A început o nouă săptămână de lucru, iar guvernul PSD nu dă nici un semn că ar fi înțeles mesajul transmis de români. În continuare, miniștrii roșii se consideră ca fiind guvernarea cu cel mai bun program „pentru români” invocând în sprijinul acestei afirmații multitudinea de pomeni și scutiri făcute către toate categoriile sociale, mai puțin ăia care lucrează.

Românii, în special cei ce muncesc în sectorul privat, au înțeles că trebuie să se ferească de pesediști chiar și când aceștia fac daruri, căci realitatea dură în care trăim ne-a învățat că nimic nu e gratis.

Iar temerile ne-au fost „răsplătite” conform așteptărilor: singura strategie de guvernare a PSD-ului din toate timpurile constă în colectarea șpăgilor pentru orice tip de afacere sau inițiativă a mediului privat, precum și a taxelor și impozitelor, și mituirea electoratului captiv cu firimiturile care rămân după aplicarea regulii împărțirii șpăgilor și banului public la clientela politică de partid.

După 27 de ani de neo-comunism, românii au înțeles că, pentru ca această afacere numită guvernarea României să rămână profitabilă, trebuie ca mita pentru electoratul captiv gen pensionari, bugetari, asistați social să fie cât mai mică. Adică să cumpere voturile cât mai ieftin. Și când cumperi votul ieftin ? Când e sărăcia mai mare.

Acesta este principalul motiv pentru care PSD-ul a fost, este și va fi o piedică în calea dezvoltării și prosperității României. Pentru că ei nu pot exista într-o țară bogată, cu cetățeni care prosperă. Căci aceștia nu mai pot fi cumpărați cu un spor de 10 lei la pensie sau la salariu și nici cu o găleată de plastic și un litru de ulei.

Însă guvernanții se fac că nu înțeleg mesajul unanim al străzii: DISPĂREȚI DIN POLITICĂ.

Și continuă să dea pe furiș tot felul de ordonanțe cu șopârle și chichițe prin care își asigură căi tot mai elaborate de a fura din banul public, având senzația că lumea e prea proastă ca să înțeleagă, să se prindă cum acționează ei.

Îi mai încurajează și faptul că nu au adversari politici, alternative reale de vot pe scena politică. Căci în ipoteza în care mâine ar cădea Guvernul Grindeanu, PSD-ul care este majoritar în Parlament va face imediat un guvern Grindeanu 2, cu aceleași metehne hoțești ca și primul. Caz în care ar trebui dat jos și acest al doilea guvern și forțată dizolvarea Parlamentului și efectuarea de alegeri anticipate.

Și vom reveni în același punct din decembrie: alegerea între două rele (PSD-ALDE vs. PNL-PMP) și un retard numit Nicușor Dan, care nici n-a intrat bine în politică și deja are 3 dosare penale (finanțarea campaniei, semnăturile de susținere false și utilizare de fonduri nedeclarate în campania online). S-a văzut cât de timorat era la conferința de presă, după momentul când l-au strâns de coaie băieții, amenințându-l cu dosarele.

https://www.facebook.com/100012168456456/videos/286721935076753/

Deci ne trebuie oameni noi, partide noi, credibile. Alternative. Chiar nu sunt capabili românii să producă niște lideri autentici, de ni se urcă în cârcă ca popor, toate loazele !?

Ni se dă această senzație că trebuie să fim conduși mereu de alții, pentru că noi suntem incapabili de organizare.

Adevărul este că participând la mitingurile din Piața Victoriei, am observat că la nivel de opinie, protestatarii – în marea lor majoritate tineri, deși sunt de acord că trebuie făcut ceva concret dacă vrem să scăpăm de PSD, devin reticenți când vine vorba de a se organiza într-un partid. Li s-a inoculat convingerea prostească că politica înseamnă hoție și demagogie și se feresc cu o teamă irațională de ea, preferând manifestările civice.

E drept că niște idei plutesc în aer, se transmit, contagiază mulțimea la nivel de mental colectiv prin toate sloganurile, bannerele și pancartele din piață, coagulând câteva puncte comune tuturor manifestanților, care pot fi sintetizate astfel:

– PSD și oamenii lui sunt hoți

– PSD trebuie să își dea demisia, să plece.

– vrem să înceteze hoția

– Hoții la pușcărie,fără amnistie sau grațiere

Și cam atât. Restul, cum atingem aceste obiective ? Doar protestând ? Avem nevoie de un plan, însă fără Nicușor Dan.

Planul este să realizăm niște revendicări comune, revendicările pieței. Propunerea mea:

Pasul 1: să plimbăm niște coli prin mulțime și fiecare să treacă idei de organizare și revendicări, dacă are.

Pasul 2: ideile și revendicările să fie transpuse într-un soi de Proclamație a Pieței. Să zicem Proclamația de la București. Și cei din țară să facă demersuri similare. Pe online nu funcționează că sunt prea mulți troli. Să aibă „drept” de propuneri doar cei care și-au mișcat efecrtiv curul în stradă, la miting.

Pasul 3: proclamația să fie citită la microfon să se audă în toată piața, să o preia presa, televiziunile, să fie difuzată pe online, proiectată pe blocurile alea din Piață.

Pasul 4: Cine are 10 prieteni care îl susțin, să vină să îi reprezinte la un fel de Sfat al Pieței. Fiecare 100 de astfel de lideri să își aleagă un reprezentant, iar ăștia să negocieze cu Guvernul plecarea.

Pasul 5. Transformarea în mișcare politică. Cine are timp, hotărâre, determinare, e de bună credință și e susținut de reprezentanții din piață, să candideze.

Punct.

Vi se pare prea greu ? Eu zic că alte variante corecte nu prea sunt.

Decât să vină din nou Johannis și să își invite la guvernare băiețașii lui aleși pe sprânceană, care s-a văzut la vot cât de credibili au fost, mai bine mergem pe o soluție gen alegerea liderilor dintre noi, cei din stradă.

Țin să precizez că personal nu țintesc la nici o funcție publică sau de conducere, dar sunt dispus să pun umărul și să sprijin candidatura unor oameni dintre noi, cu bun simț.

Presimt că va fi o mișcare politică curată, căci n-am prea văzut în piață nici țigani, nici hoți.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares