Se pare că mitingurile populației împotriva furăciunilor PSD-ului nu au avut rezultatul scontat, ba dimpotrivă.

Timorat în prima fază, de ieșirea în stradă a sutelor de mii de români, PSD-ul a făcut inițial un mic pas înapoi, abrogând ordonanța grațierii, pentru ca apoi să revină pe poziții, scrâșnind din dinți cu ură de stăpâni absoluți ai României, împotriva noastră, a nefericiților care am îndrăznit să ridicăm glasul și să reclamăm furăciunea și jaful la care suntem supuși ca Națiune.

Deja, a scrie doar aceste lucruri, devine – dintr-un act firesc de liberă exprimare, un act de curaj. Căci PSD-ul a trecut de la bătut în retragere, la atac, uneori agresiv.

Primul pas a fost organizarea de mitinguri la porțile Palatului Cotroceni în stilul binecunoscut, cu oameni plățiți cu 100 de lei pe zi, aduși cu autocarele.

Această acțiune a avut drept scop politizarea manifestărilor populației. Deși la mitingurile de la Guvern erau doar tineri sătui de hoție și corupție, prin aceste contramanifestații acești tineri au fost portretizați prin antiteză, drept susținători ai lui Johannis și ai PNL-ului.

Scopul politizării percepției publice asupra protestelor îl constituie mutarea centrului atenției românilor de la sursa protestelor (grațierea penalilor politici și legiferarea hoției) la așa-zisa luptă politică dintre PSD și PNL, pentru a-i determina pe manifestanți – sau cel puțin o parte dintre ei, să se delimiteze de proteste, în ideea că ei nu sunt susținători ai PNL-ului, strategie care de altfel a funcționat cu succes, amploarea protestelor din ultimele zile reducându-se considerabil, de la sute de mii de protestatari la câteva mii sau zeci de mii.

Tot pentru diminuarea protestelor au intervenit și alarmiștii de profesie care îndemnau la “liniște” și “calm” pentru a păstra o Românie “puternică” în fața unor presupuse pericole la adresa integrității teritoriale a României. Și iar au apărut panicarii care distribuiau în delir pe rețelele de socializare teorii consiraționiste vechi de pe vremea lui Vadim cu ungurii care ne iau județele Covasna și Harghita din mijlocul țării și fug cu ele în Ungaria, de unde concluzia ciudată că dacă ești naționalist și îți iubești țara, trebuie musai să stai cumințel acasă și nu te mai duci la mitingurile anti-hoție de la Guvern.

Celor care susțin aceste idei stranii, le propun un exercițiu de logică dar și de memorie: care este partidul cu care UDMR-ul a avut cele mai multe participări la guvernare ? Răspuns corect: PSD-ul. Și dacă nu v-am convins, încă una: cu cine a votat UDMR-ul azi la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu ? Păi, cu PSD-ul, că au părăsit în grup sala.

Deci iată răspunsul pe care realitatea factuală îl dă acestor teribiliști ce agită pericolul maghiar: când UDMR-ul, partid declarat anti-românesc, care are ca scop segregarea României, susține tacit PSD-ul, înseamnă că păstrarea la putere a penalilor și instituirea corupției generalizate contribuie la realizarea planurilor secesioniste ale maghiarilor. Pentru aceștia, o românie slăbită, coruptă, sărăcită, ruptă de Europa, este mai ușor de înfrânt decât o Românie puternică, bogată, având garantate granițele de către Statele Europene.

În aceeași retorică imbecilă se înscriu și eternele acuze la adresa lui Johannis “6 case” (că una a pierdut-o déjà !). Cu un tupeu de borfași autentici, pesediștii “săraci și curați” după chipul și asemănarea comunistului Ion Iliescu (dar având vile întinse pe câte 7 hectare – cum are Dragnea), înfierează “cu mânie proletară” pe sasul Johannis, acuzându-l de Nazism !  Nu am nici o intenție să îi iau apărarea lui Johannis, căci îl consider din punct de vedere principial, la fel de hoț ca și pe Dragnea, dar nu pot trece cu vederea hoțiile ÎN DERULARE puse la cale de PSD, doar pentru că Johannis este și el hoț. Este, din nou, doar o distragere a atenției. Hai să scăpăm mai întâi de PSD și Dragnea, și apoi îl trimitem la pușcărie și pe Johannis.

Pentru prostimea habotnic-ortodoxă, se aruncă manipulări de genul: cu ce seamănă imaginea mitingului de 300.000 de oameni de la Guvern !? – sugerând că seamănă cu o imagine a diavolului, demonizând astfel manifestanții, mutând accentul de pe ideea de protest anti-corupție către cea de protestatari plătiți de Soroș, reprezentantul diavolului pe Pământ.

 

Ni se mai aruncă provocări de genul: “tineri frumoși li liberi care protestați împotriva Guvernului și care v-ați luat credite în valută, cât mai este euro și dolarul ?”

Păi dacă e să ne îmntoarcem la origini, ne întrebăm cine a dat cu leul de pâmânt ? Răspuns corect: guvernările FSN-PDSR-PSD. Ratingul de țară scade datorită instabilității politice, a mediului economic marcat de corupție, a impredictibilității cadrului legislativ, iar nu pentru că românii au ieșit să protesteze împotriva legiferării furtului !

O logică sănătoasă ne spune că reacția de bun simț a populației, amploarea protestelor, fac dovada maturității românilor și sunt de natură să contrabalanseze impresia negativă produsă în cancelariile europene de venirea la putere a unui partid de penali.

Din păcate, nici PSD-ul nu stă cu mâinile în sân: și-a înșurubat oameni în posturile-cheie din instituțiile Statului iar aceștia încep să lucreze: CSM-ul o exclude din magistratură pe judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat de securistul Dan Voiculescu în dosarul ICA, în aceeași zi în care Curtea Constituțională condusă tot de un pesedist de frunte – Valer Dorneanu, respinge excepțiile de neconstituționalitate ridicate împotriva Ordonanței nr. 13, pe motiv că  ”nu orice conflict dintre autoritati imbraca conditia unui conflict juridic de natura constitutionala“. Cu alte cuvinte, încălcarea competenței de emitere a legilor de grațiere colectivă de către Guvern, este doar un “conflict între autorități” în opinia pesedistului Dorneanu !

Căci din analiza dispozițiilor exprese ale art- 13 pct. 2 și art. 15 pct. 1 din Legea nr. 546 din 14 octombrie 2002 privind grațierea și procedura acordării grațierii rezultă că:

  1. Grațierea colectivă nu se poate da decât prin LEGE (legile se dau doar de către Parlament, nu și de către Guvern).

  2. Propunerile privind proiectele de lege sunt elaborate de către Ministerul Justiției.

Iată și textele de lege mai sus menționate: “Art. 13.  (2) Atunci când legea de grațiere intră în vigoare înaintea rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, grațierea își produce efectele numai de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Art. 15. - (1) În cazul inițierii legii de grațiere de către Guvern, sarcina elaborării proiectului de lege revine Ministerului Justiției.

Și atunci, unde este constituționalitatea Ordonanței de Urgență nr. 13/2017 ?!

În aceste condiții, mă aștept ca în zilele următoare Guvernul Grindeanu să modifice legea de organizare a DNA-ului și DIICOT-ului, pentru a scăpa de Kovesi, și astfel, fără presiunea ochiului vigilent al singurului bau-bau care le dădea fiori reci corupților din politică, ne vom întoarce la vremurile în care Miki Șpagă încasa mita în parcarea Guvernului.

Deja PSD-ul și-a pus în mișcare mașinăria de represiune din dorința de a înăbuși orice încercare de opoziție la furăciunea planificată: firmele care au susținut cu ceai cald manifestanții din piață s-au trezit cu controale și amenzi. Primarul Firea pregătește amenzi uriașe pentru protestatarii care își aduc copii la miting, căci nu dă bine să bați oamenii din stradă cu jandarmii sau cu minerii – cu copii de față.

Practic, asistăm la o nouă mineriadă, de această dată instituțională. Revolta populară împotriva hoției este zdrobită și anihilată cu mijloace represive cu aparență legală.

Probabil că tinerii care astăzi protestează în piață înfruntând frigul și indiferența concetățenilor lor, purtând în suflete idealul unei Românii “ca afară”, vor părăsi în lunile și anii care urmează țara, făcându-și un rost acolo unde munca lor este respectată, iar nu furată de politicieni.

Vom asista la un nou exod al tineretului, după modelul celui din anii 1990-1991, iar statele europene vor trebui să accepte azilanți politici din România, cum au făcut-o și în anii 90.

Să-i vedem pe pesediști cam în 5-6 ani pe unde vor mai scoate cămașa când se va termina cu mult-hulitele multinaționale care le plătesc salariile și pensiile nesimțite din taxele și impozitele lor. Când românii care muncesc înstrăinătate își vor lua cu ei părinții și copii din amărâta asta de țară, și nu vor mai trimite bani acasă, să vedem de unde vor mai scoate ei banii de salarii pentru bugetari, pensii și ajutoare sociale.

Așa că le urez jigodiilor care vor devaliza în anul ce urmează cei 6.6 miliarde de euro – fonduri la Ministerul dezvoltării regionale condus de dna Saideh, fina lui Dragnea, să le stea în gât. Îi blestem să nu aibă parte de acești bani furați de la români nici ei, nici copii lor.

Atât mi-a mai rămas, blestemul, ca formă de apel la Justiția Divină, căci cea a Statului este pe cale să fie înfrântă de indiferența concetățenilor și jigodismul politicienilor.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares