Mulți români sunt șocați de rezultatele la alegerile parlamentare, de victoria PSD-ului. Oamenii nu înțeleg ce s-a întâmplat, cine sunt românii care au votat cu PSD într-o asemenea proporție covârșitoare și mai ales care a fost motivația din spatele acestui vor în favoarea celui mai corupt și urât partid din România. Însă, dacă rememorăm evenimentele care ne-au adus în acest punct, lucrurile devin clare.

Ne amintim emulația anti-PSD care a dus la alegerea lui Iohannis. Marșuri în toată țara anti PSD, zeci de mii de oameni ieșiți în stradă, votul zdrobitor al diasporei nu atât pentru Iohannis cât împotriva comuniștilor din PSD.

Apoi nenorocirea de la Colectiv. Revolta împotriva mafiei cu conexiuni în Guvernarea Ponta: ies la lumină scandalurile cu Piedone, Hexifarma, Ghiță. Întreaga Românie scandează “corupția ucide”, arătâd cu degetul acuzator către un govern care se retrage grăbit de la putere, la sfatul serviciilor secrete, pentru a evita o revoluție care să măture de sus până jos structurile de putere.

Și aici au făcut greșeala Iohannis și sfătuitorii lui de la Bruxelles. S-au apucat să mimeze dialogul cu strada, cu piața, cu cetățenii. Au adus un guvern de așa-ziși tehnocrați, în realitate copii de securiști trimiși pe posturi europene. Aceștia au format un guvern cu o agendă în care tinerii din stradă nu s-au regăsit deloc. Iohannis nu a primit la dialogul cu “piața” nici unul dintre liderii informali ai acesteia, pentru că aveau deja pregătiți liderii lor, plătiți cu bani din afară, unii zic că de către George Soroș.

Pentru credibilitate, Guvernul Cioloș a înființat un nou Minister, denumit pompos ca fiind  pentru Consultare Publică și Dialog Civic. Am fost printre primii care am depus un memoriu la acest minister, cu peste 30 de propuneri de modificare a legislației (doream alegeri libere, fără prag electoral fără strângeri de semnături, fără redistribuirea votului, depolitizarea administrației publice, etc.), în atenția ministresei Violeta Alexandru, înscriindu-ne într-o audiență care nu a avut loc niciodată.

Guvernul Cioloș a urmat ascultător planurile trasate de cei de la Bruxelles, iar treaba asta s-a văzut iar românii au simțit că acest guvern nu lucrează pentru români. Iată doar câteva măsuri anti-românești luate de guvernul Cioloș:

 • a declarat prin Ordonanță de Guvern ca fiind “de utilitate publică” Asociația Ellie Wiesel, asociație care în baza acestei noi titulaturi a cerut și primit în doar 10 zile de la Primăria Capitalei sediul viitorului muzeu de artă contemporană al Bucureștiului (pinacoteca Bucureștiului), respectiv clădirea Palatului Dacia de pe str. Lipscani, pentru a face acolo Muzeul istoriei evreilor și al Holocaustului.

 • A modificat prevederile Codului Fiscal, mutând obligațiile angajatorilor față de bugetul de asigurări sociale în sarcina angajaților, din dorința de a scădea costurile multinaționalelor cu angajații – chipurile pentru a atrage investitori în românia. Chestia asta angajații au resimțit-o la salariu, primind mai puțini bani în mână.

 • Nu a făcut nimic pentru a renegocia accizele pentru petrolul românesc (contractul cu OMV fiind expirat de ani de zile !), astfel că în continuare austriecii se bucură de bogățiile resurselor românești, în timp ce noi plătim cele mai scumpe gaze, și cel mai scump combustibil – raportat la salariile noastre.

 • Nu a dat curs revendicărilor românilor privind organizarea de alegeri libere. Putea măcar încerca să forțeze Parlamentul, cu o ordonanță de urgență care să modifice legea alegerilor, eliminând obligativitatea strângerii de semnături (190.000 de fiecare partid nou), a reducerea sau eliminarea pragului electoral de 5% și a redistribuirii voturilor – reguli care au foavorizat și favorizează marile partide – în frunte cu PSD-ul.

 • A protejat marile companii străine și băncile de controalele ANAF-Antifraudă. În schimb, firmele românești, mici comercianți se trezesc cu activitatea suspendată pentru abateri de doi bani, fiind puse pe butuci.

 • A deschis piața românească transportatorilor străini (chestie cerută cu insistență de Bruxelles), crescând enorm taxele pentru transportatori – în special RCA-ul, distrugând astfel firmele de transport autohton, care nu pot concura cu transportatorii externi.

 • Nu a reușit să aducă în fața Justiției nici criminalii de la revoluție și Mineriadă (Ion Iliescu, Petre Roman, etc.) și nici pe cei care au devalizat țara recent (Ghiță, Dragnea, etc.)

 • Continuă obedient planurile ocultei mondiale de construire a dictaturii electronice (buletine cu cip, platforma e-românia); pregătirea ordonanței de guvern privind vaccinarea obligatorie a populației, în special a copiilor.

 • Nu a construit nimic. Nici măcar un kilometru de autostradă.

 • A cedat presiunilor băncilor privind legea falimentului personal și cea privind darea în plată.

 • Nu a modificat nimic în favoarea românilor din legea retrocedărilor proprietăților rpeluate abuziv de statul comunist.

 • Nu a amendat prin ordonanță de guvern legea anti-legionară a PNL-ului, care condamna la ostracizare pe majoritatea luptătorilor anticomuniști.

 • Nu a vrut să organizeze odată cu alegerile parlamentare referendumul privind modificarea definiției familiei în Constituția României, dl. Cioloș dovedindu-se încă o dată, un anti-român, căruia nu îi pasă de ce vor românii.

 • nu a tăiat robinetul cu bani pentru clientela politică a PSD-ului în zonele controlate de aleșii locali (primari și prefecți PSDiști), fapt ce a dus la menținerea puterii pesediste asupra electoratului captiv din mediul rural.

 

Pe de altă parte a încercat să facă și lucruri bune:

 • să redeschidă institutul Cantacuzino și producția de vaccinuri românești;

 • să reducă debitul banilor sifonați pe contractele publice cu Statul.

Problema este că românii nu s-au simțit reprezentați de măsurile Guvernului Cioloș și mai ales, după un an de guvernare, nu au simțit o îmbunătățire a nivelului de trai, ba dimpotrivă, o scădere a puterii de cumpărare.

Iar când vezi că așa-zisa opoziție de dreapta (PNL-ul și USR-ul) nu au nici o altă temă de campanie decât imaginea lui Cioloș, adică continuarea unei guvernări care nu a îmbunătățit pe termen scurt viața românilor, era normal ca oamenii să le transmită un mesaj dur: nu mai vrem un guvern care nu face nimic pentru noi.

În plus, indiferența PNL față de proiectul Alianței pentru familie privind referendumul pentru familie, mesajele date de Iohannis, care au scandalizat o țară întreagă, românii tradiționaliști care resping homosexualitatea fiind calificați de președinte drept “fanatici religioși” au scandalizat pe marea majoritate a românilor – inclusiv pe mine.

Toate astea s-au cumulat în timp, alături de multe alte astfel de derapaje care ne-au demonstrat că PNL-ul, USB-ul și celelalte partide de așazisă opoziție nu au nici o legătură cu opinia și așteptările românilor.

În tot acest timp, PSD-ul s-a manifestat foarte discret la nivelul declarațiilor publice, preferând să joace la offside și să-i lase să greșească pe noii concurenți dornici de afirmare.

Desigur, e mai simplu să reduci rezultatul alegerilor la lipsa de cultură politică și o presupusă imbecilitate a românului de rând, motiv să te declari dezgustat și dezamăgit de concetățenii tăi, și să afirmi că toate cele descrise de mine mai sus sunt doar tâmpenii fără legătură cu decizia la vot a cetățenilor.

Însă această opinie reducționistă este contrazisă de voturile celor care au votat în centrul țării PNL mai mult decât PSD. Deloc întâmplător, treaba asta s-a întâmplat acolo unde liderii zonali PNL erau foști PD-iști, care au știut să mențină o imagine echilibrată, apropiată de nevoile oamenilor.

ÎN CONCLUZIE, ca și în cazul victoriei lui Donald Trump în SUA, nu votanții sunt imbecili, ci voi, cei care vă credeți pe cai mari și nu vreți să ascultați vocea poporului. Poporul va amenda prin vot toate excesele celor ce cred că pot face ce vor din România, fără să țină cont de nevoile, opiniile și credințele românilor.

Dacă am fi avut alternative la PSD, cu siguranță românii ar fi votat altceva. Însă faptul că PNL-ul și USR-ul și-au imaginat că pot înlocui la butoanele puterii României PSD-ul, jucând jocul alegerilor după regulile făcute de PSD a fost o mare prostie din partea acestora. În plus, asta a arătat că nici PNL și nici USR nu vor democrație reală, nu voiau alternative și implicit concurență pe scena politică. În aceste condiții, la fel cum votul Pro Iohannis la prezidentiale a fost în realitate doar un vot anti-Ponta, și votul pentru PSD a fost de fapt un vot Anti-dreapta care a demonstrat prin măsurile din ultimul an că reprezintă mai degrabă interesele multinanționalelor și ale europenilor decât ale românilor.

Singura șansă pe care o avem pentru a scăpa de PSD dar și de acești mici monstuleți neo-marxiști gen Alina Gorghiu, Nicușor Dan și Clothilde Armand este ca lumea să se revolte, să iasă în stradă la primele furăciuni ale PSD-ului, și să demolăm prin forța străzii, bine organizate de data asta, toate regulile care favorizează în alegeri marile partide parlamentare. Și evident, noi alegeri, de data asta libere, la care să poată participa toată lumea.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares