Feed on
Posts
Comments

Când vă dați DEMISIA !?

A început o nouă săptămână de lucru, iar guvernul PSD nu dă nici un semn că ar fi înțeles mesajul transmis de români. În continuare, miniștrii roșii se consideră ca fiind guvernarea cu cel mai bun program „pentru români” invocând în sprijinul acestei afirmații multitudinea de pomeni și scutiri făcute către toate categoriile sociale, mai puțin ăia care lucrează.

Românii, în special cei ce muncesc în sectorul privat, au înțeles că trebuie să se ferească de pesediști chiar și când aceștia fac daruri, căci realitatea dură în care trăim ne-a învățat că nimic nu e gratis.

Iar temerile ne-au fost „răsplătite” conform așteptărilor: singura strategie de guvernare a PSD-ului din toate timpurile constă în colectarea șpăgilor pentru orice tip de afacere sau inițiativă a mediului privat, precum și a taxelor și impozitelor, și mituirea electoratului captiv cu firimiturile care rămân după aplicarea regulii împărțirii șpăgilor și banului public la clientela politică de partid.

După 27 de ani de neo-comunism, românii au înțeles că, pentru ca această afacere numită guvernarea României să rămână profitabilă, trebuie ca mita pentru electoratul captiv gen pensionari, bugetari, asistați social să fie cât mai mică. Adică să cumpere voturile cât mai ieftin. Și când cumperi votul ieftin ? Când e sărăcia mai mare.

Acesta este principalul motiv pentru care PSD-ul a fost, este și va fi o piedică în calea dezvoltării și prosperității României. Pentru că ei nu pot exista într-o țară bogată, cu cetățeni care prosperă. Căci aceștia nu mai pot fi cumpărați cu un spor de 10 lei la pensie sau la salariu și nici cu o găleată de plastic și un litru de ulei.

Însă guvernanții se fac că nu înțeleg mesajul unanim al străzii: DISPĂREȚI DIN POLITICĂ.

Și continuă să dea pe furiș tot felul de ordonanțe cu șopârle și chichițe prin care își asigură căi tot mai elaborate de a fura din banul public, având senzația că lumea e prea proastă ca să înțeleagă, să se prindă cum acționează ei.

Îi mai încurajează și faptul că nu au adversari politici, alternative reale de vot pe scena politică. Căci în ipoteza în care mâine ar cădea Guvernul Grindeanu, PSD-ul care este majoritar în Parlament va face imediat un guvern Grindeanu 2, cu aceleași metehne hoțești ca și primul. Caz în care ar trebui dat jos și acest al doilea guvern și forțată dizolvarea Parlamentului și efectuarea de alegeri anticipate.

Și vom reveni în același punct din decembrie: alegerea între două rele (PSD-ALDE vs. PNL-PMP) și un retard numit Nicușor Dan, care nici n-a intrat bine în politică și deja are 3 dosare penale (finanțarea campaniei, semnăturile de susținere false și utilizare de fonduri nedeclarate în campania online). S-a văzut cât de timorat era la conferința de presă, după momentul când l-au strâns de coaie băieții, amenințându-l cu dosarele.

https://www.facebook.com/100012168456456/videos/286721935076753/

Deci ne trebuie oameni noi, partide noi, credibile. Alternative. Chiar nu sunt capabili românii să producă niște lideri autentici, de ni se urcă în cârcă ca popor, toate loazele !?

Ni se dă această senzație că trebuie să fim conduși mereu de alții, pentru că noi suntem incapabili de organizare.

Adevărul este că participând la mitingurile din Piața Victoriei, am observat că la nivel de opinie, protestatarii – în marea lor majoritate tineri, deși sunt de acord că trebuie făcut ceva concret dacă vrem să scăpăm de PSD, devin reticenți când vine vorba de a se organiza într-un partid. Li s-a inoculat convingerea prostească că politica înseamnă hoție și demagogie și se feresc cu o teamă irațională de ea, preferând manifestările civice.

E drept că niște idei plutesc în aer, se transmit, contagiază mulțimea la nivel de mental colectiv prin toate sloganurile, bannerele și pancartele din piață, coagulând câteva puncte comune tuturor manifestanților, care pot fi sintetizate astfel:

– PSD și oamenii lui sunt hoți

– PSD trebuie să își dea demisia, să plece.

– vrem să înceteze hoția

– Hoții la pușcărie,fără amnistie sau grațiere

Și cam atât. Restul, cum atingem aceste obiective ? Doar protestând ? Avem nevoie de un plan, însă fără Nicușor Dan.

Planul este să realizăm niște revendicări comune, revendicările pieței. Propunerea mea:

Pasul 1: să plimbăm niște coli prin mulțime și fiecare să treacă idei de organizare și revendicări, dacă are.

Pasul 2: ideile și revendicările să fie transpuse într-un soi de Proclamație a Pieței. Să zicem Proclamația de la București. Și cei din țară să facă demersuri similare. Pe online nu funcționează că sunt prea mulți troli. Să aibă „drept” de propuneri doar cei care și-au mișcat efecrtiv curul în stradă, la miting.

Pasul 3: proclamația să fie citită la microfon să se audă în toată piața, să o preia presa, televiziunile, să fie difuzată pe online, proiectată pe blocurile alea din Piață.

Pasul 4: Cine are 10 prieteni care îl susțin, să vină să îi reprezinte la un fel de Sfat al Pieței. Fiecare 100 de astfel de lideri să își aleagă un reprezentant, iar ăștia să negocieze cu Guvernul plecarea.

Pasul 5. Transformarea în mișcare politică. Cine are timp, hotărâre, determinare, e de bună credință și e susținut de reprezentanții din piață, să candideze.

Punct.

Vi se pare prea greu ? Eu zic că alte variante corecte nu prea sunt.

Decât să vină din nou Johannis și să își invite la guvernare băiețașii lui aleși pe sprânceană, care s-a văzut la vot cât de credibili au fost, mai bine mergem pe o soluție gen alegerea liderilor dintre noi, cei din stradă.

Țin să precizez că personal nu țintesc la nici o funcție publică sau de conducere, dar sunt dispus să pun umărul și să sprijin candidatura unor oameni dintre noi, cu bun simț.

Presimt că va fi o mișcare politică curată, căci n-am prea văzut în piață nici țigani, nici hoți.

 

loading...

7 Responses to “Când vă dați DEMISIA !?”

 1. Flagg says:

  @MR
  Astrele par sa va fie favorabile anul asta pentru demersuri din astea revolutionare(am vazut ca intr-o anumita masura crezi in influentele lor : — ) ). Dar luna asta in mod particular exista si o sansa ca lucrurile sa o ia razna, sa scape de sub control cu un mare “BANG!”(Marte in Berbec, aliindu-se pe 27 ale lunii cu Prometeu impotriva lui Zeus de Teleorman : — D ).
  Ma rog, asta e valabil printre cine crede cu adevarat in lucrurile astea..

  Chiar sunt curios daca o fi ceva agitatie pe tema asta printre pesedaci. Hrebe cel putin era un mare “believer” in chestii din astea si cel putin la indemnul lui existau pe vremuri si ceva “astrologi de curte” ai PSD-ului.

  Nu mai tin minte exact, dar parca cu ocazia alegerilor prezidentiale din 2014 a fost surprins de catre cameramani la sediul de campanie al PSD Eugen M., cel care mai si dadea apoi pentru niste reporteri ceva explicatii privind un Saturn “stresat” care cica ar fi fost de fapt motivul esecului PSD-ului.
  Tin eu cumva minte aiurea incidentul? Daca nu, sunt curios ce explicatii ar mai putea da Eugen staff-ului PSD pentru ceea ce li se intampla in zilele astea. : — D

 2. Flagg says:

  Ah, am uitat si de eclipsa din 26 ale lunii, care are loc practic taman atunci cand Marte si Prometeu/Uranus isi dau mana. : — )

  Deci putem avea de fapt nu un duo, ci un trio, Marte, Prometeu si Dragonul, care sa incerce sa il detroneze pe Zeus cel mustacios de pe tronul sau dambovitean. : — D

  Chiar sunt curios ce o crede oare Hrebe despre chestiile astea.. : — D
  Asta e o chestie chiar mai tare decat orice flacara violet, parol! : — P

 3. Flagg says:

  Ha ha, acum mi-a trecut prin cap ca avem de fapt, cumva, in derulare un soi de Titanomahie autohtona, damboviteano-teleormaneana. : — P
  Sau poate un soi de Gigantomahie, daca il consideram pe Dragonul lunar ca pe un analog al lui Typhon. : — D

  Partea naspa in cazul asta este faptul ca in mitologia greaca Zeus s-a intors pe tron de fiecare data, dupa orice incercare de detronare. Dar Zeus ala grec n-avea mustata ca a Zeusului autohton, asa ca cine stie.. : — P

  P.S. Luluta oare rolul cui l-o juca? Nemesis sau vreuna dintre Erinii? : — )

 4. Neele says:

  Flagg, ma intrebai de ce e bivilica bine pazit. Ca nu cumva sa ajungi sa te razbuni pe sarmana “victima” a comunismului in caz ca iti dai seama cat rau ti-a cauzat.

 5. ~'C'~ says:

  …Si deasemeni domnule G. Rapcea am vrea sa stim prin bunavointa dvs. fiind mult mai bine informat decit noi simplii cititori, si fara nici o ironie din partea mea, cum se pozitioneaza Sectulita noastra draga_MISA prin liderii sai, vizavii de recentele demonstratii anti-governamentale ! Cu cine voteaza ? De partea cui sunt ?…sau Nuu ei chipurile si vezi doamne stau pe margine si nu se implica in mod direct_’!’_..Stiti si ne puteti spune dvs. ceva despre’____? ……..PS. Nu am intrat se saitul lor, caci banuiesc ca au un pct. de vedere, cel oficial-normal si desigur !__…….

 6. Flavian says:

  Boss ( Rapcea ) Ai tot dat cu mucii in fasole la alegeri, ca tu dai semnale partidelor si sa nu voteze lumea.
  Bravo boss, ai reusit sa influentezi o bruma de oameni sa nu voteze .

  HAPPY ????

 7. Mărchidanu Marian says:

  *16.000 susșinători

Leave a Reply