Feed on
Posts
Comments

Mustăciosul intră în biroul ambasadorului, călcând timorat, cu pantofii lui de lac cu scârț. Se opri nedumerit la doi pași de fotoliu așteptând să fie invitat să se așeze. Ambasadorul îl lăsă să aștepte fără să-i arunce nici măcar o privire, în timp ce scria grăbit ceva. Într-un final, își ridică ochii către mustăcios și îl fixă cu privirea câteva clipe, mijindu-și ochii ca și cum l-ar fi deranja. Apoi îi făcu semn cu o mișcare scurtă din cap spre fotoliu și începu:

– v-ați lăsat așteptat cam mult. V-am invitat la această discuție încă de acum 2 săptămâni.

– Invitat sau convocat !? se rățoi neliniștit mustăciosul

– Obligat ! răspunse apăsat ambasadorul. Se pare că ați uitat termenii înțelegerii noastre.

– Nu am nici o obligație față de dvoastră – răspunse înțepat mustăciosul. Nu uitați că vorbiți cu cel mai puternic om din România.

-… de la acest moment – îl completă pe un ton ironic, ambasadorul. Cunoașteți foarte bine motivul pentru care v-am chemat: măsurile recente luate de guvernul dvoastră nu au fost aprobate de guvernul meu.

– Se pare că nici în guvernul domniei voastre lucrurile nu stau tocmai bine – răspunse relaxat mustăciosul. Iar acest lucru schimbă sensibil termenii înțelegerii de care aminteați.

– Politica noastră cu privire la țara dvoastră rămâne aceeași, până la noi ordine – replică tăios ambasadorul. Disciplină fiscală, reducerea cheltuielilor, stabilitate monetară. Vă reamintesc faptul că aveți de achitat sume importante din împrumuturile contractat de țara dvoastră de la creditorii internaționali. Politica de austeritate trebuie să continue. Nu vă puteți permite extravaganțe de tipul celor adoptate cu acel pachet de anulare a 100 de taxe. Iar măsurile în materie penală recent adoptate vor avea un efect dezastruos asupra bugetului dar și climatului economico-financiar și social. Avem nevoie de liniște în România, mai ales în acest moment dificil din punct de vedere geo-politic. Reveniți deci asupra tuturor acestor măsuri și vă garantez că înțelegerea noastră va funcționa ca și până acum.

– Și dacă refuzăm ? Oamenii noștri ne presează să îi salvăm de agenta dvoastră care ne face dosare penale pe bandă rulantă. Scăpați-ne măcar de ea, altfel vă garantez că într-un an nu va mai rămâne nimeni aici care să mai onoreze vre-o înțelegere.

– Codruța are ordinele ei, actul de justiție trebuie să rămână unul credibil, exemplar. Îmi pare rău, dar nu vă pot îndeplini această solicitare. Însă vă garantăm în continuare că toți oamenii voștri care respectă Înțelegerea vor primi pedepse minime, sub 5 ani.

– Îmi pare rău, dar oamenii mei nu doresc să mai continue în această manieră, concluzionă ridicându-se ultimativ din fotoliu, mustăciosul. Termenii înțelegerii vor trebui renegociați sau în caz contrar, vom negocia cu cei din Est.

– Nu vă grăbiți să dați ultimatumuri, răspunse calm ambasadorul, făcându-i semn să se apropie de birou, pentru a-i înmâna o hârtie.

– Ce sunt astea ? întrebă mustăciosul, în timp ce lectura rândurile de litere și cifre scrise aparent fără noimă pe coala de hârtie.

– Sunt conturile bancare secrete din paradisurile fiscale controlate de guvernul meu, ale celor 300 de membrii ai partidului dvoastră cu probleme penale – răspunse ambasadorul. Dacă doresc să își mai vadă vreodată banii din aceste conturi, îi sfătuiesc să se gândescă bine dacă vor să rupă acordul nostru.

Mustăciosului i se umeziră ochii. Recunoscuse 5 din conturile respective și își făcea rapid calculele în minte. Acolo se aflau câteva miliarde de euro doar banii lui, „munculița” lui din ultimii 27 de ani. 5 ani de pârnaie puși în balanță cu miliardele de euro furați și scoși din țară… agoniseala lui de-o viață.

– Trebuia să ne ținem banii ca tov. Iliescu, în Rusia, răspunse cu regret mustăciosul. Oftând, lăsă capul în piept și părăsi biroul, fără să mai spună nici un cuvânt.

Știre: după 5 zile de proteste, Guvernul Grindeanu anunță retragerea-revocarea-anularea-amânarea ordonanței grațierii colective.

Poporul român a „învins” !

loading...

2 Responses to “Ce au discutat Mustăciosul și Ambasadorul”

  1. simona says:

    Cat crezi ca valoram noi romanasii la kg?Ca am impresia ca atat a mai ramas de vanzare .Se calculeaza in functie de varsta ?

  2. ~'C'~ says:

    ..Acum asa le trebuie celor de la PSD ! Caci EI l-au adus pe CAPCAUNUL de Iohannis pt. prima data pe scena mare a politicii adica l-au prezentat tarii intregi atunci in 2008 daca mai retin eu bine cind tineau mortis sa-l impuna premier deoarece in acel moment Ei detineau majoritatea in parlament impreuna cu liberalii lui C. Antonescu si asta datorita dezeratarilor si traseismului politic iar Basescu nu a vrut nici in ruptul capului motivind ca PDL-ul lui aveau cele mai multe procente obtinute initial la votul de la alegerile pt. parlament si prin urmare Ei aveau dreptul sa desemneze primul-ministru….~Iar Tanaului i sa suit intre timp la cap si cum necum a ajuns_Hodoronc-Tronc presedinte, iar acum stie El ce are de facut in continuare~….sa vedem pina la urma cu vor rezolva cei din PSD situatiunea prezenta !!_Ca din ceea ce se vede Voda_Capcaunul nu se lasa cu una cu doua si prea putin ii pasa de votul popular caci El_o tine tot inainte si vrea cu dinadins „Guvernul sau”………._~_~_~_~…..

Leave a Reply