Mihai versus Parpanghel

Bună, el este Mihai. El muncește de la 15 ani. Toți cei din familia lui, ca de altfel toți cunoscuții și prietenii săi muncesc, înafară de cazurile rare în care sunt bolnavi. În tot acest timp, Mihai a reușit să facă și o școală, și să învețe o meserie. Atât el cât și prietenii și cunoscuții săi au fiecare cel puțin un membru al familiei care muncește în străinătate și eventual trimite bani acasă. Mihai plătește taxe și impozite la Stat și are rată la bancă pentru casă. Nici un membru al familiei sale nu se află în pușcărie. Mihai vrea să se căsătorească cu prietena lui și speră ca peste câțiva ani să își permită să crească și un copil.

Mihai și prietenii lui nu votează cu PSD și nu vrea grațierea colectivă, pentru că vrea să trăiască liniștit, în siguranță, cu infractorii condamnați la pușcărie, nu în libertate.

Bună, el este Parpanghel. Nu a muncit nici măcar o zi în viața lui, ca de altfel toată familia lui. Ei sunt “asistați sociali”, deși nu suferă de nici o boală serioasă. Nu au o casă a lor, deci au ocupat una aflată în proprietatea Primăriei (eventual în centrul orașului), sau a primit o locuință socială, unde refuză să plătească chirie sau întreținere și de unde nimeni nu îl dă afară. Parpanghel nu prea știe să scrie și să citească și nu are nici o meserie. Are 7 copii și continuă să facă, pentru că primește ajutoare sociale pentru fiecare dintre ei. Atât el cât și toți prietenii și cunoscuții săi au cel puțin o rudă în pușcărie. Nu a plătit niciodată taxe sau impozite la Stat, însă circulă de când se știe fără bilet, cu RATB-ul, ca de altfel toate rudele, prietenii și cunoscuții săi.

Parpanghel a votat cu PSD iar acum el vrea grațierea colectivă dată de Guvern pentru că vrea să își vadă rudele și prietenii mai repede acasă.

Mihai și Parpanghel sunt România reală. Votul de anul trecut a dovedit că în România trăiesc mai mulți Parpangheli decât Mihai. Iar numărul de Parpangheli continuă să crească de la an la an, în vreme ce toți mai mulți Mihai pleacă din țară.

Oare cât o să-l mai suporte Mihai pe Parpanghel ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *