Trăim un moment istoric. Pentru prima dată în istoria ultimilor 27 de ani, îi vedem limpede, fără perdea, pe hoții care au furat bunăstarea românilor. Grupul infracțional numit PSD a reușit să câștige alegerile cu pomeni electorale date direct din Parlament, în timp ce restul așa-zisei opoziții dormea în pantofi, crezând că este suficient ca ea să existe pentru ca românii să îi voteze.

S-a dovedit că marea masă a românilor, scârbiți de PNL și politica anti-românească a așa-zișilor tehnocrați, n-au găsit de cuviință să mai gireze cu votul lor „răul cel mai mic”.

Căci în zadar s-a strigat protestele de la Colectiv „vrem alegeri libere” și „alegeri fără comuniști”. Noile partide apărute, chiar dacă nu au mai avut nevoie de 25.000 de semnături pentru a se înregistra, nu au putut candida la alegerile locale și parlamentare datorită condiției absurde de a depune liste cu semnături a 1%  din electoratul cu drept de vot. Adică tot o piedică în calea alegerilor libere pentru noile partide, căci marile partide au falsificat, ca de obicei listele cu „susținători”.

Și așa a ajuns PSD-ul să câștige detașat alegerile: cu ajutorul sutelor de mii de votanți asistați social (plătiți din banii noștri), a sutelor de mii de bugetari (plătiți din banii noștri), a sutelor de mii de pensionari (plătiți din banii noștri !).

Românii nu au ieșit la vot pentru că nu au avut libertatea de a alege, și nu au mai dorit să aleagă între două rele, PNL și PSD.

Dacă PNL-ul era de bună credință, mima măcar intenția de a modifica legea electorală, însă nu a făcut-o, căci îi incomoda orice concurență de dreapta pe scena politică. Se gândeau că românii vor vota automat PNL, ca un vot împotriva PSD, cum s-a întâmplat la alegerea lui Johannis, însă acest lucru nu s-a întâmplat. 

Acum, Johannis vorbește despre „românii lui”, însă în realitate lumea s-a săturat de Johannis la fel de mult cum s-a săturat de PSD. Faptul că un profesoraș cu 6 case cumpărate cu bani „din meditații” a ajuns președintele României dintr-o simplă reacție anti-PSD, iar acum se plasează de partea românilor care muncesc și nu vor să se mai lase furați, nu îl face mai popular.

Căci PNL-ul, Johannis și guvernul Cioloș poartă răspunderea pentru acest moment de criză în care am ajuns: faptul că aceiași comuniști nenorociți din 1990 au ajuns din nou la putere, cu poftă de furat.

Desigur că vom ieși în continuare în stradă, iar de data aceasta, spre deosebire de alte dăți, nu ne vom opri după primele concesii făcute de Guvern. Deja nu se pune mai pune problema doar de a stopa grațierea hoților și scăparea de dosare a celor cercetați pentru abuz în serviciu. Dacă tot ne-am deranjat să ieșim din case seară de seară, sute de mii de români, va trebui să rezolvăm definitv problema.

Întreaga clasă politică este surprinsă și speriată de amploarea protestelor și se tem că ne putem scutura definitiv de EI, cei care fac de 27 de ani jocurile, rotindu-se periodic la Putere. Așa că au schimbat tonul și au început rapid să facă concesii, în speranța că ne vor liniști pe noi cei din stradă, care am început să prindem gustul libertății și să conștientizăm ce forță teribilă avem ca popor, dacă suntem uniți.

Au încercat să spargă mitingul cu cei din galerii (nu cele din Valea Jiului, din 1990-1991, ci cu cele din fotbal), și au eșuat: bucureștenii i-au izolat, s-au delimitat de ”câinii” plătiți cu 50 de lei pe seară.

PSD-ul a dat studenților gratuitate la transport, dar și acest lucru s-a întors împotriva lor. Credeau că pot cumpăra cu 3 lei libertatea unor tineri care deja au văzut (marea lor majoritate) cum e să trăiești în Europa, liber și demn. Evident că nu s-au lăsat cumpărați, iar măsura s-a întors împotriva Guvernului, căci tinerii studenți vin gratuit la protestele din București.

Televiziunile mogulilor urlă că la proteste sunt doar „corporatiștii”, „hipsterii” și „oamenii lui Soroș”. Dar cine ai vrea să fie ? N-am prea văzut țigani la mitinguri (oare de ce ?!), nici pensionari sau bugetari. În schimb am văzut pe cei care prin munca lor la privat, plătesc pensiile, salariile și ajutoarele sociale ale votanților PSD-ului.

Protestatarii sunt cei care chiar produc ceva pentru țara asta: din taxele și impozitele noastre se plătesc pomenile electorale pe care le dă PSD-ul, dar și cele 6,6 miliarde de euro pe care Dragnea vrea să le dea pe mâna finei lui, dna Saideh, la Ministerul Dezvoltării Regionale, pentru prăduială. Sunt banii luați de la Sănătate, Învățământ, Cercetare, Investiții infrastructură.

Căci în timp ce Guvernul Grindeanu revine asupra ordonanței grațierii, pasând mingea către Parlament (căci nu, nu au renunțat complet la ideea de grațiere !), în Comisii, la Senat și Camera Deputaților trece în mare grabă proiectul de buiget pe 2017, cu cele 6.6 miliarde de euro dați pe mâna doamnei Saideh, bani numai buni de prăduit după atâția ani de înfometare impusă de rigorile DNA-ului. Iar dacă simultan cu bugetul, se votează și propunerea de dezincriminare a abuzului în serviciu, aveți imaginea completă a furăciunii care se pune la cale chiar în aceste momente.

Deci deja nu mai vorbim de stoparea tentativei de a-i scăpa de pușcărie pe cei care deja au furat. Vorbim despre un jaf în curs de organizare, care se planifică cu maxim tupeu în fața ochilor noștri, fără jenă, fără frică, deși am ieșit sute de mii de oameni în stradă.

Și atunci, cum să plec acasă doar pentru că Grindeanu (vărul Dacianei Sârbu – nevasta lui Ponta) a retras Ordonanța privind Grațierea ? Cu ce m-ar mulțumi doar căderea Guvernului, când PSD-ul, majoritar în Parlament, poate pune mâine un al doilea Grindeanu prin care să fure organizat !? Căci familia lui Ilie Sârbu pare să aibă nenumărate rubedenii care așteaptă să vină la guvernare.

Deja, pe toate televiziunile ni se țin lecții despre „manipulare”, cum că în spatele evenimentelor din ultimele zile sunt forțe ascunse care doresc destrămarea româniei, și că dacă ești patriot, mai bine stai acasă. Mesajul Lor este „Stați liniștiți la locurile voastre” – cum striga de la balcon și Nea Nicu, în 1989.

Pentru Ei simt că sunt în pericol ca România să le scape din mâini, să piardă controlul. La fel ca în 1990 când Ion Iliescu acuza că în Piața Universității sunt „forțe obscure”, „legionare”, cu bani plătiți din străinătate, care vizează distrugerea României. Astăzi, ne repetă aceeași mantră: „stați liniștiți la locurile voastre”. Și așa am ajuns ca patru milioane din frații noștri să plece din țară după o pâine mai bună, în Europa, ceea ce desigur, ne-a făcut mai puternici ca Națiune !

Acum avem șansa să îi oprim. Să nu mai ascultăm tânguielile și fanteziile unora care vor să ne manipuleze prin frica de: unguri, ruși, extratereștri sau mai știu ce naiba, numai să ne oprească din protestat.

Trebuie să îi forțăm, sub presiunea străzii să:

  • abroge ordonanța grațierii

  • retragă proiectul de lege privind modificările codului penal

  • demisioneze Guvernul Grindeanu

  • modifice proiectul de buget (să dea înapoi banii cu care au mărit DE 5 ORI ! bugetul de la Dezvoltare Regională, înapoi la Sănătate, învățământ, Cercetare, Cultură, proiecte infrastructură, etc.)

  • modifice legea electorală, astfel ca alegerile să fie libere, fără strâns de semnături pentru candidați

  • adopte legea lustrației: fără foști securiști și comuniști cadre de conducere în Parlament.

  • Alegeri anticipate.

Altfel nu scăpăm de ei, iar mâine va trebui să ieșim din nou în stradă, pentru că ăștia nu știu altceva decât să ne fure. Pe noi.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares