Trump nu este un individ, o persoană, un simplu om. Este o mașinărie infernală (pentru unii), care muncește de rupe, organizat, meticulos, impunându-și standarde înalte atât lui cât și colaboratorilor săi.

Spre deosebire de sistemul constituțional românesc, unde președintele are un rol decorativ și abstract (garantul echilibrului puterilor în Stat), în SUA puterea președintelui este una reală: conduce efectiv țara, prin membrii cabinetului său, pe care îi poate numi sau revoca după placul său. Congresul nu poate decât să confirme sau să infirme numirile președintelui, dar și acolo Trump are parte de tot mai multă susținere, astfel că adversarii săi politici din Congresul american nu pot decât să întârzie cât mai mult confirmarea membrilor cabinetului Trump.

În stilul binecunoscut care i-a devenit marcă personală în mediul de afaceri, Trump este exigent și dur  când vine vorba de greșeli, chiar dacă ele aparțin apropiaților săi. Nu a ezitat să ceară demisia unui membru al cabinetului său pentru simplul motiv că acesta a oferit fără autorizare prealabilă, informații clasificate presei.

La 4 săptămâni după instalarea sa la Casa Albă, Trump prezintă deja primele rezultate ale Cabinetului său: renegocierea unor contracte dezastruoase pentru armată, relocarea pe teritoriul SUA a câtorva mari companii care își mutaseră fabricile în străinătate, reluarea de pe poziții corecte a unor acorduri internaționale, noi regulamente în materia imigrării și accesului pe teritoriul SUA, alternative la Obama Care, noi reguli pentru sistemul de lobby american (interzicerea lobby-ului statelor străine !), distrugerea ISIS (care începe deja să se vadă), folosirea materiilor prime americane la construirea gazoductului american, și multe altele.

Neobosit, Trump este în tot și în toate, conducând cu o mână de fier America, la fel cum o făcea cu propriile afaceri.

În opoziție, multinaționalele și presa îl ridiculizează, îi speculează fiecare bâlbă sau greșeală (inerente naturii umane) în ideea că îl vor portretiza în fața americanului de rând ca pe un nebun ajuns prontr-o greșeală a votului popular, la cârma SUA.

Până una alta, sunt convins că mulți cetățeni ai diverselor state ale planetei (inclusiv România), și-ar dori un șef de stat precum Trump: energic, profesionist, organizat, cu experiență în conducerea oamenilor, dar mai ales dedicat binelui comunității.

Este posibil ca dacă acest formidabil Trump va reuși să rămână pentru următorii 4 ani la conducerea SUA, să asistăm la schimbarea paradigmei politicii internaționale, în sens bun: stoparea politicilor mondialiste ce vizează relocarea populațiilor și amestecul raselor, restaurarea statelor naționale, construirea unui nou echilibru mondial, având drept pondere rasa albă – ca și creatoare de valori și păstrătoare a moștenirii noastre culturale.

În SUA, și nu doar acolo, Donald Trump se află în război cu oligarhia multinaționalelor și cu planurile lor de dominație mondială. Al III-lea război mondial a început, și este dus pentru interesul omului de rând, de către Donald Trump.

Puteți urmări mai jos, conferința de presă a președintelui american, prea puțin preluată de presa americană sau cea internațională – controlată de presa jidănească a Noii Ordini Mondiale.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares