Feed on
Posts
Comments

Avem Dovada că Johannis și hoții din PNL vor și ei grațierea

Grațierea promovată de guvernul Grindeanu la comanda penalilor din PSD agită spiritele zilele acestea și aparent scindează clasa politică românească în două.

Voi demonstra că nu este vorba de nici o scindare, în realitate PSD și PNL, Dragnea și Johannis se ceartă pe grațiere doar așa, de ochii proștilor.

Despre grațiere și amnistie s-a vorbit mult în ultimii ani. Într-o societate normală, resetările Sistemului sunt nu doar normale, dar și necesare. Amnistii și grațieri se dădeau și pe vremea regimului Ceaușescu iar după revoluție s-au dat cam odată la 10 ani.

Lupta împotriva corupției politicienilor a dus însă la schimbarea regulilor și toate încercările de amnistiere sau grațiere colectivă din ultimii 4 ani au fost sortite – pe bună dreptate, eșecului.

Ne amintim vinerea neagră de acum 3 ani, când Ponta pleca în Turcia să își trateze genunchiul, iar Comisia Juridică din Camera Deputaților aproba în secret proiectul de lege al amnistiei, blocat apoi cu mare scandal la presiunile Ambasadei SUA.

De data aceasta, profitând de înscăunarea lui Donald Trump, Dragnea și Grindeanu s-au spălat pe mâini de grațierea colectivă, plecând în SUA imediat după anunțarea proiectului.

Ei bine, de data aceasta e vremea ca președintele României, Klaus Johannis să plece la Bruxelles de ziua națională a României, pentru… inaugurarea unei expoziții despre holocasust, lăsând loc liber penalilor din PSD pentru adoptarea Ordonanței de Urgență privind grațierea colectivă.

De ce pleacă Johannis din țară la un eveniment care nu interesează pe români, exact când era mai mare nevoie de el la Guvern ? De ce nu a vrut să repete figura cu apariția intempestivă la ședința Guvernului Grindeanu, acum când se știe că se va adopta efectiv ordonanța grațierii ?

Răspunsul este simplu: pentru că și Johannis, împreună cu derbedeii din PNL își doresc în secret grațierea, la fel de mult ca derbedeii din PSD.

Dacă PNL-ul dorea cu adevărat să se opună eficient grațierii politicienilor sau oamenilor de afaceri cu conexiuni politice, putea face propuneri eficiente pentru modificarea proiectului grațierii.

Spre exemplu, la articolul care prevede eliberarea deținuților care au copii cu vârstă sub 5 ani în întreținere, prevedere care l-ar pune liber pe Cristi Borcea, puteau completa paragraful respectiv în sensul că prevederile articolului nu se aplică condamnaților a căror situație financiară nu impune lăsarea în libertate pentru a asigura copilului aflat în întreținere mijloacele necresare traiului. Și gata, se rezolva problema infractorilor bogați care ies din pușcării doar pentru că au copii mici, și lăsau amărâții să iasă din pușcărie să aibă grijă de copii lor.

La fel, întreaga ordonanță a grațierii putea fi completată și modificată de așa manieră încât să lase liberi doar infractorii de drept comun și să blocheze eliberarea hoților din politică. Dar nu s-a vrut.

Prin această aparentă opoziție totală față de grațiere, PNL-ul lui Johannis a vrut în realitate să păstreze ordonanța în forma ei actuală, în care evaziunea fiscală și spălarea de bani – în formele comise de șmecheri, cu prejudicii de sute de milioane de euro – sunt grațiate, în care așa-zișii bolnavi cronici cu acte false pleacă acasă, fără să mai plătească prejudiciile imense pe care le-au produs.

De ce nu modifică proiectul Ordonanței de Urgență a grațierii în sensul ca cei cu prejudicii mari să nu beneficieze de grațiere !? Căci pușcăriile sunt pline de infractori mărunți, care au furat sume mici, cei cu prejudicii mari fiind doar câteva sute. Logica instituției grațierii spune că trebuie să beneficieze de această măsură doar cei cu fapte ce au avut impact social minim, nu infractorii care au nenorocit țara, și care pe vremea lui Nea Nicu ar fi fost executați prin împușcare pentru subminarea economiei naționale !

Aici trebuia să se miște Johannis și întreaga opoziție anti-PSD, care în realitate nu există. Aici aveau ocazia să se afirme inteligent niște Nicușori Dani, dar nu au făcut-o, spre dezamăgirea românilor care i-au votat.

Că întreaga agitație a politicienilor pe tema grațierii colective este doar o mascaradă, o dovedesc faptele. Deși ordonanța nici nu a fost adoptată încă de Guvern, cei de la Administrația Națională a Penitenciarelor lucrează  deja la listele cu numele celor ce vor fi puși în libertate ca efect al grațierii.

Așa că dască îl mai vedeți pe Johannis în piață la mitingul anti-grațiere, dați-i o flegmă între ochi din partea mea.

Vrăjeala lui cu referendumul este doar praf aruncat în ochii proștilor, bun să calmeze strada, până când vom fi puși în fața faptului împlinit și nu se va mai putea face nimic. Căci un referendum necesită parcurgerea unei proceduri anevoioase, care în final trebuie aprobat de către Parlament, adică tot de către PSD. 

Iar momentul este perfect ales. Miercuri – când vor da Ordonanța Grațierii, bugetarii sunt relaxați după 4 zile de concediu, pensionarii așteaptă creșterea pensiilor conform noului proiect de buget pe 2017, șoferii așteaptă 1 februarie pentru a scăpa de taxa de primă înmatriculare. iar Johannie e la Bruxelles, de unde va plânge cu lacrimi false de crocodil soarta cea crudă a justiției din România.

Deci cine să mai iasă la mitinguri, să dea jos cel mai promițător guvern din ultimii 20 de ani !?

Încă o dată, se dovedește că în România blaturile se fac nu doar în fotbal, ci și în politică, și mă întreb dacă nu cumva rezultatele alegerilor parlamentare recente nu sunt cumva tot rezultatul unei monstruoase înțelegeri politice, pentru ca penalii politici să fie scoși din pușcării cu mâna mult-hulitului PSD, pe baza votului popular !?

loading...

54 Responses to “Miercuri 25 ianuarie, cu toții la Guvern ! Vor să dea Grațierea Penalilor din politică”

 1. MR says:

  Potrivit dispozițiilor Legii nr. 546/2002 privind grațierea, se prevede la art. Art. 15:
  (1) In cazul initierii legii de gratiere de catre Guvern, sarcina elaborarii proiectului de lege revine Ministerului Justitiei.
  (2) Directia Generala a Penitenciarelor poate face propuneri motivate Ministerului Justitiei in vederea initierii unei legi de gratiere.
  CONCLUZIA: Guvernul nu are dreptul să dea Ordonanțe de Urgență având ca obiect grațierea colectivă ci doar să elaboreze și inițieze proiecte de lege, depuse spre adoptare Parlamentului.
  Deci Ordonanța Grațieirii ce va fi dată mâine de către Guvernul Grindeanu este ilegală !
  Evident că dl. președinte Johannis nu știe de-astea, el știe numai de referendum

 2. Liviu A says:

  Arc peste timp
  Înțeleg că ședința de guvern se va ține până la urmă joi. În România, ultima amnistie a fost dată pe 26 ianuarie 1988, când Ceaușescu a împlinit 70 de ani.
  Ca să mă autocitez: ”Libertatea a fost cadoul pe care sărbătoritul l-a făcut câtorva mii de infractori, iar câteva mii de infractori liberi au fost cadoul pe care tot el l-a făcut națiunii”.
  Dacă guvernul adoptă joi ordonanțele mult-discutate, avem o simbolistică de-a dreptul fascinantă: joi este fix 26 ianuarie, ziua în care Ceaușescu ar fi împlinit 99 de ani. Frumos, nu? 🙂

 3. Emil says:

  Esti un tip din zona gri, astia sunt cei mai periculosi. Nu sti niciodsta cum vor vira si gloria lor consta in a fi impotriva. Astia sunt cristoiu, pipidi, etc care s-au vrut neutri si inteligenti dar au virat pana la urma spre zona intunecata. Maestri ai prostelii , se gasesc intotdeauna suficienti admiratori pt ei. Hai ca ti-am facut si un compliment.

 4. dorin says:

  pun si eu o intrebare ca si nepriceputul pe chestiuni juridice si astept un raspuns pertinent la ea
  -daca Iohanis se prezinta la sedinta de guvern, si e impotriva ordonantei de gratiere, cum se poate opune adoptarii de catre guvern a ordonantei, pt ca la tupeul avut de actualul guvern, o pot aproba ordonanta chiar cu el de fata, facind spume la gura si strigind nu vreu , nu vreu…..

 5. _'C'_ says:

  …Dar domnule G. Rapcea ! DC sunteti rautacios ??..Doar dvs. stiti mai bine decit noi ce conditii de ev-mediu sunt la noi in penetenciare !…A-ti vazut si ce a patit recent miliardarul Adamescu ! Apropos poate va da in judecata statul, familia sa…Si~Oooo ce m-as mai bucura sa le aplice CEDO o amenda record de cel putin 1 sau 5 milioane de Euroi__..si poate-poate o sa inceapa si Ticalosii sa mai miste cite ceva in directia asta_…Si dooomnule Rapcea ! NU va gindititi un pic si chiar nu va mai este mila deloc de Guuurul nostru cel TICALOS_prin_Excelenta_??…O persoana cu o asemenea notorietate si forta Sipirituala si Elevata sa stea inca_inchis_??…E_Normal_?..Si oare nu e pacat~??

 6. _'C'_ says:

  …~Neeelll~..C_faci ?..Si pe unde mai esti_’?’….._Cum_’?’_Nu vrei votezi cu PSD-ul~~~??

 7. simona says:

  Mascarada .Pe mine nu ma intereseaza nici daca le da drumu nici daca-i mai tine .Ma interteseaza la cine tin astia spatele .Ca ai nostrii ca florile sunt niste gainari ,habar n-au sa fure ,dar au primit mita pt ca altiii si anume strainii sa poata fura .Si pana nu DNA-ul dragutul nu va aduce in puscarii firmele straine care lucra cu fonduri europene si fura frate pe fata ma doare in cot ca le va da drumu la astia ,eu ii vreau pe tradatori .Si m-ar mai interesa daca poti domnule Mihai sa ne spui si noua daca mai avem legi pt inalta tradare ,ce cuprind ,si cand tradezi tara ?.Ca eu dragu meu ce-am gasit e apa goala ,poate nu stiu sa caut dar o lege mai searbada ca a noastra n-am gasit ,asa ca te rog frumos daca nu-i mare deranjul doar sa-mi spui unde sa caut .

 8. mac gregor says:

  rapcea, dat fiind meseria pe care o ai, articolul e jenant.

  Nu esti avocat de drept constitutional, e adevarat, dar tot trebuia sa te documentezi despre statutul ordonantelor de urgenta inainte sa deschizi gura.

 9. Neele says:

  C,
  Nu ma pricep la politica romaneasca.
  Platiti 80 mil. se pare.

 10. Neele says:

  “Nu vrei votezi cu PSD-ul~~~??”

  Nu.

 11. Neele says:

  E ok acum?

 12. Neele says:

  Dear, dear, mi-au intrat pe site si mi-au sters postarea cu link.
  Dar mai exista si alte locuri unde poate vorbim. C nu ma mai intreba unde sunt cand principala ta preocupare e sa ma renegi!

 13. Neele says:

  Faceti cumva sa-l tineti pe … acasa! Daca este condamnat la ce se mai judeca acum, va executa, asa inteleg, daca nu, unii nu se vor lasa pana nu si-l recupereaza… Si o sa vezi atunci rupere la neamul romanesc cu ce e in stare sa declanseze zgarie branza …

 14. Neele says:

  Sa raspund la intrebarea ta, C, fac ioga sub plapuma si molcom- molcom ca pana la primavara mai e.

 15. Neele says:

  C dear, credeai ca din vorbe ma faci parte din egregorul misan prin acces la subconstientul colectiv misa-exmisa dar uiti ca in datele initiale tu apari inaintea mea ca mergator la curs.
  Ti-ai prins codita si tine de altii ca tie sa ti se dea drumul.

  Conditiile mele sunt ca citesti ce scriu RIES, FECRIS, te documentezi despre secte. Depui efort alaturi de alti cautatori de adevar, de viata si incredere in oameni dupa MISA.
  Daca ar fi sa ma iau dupa intentiile tale generoase pe hartie, nici phowa nu ai fi bun sa-mi faci daca mi-ar fi necesar.

  C, sorry man, pe aici toti iti sunt prieteni unul si unul!
  MR e MR si nu Gabriel Rapcea. Poti cauta: a existat un ‘fleatza’ care cum necum a ajutat la culoarul cu Chirila.

  Tu sa-ti revii ca in rest toti sunt ok!

 16. De acum incolo de fiecare data cand veti intra pe net (inclusiv pe acest blog) trebuie sa urmati metoda de protectie pentru accesarea internetului :))

  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10976

 17. _'C'_ says:

  …Aseara au fost demonstratii de amploare in multe orase din tara ! Insa Eu_am sa spun asa_:…..”O_Strategie_Idioata”…caci conform sustinatorilor teoriei conspiratiei cele petrecute in clubul colectiv nu a fost doar o pura intimplare_..asa cum pare la prima vedere_..Iar eu intreb pe cei care au pus in scena Ticalosia si Mirsavia respectiva_!..DC nu au mai avut inca un an rabdare pina dupa alegerile recent desfasurate si practic acel accident tragic daca tot era in plan si in directiva de SUS cred ca ar fi cazut acum precum o manusa pt. domnul presedinte …Immi’~?..Pt. ca acuma ce facem~?..Tinem mortis sa darimam sub presiuna strazii un guvern ales democratic si in urma unui vot popular !!_..doar “ca sa am guvernul meu”..Motive ! Doar simple motive_!!…Bun ! Inteleg ca aceasta lege sau ordonanta privind gratierea ar fi buba din talpa celor care vezi doamne reprezinta dreapta si societatea civila-chipurile..Bine ! Dar un dialog sau o dezbatere publica nu se mai poate ??..Nu~?..In concluzie ! Da_Inchidem WC-ul national si Infect_care poarta numele de televiziune si e_numit RTV, asa cum demult trebuia facut acest lucru, OTV-ul l-au inchis de doua ori inclusiv patronul-bagat dupa gratii_!!..Insa nu ne apucam sa darimam un guvern ales in mod liber_…Oamenii simplii si ne-inregimentati politic au iesit in strada in virtutea inertiei practic, sa creat o emulatie de masa si satui sa mai stea in fata tv si a PC-ului au iesit in strada cu mic cu mare, dar oare citi dintre EI stiu ce inseamna sa stai dupa gratii ??..Stiu oare EI ce lume e acolo ?..Habar nu au______!!, E foarte usor sa trimiti sau doresti ca cineva sa ajunga la puscarie, dar dute TU ba’ Boule si stai inchis acolo un timp de_si dupa aceea sa tipi in gura mare_”nu gratierii” !!!..~Daca ar sti probabil nu ar mai striga in viata LOR ca-sa nu se dea din cind in cind si o gratiere~..Ce va face PSD_ul~?..Vom vedea !!..In mod normal si precum se procedeaza in astfel de situatii in alte parti mai cu traditie, va trebui sa isi vada de treaba, EI n-au decit sa demonstreze, ca doar e democratie nuu_?..A-ti vazut si in America cite demonstratii au fost si probabil or sa mai fie dar ma indoiesc ca marele Donald_T. va pleca cu una cu doua de la casa alba, doar asa ca are chef strada_..Deci sa nu faca prostia si sa isi dea demisia de la guvernare !_…Ce sa intimplat insa recent, aproape ciclic, si la Bamboo nu face decit sa confirme spusele celor ce sustin ca in spate e o facatura Nenorocita si o TICALOSIE fara margini..Noroc ca patronii clubului sunt Italieni si nu Romani ca in atare situatie nr. victime ar fi fost triplu fata de Colectiv__..si toate astea “doar ca sa aiba guvernul sau”………”O_Lovitura de MACIUCA_?”…Nu prin suspenadre ci prin convocarea de alegeri anticipate,..ar fi o premiera desi procedura e greoaie, si se poate daca s-ar modifica una si alta pe acolo..iar in toamna vom avea un nou guvern cu o majotitate mai consolidata de 51-55% PSD_…….”Dar vreau guvernu meeeeu” !……..

 18. Flagg says:

  @mac gregor
  Ti-am scris ceva pe blog, ceva ce cred ca ar putea fi mentionat si pe aici pe blogul lui MR, pentru ca el banuiesc ca e mai in tema cu situatia reala a sistemului penitenciar de la noi:

  http://www.giorno.ro/?p=101#comment-134

  Apropo de demonstratiile din prezent, pentru ca banuiesc ca din cauza lor ai scris chestiile de mai sus, mie mi se pare ca in cazul lor exista o atitudine un pic cam rudimentara in ce priveste scopurile si obiectivele propuse. Se urmareste, din cate vad eu, in principal un obiectiv pe termen foarte scurt si anume ala de a bloca, aici si acum, ordonantele de urgenta si proiectul de lege al gratierii.

  Dar hai sa luam cazul povestii cu gratierea un pic la puricat. De ce oare au cei de la putere atata indrazneala in a o propune? Ei au atata tupeu pentru ca intr-adevar exista pentru ei un pretext foarte bun de utilizat, si anume e vorba de faptul ca penitenciarele chiar sunt foarte aglomerate si ofera conditii uneori inumane(dupa standardele occidentale) pentru detinuti. Ori lucrul asta exista in parte si datorita unei lipse de viziune si de prevedere din partea celor care au gandit si pus in practica inca din 2005 incoace campania anticoruptie. Asa cum “arhitectii” luptei anticoruptie au decis sa se faca in cursul astor 12 ani investitii masive in tehnica de interceptare si in personal specializat(procurori, ofiteri de informatii etc.), ar fi trebuit sa decida si efectuarea unor investitii pe masura in constructia si renovarea penitenciarelor(Predoiu zicea recent ca el ar fi incercat ceva prin 2011, madam Pruna se vaita ca o mintisera ai lui Ponta apropo de banii disponibili pentru asa ceva etc. – toti se vaicaresc acum, dar de fapt cam nimeni n-a luat problema asta foarte in serios pana cand nu le-a ajuns focul la fund). In schimb s-a mers pe linia deja clasica romaneasca “lasa ca merge si asa/ o sa vedem noi la vremea respectiva ce solutie o sa gasim”. Iar rezultatele se vad acum, din pacate.

  Asa ca astia care ies acum in strada cu pancarte cu slogane impotriva gratierii ar trebui sa ceara in mod la fel de vocal ca guvernul sa intocmeasca un plan coerent pe termen mediu si lung privind construirea de penitenciare noi si renovarea celor deja existente. Asta pentru a nu se trezi ca peste un an, sau doi sau trei etc., or sa fie nevoiti sa iasa iarasi in strada pentru a bloca o alta tentativa de gratiere, din cauza faptului ca pretextul ala atat de usor exploatabil de catre cei aflati la putere acum va exista si atunci(ba e posibil ca pretextul ala sa devina chiar si mai usor exploatabil in conditiile in care DNA-ul are pe rol vreo zece mii de dosare, adica exista cel putin inca vreo zece mii de potentiali noi detinuti incarcerabili in urmatorii ani, in conditiile in care sistemul nostru penitenciar suporta cazarea doar a vreo 30.000 de oameni si deja este supraaglomerat).

  Ca sa ii neutralizeze cu adevarat pe cei de la putere care vor sa faca anumite jocuri, cei din strada ar trebui sa incerce sa le ia cu adevarat jucaria, nu doar sa ii blocheze acum, pentru moment, sa se joace cu ea. Altfel, poate reusesc acum sa blocheze gratierea aia, dar mai apoi PSD-ul va incuraja si mai multi oameni incarcerati sa trimita plangeri catre CEDO pana ce in cele din urma chiar vor veni peste cativa ani niste sanctiuni nasoale de la Bruxelles si situatia va forta pe oricine va fi la putere atunci sa faca chiar unele dintre lucrurile pe care strada vrea acum sa le blocheze.
  Daca se reuseste insa ca in urmatorii cativa ani sa se rezolve unele lucruri in sistemul penitenciar(inclusiv prin convertirea de foste cazarme militare in penitenciare, cum zicea Predoiu ca ar fi vrut el pe vremuri dar cica nu s-a putut – vechea jelanie tipic romaneasca a fostilor conducatori de tipul “eu am vrut dar aia rai nu m-au lasat”), atunci ar disparea cel putin in parte pretextul/jucaria aia – si asta ar fi de fapt cu adevarat drumul catre victorie pentru cei care protesteaza acum, nu doar punerea in practica de obstructii/blocari temporare ale unor actiuni de genul celor facute recent de catre cei de la putere.

 19. Flagg says:

  @mac gregor
  Am ceva probleme cand incerc sa accesez hotnews-ul. Sa fie cumva tocmai unul dintre site-urile alea cu un anumit renume sub atac(de tip DDOS sau altceva de genul asta)???? Daca e intr-adevar asa si chiar am trait sa o vad si pe asta, inseamna ca pana la urma s-a intors lumea cu c***l in sus. : — D A venit apocalipsa aia profetita de Jean!! : — D

 20. Flagg says:

  @mac gregor
  Tot apropo de manifestatii, situatia din penitenciare, gratieri etc., daca Iohannis tot s-a decis in final in ultimele zile sa se afirme ca un presedinte jucator, si in plus s-a mai si intalnit cu presedintele CEDO pentru un schimb de opinii apropo de situatia din inchisori, nu inteleg de ce nu vine chiar el in public cu un plan propriu detaliat privind rezolvarea problemelor din penitenciare. Un plan cu propuneri punctuale de genul, “fosta cazarma X din judetul Y sa fie transformata in penitenciar de femei”, “costuri estimate xxxxx lei” etc. etc. etc.
  O miscare din asta chiar i-ar putea pune in ofsaid pe cei din Guvernul actual. Si daca nu se pricepe prezidentu’ sa redacteze singur un document din asta(cum si banuiesc ca e normal de altfel sa stea lucrurile, pentru ca nu e mafalda sa le stie pe toate), are pentru situatii din astea o armata de consilieri pe langa el, plus cine altcineva l-o mai ajuta in cazuri din astea(cum cred ca a stat cazul si cu propunerile alea de legi de tip “Big Brother” – oare cine l-o fi ajutat atunci la redactarea proiectelor de legi? : — ) ).

  Atfel, doar demersurile astea de tip “Nu! Nu! Nu!” or sa produca eventual doar un mic respiro, pana cand PSD-ul si aliatii or sa incerce din nou si din nou si din nou…

 21. mac gregor says:

  du-te mah 🙂

  n-are nici o legatura iesirea in strada cu gratierea infractorilor comuni!

  ai vazut tu vreo pancarta cu asa ceva?

  LOL

 22. mac gregor says:

  “Stii, noi vroiam numai sa dam bani la copiii orfani si sa il scoatem din puscarie pe toti pesedistii intrati acolo.
  De ce se supara lumea ca vroiam sa dam bani la orfani?”

  pe bune, ai pierdut din stima mea pentru confuzia asta elementara.

 23. Flagg says:

  @mac gregor
  “n-are nici o legatura iesirea in strada cu gratierea infractorilor comuni!
  ai vazut tu vreo pancarta cu asa ceva?”

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21549403-live-text-nou-protest-impotriva-amnistiei-gratierii-duminica-capitala.htm

  “[…]Manifestatia a fost organizata pe Facebook sub sloganul “NU Legii Gratierii Si Amnistiei” – si-au anuntat participarea peste 8.000 de persoane.[…]”

  P.S. Vad ca acum hotnews-ul merge, dar in restul zilei au fost mai momente cand n-am reusit sa intru pe el(si asta folosind doua conexiuni distincte).

 24. Flagg says:

  @mac gregor
  “pe bune, ai pierdut din stima mea pentru confuzia asta elementara.”

  Care confuzie? Faptul ca am afirmat ca situatia de supraaglomerare din inchisori e folosita drept pretext de catre cei de la putere acum pentru a-si face propriile jocuri?

  Sau faptul ca am scris ca pretextul folosit este o situatie nasoala reala si care trebuie rezolvata cumva, chiar daca pesedeii o folosesc in mod tendentios pentru a-si atinge propriile scopuri? Ba mai mult, ca ar trebui rezolvata tocmai pentru ca pesedeii sa nu se mai poata folosi de ea in continuare pe viitor?

  Unde-i confuzia?

  Si daca situatia din inchisori nu ar fi de fapt atat de rea(cum am vazut ca au incercat unii sa o prezinte inclusiv prin media, invocand faptul ca acum nu stiu cati ani in urma situatia ar fi fost de fapt cu mult mai rea – argument penibil in opinia mea pentru ca daca in trecut a fost mai rau din asta nu rezulta ca acum ar fi bine), atunci de ce s-a mai dus prezidentu’ sa discute in persoana cu seful CEDO? Si de ce era atat de afectata tanti Pruna atunci cand a declarat ca a fost pusa in situatia sa ii minta pe europeni in urma dezinformarii ei de catre cei care guvernasera mai inainte?

  Ti-ai pus vreodata si problema ca e posibil si ca prin perioada 2012-2015 unii sa fi lasat in mod voit ca situatia din inchisori pentru detinutii de rand sa se deterioreze si mai mult tocmai pentru a avea apoi motive sa reclame pe la Strasbourg si Bruxelles si apoi sa se foloseasca de asta pentru a-i sabota pe adversarii angajati in “cruciada” asta anticoruptie? Si ca a nega sau minimaliza realitatea problemelor din penitenciare nu face in final decat tocmai jocul PSD-ului?

 25. Flagg says:

  @mac gregor
  Uite cam cum statea situatia numarului de dosare ale DNA-ului cu vreo doi ani in urma:

  http://turturica.ro/interviu-cu-laura-codruta-kovesi-dna-nu-mai-are-4500-de-dosare-in-lucru-are-7000/

  “Dan Cristian Turturică: Cu ceva timp în urmă spuneați că DNA are în lucru 4500 de dosare în care apar nume de politicieni, din lumea afacerilor. Cum mai stați cu această statistică, este în creștere, în scădere?
  Laura Codruța Kovesi: Numărul dosarelor înregistrate la DNA este în creștere. Doar în primele trei luni ale anului 2015 am înregistrat peste 1.500 de dosare noi. Deci la cele 5.300 de dosare pe care le aveam la începutul lunii ianuarie s-au mai adăugat 1.500. Avem un stoc de aproape 7.000 de dosare, la care lucrează 86 de procurori.[…]”

  _________________

  Gandeste-te acum ca in fiecare dosar din asta nu exista de multe ori doar un singur inculpat, ci mai multi,asa ca e vorba, fara exagerare, de zeci de mii de potentiali detinuti in urma anchetelor DNA-ului. Asta in conditiile in care tot sistemul penitenciar avea in ianuarie anul asta, conform declaratiilor celor care conduc sistemul, doar 18.985 de locuri de cazare si 27.559 de detinuti(grad de ocupare de 145% – datele le-am luat de pe mediafax dar nu mai dau linkul pentru ca altfel mesajul risca sa intre in casuta de spam a lui MR pentru ca deja contine un alt link).

  E deja o problema de matematica elementara ca oricine sa isi dea seama ca in ritmul asta de crestere al numarului de dosare ale DNA-ului din ultimii ani era pana la urma inevitabil sa se ajunga la niste probleme cu spatiile de cazare din inchisori. Mai ales si datorita faptului ca politicienii arestati nu stau de regula in celule la gramada cu detinutii de rand(daca lucrul asta este just si corect sau nu, este alta problema; realitatea insa asta este) . Asta ar insemna in mod logic, in opinia mea, ca pe masura ce numarul de VIP-uri din inchisori creste, conditiile detinutilor de rand se inrautatesc din ce in ce mai mult pentru ca trebuie eliberate celule in care sa stea catre patru-cinci bastani in loc de cateva zeci de detinuti de rand inghesuiti ca sardelele, iar in consecinta gradul de aglomerare al detinutilor obisnuiti creste tot mai mult si mai mult..

  Pana la urma, in mod paradoxal, ar fi de fapt chiar in interesul DNA-ului ca sa fie gratiati unii gainari pentru ca asa s-ar elibera spatiul necesar pentru inchiderea unor bastani pe care ii ancheteaza ei. Asa ca mi se pare chiar ilogica inversunarea unor sustinatori ai DNA-ului in a refuza orice idee de gratiere in loc de a propune chiar ei o varianta de lege a gratierii in care sa poata sa iasa doar gainarii si in schimb sa nu poata iesi alde Voiculescu, Vantu & co.
  Nu inteleg de ce nu au facut chiar Ciolos, Pruna & co. o lege din asta prin care sa poata iesi doar cei care nu erau condamnati pentru coruptie si nu prezentau decat un risc minim pentru societate. Asta ar fi fost o miscare inteligenta din partea lor.

 26. Flagg says:

  @MR
  Te-as ruga sa mai comentezi si tu cate ceva, ca om care cunosti sistemul mult mai bine decat oricine de aici, dupa cum banuiesc.
  Macar trage-ma de urechi daca aberez prea tare si o iau prin balarii.

 27. ~'C'~ says:

  Avem si azi O_Demonstratie~..Adica is mai multe caci se manifesta “spontan” in mai multe orase ale patriei noastre cele scumpe_…Si este seara acum ! Mai exact e ora 8-11 PM !~Iar unii stau acasa cu familia ! Altii sunt la munca ! Altii se distreaza sau sunt shoping prin diverse locuri~ ~ Altii insa sunt pe strada si deomnstreaza !_..Pt. ce ?..Nici EI nu stiu pt. ce sunt acolo ! Unii chiar nu stiu daca ii intrebi mai pe indelete..cu exceptia citorva care stiu exact ce au de facut_..Restul asa cum spune_AM doar casa gura si Socializeaza ceea ce este extreem de important, doar asa ne zic psihologii sa socializam si sa nu stam inchisi in noi insine precum sobolanii la vizuina_..Bine Sobolanii stau in grupuri mari si se ~ff~intr-o veselie continua~…E chiar bine sa stiti ! Este o democratie in toata regula, si fara nici o ironie !_..Nu au acum ce sa ne reproseze in privinta asta cancelarile occidentale in speta..Ca in rest la TOATE suntem pe ultimul loc ! Doar asa ne zic statisticile~?..Siiigur~!~Se mai trage insa pe git si o vodkulita ieftina probabil ca doar ger fratioare sau o etno-botonica si o marijuana pt. elevi si studenti, si uite oamenii zimbesc, vorbesc de una si de alta desi Ei nu se cunosc si scandeaza lozinci la adresa guvernului logic_…E insa o demonstaratie pasnica ceea ce e bine pt. imaginea tarii asa cum spune_AM mai sus ~……Dar inca nu stim clar ce se urmareste prin aceste demonstratii ! Macar daca ar demonstra in fata tribunalelor sau la vilele unde locuiesc Judecatori si Procurori_Ticalosi care au bagat oameni nevinovati la puscarie, DD, Rdizi si altii si altii….Oare DC nu se aduc si adresele respective_??..Mergeti fratilor acolo si Nu urlati precum Lupaii in padure pt. niste ordonante sau legi pt. care tu ca simplu cetatean stai si ingheti acolo ore in sir si habar nu ai citusi de putin ce insemna ele daca nu ai cunostinte Juridice solide, si ce impact au_..Tu insa te aflii pe acolo sa casti gura si ochii, si e bine si sanatos pina la urma decit sa stai doar la televizor sau PC, sau poate neavind alta ocupatie sau familie e mai bine sa mergi la o demonstratie decit sa te duci la o Circiuma de cariter sau periferie pliIina cu betivi si tagani Uriti si Neeegri ce fac galagie betii teapeni fiind sau sa pierzi banii prin baruri la Pacanele….Deci e clar, inseamna ca is bune si demonstratile astea nuu_?..Normal ! Ne mai scoate putin din monotonia zilnica si stressul cotidian ! Nu mai stam acasa si ascultam ce ne zic analistii dar si frecatorii de clante pe la televiziunile de stiri_..E buna totusi democratia oameni buni, macar cu atit ne delectam____….._~_~_

 28. mac gregor says:

  pai ai cam luat-o.

  nu exista nici o necesitate sa transformi abuzul in serviciu sub 200.000 de euro in contraventie, la fel ca mersul in tramvai fara bilet.

  unui primar poate ii place casa ta. Le ordona celor de la CF sa o intabuleze pe numele lui si te da afara cu executorul. ce e? abuz in serviciu

  casa nu valoreaza 200.000. nu e infractiune. nu risca puscaria.

  dupa 4 ani castigi procesul. nefiind infractiune, nu primeste puscarie. primeste o amenda si e obligat sa iti returneze bunul.

  a doua zi dupa restituire le ordona iar la CF sa o intabuleze pe numele lui.

 29. Neele says:

  ” Capital.ro informa astăzi, în jurul prânzului, că președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, împreună cu vicepreședintele Frans Timmermans au taxat grav decizia Cabinetului Sorin Grindeanu de a adopta modificări la Codul Penal și Codul de procedură penală prin ordonanțe de urgență. Juncker a declarat, la solicitarea trimisă de revista Capital, că lupta anticorupție nu trebuie subminată.

  Potrivit răspunsului oficialilor europeni la solicitarea Capital, Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupției este esențială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul mecanismului de cooperare și verificare (MCV).

  “Raportul Comisiei privind Mecanismului de cooperare și de verificare (MCV) publicat săptămâna trecută a salutat bilanțul pozitiv realizat de către procurorii și judecătorii din România în abordarea corupției la nivel înalt. Totodată a precizat că orice alte măsuri care subminează acest progres, sau au ca efect slăbirea sau restrângerea domeniul de aplicare al corupției ca infracțiune va avea impact asupra evaluărilor viitoare. În acest context Comisia Europeană atrage atenția asupra posibilelor regrese și va examina în detaliu ordonanțele de urgență privind Codul penal și Legea cu privire la grațieri.”, este declarația comună a celor doi oficiali europeni.

  Aceștia au atras atenția asupra faptului că instituția europeană va analiza și penaliza România pentru aceste decizii ale Guvernului. ”

  (http://www.capital.ro/sorin-grindeanu-a-reactionat-prima-declaratie-pe-tema-oug-13.html)

 30. Eu says:

  Exemplu de manipulare cu sau fara voie………200.000 euro in loc de 200.000 lei.
  asa circula informatiile in mediul virtual…..cu sau fara greseli…cu sau fara voie….oricum circula informatia intesata de fumigene si petarde, fara sa se pomeneasca de sutele, miile de abuzuri, zeciile de mii (pentru o parte statul plateste amenzi la CEDO + despagubiri) ale sistemului juridic. S-a ajuns la o teroare securista procurorii compun denunturi si apoi isi cauta denuntatorii… sa semneze. Bai fratilor o neosecuritate care culmea este in slujba capitalistilor habotnicizati marionete ale puterilor straine. Ce exemplu nefericit asta cu casa, pai tocmai Simbolul cel mai stralucitor al statului de drept presedintele Iohannis a facut asta, :))))))) si totusi nu raspunde penal, este in proces civil….(ma rog sotia lui, ma rog jumatatea lui) ….. :)))))))

 31. Flagg says:

  @mac gregor
  Poate c-ai observat ca nu m-am referit chiar deloc la faza cu OUG prin care s-au modificat detaliile in ce priveste abuzul in serviciu. In privinta asta cred ca cei din strada au tot dreptul sa protesteze, mai ales in ce priveste modul de abordare pe sest a respectivelor acte normative. Punct.

  Problema cu gratierea este insa una diferita si mult mai veche, este una care indica niste disfunctionalitati de lunga durata si din cauza asta este si recurenta(nu iti mai aduci aminte de propunerile de gratiere din 2013 ale lui Madalin Voicu si Paun?). Si o sa tot revina, mereu si mereu, oricat de mult ar striga acum strada impotriva ei, cat timp nu sunt rezolvate cauzele. Iar cauzele pana la urma nu pot fi rezolvate nici macar prin gratiere, pentru ca si gratierea e tot doar o masura cu efecte de scurta durata, ci prin renovarea inchisorilor existente si construirea de altele noi astfel incat detinutii sa boata beneficia de niste conditii de trait cat de cat umane – numai ca strada nu cere asa ceva, e prea mioapa sa vada elefantul asta.

 32. Eu says:

  Exista si se pot inova si inventa metode de control si prevenire al abuzului in serviciu. Dar nu exista la ora actuala nimic care sa previna si sa combata abuzul juridic. Procurorii sunt atot puternici dublati de SRI, si angrenati in politic.

 33. Flagg says:

  Apropo de faptul ca e posibil ca PSD-ul sa fi lasat dinadins ca situatia din penitenciare sa se degradeze foarte mult pe timpul lui Ponta, pentru a se declansa apoi sanctiuni impotriva Romaniei care sa puna piedici, fie si indirect, DNA-ului, iata ce ii spunea tanti Pruna lui Tapalaga anul trecut(ultimul paragraf din citat este cel mai relevant):

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21101152-ministrul-justitiei-raluca-pruna-romania-risca-sanctiuni-cedo-minim-80-milioane-euro-din-cauza-conditiilor-din-inchisori-cum-incurca-parlamentul-capacitatea-guvernului-lua-masuri-cheie.htm

  “Riscam o decizie pilot a CEDO in urma a mii de plangeri cu privire la conditiile proaste. Suntem intr-un proces, Guvernul este intr-un proces in care incearca sa convinga CEDO ca ia niste masuri pentru a repara acest context, putin, cat se poate. Si un element esential este consolidarea probatiunii in Romania. Statutul acesta trebuia sa fie adoptat din 2013.
  Noi va trebui, cel mai probabil, sa platim celor condamnati cu executare intr-un penitenciar, o suma de bani pe zi. In Italia a fost 8 euro. Am facut un calcul, eu am avansat o cifra – 80 de milioane, e foarte mica cifra. Deci s-ar putea sa fie mai mult de 80 de milioane de euro pe an in cazul in care primim o asemenea decizie pilot.

  Eu am fost la CEDO acum o saptamana, am vorbit cu presedintele Curtii si am cerut ingaduinta sa ne lase sa aratam ca putem lua niste masuri fara a greva intr-un asemenea hal bugetul de stat. Ca pentru a face plata asta trebuie sa luam din alta parte, nu stiu, de la sanatate, de la educatie.

  O sa ne coste, da, o sa ne coste cu asupra de masura si, iarasi, ca sa inchei lunga paranteza, sunt pur si simplu nedumerita de ce un Parlament care pe de-o parte spune “trebuie sa reformam sistemul penitenciar” pur si simplu din motive politicianiste probabil taie justitia de pe legea de abilitare si ma pune in imposibilitate.

  Eu cred ca sunt in toate penitenciarele camere in care nu se respecta standardele minime si cand spun asta ma refer numai la cei patru metri patrati de detinut. In fiecare penitenciar exista de exemplu camere in care se respecta asta pentru ca am persoane condamnate care si-au obtinut dreptul la patru metri in instanta si atunci penitenciarul trebuie sa execute hotararea si oferi patru metri inghesuindu-i pe ceilalti inca si mai mult. Deci toate sunt in aceasta situatie in ceea ce priveste parte din cladirile pe care le au.

  Nu, nu e deloc de gluma si eu de asta am prezentat astazi o nota in Guvern. Eu ma mir ca s-a vorbit foarte putin despre acest lucru. Insist prin a spune ca CEDO a dat o hotarare cvasi-pilot din 2012. Romania stia din 2012 ca risca o asemenea hotarare si stia si care sunt efectele ei. Pentru a Italia a fost exact in aceeasi situatie. Si atunci publicul romanesc trebuie sa stie ca s-ar putea sa fim condamnati sa platim aceste sume de bani.”

 34. Flagg says:

  @mac gregor
  Erata la un mesaj anterior: “mai ales in ce priveste modul de adoptare pe sest a respectivelor acte normative”

 35. Flagg says:

  @mac gregor
  Ca sa ma intelegi mai bine, sper, precizez faptul ca eu nu sustin ideea ca oamenii n-ar trebui sa iasa acum in strada. Ba din contra, ar trebui sa iasa in strada dar sa ceara nu doar niste masuri cu efect pe termen scurt, cum e cazul cu revocarea OUG-urilor alea, ci sa ceara si inceperea unor actiuni cu efecte pe termen lung care sa remedieze cu adevarat situatia din penitenciare si sa lase PSD-ul fara jucarie.

  Articolul ala de lege cu abuzul in serviciu e usor de modificat, daca se vrea lucrul asta. Se poate modifica chiar de pe o zi pe alta, daca se vrea lucrul asta(a demonstrat chiar lucrul asta, din pacate, PSD-ul zilele trecute).

  Dar construirea de inchisori NU se poate face de pe o zi pe alta. Dureaza ani de zile. Dar daca nu se demareaza odata actiunea asta, PSD-ul va avea poate chiar decenii la rand, nu doar ani, un pretext bun pentru a scoate iarasi pe tapet ideea gratierii ca sa faca vreo manarie prin care sa incerce sa-si scape oamenii.

  Uite inca niste citate in directia asta de la tanti Pruna citire:

  https://www.agerpres.ro/justitie/2016/08/18/pruna-eu-nu-pot-sa-fac-penitenciare-peste-noapte-constructia-unui-penitenciar-dureaza-cinci-ani-12-58-23

  “Eu nu pot să fac penitenciare peste noapte. (…) Noi avem niște prevederi în legea română ce fac ca pentru construcția unui penitenciar să fie nevoie de aproximativ 60 de luni. Pot eu să fac în 12 luni un penitenciar? Răspunsul este nu, (…) pentru că trebuie să faci un studiu de prefezabilitate, concluziile lui trebuie să fie trimise la Ministerul Finanțelor care trebuie să aprobe, apoi trebuie să faci un studiu de fezabilitate, apoi trebuie să faci un proiect, construcția. (…) Deci, dacă totul merge bine, durează cinci ani”, a declarat Raluca Prună, la Adevărul Live.

  Ea a precizat că până în prezent au fost realizate studii de prefezabilitate pentru două noi penitenciare, dar unul are șanse reduse de a fi construit, deoarece amplasamentul se află în apropierea bazei militare de la Deveselu.

  În cazul în care nu se va reuși îmbunătățirea condițiilor din penitenciare, există riscul pronunțării unei hotărâri-pilot împotriva României de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

  “Varianta proastă ar fi ca CEDO să adopte o hotărâre-pilot. (…) Trebuie spus că împotriva României CEDO a pronunțat deja o hotărâre cvasi-pilot în 2012. Deci deja (…) cei care erau responsabili știau că au o problemă, că problema este gravă și că trebuie să facă ceva în sistemul penitenciar, pentru a nu se ajunge la o hotărâre-pilot. (…) Hotărârea cvasi-pilot este o hotărâre prin care i se spune unui stat (…) ceea ce trebuie să facă. Hotărârea-pilot pe care o riscăm în cel mai rău dintre cazuri este o hotărâre care îi dă și un termen statului respectiv”, a explicat ministrul Justiției.

  În plus, CEDO ar putea să impună și plata unor despăgubiri celor care și-au executat pedepsele în condiții improprii.

  “Riscăm să cheltuim niște sume de bani care ar repara o nedreptate pentru cel aflat în detenție, dar care nu ar repara cauza, sume de bani care ar fi mai mari decât ceea ce am putea folosi acum ca să reparăm infrastructura”, a concluzionat Raluca Prună.”

 36. Flagg says:

  @mac gregor
  Mai fac o ultima incercare ca sa ma fac inteles. Poate acum o sa reusesc sau poate nu..

  Adu-ti aminte de anul 1996(banuiesc ca esti cam din aceeasi generatie cu mine). Atunci multi anti-fesenisti au fost incantati de faptul ca au castigat alegerile CDR-ul si Emil Constantinescu, au plecat bucurosi pe la casele lor si au uitat sa ma iasa in strada sa insiste pentru adoptarea unor masuri de genul celor incluse in Proclamatia de la Timisoara, masuri care ar fi avut cu adevarat niste efecte pe termen lung. Si in final s-au trezit ca au luat o mare M**E, pentru ca s-au lasat imbatati de un succes pe termen scurt si n-au mai insistat sa obtina niste schimbari cu adevarat durabile. Dupa doar patru ani de zile s-au trezit iarasi cu Iliescu si ai lui calare pe ei.

  Revenind la zilele noastre, un articol de lege cum e ala cu abuzul in serviciu se poate schimba si reschimba de n-spe mii de ori in rastimp de un an, daca se vrea lucrul asta. E ceva usor de facut, desi e adevarat si ca apar niste efecte legale ce nu mai pot fi modificate pentru unele dosare aflate deja in curs – dar ce, alte dosare noi nu pot fi facute, daca chiar e vorba de niste politicieni ultracorupti fara sanse de schimbare in bine?

  Dar remedierea unor probleme cum e cazul celor din penitenciare nu se poate face peste noapte. Si cata vreme ele nu sunt rezolvate ci chiar continua sa devina si mai rele decat acum, lucrul asta lucreaza exact in favoarea PSD-ului. De-aia e atat de necesara inceperea unor actiuni serioase in directia asta si daca strada tot s-a apucat deja sa vocifereze, ar fi bine sa o faca si in directia asta.

  Acum ma intelegi?

 37. Flagg says:

  @mac gregor
  Doar asa ca idee… Cum ar fi daca in toata povestea asta pe care o vedem acum ar fi inclusa si o smecherie de genul “kansas city shuffle”?

  Mi se pare un pic cam prea tipatoare si scandaloasa faza cu OUG-urile. Atrage practic toata atentia asupra sa. Daca in timpul asta altceva trece practic neobservat?

  Si vad ca deja s-au “disjuns” cumva cele doua subiecte fierbinti: modificarile Codului Penal si legea gratierii. Initial erau cumva incluse amandoua intr-un tot, “la pachet”, in ce priveste cel putin perceptia publica. Acum nu mai sunt chiar impreuna. Iar partea cu gratierea nu s-a promulgat pe sest noaptea, odata cu schimbarile privind abuzul in serviciu, ci a ramas la Parlament, iar Iohannis a refuzat sa comenteze pe tema ei in conferinta lui de presa de azi.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21576115-ora-11-00-klaus-iohannis-face-declaratie-presa.htm

  “Q: Proiectul gratierii, v-ati uitat peste el, l-ati promulga?
  A: Voi analiza aceste chestiuni.”

 38. Neele says:

  @Eu:
  Cam da,
  si scuze pt. corectia primita!

 39. mac gregor says:

  @Flagg

  boss, pregateste-te pentru iesirea din EU.

 40. Flagg says:

  @mac gregor
  Fii serios, nu ne lasa aia de la Bruxelles sa iesim din UE nici daca Dragnea si Tariceanu ar cere ei in mod explicit lucrul asta. Dupa Brexit, cei de la Bruxelles nu vor sa mai dea celor din afara Europei(rusi, chinezi, americani etc.) nici un alt semn de slabiciune si de posibila dezintegrare. Chiar si un Romexit ar fi pentru ei un adevarat cosmar, indiferent cat de prost vazuta ar fi Romania de catre ei.

  Mie imi e insa teama de altceva. Banuiesc ca mai tii minte cate ceva din ce s-a intamplat in aprilie 2009 in Chisinau, atunci cand tineri basarabeni ce purtau steaguri romanesti au incercat sa organizeze o revolutie prin twitter. Atunci unii dintre moldovenii pro-rusi si protectorii lor s-au grabit sa dea vina pe agentii serviciilor noastre pentru izbucnirea evenimentelor(acum nu stiu cat de reala era afirmatia asta sau nu, dar impresia mea atunci a fost ca multi rusi si pro-rusi chiar o credeau). Iar acum, DACA rusii ar vrea cumva lucrul asta, ar putea fi o ocazie nesperata pentru ei sa incerce cumva sa ne plateasca niste polite.
  Basescu pana la urma nu bate campii cand spune ca acum exista si un potential de inceput de razboi hibrid. Mie marinaru’ mi-e foarte, foarte antipatic, iar la referendumul din 2012 chiar mi-am dorit sa reuseasca suspendarea(desi nu ii iubeam deloc nici pe principalii oponenti ai lui de atunci), insa trebuie sa recunosc ca de multe ori gandeste mult mai lucid decat tot restul politicienilor nostri si nici nu se sfieste deseori sa spuna in mod clar si explicit ceea ce toti ceilalti se codesc sa zica.

  Dupa fazele cu ultrasii chiar ma gandeam ca, teoretic vorbind, ar putea fi incercate si alte chestii, unele chiar mai simple, pentru a deturna cursul protestelor si a provoca haos. Chestii nu tocmai la indemana oricarui activist pesedac dar in mod sigur la indemana celor de la GRU sau FSB.
  N-o sa dau detalii apropo de variantele care imi trec prin minte, ca doar n-am baut gaz.
  Sunt insa curios daca alde Tapalaga & co., care tot cheama oamenii la proteste in zilele astea, sunt pe deplin constienti de riscurile existente in momentul de fata.

  P.S. Da’ de ce mi te adresezi cu “boss”? : — ) Ce, eu seman cumva cu Sova si tu cu Hrebe? : — P

 41. Flagg says:

  @mac gregor
  Stii ce nu inteleg eu, daca privesc unele lucruri acum in mod retrospectiv? De ce si-a bazat DNA-ul atat de multe dosare pe infractiunea aia de abuz in serviciu, care pana la precizarile CCR-ului de anul trecut era definita destul de imprecis(asta era impresia mea si atunci in urma lecturarii textului de lege; nu e o impresie formata cumva de-abia acum in urma controverselor din media din ultimele zile), si in conditiile in care existau si alte infractiuni de coruptie(dare si luare de mita etc.) definite mai clar si care n-ar fi putut fi sterse sau ciuntite atat de usor din Codul Penal de catre orice guvern ar fi venit la putere?
  Adica e chiar atat de usor sa le bagi bete in roate lui Kovesi and co., vine un mustacios din Teleorman si isi pune politrucii in miez de noapte sa dea un simplu OUG si gata, mare parte din dosarele DNA-ului sunt facute varza???? Daca era chiar atat de simplu, de ce n-au facut-o cu ani in urma Ponta si ai lui? De ce a fost nevoie sa atace Bica la CCR articolul ala de-abia in 2016 si n-au facut-o Sova si ai lui cu vreo doi ani in urma?
  ???

  Nu stiu daca intelegi exact ce vreau sa spun – chiar ma mira sa vad ca DNA-ul este prezentat acum de partizanii lui ca fiind chiar atat de fragil si vulnerabil. Tot asa cum pe mine unul m-a mirat foarte tare sa vad si ce usor l-au inlaturat pana la urma pe Coldea dupa 12 ani la conducere..
  Am impresia ca imi scapa foarte multe lucruri, ca imi lipsesc unele informatii esentiale si de-aia nu mai inteleg de ce si cum se intampla unele lucruri acum. Prea se prabusesc usor, sau par sa fie in pericol de prabusire, unele lucruri de care pana de curand le era(si inca le mai este, in parte) o frica de moarte mai marilor tarii…

 42. Flagg says:

  @mac gregor
  Cred ca pana la urma puterea in plan social e intr-adevar in mare parte o problema de perceptie. Asa cum in strada cineva poate fi temut si respectat si considerat a fi teroarea cartierului pana la primul semn de slabiciune, pana la prima bataie incasata in public, cred ca se poate intampla la fel, in anumite conditii, si cu unii conducatori de institutii sau chiar si cu institutiile insesi uneori.

  Acum ca pesedistii au vazut ca ar putea intoarce DNA-ul cu rotile in sus(fie si doar partial) cu o simpla modificare a unui articol din CP, cred ca deja devin mult mai probabile viitoare recidive in caz ca in zilele urmatoare strada are succes si obtine abrogarea OUG-urilor. Rechinii deja au simtit mirosul de sange si or sa mai incerce in continuare daca nu le reuseste acum atacul.

 43. Deci, a trecut până la urmă legea?

 44. mac gregor says:

  Daca raman la putere le dau 1 an jumatate ca sa va scoata din UE.

  O sa va uitati in jur si n-o sa intelegi cum s-a putut intampla asa ceva.

  Din pacate atunci o sa fie prea tarziu.

 45. Flagg says:

  @mac gregor
  Intr-un an si jumatate e posibil(desi nu cred ca si foarte probabil) sa se dezintegreze chiar UE cu totul. Dar asta depinde de rezultatele alegerilor ce urmeaza in Germania, Franta si alte cateva state europene mai importante, dupa cum cred ca stii foarte bine.

  Dar deocamdata, pe termen scurt, de cateva luni, nu cred sa fie sanse de Romexit indiferent de cat de mari prostii ar face Dragnea si Tariceanu. Si asta pentru ca deocamdata sunt la putere in UE cei care vor sa tina si cu dintii de integritatea Uniunii si n-ar lasa ca Romania sa miste mai departe la vale bulgarele de zapada format initial in cadrul Brexitului. Riscurile sunt mult prea mari ca dupa aceea sa urmeze cumva si o a treia tara.
  Asta nu inseamna ca or sa ii mangaie pe crestet pe Dragnea & co. si nu or sa sanctioneze cumva chiar Romania cu totul, ca stat, dar Romexit n-o sa vezi cat timp or sa mai ramana pe pozitii Merkel & co.

  Mai tarziu, daca or sa castige alegerile Le Pen, Wilders si cei din AfD, lucrurile s-ar putea schimba total. Dar asta nu doar pentru Romania ci pentru toata UE.

  Mie insa mi-e teama de altceva. Iarasi se anunta proteste cu sute de mii de participanti in zilele urmatoare, de data asta inclusiv cu manifestatii de sustinere in Chisinau(mi s-a ridicat parul pe ceafa, la propriu, cand am vazut anuntata chestia asta pe hotnews cu putin timp in urma). Adica tocmai pe teritoriul actual al lui Dodon, noua marioneta a lui Putin. Iar daca asta nu e un potential “collision course” cu baietii cu ochi albastri de la Rasarit…. Daca pana acum nu s-or fi bagat cumva pe ascuns omuletii verzi sa bage ceva strambe si pe la noi in tara, cel putin la Chisinau m-as mira sa mai stea chiar cuminti doar pe post de spectatori.

 46. mac gregor says:

  prin ordonanta guvernul a dezincriminat abuzul in serviciu prin legiferare abuziva.

  !!!!

  asta inseamna ca pur si simplu guvernantii pot da lege sa fie impuscati toti oamenii cu numele Flagg

  da, legea poate fi declarata abuziva si oprita de CCR, dar niciunul din cei care a semnat-o nu va suferi NICI O consecinta personala. Sa zicem ca statul roman e penalizat de UE cu 1 miliard de euro. Pe Codrin Stefanescu, care a dat legea, IL DOARE IN COT. El raspunde politic, cum zicea Ponta.

  Baza legala pentru sanctionarea lui a fost abrogata.

  in plus, daca e data ca o OUG, ea intra instantaneu in vigoare si poate fi aplicata pe strazi, pana CCR se pronunta.

  Daca tu crezi ca au comis asemenea monstruozitati cu gandul sa ramana in UE, ahahaha…

 47. mac gregor says:

  Dealtfel, ca si in cazul primarului care iti ia abuziv casa. Va exista o amenda, dar va fi amendata Primaria pentru abuz, iar pe primar il va durea in cot, ca nu da din banii lui.

 48. Flagg says:

  @mac gregor
  Pe mine nu e nevoie sa ma convingi ca OUG-urile date recent de Guvern(si aia cu abuzul dar si aia cu impartirea banilor in teritoriu) sunt naspa pentru ca m-am convins singur deja de lucrul asta.
  Si ti-am si scris si mai sus ca sunt de acord cu ideea ca lumea sa iasa in strada ca sa fie abrogate OUG-urile.
  Pana aici banuiesc ca ne intelegem unul pe celalalt, nu?

  Ce am scris in plus a fost faptul ca pe langa problemele astea, care ar putea fi rezolvate prin vreo abrogare smulsa Guvernului de catre strada, mai exista o alta problema, una sistemica, ce nu poate fi rezolvata prin decizii luate din pix peste noapte ci doar prin niste investitii de durata facute de stat – este vorba de problema conditiilor din penitenciare.

  Si am mai scris in plus ca exista in prezent si un pericol ca toata lupta asta a strazii cu Dragnea cel corupt si mustacios sa fie deviata la un moment dat in directii inca putin de prevazut acum pentru ca la granitele noastre de est se intampla sa mai avem si un urs care este recunoscut pentru faptul ca este un animal foarte oportunist si care, in consecinta, stie cum sa profite de orice ocazie care ii apare in fata. Iar extinderea protestelor spre Chisinau le aduce pe acestea in mod periculos de aproape de barlogul ursului ala(la naiba, ceea ce scriu incepe sa sune ciudat de asemanator cu ce scriau unii rusofobi pe contributors si pe alte site-uri din astea, desi nu ma numar printre rusofobi pentru ca am ceva in comun cu Ernu dar nu vreau sa detaliez despre asta pe aici..).

  Ne-am inteles si pana aici sau nu? E cazul sa vin cu explicatii suplimentare?

  Fara suparare. Cu tine chiar nu vreau sa ma cert, sincer.

 49. mac gregor says:

  Flagg, acum am inteles.

  Strada ii limitata la un singur subiect. Nu poti sa strigi mai multe, ca si-asa is foarte multe voci care striga. Ii important sa strige toti acelasi mesaj, ca sa se auda:

  “Opriti razboiul din Vietnam”. De fiecare data cand a reusit ceva in istorie, strada a strigat o singura chestie. “Jos Ceausescu”.

  Si cu atat mai putin sa gandeasca directii guvernamentale.

  Strada daca te gandesti bine e un drept de veto.

  Pe de o parte si alegerile is bune pentru a lamuri chestiile astea, dar PSD nu a avut curajul sa puna in platforma electorala legalizarea coruptiei, ca sa vada cati vor asta. Le-a dat blabla, marim salariile doctorilor la 3000 de euro. A,foarte fain, si eu vreau asta.

  Dar nu a supus votului intrarea intr-o autocratie turceasca, cu Dragnea ca Erdogan. Dacaar fi supus asta discutiei la alegeri, ar fi fost ok.

 50. mac gregor says:

  La modul extrem, Hitler de ex a spus clar ca vrea interzicerea partidelor politice etc,

 51. ~'c'~ says:

  ..~~ In asteptarea Mitingului cel BIG_Huges ~~……..IAR_noi cei care NU merem la demostratie deoarece NU_este una de tip Spontan ! Doar stam si ne mai uitam cind e o pauza publicitara in alta parte !_..Siii…NIMIC ! Mitingul e pasnic ! Protestatarii sunt laudati de catre toate televiziunile Patriei noastre scumpe si nu numai dar si de reputati comentatori si Anal_Isti_! Oamenii discuta, socializeaza dar si scandeaza lozinci si manifesta fiecare in felul sau !…Deci e Miting_Pasnic asa cum scrie la carte~..fara incindente violente~..Doar cite unul prins cu doza scurta sau consumind pe sest Alchool_..E saltat si dus la repede sectie ca nu cumva_!!!….Dar NOI_vrem ceva care sa anime un pic multimea cea amorfa si oare cum am putea face acest lucru ?…Fara violenta, Fara violenta….Huaaaaa~…Sa vina TOTI_Ultrasii din toata tara ! Sa vina Sindicalistii cei nemultumiti, Sa vina si disponibilizatii dar si toti cei Nedreptatiti de Instantele de Judecata_!..Daaaa ! Dar sa vina odata~… … ..Sa vina si CIOBANII_Patriei ca sa dea o Sfinta_Lectie parlamentului intreg !!!..Adica sa dea legi si pt. oameni nu numai pt. prieteni, amici-amante si clientelele LOR politice cele fara de numar___…Veniti voi dragi Ciobani din Munti-Vai si Cimpii ! Venti cu Oile si Caprele simpatice dar si cu faimoasele voastre Ciomege_Zdravene si din lemn masiv pe care nu l-au taiat inca cei de la Schweinghofer impreuna cu „Drujba lui Dumnezeu”,..veniti ~dar~ si cu dulalii Vostrii cei din imemoriale timpuri si Sa’ Sa’ Sa’ pa’ EI~….~!!!!!!~~!!!!!~~~!!!!!~~

 52. Neele says:

  Hai Romania! Iti tin pumnii si ma rog pentru tine.
  Scapati odata de fandositi, ramasite ale lui “Nu exista nici-un Dumnezeu si atunci am voie sa fac ce vreau eu.”

 53. Neele says:

  Slab, foarte slab Grindeanu!
  Aiuristica si zapaceala mai mare ca a sa, n-am vazut nicaieri, nici la MISA.
  Lipsa de confidenta, lipsa de temei, lipsa de orice: “Vreau sa abrog, dar sa proghez.”

  Rusine arogantilor!

 54. Neele says:

  @ G. Rapcea:
  Zic unii sa dai drumul tuturor din inchisoare ca deja au karma pozitiva ca s-au nascut oameni. Si sa-i inveti Dharma!

  Ma intreb dupa ce le inlaturi limitarile fizice, pe cati ai sa-i vezi ca procedeaza astfel, https://www.youtube.com/watch?v=_-rM5oBiBYc ?

  Apoi asteptam sa aud/sa vad bucuria cea mare a lui guru de a fi in tara cu scoala lui. Mare fsss a fost!
  Sa spunem lucrurilor pe nume: kur rupt il cauta pe C, iar C il cauta pe guru care este in tara.

  Grupul vesel, va descurcati! Eu nu sunt o piedica.

Leave a Reply