Știu că lumea a obosit să tot audă de grațierea penalilor din politică și administrație, ăia de ne-au mâncat bunăstarea și viitorul românilor. Știu că v-ați plictisit/sunteți dezamăgiți/aveți alte treburi și nu prea mai simțiți că e cazul să veniți la protestele anti-corupție.

Dar totuși miza e importantă iar victoria aproape.

Faptul că Guvernul a renunțat la grațiere sub presiunea străzii poate părea o mare victorie. Ei bine, este o victorie, dar nu constituie câștigarea războiului cu neo-comuniștii cu dosare penale.

Ca să câștigăm războiul, trebuie să ne mobilizăm și să ieșim în continuare, la Casa Poporului. Acolo unde senatorii și deputații Ciumei Roșii vor să treacă Legea Grațierii prin Parlament, dar de zece mii de ori mai rea decât Ordonanța Grindeanu.

Căci în propunerea senatorului Șerban Nicolae, vor putea să beneficieze de grațierea colectivă, toți penalii condamnați pentru infractiuni de coruptie, inclusiv luare de mita, dare de mita, trafic de influenta si abuz în serviciu (pentru care trebuie să fi funcționare public sau asimilat acestei categorii), mai puțin recidiviștii.

Amendamentul senatorului Șerban Nicolae poate fi citit aici:

https://www.scribd.com/document/341075770/Amendamente-Serban-Nicolae#from_embed

Care credeți că este motivația dată de colegul avocat-senator, ale cărui eforturi și apărări din Parlamentul României ar fi demne de niște cauze mai… nobile ?! Priviți aici:

Înduioșător, Serban Nicolae: "Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei Ăźntr-un pat, Ăźn condiții de igrasie, de igiena precară si asa mai departe…"Serban Nicolae a depus astăzi un amendament prin care condamnatii pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu pot fi gratiati. Vorba unui coleg, dar de ce nu faceți mai multe paturi?

Publicată de Stoica Ionel pe Luni, 6 Martie 2017

 

Vi se pare ok ? Dăm drumul la corupți doar pentru că “dorm câte 3 într-un pat”  ? Vreți să ne arătați și nouă cu cine au dormit în pat, la pușcărie, Adrian Năstase, Sorin Ovidiu Vântu, Relu Fenechiu sau Dan Voiculescu ?!

Cum se face că ați “descoperit” brusc problema condițiilor oribile din penitenciarele Patriei taman acum, când o treime din actualul legislativ are dosare penale care i-ar cam trimite la pușcărie !?

Spuneți că DNA-ul și în general procurorii anti-mafie s-au amestecat în treaba “altor puteri” din Statul Român ?! Și cam care ar fi alea, mă rog frumos ?! Puterea Legislativului și Executivului specializat în furăciunea instituționalizată ?! Îi deranjează pe mai-marii României că vine DNA-ul când fac ordonanțe și legi noaptea, ca hoții ? Păi nu e normal ca procurorul să vină ca lupul, după un câine polițist, după mirosul infractorului ?!

De ce nu vede Curtea Constituțională faptul că Politicul și Administrativul Țării și-au cam băgat pula`n Justiție, la fel ca și în dreptul nostru la bunăstare, furat de ei !? Că, cu fiecare Ordonanță sau Lege de grațiere, infractorii din parlament și Guvern se pișă pe dreptul nostru la un trai decent, și al Legii de a băga la pușcărie infractorii !?

Așa sprijină Parlamentul Justiția !? Dându-i în cap, după ce că oricum era oarbă și bâjbaia penibil după infractori, căutându-i și judecându-i cu anii, înarmată doar cu balanța și sabia aia tocită ?!

Speranța acestor infractori pesediști este că noi, românii de bună credință fără dosare la DNA, am obosit. Că iarăși, nu ne mai pasă dacă un politician corupt merge sau nu la închisoare. Să le demonstrăm că ne pasă. Vine weekendul. Oricum n-ai ce face acasă la televizor.

Avem ocazia să împușcăm mai mulți iepuri dintr-o fluierătură. Hai să huiduim și Curtea Constituțională care – ghci ce ?! Își are sediul tot la Palatul Parlamentului, colegi de clădire cu parlamentarii penali care vor să-și tragă grațiere.

Rămâne cum am stabilit, deci ?! În Piața Constituției, la palatul Parlamentului, cât de des vă lasă conștiința.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares