Feed on
Posts
Comments

Nu știu cum a fost la voi, dar la mine 2016 a fost un an foarte greu, din toate punctele de vedere. Probleme de sănătate, responsabilități familiale și profesionale sporite iar vacanță doar acum, la sfârșit de an.

Așadar, felicitări tuturor celor care au scăpat cu viață din 2016. O grămadă de rude și cunoscuți s-au grăbit să părăsească lumea asta în 2016, până aproape în ultima zi a anului, de ajunsesem ca în noaptea de revelion să stau cu frică întrebându-mă oare ce veste morbidă voi mai afl în ultimele ore ale anului.

Însă per final de an am scos-o la capăt binișor. Cu munca am încheiat anul relativ ok, cu sănătatea am dres-o mulțumitor (momentan am reușit să evit operația de hernie de disc) și dacă reușeam să închei anul cu o greutate din două cifre, chiar eram fericit. La capitolul familie satisfacțiile sunt mari, chiar dacă a fost un an greu. Fiică-mea este un copil sănătos, care evoluează normal, spre deosebire de copii altor cunoscuți care au avut în acest an probleme de sănătate.

Pe plan spiritual lucrurile se mișcă încet, anevoios chiar – date fiind circumstanțele karmice din acest an. Dacă am realizat ceva în această direcție, e doar faptul că nu trebuie să am așteptări nerealiste. De la stadiul de râmă la care mă aflu și până la idealul de realizare spirituală către care țintesc, e cale ca de la Cer la Pământ. Însă măcar realizez unde mă aflu și nu mă autoiluzionez că am realizat cine știe ce nivel, cum o fac atâția alții care se cred mari realizați spirituali.

2017 se anunță a fi un an la fel de greu, ba chiar o continuare mai rea a celui precedent. În calendarul chinezesc este anul Cocoșului de foc (cu începere de pe 4 februarie). Energia astrală a focului combinată cu agresivitate și orgoliu poate provoca tensiuni, conflicte majore sociale sau individuale, accidente, dezastre, explozii – cam tot ce e în legătură cu energia focului. De aceea mi-am propus ca în acest an să acționez cu calm, fără grabă, relaxat, temperând această energie a focului în exces, lucru pe care vi-l recomand tuturor.

Premizele la nivel geo-politic european și mondial ale lui 2017 nu sunt strălucite. Sunt indicii multe privind posibilitatea unui conflict armat la scară globală, pornit pe criterii religioase. Cred că este important ca toți oamenii să se roage pentru pace, înțelegere și toleranță de ordin superior (nu cea de tip neo-marxist promovată de curentul soroșist anti-divin și homosexual).

Ar fi îngozitor ca generați noastră și în special copii noștri să experimenteze ororile și distrugerile războiului LA EI ACASĂ.

Cred că este important să ne stăpânim tendința generalizată de a ne arunca orbește în vâltoarea preocupărilor lumești de zi cu zi (muncă, familie, distracții) și să acordăm mai mult timp în acest an reflecției, interiorizării, meditației, rugăciunii, auto-analizei și ajutorării celor din jurul nostru. Altă soluție nu avem, dacă vrem să contracarăm acest fatidic 2017 care tocmai a început.

În calendarul arhitecților Noii Ordini Mondiale, 2017 a fost și este termenul limită pentru implementarea anumitor măsuri de control total, care nu pot fi impuse oamenilor de bună voie, ci doar în urma provocării unor crize de sistem, care sunt planificate să zguduie planeta la propriu: corupție generalizată la nivel politic, atentate, războaie, revoluții. Ni se vor propune soluții radicale, chipurile spre binele nostru al tuturor. În acest an, mai mult ca oricând, nu trebuie să ne pierdem bunul simț, justa măsură și mai ales capacitatea de a reacționa inteligent atunci când împrejurările concrete o cer. Fiecare reacție, fiecare opinie va conta în acest an, căci ne aflăm pe o limită, o muchie în care balanța poate fi înclinată foarte ușor spre bine sau spre rău.

Conștiința colectivă (opinii, idei, gânduri), creată de rețelele de socializare va avea un rol important în determinarea viitorului, motiv pentru care este important să fim foarte atenți și selectivi în ceea ce promovăm, căci contează, iar acest lucru l-au înțeles și inamicii libertății noastre, care au pus la punct programe informatice și metode tot mai subtile de control și influențare a rețelelor de comunicare și socializare.

Acestea fiind spuse, vă urez un an 2017 cât mai plin de bucurii și satisfacții.

 

 

loading...

21 Responses to “Urări de început de an 2017”

 1. Flavian says:

  I-ai luat fata lui Grieg cu previziunile.
  – comparare cu altii ( check )
  – semimodestie combinata cu superioritate ( check )
  – iluminatii ( check )
  – conspiracy theory ( check )

 2. Flagg says:

  @MR
  “În calendarul chinezesc este anul Cocoșului de foc (cu începere de pe 4 februarie). Energia astrală a focului combinată cu agresivitate și orgoliu poate provoca tensiuni, conflicte majore sociale sau individuale, accidente, dezastre, explozii – cam tot ce e în legătură cu energia focului.”

  Partea cu focul din 2017 pare sa fie ceva mai ampla si mai complexa:

  https://austincoppock.com/astrology-2017/

  “…
  A great number of 2017’s planetary configurations feature planets at the end of fire signs. The first of these factors is Saturn, who spends the entirety of the year in the last decan, or third, of Sagittarius. Saturn’s retrograde station, which occurs in April, takes place at 27 Sag, and the direct station in August happens at 21 Sag. The second is Uranus, which spends all of 2017 in the last 10 degrees of Aries. The distant planet stations retrograde in August at 28 Aries and then direct at 24 Aries in January 2018, just over the annual border.

  The third and final fire sign, Leo, does not host a slow moving outer planet. But it does open its savannahs to Rahu, the North Node of the Moon. There will be a pair of eclipses in Leo this year, both of them in the last 10 degrees of the sign. February’s lunar eclipse in Leo occurs on February 10th, at 22 Leo, and August 21st’s total solar eclipse will be at 28 Leo.

  So we have all three fire signs accounted for- Saturn at the end of Sag, Uranus at the end of Aries and eclipses at the end of Leo. In addition, three of 2017’s Mercury retrogrades will come to an end in late fire signs. Early January sees Mercury station direct at 28 Sag, May hosts a Mercury direct station at 24 Aries, and September has Mercury stationing direct at 26 Leo. In December, Mercury stations retrograde in December at 29 degrees Sagittarius.”

 3. Flagg says:

  Pe de alta parte, daca am inteles eu bine, Marte a avut in 2016 o activitate mai aparte care pare in mod ciudat sa fi “coincis” cumva dpdv temporal cu diverse evenimente violente(atentatul de la Nisa plus atentatele de mai mica amploare din Germania etc.). Practic, desi perioada propriu-zisa de Marte retrograd a durat de pe la 17 aprilie pana la 29 iunie 2016, ea face parte dintr-un interval mai mare cu potential negativ “martial” cuprins cam intre 17 februarie si 22 august 2016(atentatul de la Orlando a avut loc pe 12 iunie, atentatul de la Nisa pe 14 iulie, atacul din trenul german comis de un refugiat afgan cu toporul a avut loc pe 18 iulie etc.). Iar pe 23 august a avut loc si o conjunctie mai aparte intre Marte, Saturn si Antares.
  Unii zic ca si decesele atator celebritati(Prince, David Bowie, George Michael etc.) in cursul anului 2016 ar avea o legatura tot cu Marte. Ma rog, pentru cine crede in chestii din astea…

  Chiar, nimanui nu i se pare ciudat cum majoritatea evenimentelor violente(mai ales cele de mica amploare, minimalizate cumva de mass-media) comise de islamisti in Occident in 2016 par sa se fi “aglomerat” cumva in perioada verii? Si nu ma refer acum numai la lucrurile obisnuite(influente astrale, rezonante etc.) in care cred de obicei adeptii astrologiei, ci si la faptul ca in Orientul Mijlociu exista o traditie foarte lunga in cadrul careia datele unor diverse evenimente importante(casatorii, schimbari de domnitori, declansarea de razboaie, alegerea datelor bataliilor) sunt alese in mod voit astfel incat sa coincida cu diverse evenimente astrologice considerate a fi favorabile(e vorba de astrologia electionala, bineinteles). Iar traditia asta a fost si este si in prezent foarte puternica chiar si in zonele islamice conservatoare, cu toate ca Islamul, la fel ca si crestinismul, are o pozitie oficiala destul de negativa vizavi de astrologie si de disciplinele conexe(cum ar fi magia astrologica).
  Oare o fi posibil ca islamistii sa fi ales in mod voit perntru atacuri date incluse intr-un interval in care Marte parea sa fi favorizat crearea de haos si distrugeri? Pentru unii razboinici musulmani din Evul Mediu o astfel de alegere ar fi parut destul de logica(emirii si sultanii vremii tineau pe langa ei, la curte, astrologi specializati in astfel de lucruri), iar cei din ISIL par a fi destul de medievali in conceptii(desi sunt si destul de “puritani” si literalisti, ceea ce ar face ca apelul la astrologie sa fie destul de problematic dpdv doctrinal)..

  Dar in 2017 Marte pare, din fericire, sa nu mai prezinte o “activitate” chiar atat de intensa si perturbatoare(asta din punctul de vedere al celor care cred in astrologie) ca cea din 2016, in ciuda caracterului “inflacarat” al anului in care tocmai am intrat.

  Am cam motait in timp ce ascultam podcast-ul urmator, dar cred ca pare sa fie interesant pentru cei pasionati de subiect:

  https://www.youtube.com/watch?v=Z7Wa4NToL7I&feature=youtu.be

 4. MR says:

  @Flavian
  Scuze, dar nu m-am putut abține :))) Obiceiurile vechi mor greu.

 5. Neele says:

  Apa tocmai a fost binecuvantata.
  Cu iubire pentru toate fiintele.

 6. Neele says:

  MR, multumesc de urarea de inceput de an!
  M-am trezit cu o durere de spinare de nu o pot suporta. Cred ca de vina sunt doi serpi care musca pana si in somnul meu. Oricand le dau numele aici, ok?
  Ca sa nu te deranjeze, le-am inchis usa la acesti dinti ascutiti cand am iesit.
  Cu drag,
  Neele

 7. Flagg says:

  Buckle your seatbelts!

  https://austincoppock.com/astrology-february-2017/

  “…
  Mars, Uranus and Jupiter

  While the solar eclipse churns the watery deeps, Mars intersects powerfully with the Jupiter-Uranus opposition, cranking up the temperature on the land and in the air. Mars conjoins Uranus in Aries on the 26th and then opposes Jupiter in Libra on the 27th. Here the swift and radical takes precedence over the moderate. Though Mars-Uranus conjunctions can catalyze quantum leaps of personal development, they can also spur shocking, unilateral and violent action.

  This configuration, which marks one of 2017’s flashpoints, adds volatility to the atmosphere of the last days of the month. February ends on an intense and potentially chaotic note, with early March offering more of the same. Heated dynamics require a cool head, so stay frosty, and keep an eye out for the opportunities which disorder sometimes offers.”

  _____________

  Articolul merita citit in intregime de catre cei care cred in chestii din astea sau macar sunt un pic curiosi in privinta lor.

  Deci, Marte, razboinicul, intra in “alianta”(conjunctia) cu Uranus/Prometeu, revolutionarul prin excelenta, si apoi intra amandoi in conflict cu Jupiter, conducatorul(Uranus si Jupiter vor continua sa fie in opozitie cam tot timpul anului).

  (Razboinicul+Revolutionarul/Rebelul) Vs. Conducatorul… asta e o combinatie cu potential intr-adevar exploziv.

 8. Neele says:

  Acestea sunt doar potentialitati, Flagg.
  La nivel karmic e de ars karma grea a comunismului. Sau inca nu ti-ai dat seama?
  Inclin sa cred ca nu pentru ca profesia ta a fost cea mai …a in comunism.

  N-ai pentru ce sa-mi multumesti.

 9. Neele says:

  Daca tii neaparat, bea un pahar cu apa sa te linistesti.
  De la apa care te tranziteaza, in opozitie cu constientul, or sa-ti creasca muguri.
  Cine a mai vazut lemn batran cu muguri pe el? Trebuie ca sa fii Flagg cel fearsome. Vezi, nu rade la copii ca incep sa planga!

  Mai sunt si alte restrictii si suferinte care te asteapta, doar n-o sa ramai toata viata tanar si nelinistit. Si atunci sa vezi urlete la bivilica…
  Morala: din cauza ta e atat de bine pazit!

  Flawless ca intotdeauna, ma inclin, Flagg!
  Bye!

 10. Flagg says:

  Apropo de ceva ce pomenisem dor in treacat intr-un mesaj de mai sus:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Tarnas

  “Richard Theodore Tarnas (born February 21, 1950) is a cultural historian known for his books “The Passion of the Western Mind: Understanding the Ideas That Have Shaped Our World View” and “Cosmos and Psyche: Intimations of a New World View”. Tarnas is professor of philosophy and psychology at the California Institute of Integral Studies, and is the founding director of its graduate program in Philosophy, Cosmology, and Consciousness.

  Tarnas’ second book, “Prometheus the Awakener”, published in 1995, focuses on the astrological properties of the planet Uranus, describing “the uncanny way astrological patterns appear to coincide with events or destiny patterns in the lives of both individuals and societies”. Tarnas suggests that the characteristics associated with the mythological figure Uranus do not match the astrological properties of the planet Uranus, and that a more appropriate identification would involve the mythological figure Prometheus.”

 11. Flagg says:

  Iar cam tot anul asta ii avem pe Prometeu, titanul rebel, in lupta cu Jupiter/Zeus, regele, conducatorul prin excelenta si aparatorul status quo-ului:

  https://austincoppock.com/astrology-2017/

  “While there is a friendly-ish trine between Saturn and Uranus, Jupiter and Uranus find themselves in stark opposition. While Jupiter in Libra reaches toward the middle-ground, Uranus in Aries points toward extremes. Revolutionary Uranus in Aries wants none of the compromise and concord that Jupiter in Libra advocates for. Uranus interferes with Jupiter’s pacing, turning plans for steady growth into rapid and unstable mutations. Furthermore, Jupiter in Libra’s movement toward equilibrium is tested by the moments of sudden volatility Uranus brings. It could be said that this opposition calls for balance, but it would be more accurate to say that it calls for a comfortable oscillation between balance and imbalance.

  The first exact Jupiter-Uranus opposition occurs on December 26th, 2016, with the planets at 20 degrees of Libra and Aries, respectively. This is followed by another perfect opposition on March 2nd, at 22 degrees. The third and final opposition occurs on September 27th, at 27 degrees.”

  _____________

  In SUA avem deja manifestatii de amploare si un soi de razboi civil politic. Acum a inceput cam acelasi lucru si la noi. Sa vedem cine mai urmeaza la rand anul asta..

 12. Flagg says:

  Figurile astea arhetipale asociate planetelor(mai intai zei, apoi, dupa victoriile crestinismului si islamului impotriva paganismului, ingeri, arhangheli si demoni) sunt importante mai ales pentru un anumit “offshoot” cu caracter aplicativ al astrologiei si anume magia astrologica.
  Povestea asta are o istorie foarte lunga in spate. Ea incepe intr-o forma coerenta cu sumerienii si babilonienii(care au asociat, de exemplu, planetei Venus zeita Inanna/Ishtar, Soarelui zeul Utu/Shamash, lunii zeul Nanna/Sin etc.) si a continuat apoi cu grecii si romanii care au asociat planetelor zeii clasici care ne-au dat chiar numele uzuale de azi ale planetelor de pana la Saturn(si tot de aici provin si numele zilelor saptamanii – Luni-Luna, Marti-Marte, Vineri-Venera, Joi-Jove etc.).
  Dupa care unii europeni nordici au facut acelasi lucru in ce priveste zilele saptamanii, folosind echivalentele pe care le percepeau intre proprii lor zei si cei greco-romani. Lucrul asta este foarte vizibil in sistemul numelor zilelor saptamanii din limba engleza: Thor fiind, la fel ca si Jupiter, manuitorul fulgerului, de aici a rezultat in engleza numele de Thursday/Thor’s Day, pentru ziua de joi, Odin/Wodan fiind identificat cu Mercur de la Tacitus incoace, Wednesday/Woden’s Day a devenit numele zilei de miercuri, ziua de marti a devenit Tuesday/Tiw(Tyr)’s Day adica ziua zeului curajului si sacrificiului, iar pentru sambata s-a facut in schimb o preluare directa din lumea greco-romana, sambata devenind Saturday/Saturn’s Day etc.

  Iar mai tarziu mai toate cartile de vraji( grimoarele) occidentale au folosit asocieri de arhangheli, ingeri si demoni cu planetele si zilele aferente ale saptamanii(ex. Duminica-Soarele-Mihail, Luni-Luna-Gabriel, Marti-planeta Marte-Samael, Miercuri-planeta Mercur-Rafael, Joi-planeta Jupiter-Tzadkiel, Vineri-planeta Venus-Anael, Sambata-planeta Saturn-Cassiel).

  Pentru cele sapte “planete” clasice(aici fiind incluse si Soarele si Luna, dat fiind faptul ca pana la Copernic, in cadrul sistemului geocentric, amandoua corpurile ceresti amintite erau practic incluse in aceeasi categorie cu planetele propriu-zise de azi) exista o lunga, foarte lunga traditie, in care sunt asociate corpurilor ceresti diverse calitati, tipuri de influente asupra oamenilor si istoriei, “entitati” supraumane care le guverneaza etc.
  Problema e ca pentru planetele mai nou descoperite(Uranus, Neptun si planeta pitica Pluto) nu exista un astfel de “bagaj” traditional, iar de aici rezulta diverse controverse privind care ar putea fi de fapt cele mai bune nume si arhetipuri de asociat planetelor respective(cum e cazul si cu discutia Uranus vs. Prometeu mentionata mai sus).

  Am vazut ca unii dintre cei interesati de subiectul magiei astrologice au incercat sa integreze cumva in sistemul traditional si planetele nou descoperite, dar unele chestii facute de ei mi se par ca inca mai “scartaie” si n-au fost gasite inca toate asocierile optime. Un mic exemplu in aceasta directie(cartea are la baza sistemul clasic, utilizat inca din antichitate, cu sapte “planete”, dar se incearca in ea si un mic efort de integrare a planetelor noi descoperite):

  https://www.amazon.com/Practical-Planetary-Magick-Classical-Tradition/dp/1905297017/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1486315521&sr=8-1&keywords=david+rankine+planetary+magic

  P.S. Apropo si de demonii planetari, In Hygromanteia bizantina l-am vazut in mod frecvent asociat pe Lucifer cu planeta Mercur si nu cu planeta Venus. Si cumva mi se pare ca intr-adevar ar exista o asemanare mai buna intre diavolul ca Aghiuta/trickster si Hermes/Mercur in ipostaza sa particulara de zeu-trickster al hotilor si escrocilor.

 13. Flagg says:

  Un articol foarte interesant, pentru cei pasionati de anumite subiecte, si care cred ca a mai fost pomenit si prin alte parti(dar parca nu si pe blogul lui MR, in caz ca nu ma lasa memoria cumva):

  http://jwmt.org/v2n18/olympic.html

  Sigiliile alea ale spiritelor “olimpice” pot fi utilizate la fel ca yantrele de la curs si se pot incerca cu ele si niste vizualizari/”proiectii” din alea cum cica se predau pe vremuri prin taberele de parapsihologie, facute folosindu-se simbolurile tattvelor(tehnica asta de “clarviziune”/”proiectie astrala” facuta cu simbolurile elementelor cred ca cei de la curs au preluat-o de la Golden Dawn – e descrisa in detaliu cel putin in cartea clasica a lui Israel Regardie despre credintele si practicile respectivului ordin magic).

 14. Flagg says:

  @Neele
  “Morala: din cauza ta e atat de bine pazit!”

  Adica? : — )

 15. Flagg says:

  Apropo de articolul catre care am dat link mai sus, un aspect interesant si foarte bine punctat acolo este faptul ca in opinia unor astrologi/magicieni(sau pseudomagicieni, whatever..) relatiile dintre influentele planetare si diversi zei-arhetipuri sau chiar religii in intregul lor nu sunt in intregime fixe, “batute in cuie”. Exista si un anumit grad de flexibilitate, de mutabilitate in povestea asta.

  Asa se face ca de regula crestinismul e in esenta o religie solara, focalizata pe moartea si renasterea lui Iisus. El moare si renaste, dupa ce petrece si un timp in Iad pentru a-i elibera de acolo pe Adam si vechii profeti, la fel cum Soarele “moare” si “renaste” cu fiecare apus si rasarit, calatorind in “lumea de jos” in timpul noptii(a se vedea ca alt exemplu, pentru comparatie, la egipteni calatoriile nocturne in Duat ale lui Ra), iar duminica, ziua Soarelui( in engleza – Sunday/Sun’s Day) a devenit “ziua Domnului” si sarbatoarea lui Sol Invictus a devenit Craciunul etc. Insa cu toate acestea exista si variante mai lunare ale crestinismului, in care se pune mai mult accent pe dobandirea capacitatilor profetice si pe “vorbirea in limbi”(cum se intampla la penticostali, de exemplu). Sau variante de crestinism ce pun mai mult accentul pe iubirea de tip agape si prezinta trasaturi pronuntate venusiene.

  Iar cu zeii, priviti ca arhetipuri cu proprietati si asocieri astrologice, mutabilitatea poate fi uneori chiar mai mare decat in cazul religiilor privite in ansamblul lor. Asa se face ca Iahve poate fi asociat atat lui Jupiter din astrologie, uneori(cum se face si in articolul mentionat), cat si alteori lui Saturn(cum de altfel si procedau frecvent romanii in antichitate, pe baza mai multor criterii, cum ar fi si faptul ca evreii sarbatoresc ziua de Sabat sambata, ziua asociata in astrologie inca din antichitate planetei Saturn – asociere pastrata in limba engleza: Saturday/Saturn’s Day).

  Exista insa, cred, si o alta situatie care nu prea e punctata in articol, si anume posibilitatea existentei unor zei-arhetipuri mai complecsi, care combina cumva din start asociatii planetare astrologice distincte.
  De exemplu, Legba are multe lucruri in comun atat cu Hekate(zeitate lunara) cat si cu Hermes(zeitate mercuriana dpdv astrologic). E divinitatea tutelara a magiei(la fel ca atat Hekate cat si Hermes, la greci), e divinitatea intersectiilor(din nou, o caracteristica ce era comuna atat lui Hekate cat si lui Hermes, desi tin minte ca citeam candva cum ca pentru practicarea ritualurilor pentru Hekate erau preferate uneori intersectiile in forma de Y sau T, iar pentru Hermes in forma de + ), e mesagerul celorlalti loa-si sau orisha-si si chiar si al lui Dumnezeu insusi(la fel ca Hermes, mesagerul zeilor olimpieni), e poliglot si translator pentru celelalte divinitati(la fel ca Hermes, care si el e un zeu al cuvantului si interpret – vezi etimologia cuvantului “hermeneutica”), e psihopomp(la fel ca Hermes; dar si Hekate are asocieri mitologice puternice cu Lumea Cealalta).
  Pe scurt, mie modul in care e prezentat de obicei Legba mi-a lasat uneori impresia ca ar fi fost cumva din start o divinitate ce a combinat cumva cele doua asocieri planetare si chiar ca ar putea corespunde cumva, ca idee, cu Hermekate, zeitate hibrida greceasca mentionata sumar prin papirusurile magice greco-egiptene. Iar un alt motiv pentru care am impresia asta este si faptul ca in unele carti care mie personal mi s-au parut foarte interesante am gasit recomandarea ca ritualurile de “contactare” ale lui Legba sa fie facute luni noaptea in jurul orei 3. Dar daca te uiti,de curiozitate, pe modul in care evolueaza orele planetare in noptile de luni, de-a lungul anului, poti vedea ca mai in tot timpul anului in “jurul” orei 3 pica ora planetara a lui Mercur(cel putin cam asa ar trebui sa se intample pe la latitudini apropiate cu ale noastre), asa ca cine practica ritualuri din astea luni noaptea la ora 3 are mari sanse sa prinda macar intr-o anumita parte a ritualului(daca nu chiar pe tot parcursul lui) o combinatie Luna-Mercur(ziua Lunii + ora planetara a lui Mercur).

  In fine, am scris toata poliloghia de mai sus si pentru ca am si o nelamurire de genul asta legata de Ganesha. Mie personal zeitatea-arhetip respectiva mi se pare ca ar avea caracteristici ce ar trimite catre o asociere cu Mercur din astrologie. Dar am inteles ca prin astrologia vedica ar fi mai degraba asociat cu Jupiter?
  Sa fie cumva vorba si in cazul asta mai degraba de un zeu mai complex ce combina cumva ambele influente/asociatii?
  Stiu ca pe vremuri mai intrau pe aici persoane interesate de subiecte din astea si care erau mai in tema decat mine in ce priveste unele dintre aceste subiecte(chiar si MR de mai multe ori a aratat ca stie mai bine decat mine unele lucruri). Asa ca as fi chiar interesat sa vad si opinia altcuiva de pe aici apropo de povestea asta cu Ganesha. In special m-ar interesa opinia cuiva care a studiat mai in detaliu astrologia vedica, dar nu numai.
  Anyone???

  P.S. Verificarile alea privind orele planetare le-am facut pe vremuri in ce priveste locatii geografice de la noi din tara. M-am uitat adineauri, de curiozitate, cum stau lucrurile in noaptea asta in New Orleans si in Port Au Prince(capitala statului Haiti). Si am gasit ca in New Orleans ora lui Mercur pe care am cautat-o ar avea loc cam in intervalul 02:25-03:29, iar in Port Au Prince in intervalul 02:09-03:11 – deci cine ar incepe acolo in noaptea asta vreun ritual dedicat lui Legba la ora 3 ar prinde in prima parte a ritualului combinatia Luna-Mercur pe care o pomeneam.
  Bine, faza asta cu recomandarea “luni, la ora 3”, nu e, din cate am vazut, universala printre practicantii respectivelor religii – eu am gasit-o in niste carti anume. Si era si acolo prezentata ca o recomandare fara caracter imperativ. M-a frapat totusi rezultatul obtinut cand m-am apucat sa ma uit pe ce rezultate imi dadea calculatorul de ore planetare..

 16. Flagg says:

  Apropo de combinatiile dintre influente planetare diferite, dintre toate grimoarele europene, niste abordari mai detaliate in privinta asta am gasit in variantele de “Hygromanteia” bizantine.
  In magia astrologica modalitatea cea mai simpla e sa lucrezi in ziua unei planete la ora aceleiasi planete(ex. ziua Soarelui + ora planetara a Soarelui). Dar e ceva mai complicat sa alegi si sa lucrezi cu combinatii de influente diferite(ex. ziua lui Jupiter + ora lui Mercur). Iar in “Hygromanteia” apar tot felul de tabele privind combinatii din astea, tabele care nu prea mai apar apoi prin “Marea Cheie a lui Solomon” din Occident daca tin eu bine minte. Pare sa fie vorba in cazul asta de un “pachet” de informatii care s-au cam pierdut atunci cand grimoarele astea s-au “mutat” din Bizant in Italia renascentista ca urmare a invaziilor otomane si a fugii multor intelectuali bizantini in peninsula italica(iar pe vremea aia intelectualii se ocupau destul de mult cu discipline considerate azi ca fiind pseudostiinte sau pur si simplu hocus-pocus).

  Iar in ce priveste “Hygromanteia” am si o nelamurire in ce priveste faptul ca n-am auzit inca de vreun manuscris din asta gasit pe la noi. Grimoarele astea erau scrise de obicei in limba greaca si au fost foarte populare(ma rog, cu o popularitate mai aparte, de samizdat, de fruct oprit) cam prin toata lumea crestin ortodoxa. Asa se face ca manuscrise din categoria asta au fost gasite nu doar prin Grecia si Balcani ci si la Moscova, in Sankt Petersburg sau chiar in Kazan.
  Dar la noi n-am auzit inca de nici unul. Asta desi in folclor avem tot felul de trimiteri ambigue referitoare la “solomonari”.

  Iar pana in ziua de azi s-a pastrat zicala ca “Marti si Sambata exista doua ceasuri rele.” Cele doua zile ale saptamanii sunt asociate planetelor Marte si Saturn, micul si, respectiv, marele “malefic” din astrologie. Iar intre rasarit si apus exista intr-adevar doua ore planetare asociate fiecareia dintre aceste planete(la fel se intampla si noaptea, cand exista tot cate doua ore din astea). Iar un “solomonar” pus pe rele, daca ar fi vrut sa “blesteme”, sa atace pe cineva, ar fi putut alege o combinatie de tip Marte+Marte sau Saturn+Saturn, pentru a amplifica efectele planetei cu care lucra(iar o combinatie de tip ziua lui Marte + ora lui Marte ar fi, in teoria astrologica, si una care ar predispune cica spre accidente etc.). Bine, combinatiile astea pot fi folosite, in teorie, si pentru alte scopuri benefice(ex. pentru aparare, sau ca sa dobandesti curaj de la Marte, sau ca sa obtii longevitate de la Saturn, Tatal Timp etc.).
  Dar ce mi se pare curios este faptul ca in memoria populara a romanilor au ramas elemente din astea ce tin in mod clar de astrologie si magia astrologica, dar s-a pierdut memoria originii lor. Vazusem chiar pe niste site-uri de-ale noastre teorii cum ca solomonarii ar fi fost nu stiu ce soi de samani daci si alte bazaconii din astea – mai nimeni nu pare sa fie la curent cu faptul ca de fapt a existat timp de multe secole cam in toata lumea crestin ortodoxa o traditie magica underground de tip “solomonic” foarte raspandita(unele manuscrise gasite pe la greci si rusi sunt scrise relativ recent, prin secolele XVIII-XIX, de unde rezulta ca practicile astea n-au murit odata cu distrugerea Imperiului Bizantin de catre turci) si din care traditia occidentala solomonica clasica se trage in mod direct.

 17. Neele says:

  Tu scrie ca le citesc pe drum! Oricum, banuiesc ca ai fost botezat nu doar cu nume, ci ca sa ai bilet spre rai. Si Evul Mediu inca isi spune cuvantul in viata de toate zilele, prea putin credinciosule!
  Nu sunt eu wicked witch of the west dar am sa ma stradui cat pot sa-ti fac fata.
  Cei 72 care i-ai mentionat ca au lucrat la templul lui Solomon, i-am regasit in budism. Cum spuneam, keep talking!
  Iti dau subiect daca n-ai: Shekinah.

 18. Flagg says:

  @Neele
  “Cei 72 care i-ai mentionat ca au lucrat la templul lui Solomon…”

  Speaking of the devil(s) : — P :

  https://danharms.wordpress.com/2017/01/27/review-jake-stratton-kents-pandemonium/

 19. Neele says:

  Ganesha era fiul lui Shiva, nu? Shiva cel cu sarpele la gat. Oricum ai intoarce imaginea, simbolistica vorbeste de la sine. Cat despre Ganesha, fiu de zeu, cap de animal mare care mai e si “usurel” … nu e decat un concept care exista pentru scopurile misticii hinduse. (Si eu desi am un nume la radacina indian, nu ma regasesc cu trasaturile atribuite acelui nume pentru simplul motiv ca viata mi-am trait-o romaneste, poate chiar mai romaneste decat oameni-masina ramasi in tara dupa ambele mele plecari: fara sentimente, fara rusine, fara vreo chemare interioara.)

Leave a Reply