Am observat o atitudine ciudat la romni. Cnd vin utilajele de deszpezire pe strada/oraul/autostrada LOR, sunt aa… recunosctori, de parc ia vin moca, ca nite salvatori cu titlu gratuit.

NU, MI OAMENI BUNI !

Firmele cu deszpezirea vin pe banii notri, ai tuturor celor care pltim taxe i impozite. i nu v mai bucurai ca protii c au reuit s bage plugul pe strada voastr, dnd zpada la o parte de pe carosabil pe locurile noastre de parcare i pe trotuare (n loc s o ia de acolo, cum ar fi normal) lsndu-v s v njurai cu vecinul de parcare c aruncai zpada pe locul lui, cnd v dezgropai maina de sub brazda de zpad lsat de plugul firmei de deszpezire.

Pe vremuri, mi petreceam srbtorile de iarn n Germania sau Austria, la rude. S nu v imaginai c acolo nu ninge. Ca i la noi, n prima faz, vedeam plugurile pe strad, cum curtau oseaua. ns apoi veneau buldozere i camioane care ncrcau zpada, elibernd oraul, iar la primul soare, oraul se usca ca prin farmec, liber de zpad, gata s primeasc o nou ninsoare.

La noi, pentru c se fur, iar ceteanul nu i cunoate i nu i cere drepturile, se bag doar plugurile i mainile de rspndit sare i nisip, n timp ce zpada este lsat n seama cetenilor proprietari de lopei, care fie o arunc napoi pe osea, pentru a-i scoate din parcri mainile, fie o adun n mormane imense pe marginea drumurilor.

i toat lumea sper c aceast zpad se va topi i se va duce n drumul ei natural, prin rigole, n canalizarea oraului, sub form de ap. n realitate, ea nghea, mai d o ninsoare, se creeaz acele anuri de ghea pe care alunecm i ne accidentm, iar la topire se formeaz zloata i moina aia urt, mzga aia ngheat care murdrete cu jeg tot oraul. Blilea alea adnci de lng trotuare n care calci cnd cobori din autobuz.

Evident, fiecare metru cub de zpad ne-transportat nafara oraului nseamn zloat i mizerie pentru noi toi, dar bani la techereaua drumarului care a fcut – cic ! deszpezire, dnd cu lama pe osea.

De luni vor mai urma 4 zile de viscol i ninsori. Haidei s cerem primriei s se sesizeze i s ne scoat zpada din ora. Pn la urm, noi pltim pentru asta.

 

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *