim mai mic, care să preia segmentul de voturi lăsat descoperit de dispariția tribunului și a PRM-ului. Treaba a devenit clară când Bogdănel a anunțat că el îl susține ca Prim Ministru pe Victor Ponta, mincinosul care s-a jurat că până în 2017 o să avem autostradă pe Comarnic. Politic vorbind, Bogdan Diaconu și partidul său de buzunar nu e decât o fâsâială, în loc să fie o bășină spectaculoasă cu iz naționalist detonată în nasul alegătorilor de alegeri. A fost un doar o petardă detonată prea devreme, căci susținătorii deja l-au părăsit dezamăgiți când l-au văzut cu ce specimene s-a înconjurat la vârful partidului: doar pesediști și securiști.

APR – adică Alianța Pentru România. Cum, nu ați auzit de el ? Era și normal.  Spre deosebire de PRU, a fost ținut la dospit suficient cât să detoneze la fix ca mesaj, să nu mai aibă timp să-i cadă machiajul. E partidul condus de Marian Munteanu, liderul studenților din 1989. Domnul Marian Munteanu are o singură hibă. Îi lipsesc cam 25 de ani din biografia recentă. Se sfiește să spună public cum și cu cine a făcut afaceri de a devenit un “prosper om de afaceri”, cunoscut fiind faptul că în Românica nu prosperă baban decât băieții cu conexiuni în servicii. A mai avut câteva încercări politice ratate, ghidate din umbră de fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, cu care se pare că a și făcut bănuții ăia mulți, ca “om de afaceri”. Dovada că și de data asta dl. Munteanu are binecuvântarea și susținerea serviciilor, o regăsim în lista de candidați: pe locurile eligibile, numai candidați “cu ochi albaștri”, cum e de exemplu dl. Mircea Coșea candidatul APR la Senat pe București, cunocut ca apropiat al lui Virgil Măgureanu.

USR – partidul lui Nicușor Dan și Clothilde Armand. Băieții ăia care salvau Bucureștiul, salvau pădurile, acum vor să salveze România. La alegerile locale, dl. Nicușor a obținut un loc de consilier în Consiliul Primăriei Municipiului București. Acum, o să-l piardă, pentru că va fi exmatriculat din cauză de absențe. Pentru că din 10 ședinte de consiliu, dânsul a chiulit la 7 dintre ele. Desigur, nu-i bai, pentru că de la început el a văzut Primăria Bucureștilor ca pe o trambulină politică, nu ca pe un scop în sine, căci dânsul visează la un loc de parlamentar, iar mai târziu, cine știe, poate chiar un loc în guvernarea Cioloș 2. Problema e de principiu: dacă n-a avut măcar bunul simț să poarticipe la o ședință de 2 ore, săptămânal, la primărie, înseamnă că nu l-a interesat niciodat în realitate salvarea Bucureștiului. Adică toată imaginea pe care și-a consturit-o e doar o imensă minciună, finanțată din banii dlui. Soroș. Căci da, de acolo vin banii, prin tot felul de ONG-uri susținătoare. Problema e că nici Clotide nu e mai brează. Tanti asta a “ciugulit” prin firma Egis România de la CNADR imensa sumă de 213 milioane de lei (cam 50 de milioane de euro !) pentru 13 luni în care cică a “verificat” lucrările (inexistente) făcute de Bechtel. Pentru a vă reâmprospăta memoria, vă reamintesc că în noiembrie 2003, prin ordonanță de urgență a Guvernului, CNADNR era împuternicită să înceapă negocierile cu firma americană Bechtel pentru construcția Autostrazii Transilvania. Contractul a fost încredințat direct, fără procedură de licitație. Prețul estimat a fost de 5,4 milioane de euro pe kilometru. Pe 30 mai 2013, statul român a reziliat înțelegerea, plătind penalități de 37,2 milioane de euro. A mai preluat și datorii de 50 de milioane de euro. În aproape 10 ani, Bechtel a construit 52 de kilometri de autostradă pentru care a încasat 1,1 miliarde de euro. Deci cine îmi va spune că băieții ăstia de la USR vin să ne scape de corupți și să contruiască România cu oameni “corecți”, să se gândească cât de corect au fost câștigați ăia 50 de milioane de euro de madam Clotilde, și cum de nu s-a sesizat DNA-ul pe povestea asta, că mie îmi sună a spălare de bani în toată regula.

Desigur, o să vă întrebați: păi, dacă toți sunt ticăloși, noi pe cine să votăm ? Că trebuie să votăm pe cineva, că altfel iar iese PSD-ul. Și eu iar vă spun: ȘI CE DACĂ IESE PSD-UL ? Să iasă !!! Nu voi mai vota niciodată “răul cel mai mic”. Căcații ăia de la butoane trebuie să înțeleagă că dacă nu lasă liber la partide noi să intre pe buletinele de vot, cu oameni noi, onești, nu îi votează nici dracu. Vreau să văd și eu un partid naționalist adevărat, nu doar momâi păpușărite de alții. Atunci o să votez. Până atunci însă, mă voi duce cu pix la mine și voi scrie mare, MUIE, pe toate căsuțele, și le voi ștampila pe toate, pentru anulareavotului. Și așa ar trebui să facă orice om care simte că nu are cu cine vota, că nu găsește pe lista din fața lui omul în care să creadă. La modul acesta, voturile nule se contabilizează ca neâncredere în actualul sistem așa-zis democratic, nicidecum ca dezinteres față de vot.

Părerea mea. Voi, faceți cum vă taie capul, că doar se știe că românul are personalitate și “nu îi spune lui nimeni ce trebuie să facă”.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer