Bun, el este Mihai. El muncește de la 15 ani. Toți cei din familia lui, ca de altfel toți cunoscuții și prietenii si muncesc, nafar de cazurile rare n care sunt bolnavi. n tot acest timp, Mihai a reușit s fac și o școal, și s nvețe o meserie. Att el ct și prietenii și cunoscuții si au fiecare cel puțin un membru al familiei care muncește n strintate și eventual trimite bani acas. Mihai pltește taxe și impozite la Stat și are rat la banc pentru cas. Nici un membru al familiei sale nu se afl n pușcrie. Mihai vrea s se cstoreasc cu prietena lui și sper ca peste cțiva ani s și permit s creasc și un copil.

Mihai și prietenii lui nu voteaz cu PSD și nu vrea grațierea colectiv, pentru c vrea s triasc liniștit, n siguranț, cu infractorii condamnați la pușcrie, nu n libertate.

Bun, el este Parpanghel. Nu a muncit nici mcar o zi n viața lui, ca de altfel toat familia lui. Ei sunt “asistați sociali”, deși nu sufer de nici o boal serioas. Nu au o cas a lor, deci au ocupat una aflat n proprietatea Primriei (eventual n centrul orașului), sau a primit o locuinț social, unde refuz s plteasc chirie sau ntreținere și de unde nimeni nu l d afar. Parpanghel nu prea știe s scrie și s citeasc și nu are nici o meserie. Are 7 copii și continu s fac, pentru c primește ajutoare sociale pentru fiecare dintre ei. Att el ct și toți prietenii și cunoscuții si au cel puțin o rud n pușcrie. Nu a pltit niciodat taxe sau impozite la Stat, ns circul de cnd se știe fr bilet, cu RATB-ul, ca de altfel toate rudele, prietenii și cunoscuții si.

Parpanghel a votat cu PSD iar acum el vrea grațierea colectiv dat de Guvern pentru c vrea s și vad rudele și prietenii mai repede acas.

Mihai și Parpanghel sunt Romnia real. Votul de anul trecut a dovedit c n Romnia triesc mai mulți Parpangheli dect Mihai. Iar numrul de Parpangheli continu s creasc de la an la an, n vreme ce toți mai mulți Mihai pleac din țar.

Oare ct o s-l mai suporte Mihai pe Parpanghel ?!

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer