Vacanță în Asia

Sunt în Asia. Mai exact, în Malaezia. Pentru prima dată (în această viață) în afara Europei. Mă simt precum un peștișor care toată viața lui a înotat în acvariu, citind povești despre ocean, iar acum experimentează oceanul, cu toate minunățiile lui.

Am auzit foarte multe sfaturi, păreri și mai ales povești, experiențe de viață, de la cei care au fost în Asia înaintea mea. Am realizat că toate experiențele sunt legate de atitudinea proprie cu care întâmpinăm Necunoscutul. Căci aici, ca nicăieri în altă parte, se dovedește că în realitate omul își proiectează, își creează propria versiune a lumii.

Am auzit povestindu-se că în Malaezia, în capitala Kuala Lumpur în special, ca european nu găsești ce să mănânci ca lacto-ovo-vegetarian. Respectivii s-au întors acasă după o lună și jumătate slabi.

Eu am experimentat faptul că dacă ești curajos și comunicativ, găsești o grămadă de locuri unde poți mânca foarte bine ca vegetarian. Ideea este să fii flexibil, să înțelegi modul de viață al localnicilor, să lași deoparte prejudecățile.

Am descoperit, spre exemplu, că cel mai bine se mănâncă în micile stabilimente de familie de pe trotuarele orașului. Locurile acelea unde trei sau patru oameni gătesc la un cazan, un wok având câteva mese de plastic sub o prelată. De multe ori nu au nici meniuri, te înțelegi cu ei în engleză aproximativă ce dorești să mănânci, iar ei îți pregătesc, mândri că un alb a venit să mănânce la micul lor stabiliment.

Aici poți alege cât de iute să îți pregătească mâncarea, ce ingrediente să îți pună, ce anume să nu pună și chiar dacă uneori mai sunt erori de comunicare, în general treaba iese bună.

Spre exemplu, aseară veneam toți patru (eu, Sabina, Cristina și Navin), din oraș de la Mall. În fața celeilalte scări de bloc (unde locuim), o plită și 3 oameni. Și niște scaune din plastic, gen taburet. Specialitatea lor erau burgerii: cu carne de vită sau pui. Pentru noi au adaptat rețeta și au făcut pe plită ouă ochiuri, peste care au adăugat brânză topită, condimente iar apoi legume și sosuri, totul într-o chiflă prăjită și ea puțin pe plita respectivă. Să vă spun că a fost DEMENȚIALĂ !? Că bătrânica malaeziană care ne gătea vorbea jumătate în limba lor (malai) jumătate în engleză stricată, cu un accent și inflexiuni ale vocii (subțiri, stridente) care îmi aminteau de extratereștrii aceia ciudați din piețele din Star Wars ? Toate astea întregesc farmecul local, dacă îți depășești fricile – în special cele legae de boală, de contaminare cu tot felul de viruși și alte chestii locale.

Pot spune că după burgerul de aseară (și multe alte minunății mâncate la colțuri de stradă), nu m-am deranjat la stomac, nu m-am îmbolnăvit.

Sunt multe concluzii pe care le-am tras după doar câteva zile de ședere aici. În primul rând am remarcat faptul că natura a modelat firea oamenilor de aici după felul ei. Localnicii sunt blânzi, prietenoși, săritori din fire. Peste acest fond sufletesc frumos, se adaugă desigur și alte caracteristici secundare. Fiind fostă colonie britanică, engleza este limbă oficială secundară, deci te înțelegi cu toată lumea. Pe de altă parte, pretutindeni pe unde mergi ești respectat, ca om alb. Ca nicăieri în lume, în Asia ajungi să apreciezi valoarea rasei tale, calitatea ta de om alb. Într-un mod nonverbal, prin atitudinea lor, localnicii îți recunosc superioritatea rasială. Toți se străduiesc să fie cât mai albi la piele, căci în societatea asiatică (și la indieni, chinezi, malaezieni) cu cât ești mai alb la piele, cu atât ai un statut social mai ridicat. Mall-urile sunt pline de magazine cu produse cosmetice și tratamente de albire a pielii. Localnicii fug de soare nu pentru că îi deranjează, ci pentru a-și păstra pielea cât mai albă.  Pe scutere, își poartă gecile sau bluzele îmbrăcate pe brate, tocmai pentru a-și proteja mâinile de soare.

Femeile înstărite poartă umbrele de soare, căci pielea albă îți garantează aici un loc de muncă mai bun, o căsătorie mai avantajoasă. Ca peste tot în lume, cei care fac muncile de jos aici sunt cei cu pielea mai închisă la culoare. Și așa este în toată Asia; există un rasism al asiaticilor pe care chiar ei îl generează, îl perpetuează, îl impun.

În ultimii 10 ani, aici în Penang s-a construit imens. Vezi peste tot ridicate blocuri de zeci de etaje, adevărați zgârie-nori, ce alcătuiesc mici cartiere, condominiuri ce înlocuiesc tradiționalele case mici, pe piloni, ale localnicilor. Penang-ul este pe locul 10 în topul mondial al locurilor în care bătrânii ex-parții bogați aleg să se retragă. Climă excelentă, natură generoasă, plaje de vis, oameni frumoși și primitori, infrastructură excelentă (au peste tot șosele cu câte 2-3 benzi), spitale cu medici de multe ori mai buni decât în România și cel mai important lucru – prețuri ridicol de mici.

Personal, am căutat și caut în continuare să văd cât mai multe din chestiile pe care nu le vezi în altă parte. Desigur, dacă ti-e frică de străini, de necunoscut, alegi să mănânci numai la Mc Donalds, KFC sau Star Bucks, să sti în mall-uri, la răcoarea aerului condiționat, unde vei găsi, ca peste tot în lume, mărcile cu care ești obișnuit și acasă.

Însă dacă vrei altceva, vei ieși pe stradă, vei explora cotloanele orașului, vei încerca chestiile noi pe care ți le oferă localnicii.

 • Stuttgart

  Frohe Weihnachten, pe românește Sărbători fericite. Tradus cuvânt cu cuvânt este altfel. La fel si experiența de a trăi in alta tara.

 • …si dvs. Sarbatori fericite domnule G. Rapcea~…Noi in schimb suntem aci’ pe ale noastre meleaguri bine mersi si sarbatorim asa cum putem fiecare in functie de al sau buget sau karma si p_la mea ce o mai fi pe acolo la fiecare in al sau destin_…si dupa cum stiti deja inca nu avem govern caci al nostru Voda Klaus inca ii mai tine in sah pe cei din PSD, dar un sah fara nici o rezultanta pt. domnia sa si partidul sau..dar probabil inca mai spera la o minune ca tot suntem in pline sarbatori, nuuu~?….iar o alta chestiune ce tine inca vie si viu interesul public dar tine si de interesul national caci vorbim de insasi Srl-istul Sebi Ghita care se pare ca a cam dat bir fugiti de prin tarisoara noastra draga..Eheeee~~..Va dati voi seama oameni buni ?..Caci a reusit foarte simplu scape de ai sai urmaritori..In timp ce era filat de catre organele competente ale statului nostru cel de drept la un moment dat si la un punct dat de pe treseu dar de dinainte stabilit cineva ia blocat se pare in trafic pe urmaritori, el a avut timp sa se distanteze si deci sa scape din raza lor vizuala, la preluat frumos alta masina, iar in masina lui sa suit repede alt sofer care ia si duso direct acasa..ia EI il tot asteptau si asteptau sa iasa ! Numai ca nu prea mai iesea deloc !!!…Atunci si-au dat si EI seama in sfirsit ca au fost trasi pe sfoara_( in teapa )_precum in filmele de actyune sau cu spioni….Faaain~~..Cit despre locatia in care se afla in prezent Eu~1 pariez ca se afla fie in Dubai un loc bine cunoscut pt. dinsul, acolo se simte ca acasa, fie prin alta parte de unde nu poate fi adus prea usor cu una cu doua acasa la anchetele LOR…Felicitarile noastre~…Mdehh~..Dupa cum spune_AM~..’~SRI-stul Sebi Ghita~’..ca doar nu era atit de fraier precum Condrea ca sa isi puna capat zilelor__…..Aaa ! Uite aici o aidee de revelion live la postul tv a domniei sale..cu invitati 1-si-1…Normal incepem cu mister Hiiipo’ cu al sau Burdihan Imeens care tot creste si creste zi de zi si ceas de ceas, iar apoi excrocul international_Americano-Israelian scos in suturi afara de la Antena 3 adica domnu’_Neils Schmeker, daa~, prof. Razvan Theodorescu zis si Cap de Cauciuc, prof. M. Pieleanu cu al sau chelios_Uricios si spici sec si greu de digerat…cine mai vine ?..Doaaaamna Ta’toiu normal~,..e logic..dar si alti invitati de vaza si seama cu totii legati de fostul FSN-Secu’ si Ion Iliescu tot-logic,..Mumia Vie nu vine deoarece sigur-cred ca pleaca afara prin strainaturi indepartate sau apropiate..si bineinteles incheiem lista de invitati cu nelipsitul domn’_psiholog a C_oaielor_Nespalate..un adevarat Simbol_Unic al acestor haznale de tv…..__niste MiZErABiLI___~………..Ps. Au anuntat ca cica vor iarasi sa ii judece a nu stiu cita oara pe acelasi Ion Iliescu_P. Roman_et_restul !….Eu nu mai comentez Nimic~..Va las pe VOI sa o faceti mult si bine____………….~si toate cele bune~la TOTI_……

 • intenselight

  ” dacă ești curajos și comunicativ, găsești o grămadă de locuri unde poți mânca foarte bine ca vegetarian. Ideea este să fii flexibil, să înțelegi modul de viață al localnicilor, să lași deoparte prejudecățile.”

  Bulshit. Normal ca gasesti, insa problema e gustul. Tot chinezarii si indianisme, si, gues what? Sunt unii care nu pot inghiti asa ceva, mereu. Pur si simplu nu le place gustul. Si gusturile nu se discuta.
  Sau o fi si asta ceva ce tine de “atitudinea proprie cu care întâmpinăm Necunoscutul”? :))

  “cel mai bine se mănâncă în micile stabilimente de familie de pe trotuarele orașului” ” dacă îți depășești fricile – în special cele legate de boală, de contaminare cu tot felul de viruși și alte chestii locale.”

  Malaezienii si chinezii pe care ii stiu eu, nu prea mai mananca pe acolo, becouse…hmm, prea multa mizerie. Chestie de igiena, in esenta.
  Bineinteles, se pot aduce argumente gen, imunitatea primeaza, etc, dar cati dintre noi, cu modul nostru de viata tembel, avem un sistem imunitar ok si o flora necompromisa? Tu esti inca virgin acolo, nu ai stat nici o luna.
  Am prieteni care dupa luni de stat prin Asia, in care au fost super ok, au facut brusc toxinfectii de la asa ceva, si erau gata gata sa dea coltul (febra 40, etc). Sotia decanului unei facultati importante de medicina occidentala si ayurvedica din India a murit datorita unei toxinfectii, din cauza asta. Si era indianca, crescuta in asa ceva.
  Povestea aici cu igiena care a dus la scaderea numarului de imbolnaviri (si nu vaccinurile) e reala. Preventia e mama sanatatii, zic unii mai luminati.

  “Pe de altă parte, pretutindeni pe unde mergi ești respectat, ca om alb. Ca nicăieri în lume, în Asia ajungi să apreciezi valoarea rasei tale, calitatea ta de om alb. Într-un mod nonverbal, prin atitudinea lor, localnicii îți recunosc superioritatea rasială.”

  – si uite asa se umfla egoul unora. :))

  Si da, Penang-ul e foarte diferit de KL, asta am auzit si eu.

 • Felicitari pentru excursie.

  Interesant, cum te-ai gandit la Malaezia? cei mai multi viseaza Thailanda, in partea aceea de lume.

 • JE

  Expati, digital nomazi si “Malaysia My Second Home”

  Foarte multi europeni si nord americani migreaza temporar si chiar definitiv in tari din America Centrala si de Sud (in special Costa Rica, Chile sau diverse “oaze” ca de ex Cuenca, Vilcabamba din Ecuador) si in tari din Asia de Sud si Est. Nu au nici un motiv sa stea in tarile lor unde sunt insultati pentru simplul motiv ca sunt albi si sunt suprataxati. Niggerii si sandniggerii importati de prin tote gropile de gunoi ale lumii au deventi “specie protejata” si le este permis orice.
  De ce sa ramana slugi la stat si niggeri cand pot sa plece undeva unde sunt tratati corect?

  Multi barbati se casatoresc si formeaza familii mixte sau daca se intorc in tarile de origine isi “importa” nevestele. Cine dracului vrea o curva, proasta, feminista si cultural marxista care abia isi castiga existenta, nu e in stare sa gateasca un fel de mancare, dar in schimb este plina de figuri si de “drepturi” mai ceva decat o printesa si viseaza la vile, yahturi si cumparaturi Champs-Elysees?
  Deja sunt trenduri bine documentate. De ex scandinavii prefera vietnamezele si tailandezele, iar vesticii filipinezele si diverse “latinos”. Va mai mirati de faptul ca “scade demografia” in west? Pai scade pentru ca populatia isteata si productiva MIGREAZA de bunavoie, nesilita de nimeni, dar fortata de imprejurari. In locul lor vin idiotii importati.
  – Libertatea de exprimare, oprimată în Franța din cauza migranților? Un primar a fost trimis în fața justiției după ce a spus că „populația albă creștină este înlocuită de cea musulmană”
  http://www.activenews.ro/externe/Libertatea-de-exprimare-oprimata-in-Franta-din-cauza-migrantilor-Un-primar-a-fost-trimis-in-fata-justitiei-dupa-ce-a-spus-ca-%E2%80%9Epopulatia-alba-crestina-este-inlocuita-de-cea-musulmana-139496

  Aceeasi soarta o va avea si Romania. Motivele pentru care milioane de oameni isi parasesc tarile sunt cam aceleasi. Romania ii va prinde din urma daca situatia economica se va imbunatati, daca nu, va deveni cu adevarat patria tiganilor, pentru ca dupa ce mor pensionarii comunisti, vor ramane doar tiganii.
  Se pare ca la fiecare sfarsit si inceput de secol “ciuma rosie” loveste puternic si milioane de europeni o intind. Asa s-au format tari ca Argentina, Uruguay, Paraguay, Costa Rica, etc cu populatie majoritar alba si cu descendenta majoritar italiana, spaniola si germana.

  Multe tari de pe glob au programe speciale de primire, rezidenta, aclimatizare si cetatenie pentru tot felul de “fugari”. Programul Malaeziei stabilit de Guvenul Malaezian in acest sens, se numeste “Malaysia My Second Home”. Gasiti detalii aici:
  http://www.mm2h.gov.my/index.php/en/

  Incercati sa ganditi pe termen lung si sa va “așterneți” din timp daca vreti sa dormiti bine. Multi romani au facut deja acest lucru. Nu vreti sa va treziti ca “refugiatii” sirieni. Clasa politica si mafia bugetarilor deja ne dau afara din tara. Este doar o chestiune de timp pana cand si tiganii vor face acelasi lucru. Uitati-va la ce a “realizat” clanul Carpaci in Timisoara. Nu este singurul exemplu.
  Sunt protejati de autoritati. Inclusiv la un nivel mai mic. Aruncati o privire peste Romania REALA de astazi si ganditi-va la viitor. Romania de astazi arata fix asa:
  – Copiii de la școala din Văleni dau taxă de protecție, sunt bătuți, taie și cară lemne și au șobolani în clase
  http://www.ziarpiatraneamt.ro/copiii-de-la-scoala-din-valeni-dau-taxa-de-protectie-sunt-batuti-taie-si-cara-lemne-si-au-sobolani-clase

  – Tensiuni la Darmanesti. Localnicii cer sa se ia masuri impotriva comunitatii de romi
  http://www.desteptarea.ro/tensiuni-la-darmanesti-localnicii-cer-sa-se-ia-masuri-impotriva-comunitatii-de-romi/

 • JE

  “Pe de altă parte, pretutindeni pe unde mergi ești respectat, ca om alb. Ca nicăieri în lume, în Asia ajungi să apreciezi valoarea rasei tale, calitatea ta de om alb. Într-un mod nonverbal, prin atitudinea lor, localnicii îți recunosc superioritatea rasială….Ca peste tot în lume, cei care fac muncile de jos aici sunt cei cu pielea mai închisă la culoare.”

  Diferenta rasiala cea mai importanta este diferenta de IQ.
  Ca tot am vorbit de tigani mai sus… Dupa cate cunoasteti la origini sunt din India. Nu este greu sa realizezi de ce se comporta in felul in care se comporta si de ce nu vor fi niciodata “integrati” indiferent cati bani si “programe speciale” ai sa bagi in curul lor. Trebuie sa te uiti la India, si la indieni sa vezi ce au reusit sa faca de-a lungul miilor de ani si cum sunt ei de fapt. Lumea asa cum o cunoastem astazi este construita pe cultura, stiinta, civilizatie GRECO-ROMANA nu indiana, africana, asiatica, amerindiana. Lumea de astazi asa cum o cunoastem era sa fie distrusa in totalitate de salbaticii veniti din desert care au adus cu ei MIZERIILE ABRAHAMICE care SUNT ANTI CULTURA, STIINTA, CIVILIZATIE. Fie ca acest lucru convine fie ca nu.

  Acest articol descrie foarte clar care este difrenta reala intre albi si restul, in special indieni:
  – “Demonetization Has Achieved Nothing” – India’s Rapidly Plunging Toward A Police State
  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-20/demonetization-has-achieved-nothing-indias-rapidly-plunging-toward-police-state

  Deferentele de IQ se vad foarte clar in rezultate:
  – Top 10 Countries by Highest Average IQ
  http://www.therichest.com/rich-list/top-10-countries-by-highest-average-iq/?view=all

  Diferentele de IQ sunt foarte bine studiate si documentate, dar este “incorect politic” sa fie discutate in mod deschis:
  – Rasa si realitate
  http://der-stuermer.com/romanian/Rasa%20si%20realitate%20David%20Duke.pdf

  – Race Differences In Intelligence
  http://niggermania.com/library/Race%20Differences%20In%20Intelligence.pdf

  – World IQ Map
  http://www.washsummit.com/world-iq-map

  – World ranking of countries by their average IQ
  https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

  Ce spuneti, exista vreo corelatie intre nivelul de inteligenta si nivelul de trai la romani?
  Ia sa vedem:
  – SOS: Inteligența românilor are probleme!
  https://danieldavidubb.wordpress.com/2010/09/19/sos-inteligenta-romanilor-are-probleme/

  – Românii și știința
  http://www.scientia.ro/homo-humanus/49-note-si-adnotari-carti-celebre/901-romanii-si-stiinta-rezultatele-unui-studiu-despre-romani-si-stiinta.html

  Despre “viitorul luminos” al Romaniei:
  – Circa 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional, nu inteleg ce citesc – studiu centru educational
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21401074-circa-42-dintre-elevii-romani-15-ani-sunt-analfabeti-functional-nu-inteleg-citesc-studiu-centru-educational.htm

  Acum ca am ajuns la final, mai cititi inca o data articolul despre India si incercati sa gasiti asemanari cu ceea ce se intampla in Romania. Asa veti afla de ce “mamaliga nu explodeaza niciodata”, de ce romanul accepta si tolereaza mita, de ce totul se prabuseste si degradeaza in jurul nostru, etc. Inca o data va spun, ganditi pe termen lung si incepeti sa va asteneti in alta parte. Sa nu ajungeti sa fiti scosi afara in suturi si sa va trteziti “refugiati”. In Romania nu va fi mai bine, doar mai rau. Nivelul de trai si civilizatie este direct proportional cu nivelul de inteligenta care migreaza masiv din Romania si din Europa. Nu toata lumea are bani de Singapore sau de Noua Zeelanda, dar de un Uruguay, Chile sau o Malaezie… numai cine nu vrea nu reuseste.

 • Neele

  CRI vrea ca Rapcea sa-l iubeasca un pic. Dar nu prea ii iese. Pentru ca traducatorul e bolnav. Are toane si traduce doar cand vrea.

 • simona

  De pe plaiuri banatene ,de la Resita mai precis iti uram Lumina in Suflet si Bucurie in Inima!

 • _>..Nee’llle_..atunci si-tie un an nou si fericit asa cum e logic~Nuuu’_?…la_Noapte buna !….~!~!~~!!~!!!~~~!_____>…

 • Neele

  Sa admitem pentru moment ca as avea sufletul intunecat si ca inima mea nu ar avea pentru ce sa se bucure! V-ati gandit vreodata de ce ar fi asa?

  Gurul vostru pretinde ca “Nu accepta compromisuri” si totusi este in inchisoare, fapta a sa care il face foarte compromis. Daca i se dau la o parte toate minciunile din videoul despre GVV, ce se intelege ca ramane?

  1. Conasule, “Gelul”, eu te-as intelege chiar si in crizele pe care le faci, dar e mai simplu pentru mine sa nu-ti recunosc inteligenta nativa si sa declam ca esti nebun. Pentru ca suntem doar noi doi, va fi ce spun eu contra ce spui tu.

  Pentru voi din Resita am atunci o intrebare: Daca buturuga mica rastoarna carul mare, cine e buturuga si cine e carul?

  2. Tot din acelasi video al gurului despre GVV, sa inteleg ca Sri Cakra, yantra alb cu albastru care nu era pentru meditatie oficial, caci neoficial toata firma SD a meditat cu ea pana a ajuns la mine, nici nu mai e de actualitate???

  Daca va aduceti aminte, am lasat sefimea in inertia si infumurarea sa. Gamulea, cel pentru unii muma, pentru atii ciuma, nu din vina mea a renuntat la matematici si nici datorita mie a ajuns sa-i placa ciolanul misan. Aici traduc gratis: nu eu i-am dat cu arome la nas.

  3. Si ca tot am vorbit de ciolane, dupa ce am primit fizic o lovitura cu picioarele, acum sunt si fara lumina in suflet si fara bucurie in inima ?!?!
  Nu cumva lovitura respectiva a fost de asa natura incat s-a stins viata de cursant la MISA in mine? Imi aduc aminte ca in durerea resimtita m-am hotarat pentru un remediu vechi de la bunici: rugaciunea. Psihic nu a mai fost asa greu…

  4. Il inteleg pe gurul vostru ca nu e usor lucru sa fii bulibasa peste romani si sa apari pe video chatul misatv.ro cand ai voce de castrat.

  “… iti uram Lumina in Suflet si Bucurie in Inima! ”

  Desi mi se ofera, nu primesc. Am promisiune cu mine insami ca nu este in regula sa ma folosesc de banii sau de necazul altuia de la curs. Decat sa iau ca sa vina creditorul sa-mi ceara, mai bine ‘Nu’ de la bun inceput.

  Sa fie pentru Claudia!

 • Neele

  @CRI:
  Da, e Logic!
  Dar mai am 4 ore, timp in care mai pot schimba una, alta…

  Spune macgregor:
  “Interesant, cum te-ai gandit la Malaezia? cei mai multi viseaza Thailanda, in partea aceea de lume.”
  Sigur, cine n-a auzit de ‘one night in bangkok’? Iar cei mai multi sunt ‘cei’ caci … Dispret.

  Corelatii de corelatii … e vai ce se intampla in Turcia pe unde a trecut Roxana si a aruncat 2 scuipati la rude si cunostinte ale ei de acolo!!
  Ma gandesc ca bine ar fi sa-si ia ideea de val inapoi: http://www.welcometonightvale.com/
  Duca-se, eu am de recuperat perioada cand n-am fost in tara, ca de exemplu aceasta: https://www.youtube.com/watch?v=m2lhm7HTLKg

  Apoi ma gandesc la meditatiile misane din noaptea de An Nou.
  Banuiesc cu ce mantra a vrut sa-l omoare gurul pe ceaus/escu si ca nu se poate lasa de astfel de obiceiuri caci prostia nu doare.

  Argument: pana nu aude romanul de la straini ca ceaus/escu nu trebuia impuscat chiar in ziua de Craciun, nu exista depasire a nodului, asa ca meditati!

 • _La multi ani si tie….~ Meditez ~…Atunci nu e ciudat si de neinteles ca din ceea ce vad la TV si prin filme caci inca nu am fost pe acolo respectiv faptul ca America e doar o iluzie a nemuriri ?…..Acum na ! Ia_si_Mediteaza…Immi~??….~~’!’~~…

 • ..si deasemeni te rugam sa ne spui si 9 daca ai cunostinta de faptul ca daca cumva anul asta care deja a trecut Sectulita_Noastra_”draga” a organizat un Porno_~_Revelion !??…Eu cred si banuiesc ca nu au scapat EI o asemenea ocazie speciala precum e trecerea dintre ani…dar bineinteles totul a fost tinut in maAare secret si doar pe baza de invitatii speciale sa putut merge la un asemenea eveniment deosebit si de mare incarcatura si semnificatie Mistico_Tranfiguratoare si Spirituala normaL_Unica~…..Stii sau au auzit ceva prin tirg~~~?…._~_~_!~

 • Neele

  @CRI:
  La multi ani si voua!
  Sincer sa spun, nu stiu. Nu vreau sa stiu de porno revelion caci nu e prioritate.
  Daca satisface raspunsul, bine, daca nu, altul n-am.

 • Neele

  “America e doar o iluzie a nemuriri ?”

  Inteleg ce spui. Este o iluzie chiar foarte buna cu conditia sa te tii de ea.

 • Neele

  Si Da, sunt vaka naibii, nu neg
  Am o slujba si ma tin de ea.
  Ce pacat ca in a acorda ingrijire nu e stipulat pupatul in fund; conecteaza cu Flagg!

  Ok, mi-am inchis ambasada aici.
  Care aveti conturi, ne mai discutam pe FB