Feed on
Posts
Comments

Un Miracol mult așteptat

Ceea ce urmează să vă destăinui este o experiență reală, autentică de comuniune cu maestrul spiritual. Viața mea a avut un traseu sinuos, pe parcursul căruia am oscilat permanent între credință și îndoială, între certitudine și dubiu.

Am căutat în permanență confirmarea faptului că mă aflu pe calea cea bună, că merg pe drumul către Dumnezeu și nu pe poteci lăturalnice, în rătăcire.

Ei bine, aseară am ajuns târziu acasă deoarece a trebuit să mai fac câteva opriri pentru cumpărături. Când am ajuns, soția și copii dormeau deja astfel că deși eram obosit după o săptămână lungă de activitate, m-am decis să rup din timpul alocat somnului câteva zeci de minute pentru a-mi calma neliniștea și angoasa existențială în care mă zbăteam de ani de zile, pe plan interior, spiritual.

M-am retras deci, în vârful picioarelor, în dormitor, lasându-mi soția adormită pe canapea în sufragerie, cu televizorul în surdină. Copii dormeau în camera lor, liniștiți.

Ajuns în dormitor, m-am pus în poziție de meditație și am lăsat mintea să se liniștească, să se golească natural, de la sine, de toate impresiile de peste zi. În starea de calm și pace pe care am dobândit-o, m-am focalizat în mod spontan în interior, în centrul inimii și m-am rugat cu tărie lui Dumnezeu să îmi descopere Adevărul și calea pe care o am de urmat. Cererea mea era ca un strigăt mut, agonizant al sufletului sătul de rătăcirea prin deșertul vieții de zi cu zi, care își cerea mântuirea, odihna, eliberarea de sub povara dualității.

În acele momente nu mă rugam eu, ci rugăciunea creștea spontan în mine, ca o flacără arzătoare. Timpul părea că încremenise în loc în jurul meu, iar trupul mi-l simțeam imobil, așa cum probabil se simte o insectă prinsă în chihlimbarul vechi de un milion de ani. În această stare, mintea îmi devenise precum un ocean înghețat fără nici o perturbare sau mișcare la suprafața ei. Totul se desfășura de la sine, fără nici o intervenție volitivă din partea mea, iar sufletul, descătușat din cușca eu-lui meu, își cerea cu tot mai multă putere dreptul la libertate.

În această stare, am simțit o prezență familiară, ca un răspuns la rugăciunea mută a sufletului meu. Sentimentul respectiv de familiaritate era însoțit de o lumină ce părea să se amplifice tot mai mult. În acel moment am deschis ochii, uimit să constat că lumina respectivă exista nu doar în spatele ochilor mei închiși, ci și în exterior, luminând penumbra dormitorului meu.

Eram stupefiat. Mintea mi se blocase, refuzând să creadă ce vedeam. În fața mea, în cameră, așezat pe pat la un metru de mine, în postura lotusului, se afla în carne și oase, maestrul.  Ani de zile mă rugasem, implorasem să primesc un semn, o dovadă, o certitudine, iar acum brusc, rugăciunile îmi fuseseră împlinite.

Mă privea tăcut, ochi în ochi, fără să schițeze nici un gest.

Îi simțeam prezența, îi priveam chipul, simțeam până și mirosul lui inconfundabil. Exista, respira, în carne și oase în fața mea, deși o parte din mine știa cu certitudine că el se află undeva închis, la sute de kilometri depărtare. Nu am putut decât să articulez câteva cuvinte, stupefiat:

– E real ceea ce văd ? Ești chiar tu ?

În acel moment, mi-a zâmbit trist și m-a mângâiat pe creștet cu degetele lui albe, cu unghii lungi. I-am simțit atingerea ușor răcoroasă, blândă, iar apoi a rostit cu o tandrețe de dincolo de Lume:

– Chiar dacă tu ai renunțat la mine, eu nu am renunțat și nu voi renunța niciodată la tine.

În acel moment, ochii mi s-au umplut de lacrimi și l-am îmbrățișat plin de iubire, cerându-mi iertare pentru toate îndoielile și rătăcirile prin care trecusem. M-a mângâiat din nou pe cap, a oftat și mi-a răspuns:

– Fericiți sunt cei ce cred, fără să fii văzut.

În acel moment, un sentiment de fericire indescriptibilă m-a cuprins ca o vâlvătaie, și l-am simțit cum se topește într-o lumină intensă, de un galben auriu orbitor, dispărând din cameră.

După aproape un minut, soția a intrat în cameră somnoroasă și m-a întrebat cu cine am vorbit, căci auzise voci, mă auzise vorbind cu cineva. Emoționat, am întrebat-o dacă a auzit și altă voce înafară de vocea mea. Mi-a confirmat că a auzit distinct o voce puternică de bărbat, care nu era a mea, motiv pentru care venise să vadă cu cine discut.

Și în acel moment l-am auzit din nou, ca un ecou venind din inimă:

– Fericiți sunt cei ce cred, fără să fii văzut.

loading...

205 Responses to “Un Miracol mult așteptat”

 1. Catalin says:

  Am crezut ca am accesat yogaesoteric dar mi am amintit ca este 1 aprilie…

 2. MR says:

  Cătălin,

  Crezi ce vrei. O sincronicitate divină a făcut ca eu să trăiesc această experiență chiar în noaptea de 1 aprilie, ceea ce poate constitui un test de încredere pentru unii.
  Fericiți sunt cei ce cred, fără să fii văzut.

 3. Rapcea se intoarce la curs. Dar pentru ca nu a fost cuminte aici pe blog, maestrul a decis ca va incepe din nou cu anul 1 :))

 4. genarul says:

  Erai intr-adevar foarte obosit.Ne poti da detalii despre mirosul inconfundabil al maestrului, pe care l-ai simtit?

 5. azar says:

  zile si la fredomi si strumfi poate le vine mintea care nu o au la cap

 6. azar says:

  Prostii adevarati vor ramane prosti in continuare chiar si dupa aceasta convertire sau intoarcere a lui MR

 7. azar says:

  bilonel mai lasa netul mai baiete

 8. MR says:

  Ce am avut de spus am spus. Nu vreau să mai vorbesc pe tema asta. Orice discuție descarcă experiența de trăire

 9. Romanticul says:

  Pt mine este evident ca,asa cum spus destui clarvazatori,GB lucreaza cu demoni.
  Astfel de experiente mi s au oferit si mie,cu treziri alea lui kundalini in cap in vis,ramanand clare si dupa trezire ca si cum au fost aievea,cu icoane ce isi schimbau fetele in sfinti,printre care era si G. Ziua,nu noaptea.sunt convins ca aceasta experienta a fost facuta de demonii bstranului,tocmsi spre a da o lectie multora,prin D.Rapcea.
  Daca G era un maestru autentic nu facea toate mizeriile ce se stiu,cu proxenetism,un maestru nu invata mama sa se culce cu fiica,ca fratii sa se culce unul cu altul s.a.
  Mihai,s au facut eforturi mari sa fii pacalit si neavand o experienta mare cu dracii e normal ca te au pacalit.
  Iti repet,o fiinta indumnezeita nu se comporta niciodata ca dracii.
  Te sfatuiesc sincer sa te rogi mult la Dumnezeu sa ti se arate adevarul si fu te la preoti la maslu,spune le ce ai patit sa te ajute.
  Daca n o faci te vor lega de nu mai vezi nimic.
  Dumnezeu sa te ajute!

 10. FREEDOM says:

  @gaoAzar, na la loc . Lasa aerele de atotstiutor ca nu te ajuta cu nimic . Fiecare are dreptul sa se orienteze cum simte . Daca cineva sa simtit dezamgit sau tradat nu e vina lui ca G a dat motive uriase ca lumea sa plece de linga el . Pina una alta el trebuie sa se intrebe daca nu cumva are si el o problema sau mai multe de comportament . Eu il rog sa imi dea si mie un apartament un BUCURESTI chiar daca nu am pizda si nu sint o femeie frumoasa . La cit a cerut si i sa dat poate face si el o pomana exact cum cerea de la japonezi sa-i faca lui donatii . Mai trebuie sa si dea nu numai sa ceara si sa ia . Asa numai sa iei cu 2 miini si sa nu dai la nimeni e cam hapsineala. Mai ales ca nu are copii si nici nevasta . FRAIERICA mintea la cap o am si e clara , nu e apanajul aderarii la GB . Esti limitat daca crezi ca cineva poate avea claritate numai daca sint linga GB . De bagat mintile in cap ar fi bine sa ti le bagi tu si sa te maturizezi =intelegi ca nimeni nu poate salva pe nimeni , tu te agati ca o pizda mica speriata de el ptr ca speri sa te salveze si vrei sa traiesti prin el in loc sa traiesti prin tine . Sclavule handicapat , incepe sa traiesti prin tine si da-ti voie sa simti ca esti liber nu mai astepta sa te salveze altul . Nu se va intimpla niciodata . Asta nu inteleg multi , o tin langa ca sa fie salvati mintuiti de altul , ei doar sa stea la miloaga . NU exista un altul , doar UNUL – sinele . Daca ai minte de milog o sa marjezi toata viata pe ideea ca te mintuie altul . Bai PROSTEA , trezeste-te . Lasa utcismele ca esti penibil .

 11. FREEDOM says:

  gaoAZAR, nici nu mai este nevoie de noile tehnologii care sa descopere zacamintele uriase de prostie din aceasta tara , tu o faci in locul lor . Esti un distrus psihic care vrea sa fie salvat de un altul altceva nu sti . In loc sa vezi unul vezi 2. Asta este nivelul tau de intelegere dupa 27 de ani de orbecaiala yoga la stina . Starea de utc-ist , pe asta o sti tu cel mai bine .Nu sti de gluma de 1 aprilie , tot vrei sa convertesti oameni care vor sa ramina liberi de scoli de yoga de grupuri spirituale si chiar si de un maestru in cazul in care ala chiar e asa ceva . Culcate PROSTEA , e tirziu .

 12. azar says:

  asta e nivelul tau freedom tu nu poti discuta civilizat.Eram doar curios acum ca MR se intoarce cu 180 grade poate iti dai seama ce vorbesti.Dar asa cum am zis prostul adevarat nu se schimba. Tu crezi intr-o teorie pe care nu o poti trai.Pe cand un maestru te ajuta etapa cu etapa sa scapi la modul practice de iluzii si nu povesti sau teorii care nu le traiesti. Oricum esti blocat la acest nivel de minte putina .Poti vorbi cum vorbesti tu doar cand ai realizarea sinelui .Dar tu e clar ca nu o ai si arata ca teoria aceea nu e valabila in cazul tau.Nu vezi ca si MR te-a intercut cu toata teoria ta.Poti ramane prins in teoria ta dar prins in capcana egoului.Fiind fanatic vei ramane mult timp la acel nivel.

 13. azar says:

  Prostul adevarat are niste caracteristici 1.jigneste si vorbeste f.urat
  2.Este fanatic-ce stie el ala e adevarul-chiar dc e doar o teorie frumoasa pe care el nu a ajuns sa o traiasca.Otot repeat obsesiv dar nu o traieste cu adevarat ci e o protective psihologica .Pt ca daca ar constientiza cat e de prost si schematic si neputincios ar innebuni.
  3.Se crede liber chiar daca ,prostul de el, are nenumarate limitary:nu are libertate financiara,sexuala,afectiva,nu are clarviziune si nici comuniune cu Dumnezeu.
  4.Se minte pe el insusi crezand o teorie pe care are impresia ca on traieste.

  5.judeca pe altii functie de propria prostie si ratacire si deci perversitate
  Mie imi pare a fi prostul orb absolut. Freedom te incadrezi perfect.

 14. azar says:

  ma astept sa balacaresti si sa scrii o polologhie lunga cu aceleasi obsesii pe care le intelegi doar tu(gresit binenteles) . Daca faci asta din nou demonstrezi prostia totala.Mult success
  \

 15. viky says:

  Sigur se vor gasi destui prosti de la Misa sa te creada ! Deja esti distribuit pe facebook …revelatia pacatosului indreptat Rapcea. :))

 16. FREEDOM says:

  @Varzare , ba timpitule tu nu vezi ca in afara de a SUGEra ca e neaparat necesar sa revina un om la stina voastra ca sa apara conditia salvarii de catre un altu efectiv nu poti gindi altceva si ideea de constientizare a vinovatiei ? Distrusule mental , important este sa nu te tradezi pe tine nu sa te simti vinovat ca ai ales sa pleci de linga cineva . Asta este zero ma retardule , ideea asta fixa a vinovatiei . Ce esti asa rigid sa crezi timpenia asta ?! A facut cineva vreun contract cu maistru tau ? De ce esti asa blocat sa crezi ca cineva are vreo obligatie eterna sa stea ca milogu si sa simta vinovatie daca pleaca sa traiasca si altceva ? Esti prea innapoiat la minte si nu poti iesii din acest tipar bolnav . O sa intelegi vreodata cit de blocat pe conditia psihologica de milog esti ? Daca era sa te salveze ala oaie , acum erai deja liber , da nu poate ma sa o faca in locul nimanui , deci nici ptr tine . Tu trebuie sa-ti dai voie sa simti ca esti liber , da nu te lasa ideile aste vechi din creieru tau ala bovin . Cita vreme nu vei face pasul asta vei ramine asteptind la nesfirsit sa iti dea altcineva ceva . Asa intelegi tu spiritualitatea si eliberarea . Din cauza ca esti redus si programat sa privesti asa . Cita vreme nu iti deschizi intelegerea vei ramine captiv in prostiile din capul tau . Cind te stiu cit de fanatic si redus esti si in acelasi timp faci pe deseptul pe aici , normal ca te jignesc poate se mai misca ceva in tartacuta ta de boulean . TREZESTE-TE . Nimeni nu te poate elibera , nici pe tine nici pe altcineva , altfel o facea demult . Nu vezi ca nu sa schimbat nimic fundamental , esti la fel de redus ca acu 27 de ani , esti condus de aceiasi idee debila ca daca esti credincios unui individ ala o sa te elibereze . Tot prostalau ai ramas , nu vrei sa pricepi chestia asta de care tot iti repet . Nu te poate elibera ma GB , o facea pina acum . Nici de aici incolo nu o va face ptr ca nu se poate face asa ceva de catre nimeni . Numai tu ca idiotu mai crezi in basme d-astea . Numai un infantil =copil mic mai intretine iluzia asta . TU ASA TE COMPORTI , dupa 27 de ani de stina . Esti o oaie proasta si nimic mai mult . Acelasi stil ,cuvinte ,idei etc . Nu dai inainte deloc .

 17. FREEDOM says:

  Orice maestru se satura =i se face lehamite sa vada ca discipolii lui ramin dupa o viata tot in starea de sclavie psihologica si asteapta ca milogii sa le dea si sa le faca el te miri ce , orice maestru se satura sa vada ca discipulii lui ramin atirnati ca handicapatii de el si considera ca asta e devotiune in loc sa se maturizeze si sa inceapa sa simta adevaru inerent din ei . Orice maestru se satura pina peste cap de infantilitatea celor care se cred discipoli cind acestia refuza sa se maturizeze =sa devina adulti spiritual si sa isi ia viata in miinile lor .Orice maestru se satura pina peste cap sa vada starea de dobitoace=oi proaste in care se complac asa zisi discipoli care asteapta ca niste debili sa traiasca ala in locul lor ei multumindu-se sa creada ca daca ramin fizic fideli asta este dovada de devotiune suprema . Mai trezeste-te ba si tu , nu mai venii cu texte ca maestru te ajuta ba bla … ce te ajuta pe tine ma cind esti tot ingalat si milog si prostovan si pliiingi pe linga el sa te salveze de 27 de ani . Pune ba mina si traieste singur nu mai astepta de la el ca so fi saturat si el sa te vada milogindu-te ! Esti setat pe milogeala , asta este spiritualitatea ta de baza . STAREA DE MILOG .

 18. Neele says:

  Bai Rapceo, bai, cum ti-o zice, n-ai voie sex cu studentii.
  Te pot da in judecata de sex cu minori.

 19. Neele says:

  Nu guru, nu vreau pizza la 9:30 seara.
  Si nu pizza ordonata de altcineva.

 20. mac gregor says:

  LOL! Am ras cand am citit cuvantul indoieli.

  Tu mai ai indoieli? Io nu mai am, stiu cu certitudine ca am fost pacalit de un escroc spiritual care zicea orice dar nu presta nimic.

 21. Articolul asta imi aminteste cum veneau niste unii pe la cursuri si conferinte si faceau “relatari”. Ei erau cei despre care se credea ca “percepeau”, aveau viziuni in meditatii, se dedublau si il vedeau pe maestru in astral si ne spuneau si noua cat de tare e guru in domeniul invizibil, inaccesibil celor mediocri de la curs.

  Cu un grup de VIP-uri devotate interesului comun si o trupa de actorasi care mimeaza spiritualitatea “autentica milenara” si baga texte cu relatari la greu a reusit bivo sa prosteasca zeci de mii de oameni.

  Partea si mai rea este ca a compromis ideea de yoga in Romania pe generatii de acum incolo. In alte tari vestice ies oamenii in grupuri si practica yoga in locuri publice fara sa-i acuze cineva ca ar fi sectari obsedati de sex si de baut urina. La noi nu as iesi in parc sa fac asane.

 22. Daniel says:

  CAT DE JIGNITI SI BATJOCORITI AU PUTUT FI ACESTI OAMENI CARE AU PLECAT DIN MISA..MULTI DINTRE IEI AU UITAT SA FIE BUNI CARE AU PLECAT Nesimtirea este catastrofal pentru creier“ … Cum omul este o specie care se bazeaza intr-o proportie covarsitoare pe informatia … De aceea, probabil cel mai bun sfat pe care poti sa-l dai cuiva este sa-si foloseasca in permanenta creierul.Caci unii isi ascund rautatea care au plecat..Atit de multa rautate, invidie, mizerie..Cand alegi sa aduci bucurie celor de langa tine, vezi cum in tine se aseaza mult mai usor linistea. Dar oamenii prezentului nostru asta fac? Nu prea, din pacate! Societatea actuala are nevoie de oameni care se ascund, nu dau adevarului ragaz, de oameni nepasatori si lasi. Degeaba ne batem cu pumnul in piept în fata celorlalti, daca in noi adunam intuneric!..Eu spun ca rautatea nu poate fi tratata din afara. Rautatea poate fi tratata doar din interior. Iar pentru a fi tratata, gazda trebuie sa-si constientizeze rautatea si sa inteleaga ca rautatea ucide.Nu alcoolul, drogurile, tutunul sau jocurile de noroc sunt adevarate vicii umane, ci prostia si rautatea. Oricine isi poate permite sa aiba vicii, dar nu oricine isi poate permite sa fie om. MIHAI A FACUT DESTUL BINE.LA BINE SI LA GREU A FOST PENTRU UNI IN CARE MISA IA DAT IN JUDECATA.. Toata lumea stie ce este MISA, cu se se ocupa si cum se ascund printre vorbe si minciuni.. RESPECT MIHAI

 23. Daniel says:

  Un singur raspuns pare rezonabil: rautatea din sufletul lor la uni care au plecat..se mananca si afara intre iei..Aminteste-ti de unde ai plecat iar unde ai ajuns o sa conteze mai putin..O mana de oameni au putut sa tina piept la MISA.. UNI SE ASCUND SA VORBEASCA..1 VORBELE LOR..2 BRAVO..3 DAR SA ZICETI SI DE CUTARE…>>Scarba de unii <<CAND II PUI IN FAPTUL IMPLINIT SE RETRAG…VA CONTINUA .. FATA NEVAZUTA LA UNII https://www.youtube.com/watch?v=U9k-YSZ6_aI

 24. Ella Nadria says:

  In speranta ca aceasta relatare este exprimarea unei trairi autentice, te imbratisez cu drag si multa simpatie, Mihai, si felicitari pt curajul si nobletea de a o expune si altora riscand o multime de blamari 🙂

 25. Daniel says:

  MIHA A FACUT DESTUL BINE..Nu poti sa-ti bati joc de niste oameni care au facut bine..https://www.youtube.com/watch?v=kBnqYDaDgN8

 26. FREEDOM says:

  – Poti sa mi-l arati pe dumnezeu?- , a inrebat poonja pe maharishi . Nu , nimeni nu poate sa ti-l arate ptr ca dumnezeu nu este un obiect , el este subiectul,unic , a raspuns maharishi . Asa ca azare intelege ba asta si ai rezolvat problema ta . Cita vreme o sa ia in cap a te aUita maestruL esti pe linga la nesfirsit . O sa -ti ocupi timpul ca jucariile primite si vei ramine mereu intr-o pozitie falsa fara sa ai habar ca nu ajungi nicaieri cit te pozitionezi asa . Vezi cine -ce esti si cine si ptr ce practica …yoga aia pe care o faci tu . Asta este toata smecheria , nu tehnicile alea jucarii pe care le incerci tu de 27 de ani .

 27. FREEDOM says:

  – Poti sa mi-l arati pe dumnezeu?- , a intrebat poonja pe maharishi . Nu , nimeni nu poate sa ti-l arate ptr ca dumnezeu nu este un obiect , el este subiectul,unic , a raspuns maharishi . Asa ca azare intelege ba asta si ai rezolvat problema ta . Cita vreme o sa ia in cap ca te aUita maestruL esti pe linga la nesfirsit . O sa -ti ocupi timpul ca jucariile primite si vei ramine mereu intr-o pozitie falsa fara sa ai habar ca nu ajungi nicaieri cit te pozitionezi asa . Vezi cine -ce esti si cine si ptr ce practica …yoga aia pe care o faci tu . Asta este toata smecheria , nu tehnicile alea jucarii pe care le incerci tu de 27 de ani .

 28. MR says:

  recunosc, v-am pacalit de 1 aprilie. in realitate nu dormeau amandoi copii

 29. L. Avram says:

  Foarte tare ! Și nu cred că e păcăleală de 1 aprilie.
  Gregorian Bivolaru a trimis pe redacția editurii Shambala un “testament spiritual” în care a arătat că viața îi este pusă în pericol iminent și că dorește ca în situația în care va părăsi planul fizic, școala de yoga MISA să fie preluată și condusă de Dalai Lama, liderul spiritual al liniei gelug
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=11588

 30. Neele says:

  M.R.,
  Nu-ti strica reintoarcerea la curs. Chiar iti facusem recomandare. Spunea Freedom ca bateai cu pumnii si picioarele in usa sa ti se dea gurul.
  Il ai. Dar si miile de parpangheli ca sunt nevinovati, bietii de ei.
  Ai grija sa nu se raneasca! Si sa creasca mari ca tine si gurusi ca gurul tau!

  Vai ce fericita sunt cand totul se termina cu bine!
  Davai zdreanta, Desdemona !

 31. azar says:

  De unde stii tu ce si cum gandesc eu? facin presupuneri din capul tau.Nu vezi? De unde stii tu ca astept de la GB? sau ca eu cred ca numai daca revine cineva la curs…Aeteas iluzii si presupuneri pt ca tu crezi ca eu gandesc asa.Eu nu gandesc deloc asa.ASta arata cat poti fi de prost si tot scrii pe aici pagini intregi presupunand tu cum gindesc eu sau altii.traiesti in iluzia propriilor presupuneri

 32. azar says:

  NU MAI FACE PRESUPUNERI FREEDOAMNEEE…DE EX CE PRACTIC EU SAU ALTCEVA.IESI DIN MINTEA AIA CRITICA SI EGOTICA CARE FACE PRESUPUNERI CARE A DESCOPERIT APA CALDA,ROATA SI “LIBERTATEA”.IN REALITATE ESTI MULT IN URMA,TRAIESTI IN TEORII FALSE.ITI DA GB CLASA DESPRE CE INSEAMNA LIBERTATE CHIAR LA PUSCARIE.NU MAI VINDE CASTRAVETI LA GRADINARI.SI NU TE MAI IMBATA CU APA RECE.

 33. azar says:

  TU NU VEZI CA CITESTI CA UN PAPAGAL DIN MAHARISHI SI NISARGADATA?PAI TU ESTI UN IMITATOR FALS CARE NU TRAIESTE IN SPIRIT ACELE INVATATURI SI DOAR LE MAIMUTARESTE. DACA DAI LA O PARTE ACELE INVATATURI CU CE RAMAI? RAMAI CU NIVELUL TAU JALNIC!!!!!!!!!!!!!!!

 34. Neele says:

  De ce sa caute gurul in altii iubirea pe care n-o gaseste in sine insasi?
  De ce sa cerseasca de la mine/altii iubire cu acuzatii ca as/am fi plina de ura cand el este gata sa ma/ne distruga in orice moment?
  Numai …! Nu se mai joaca acest joc, asa zis divin! Nu cu acordul meu!
  Nu se trece peste vointa mea!
  Nici Dumnezeu nu trece.

  Asa ca n-ai decat sa te lasi molestat MR ca nu intereseaza! Asta, guru, si-a trait traiul pe lumea asta. N-are ce sa repare. N-are ce sa ofere.

 35. Divin says:

  Draga Mihai,
  Daca aceasta experienta a fost adevarata ma bucur mult pentru sufletul tau. Imi doresc pentu tine sa revi pe calea cea buna, de ce nu si la curs!
  Sa stii ca sunt multi cursanti care se bucura de aceasta exerienta a ta ( daca a fost adevarata) si iti doresc numai bine. Cei care fac comentarii aiurea si vorbesc urat e clar ca sunt informatori frustrati care se dau drept yoghini! Le doresc si lor mult success la barfa si calomii, pana la urma are Dumnezeu grija de toate si de toti! De altfel, cum a avum grija si de tine ( daca este asa cum ne relatezi), ca ti-a deschis ochii catre Adevar! Iti doresc mult success divin in continuare!

 36. Divin says:

  Si inca ceva, daca este intr-adevar asa cum ne spui, astept sa stergi de pe site toate minciunile si rautatile pe care le-ai scris despre Grieg si anumiti cursanti! Ma gandesc ca om care ar fi primit o asemenea gratie nu ar mai tine acest site, sau macar ar incepe sa scrie lucruri bune, benefice pentru tot poporul!

 37. mac gregor says:

  “Nici Dumnezeu nu trece.”

  fix pix. Exista tone de exemple biblice in care Dumnezeu trece peste vointa oamenilor, incepand cu Adam si terminand cu Saul. Saul nu vroia decat sa ii prigoneasca pe crestini, dar Isus l-a dat cu rotile in sus pe drumul spre Damasc.

  Sau Moise. Evreii vroiau sa se inchine la vitelul de aur. Le-a respectat Moise vointa? Nici vorba, i-a luat in suturi cat cuprinde. Morala era tocmai ca vointa lui Dumnhezeu era prea inteleapta si puternica – facea minuni, aducea catastrofe peste Egipt etc ca sa poti argumenta vrajeala cu vointa proprie.

  Grig ne-a pacalit pe toti cu vorbe care suna frumos. Din pacate s-a dovedit ca in practica el facea tot posibilul ca discipolii lui sa nu isi poata formula teluri proprii si vointa proprie, ci sa vegeteze degeaba in ashram..

 38. MR says:

  O parabolă plină de tâlc oferită că răspuns pentru Divin:

  Cuiele

  Un om avea un fecior rău cum e fierea. Lenea curgea de pe el, în timp ce cu ușorul trai era frate de cruce. Doar de blestemății și rele era bun. Tătâne-său nu-l bătu, cum făceau alți părinți. Bătu câte un cui în ușă de fiecare boacănă a neisprăvitului; cuiul și fapta de ocară.
  Timpul curse, ușa se umplu; deveni zid de cuie. N-aveai unde pune un deget și fiul omului se înfurie, vorbind către tatăl său:
  – Nicăieri ca la noi. De ce ai bătut cuie în ușă?
  – Tu le-ai bătut, zice tatăl.
  – Eu?
  – Da. N-ai făcut tu rele, duium, cutare și cutare, nu mai țin minte câte, multe, fără număr?
  – Făcut, recunoscu fiul.
  – De fiecare faptă rea am înfipt câte un cui. Privește, ăsta ești, vorbi tatăl, posomorându-se rău.
  – Nu-i supărare, cuiele se pot scoate; eu voi fi acela, promise fiul.
  – Poate făcând tot atâtea fapte bune, spuse tatăl și își văzu de propriile griji.

  Odrasla își luă rolul în serios, se făcu alt om, de nerecunoscut, încât fapta de laudă și actul de mărinimie deveniră obișnuință. Nu trecea zi să nu ia cleștele spre a scoate un cui-două din ușa fărădelegilor lui.
  Timpul curse, ușa se goli și fiul alergă într-un suflet la tatăl său, care albise pe cap, trăgea să moară. Spuse către el, strălucind de bucurie:
  – Văzut-ai, tată? Nu mai e nici un cui. Le-am scos pe toatei
  – Dar găurile?

 39. FREEDOM says:

  azar says:
  01/04/2017 at 16:23

  zile si la fredomi si strumfi poate le vine mintea care nu o au la cap/////// Vezi ba prostule cum gindesti tu in realitate ?!
  esti atit de debil incit nici macar nu stii ca gindesti asa si negi desi singur te dai de gol/// du-te ba si lasa-ne cu prostia ta!

 40. FREEDOM says:

  ba boule ti-am citat ca sa poti pricepe ceva si mai ales ptr ca asta e ghidare de la un maestru autentic , nu de la pacaliciul tau . Tu vb de corectitudine in timp ce GEORGEL ia ca milogu toate bijuteriile si toti banii femeilor ca sa traiasca in lux ,pacaliciul asta nu a scris decit compilatii toata viata lui nimic din experienta lui numai din a altora. Taci in plm de spalat pe creier

 41. FREEDOM says:

  GEORGEL nu se va apuca niciodata sa scoata nici macar cuiele, in clipa asta sint femei =cursante =aspirante=yoghine care se prostitueaza pe bani prin FRANTA samd si el le ia toti banii, despre asta e vorba . BOI handicapati ca AZAR nu cunosc ca zdreanta asta de GEORGICA a indemnat parinti sa isi futa copii si copii sa isi futa mamele . AZARE tu ai fute-o pe mata daca ti-ar cere distrusu asta de maistru ?

 42. FREEDOM says:

  Ba AZARE ,esti naucitor de redus , pai indicatie ca aia din citat nu va scoate georGEL nici in 777777777de vieti , el poate doar sa faca compilatii si sa le citeasca de pe foi , atit de mult vorbeste din experienta lui , adica niciodata . Tu mai bine ai tacea ca esti de-a dreptul handicapat mintal , nu intelegi nimic si nici nu e vreo speranta sa incepi sa intelegi . Este pierdere de timp cu tine si esti efectiv tiparul de cursant MISA , INGUST-RIGID -REDUS- BLOCAT mental in niste tare . Deconditionarea este ceva aproape imposibil cit timp nu realizezi ca cel despre care crezi ca te elibereaza de fapt te subjuga de ani de zile .E greu cu astfel de habotnici ca tine , daca nu imposibil !Ai ce meriti , orbire spirituala maxima .

 43. FREEDOM says:

  AZARE uite ma mai una ptr tine …SUGI PULA casa ma lasi cu fanatismul tau bolnav fata de un nenorocit care isi indeamna fica sa se culce cu masa si fratele sa-si futa sora . Du-te ba handicapatule cu distrusu tau de aici , ala e un nenorocit cu mintea intunecata de sex si bani . Handicapatilor !

 44. FREEDOM says:

  AZARE uite ma mai una ptr tine …SUGI PULA ca sa ma lasi cu fanatismul tau bolnav fata de un nenorocit care isi indeamna fica sa se culce cu masa si fratele sa-si futa sora . Du-te ba handicapatule cu distrusu tau de aici , ala e un nenorocit cu mintea intunecata de sex si bani . Handicapatilor !

 45. Neele says:

  @macgregor:
  N-am stiut sa-i zic: liberul arbitru ca atunci cand un misan la tine in casa incepe sa gesticuleze din cutit, il trimiti pe calea lui spirituala.

 46. Neele says:

  “– Dar găurile?”
  Fericiti sunt cei ce cred fara sa fi vazut.

 47. Bunul Simt says:

  Gregorian Bivolaru nu a avut parte de o aparare fireasca, asa cum era normal sa aiba, in Romania. Cei care l-au “aparat”, se vede din acest interviu ca mai mult nu l-au aparat. De fapt au mimat ca-l apara.
  Iata dovada: https://www.youtube.com/watch?v=tmX4AX-veO8
  De ce nici o televiziune nu trasmite acest interviu?
  De ce Lili Dumitru le-a ordonat celor din conducere, citez: ” Sa nu care cumva sa mergeti la acea intalnire cu Niturad.”
  Spor in fapte bune Mihai.
  Personal nu cred in experienta ta care zici ca ai avut-o.
  Cred in schimb ca esti capabil sa faci fapte bune.
  Celorlati incapabili sa inteleaga cele de mai sus le zic doar atat: ” Hai steaua!”

 48. α&Ω says:

  pentru Bunul Simt

  „1. Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume.
  2. In aceasta sa cunoasteti duhul lui Dumnezeu: orice duh care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, este de la Dumnezeu.
  3. Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume…”

  – Intaia Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Ioan 4, 1-3

  Deci, faca-se dupa credinta ta

 49. Neele says:

  Nu, aceasta nu se constituie in initiere. Nu are toate elementele necesare.
  Divin, mai bine esti atent la cele ce te privesc pe tine decat sa ii citesti pe altii.
  Ai vazut ce raspuns de smecher ti-a dat MR.
  Hai, plecam de aici! Egoticul spune ca doar pe el l-a ales gurul dintre toti.
  Si tu ai urmatoarea alegere: fie astepti sa fii ales, fie iti vezi de drum asa cum ai apucat, dar nu interfera cu justitia romana pentru o palamida de-a lui MR!

 50. observator says:

  Romanticul, îți dau perfectă dreptate.
  Genul acesta de exemplificări
  sunt foarte frecvente la curs.
  Una din modalitățile de baza de a tine
  cursanții. Mihai a prezentat aici o
  problema spinoasă in rândul cursanților.
  Credința in veridicitatea acestor trăiri,
  îi tine in sectă, de fapt doar mintea este
  convinsă. Sufletul in ei nu e de acord, și
  pornește o ,,lupta” interioara. Sunt între
  ei, îi ascult, și au mari, mari dubii și
  îndoieli. Asta normal că îi oprește in a se
  deschide, dărui unui scop al spiritului de a-l
  descoperi. Ceva de genu: am maestru dar nu
  cred in el. Hai, îi rog pe cei care scriu aici sau
  citesc, in sinea lor, sa fie Sinceri o clipă
  cu ei. Nici unul nu crede in maestrul acesta.
  Nu am întâlnit cursant, instructor sau shakti
  care sa creadă din suflet.
  Revenind la exemplificarile tipice, am avut
  și eu zeci, dar nu m-am dat bătut. Deși sunt
  foarte tentante.

 51. Unu says:

  Mihai iti urmaresc blogul de ani buni. Te admir pentru ca esti un luptator al dreptatii si al frumosului. Ai fost foarte impresionat de aceasta experienta pentru ca undeva in setul tau de credinte ti-ai sadit sau ti s-a sadit ca ai nevoie de un maestru Aceasta credinta te transforma implicit intr-un incomplect ce-si cauta “bucata lipsa ” pentru a se intregi .Nu va reusi decat propria ta constiinta sa-ti “confirme”ca esti intreg si “masterul” universului tau..dar..al tau este si drumul.. sau modalitatea cu care ajungi sa-ti dai seama.Mi-e greata de acesti “maestrii” din planul fizic sau dimensiuni “superioare” printre multi, daca nu cumva toti au intentii strambe si de natura parazitara. Ca ai trait o experienta iesita din comun nu inseamna sa te dai pe mana aluia cu dejte albe si unghii lungi..

 52. Unu says:

  Vorba romaneasca “pana la dumnezeu te mananca sfintii” nu-i chiar “la plezneala” zisa. TU esti cel pe care-l cauti.. TU cel adevarat

 53. Mosul Derbedeu says:

  Bai Neele, dute-n mortii matii de baba tampita.
  Nu mai vorbi aberatii pa toate forumurile.
  Esti tampita rau de tot.

 54. Neele says:

  Acum ca si-a infipt cracile si ici si dincolo, sa lasam pe Divin pe cale, oricare. Si-asa chimia e aiurea, aproape imposibila: sa … gainile precum se lauda!

  Ok, Rapcica, ti-a iesit gurul in cale si ti-a acordat o favoare. Si?
  Cum sublimeaza MISA navala pe care a dat-o la tine in birou dupa dosarul verde?
  De ce nu le canta lor sireniade si-ti canta tocmai tie?
  Nu tie trebuia sa ti se arate, ci Felinei. Era mai echilibrat. Ha!

  Si gurului: eat my dust! I beat you to iohannis.

 55. Neele says:

  Cat despre barfele pe le propagi ca sa bagi disensiuni pe modelul Divide et impera intre “prosti”, ca sunt mai tineri, nu mai tin. Ma uit la “dusmanul” meu si ma intreb ce vid te mananca pe tine, gurule, in interior de nu poti tu accepta ca “dusmanul” meu e ca mine?
  De ce sa stea careva in dependenta de tine cand mai multe atractii apar sunt cand se iese de sub fusta ta?
  Barfeste atunci, babo! Atat ti-a ramas: sa faci lumea din vorbe.

 56. Neele says:

  Iar apoi s-avem iertare: nu eu mi-am dat drumul la gura. Sunt unii care nu pot daca nu se lauda. Si vin alde smecherasi dupa ei si instructiunile lasate de ei si gasesc borcanul cu mire. 😜
  Nu-i normal atunci sa lasi gura sparta sa turuie verzi si uscate in timp ce solutii, Slava Domnului, se pot gasi oricate?
  De-aia avem creier, iubitel:sa-l folosim.
  “Pentru binele poporului”
  Ca la Bucuresti: Ma lasi? Gurul iti face semnul pestelui ca sa ai confirmare si de la el si tu tot nu crezi?
  Pai la naiba atunci! Ce sens mai ai tu cu tot cu borcan?

  Proceseaza ceva mai repede ca ma plictisesc!

 57. Neele says:

  bibliografie: teorema clestelui

  Happy New Easter!
  q.e.d.

  Bye now!

 58. azar says:

  freedom te-au naucit birfele securistilor esti distrus.Practic nu ai cu ce gindi.Tu judeci din auzite.Iar din auzite sunt numai birfe scoase de prietenii celor ce au cazut la teste si de securisti si de exprosti.Prostia sa propagate si fiindca nu ai independent in gandire si discernamant ai inghitit-o si ai luat-o pe certitudini demoniac.Vai de capul tau.

 59. lion says:

  Mihai, dupa cum ai relatat linistirea mintii pana la experienta respectiva ma face sa cred ca ai spus adevarul si ca a fost o experienta reala.
  Lumina o poti vedea intr-adevar cu ochii inchisi sau deschisi si poti vedea camera avand ochii inchisi; este un stadiu intermediar de retragere a mintii din simturi si inceputul dezvoltarii nirat-ului.
  Lumina a fost reala, dar divinitatea prezenta in esenta ei mintea ta a interpretat-o prin prisma experientelor tale trecute care au produs impresii puternice asupra mintii de-a lungul timpului.
  De aceea ai vazut o anumita persoana si nu pe Iisus sau Dalai Lama sau Nagarjuna…
  Cautarea ta ardenta te-a adus in acest punct dar totusi un Maestru adevarat este necesar fara indoiala pentru o evolutie spirituala ulterioara.
  P.S. Ma bucur pentru tine.

 60. FREEDOM says:

  AZARE , esti irecuperabil , nu e nimic de discutat cu tine , esti dus , ba dobitocule daca iti spun ca ii cunosc pe aia care au spus ca scirba asta i-a indemnat sa se futa in familie si stiu 2 familii care mi-au relatat asa ceva si ii cunosc pe oamenii aia ca pe tine , am trait cu ei la un loc citiva ani de zile , ce mai argumentezi ? Acei oameni sint prieteni vechi de ani de zile si ii cunosc si sint simpli , nu o duc prea bine cu banii cu socialul se descurca greu si cu tristete in suflet mi-au spus ca au intrat in depresie cind handicapatu asta de GEROGEL a scos cuvintele alea demente pe gura . Ba handicapatule acei oameni nu sint securisti , tu esti alienat si niciodata nu vei putea recunoaste ca dereglatu de G a impins sute de fete -copile psihic si inocente catre prostitutie . Nu conteaza ca nu poti recunoaste tu si voi nici macar in sinea voastra ca asa stau lucrurile , realitatea este simpla : toata lumea stie asta si asta este . Dar sa continui sa te faci ca nu conteaza si ca nu vezi astea asta arata fanatism , adica spalare pe creier . Este mai mult decit evident insa tu ii dai inainte cu securisme si alte bazaconii . Numai un fanatic se comporta asa si tu esti fanatic . Despre asta vorba nu despre securisme si sri-isme , astea sint ultimile voastre texte cind nu mai aveti iesire si argumente de nici un fel ptr a contracara realitatea pura stiuta de toata lumea . Sinteti spalati pe creier in adevaratul sens al cuvintului . Va distrus mintile ala , astea nu sint semne ale unei minti proaspete si flexibile si deschise , ci doar regres psihologic . Asta este conditia voastra dupa atitia ani de yoga cu dereglatul ala .

 61. FREEDOM says:

  mAZARICA , du-te si fute-o pe mata ,asa ar suna sfatul lui GB. Sper sa nu te superi deloc , este genul de sugestie oferita de el unor frati surori si parinti copii . Incepe sa asculti de maistru tau necredinciosule , altfel nu crezi in el si invatatura lui . Intreaba la modul sincer si vei afla ca nu te mint . Sigur o sa zici ca imi bat joc de tine dar nu fac decit sa-ti repet genul lui de sfat spiritual . Verificate te rog .

 62. Neele says:

  @free-doom.
  azar e in poveste si clocoteste romana in el pentru ca parintii au bani sa-i plateasca nazurile. Le-a spus 2 prostii incat sa-i imbarlige ca gurul e spiritual si ei i-au dat drumul la cortul galben: duca-se de pe capul nostru!, in timp ce lui i-au spus – vezi sa fie asa si pe dincolo!

  Si asa a ajuns el la tine si i-ai cazut cu tronc in loc sa se intample treaba asta in cortul galben.

  Parerea mea si normal ar fi sa-i spui “Multumesc!” lui guru pentru cadou.
  E exact ce ti-ai dorit: un azar istet. Si ca tipologii va potriviti. : )

 63. FREEDOM says:

  NEELE , ti-am mai spus , esti o timpita si debila psihic , mai bine te-ai apuca sa sugi .Mosul Derbedeu says:
  06/04/2017 at 13:44

  Bai Neele, dute-n mortii matii de baba tampita.
  Nu mai vorbi aberatii pa toate forumurile.
  Esti tampita rau de tot./////////// Baetasu asta a spus adevaru , mars in poola mea de zdreanta prabusita. Taci in plmea de basinoasa cu atita crema intre intre dinti incit bunicata ar unge o felie de piine cu ea. Du-te si suge-l pe AZAR , mincami-ai coaele lu tata .

 64. Neele says:

  azare,
  Cand coboara Moses din munte, sa nu te miri ca ti-o da cu tablele legii in cap! Ai cap tare si de tabla. Se aude ploaia cum cade pe el. Ce credeai, ca daca vii tu in Romania, legea nu mai e lege?
  Pacatosule, nu te impreunezi nici cu ma-ta, nici cu sor-ta. Degeaba ai carte, daca nu stii sa citesti!

  “Sunt istet si am pe dracu in mine”
  Si?
  Nici Freedom nu te place, nici tu nu-l iubesti. La ce te-ai nascut atunci? Du-te in legea ta si nu mai veni pana nu ai incuviintare sa te amesteci cu neamurile!

 65. azar says:

  numai un prost judeca din auzite.Pai bai frecacatule aia care s-au plans ca le-a spus asa, s-au plins dupa ce au plecat, cand din alte motive pe care le omit si tu nu le stii au plecat.
  Tu in lipsa de inteligenta inghiti tot ce spun altii deaia ai ajuns in halul asta.Aici te poti lua de mina cu fratele care a avut si el indoieli si apoi certitudini demoniace.Apoi sa tratat vreun an pe la pipera.Tu esti atat de orb ca nu-ti poti da seama.Un om nobil nu pune botul la primul prost care vine sii toarna ce vrea el.Din ce spui arata clar ca tu ai inghitit de la altii care “crezi” ca-i cunosti povestile lor veninoase.Esti un retard si nu o sa-mi mai pierd vremea ci retarzi de genul tau.Atat de “liberi” conform teoriei dar atat de redusi si prosti conform practicii si realitatii si care nu face deosebirea intre teoria imaginara si realitatea practica .Si nu realizeaza ca doar traind la modul real authentic acea teorie esti liber de orice,dar atata vreme cat nu o traiesti 100% aceea ramane doar o teorie frumoasa care te poate pierde,daca te agate doar de ea nevazand realitatea .Mai bine e sa iti dai seama de nivelul tau real si sa progresezi prin orice mijloc(demn) la modul real.Dar tu esti prea prost si prea comod si prea abrutizat sa intelegi asta cu adevarat.Ai vazut tu un singur iluminat sa injure ca la usa cortului de zeci de ori (pt ca asta faci pe aici,dovezile sunt aici pe site)?Vb. asa pt. ca esti atat de redus ca tu crezi ca ceea ce “vezi” tu e singurul adevar.Daca ai vedea ca e adevar doar de suprafata ,doar pt. oameni redusi ca aia care ti-au injectat ura si ca tine, care ai subto si o tot sugi , cred ca ai intra in starea de stop mental.Da acum realizez ca daca ai intelege cu inima si apoi si cu mintea adevarul din spatele a ceea ce blamezi tu, te-ai ilumina! Dar de unde inima si minte?hai sa traiesti fredoamne ajuta-l.

 66. FREEDOM says:

  Boul baltii au plecat tocmai din cauza asta , asta a fost motivul care ia dezgustat . Tu si oricare ar avea practic 2 variante : 1 so futi pe mata sau pe sorata si 2- sa pleci si sa iti spui -da-l in colo de dereglat am terminat cu obsedatu asta . Esti un cretin irecuperabil handicapatule . Mars in plmea de handiCACApaT . Esti efectiv un fanatic in adevaratul sens al cuvintului . Vezi numai conspiratii . Oamenii cu pricina au spus ca le-a rupt inima si tu vorbesti de rautatea lor . Nici vorba de asa ceva , nici vorba de asa ceva . As vrea sa intelegi ca dincolo de jignirile pe care ti le aduc asta e adevaru gol golut . Atit . Eu insumi am suferit in sufletul meu vzv de comportamentul dereglatului . Am vb cu femei care au fost in JAPONIA , nu una ci mai multe . Crezi ce vrei sa fii sanatos . Esti doar un dobitoc fara identitate -individualitate .

 67. FREEDOM says:

  HANDI -azar nu e vorba de venin , lasati-o in pula mea cu veninu !Pai ba muie cine este eliberat sau macar illuminat din turma-stina voastra ca tot behai despre ideea de evolutie dupa 27 -30 de ani ? E vreunu care isi opreste suflul ? E vreunu in stare de ceva ? Mincami-ai pula de distrus ce evolutie aveti voi ? Cel mai tare din scoala voastra citeste de pe foi dupa o viata de compilatii din experientele yoga ale altora ! Mai e ceva de zis cind blazonu vostru citeste ca oligofrenu de pe foi si se mai si incurca ? Mars in sloboz , oaie capie !

 68. azar says:

  pt. Neele:
  Nu te cunosc si sunt convins ca nici tu nu ma cunosti,citind ce tu ai presupus despre mine.
  Eu sincer intru aici foarte rar mai mult pt. ca il cunosc atat pe freedom cat si pe MR.
  Am sa-ti spun ca familia mea a fost mereu ostila(ostila rau) fata de curs,si ca a trebuit sa trec multe incercari cu ei, iar toti banii necesari vietii mele a trebuit sa-i castig prin propriile eforturi ,adeseori foarte mari.
  Evolutia mea si a altor colegi de-ai mei a necesitat foarte multi ani de eforturi.
  Am fost de mai multe ori in ashram,alternand perioadele de ashram cu perioade de munca in social.
  Asa se face ca am mai multe calificari si meserii.
  Am fost f atent sa inteleg subtilitatile ashramului cat si a caii spirituale.
  Cum se punea problema atat la inceputuri,cat si dupa aceea, chiar si acum.
  Sunt deasemenea familiarizat cu ce se vorbea sau se vorbeste pe aici,pe forumuri.
  In poveste, asa cum te-ai exprimat sunt cei atasati de ashram sau chiar de o cale spirituala .Fata de un maestru sunt de parere asa cum a comentat si un yoghin(nu imi mai amintesc numele),ca desprinderea de el a-r trebui sa se petreaca firesc, la momentul cand esti cu adevarat pregatit,exact cum o frunza toamna, cade din copac.Este o despartire fireasca, necesara,dar care nu implica negarea maestrului.
  Pot spune, cu umilinta ca am simtit ca as putea continua chiar si singur.Dar am in suflet recunostinta pt. maestru.Si sa nu creada cineva ca eu nu m-am confruntat cu indoieli sau frustrari.Am avut si eu frustrarile mele si nemultumirile mele.Dar am avut sansa sa fiu sincer fata de mine si sa am curaj,sa-mi dau seama ca neimplinirile mele sunt cauzate doar de mine,ca eu am avut asteptari de la maestru,si de la cale, nerealiste.Deci erau doar greselile mele,cu privire la aceste asteptari.
  Mi-am cerut atunci iertare si din acel moment aceste frustrari(in cazul meu nu m-am confruntat la modul chinuitor cu indoieli demoniace,pentru ca acestea nu au avut teren fertil in mine,am avut unele nemultumiri si unele frustrari) au disparut aproape in totalitate.
  Cel mai adesea negarea maestrului arata grave neintelegeri si mai arata ca inca nu esti cu adevarat pregatit sa te desprinzi de el pt. a parcurge ultimii pasi, singur.Desi cei care-l reneaga,se bat cu pumnii in piept, ca vezi Doamne ce-au descoperit ei,cand de fapt nu sunt pregatiti practic cu adevarat. Dovada este ca ei il batjocoresc!!!
  Si inca ceva:cel care este pregatit sa se desprinda de maestru nu are motive sa se desparta de el,in sensul de a-l parasi.Dimpotriva are mereu acea recunostinta in suflet si filiatia respectiva. Pot afirma fara teama de a gresi ca ,cel care paraseste un maestru si-l reneaga se indeparteaza si fata de Dumnezeu.Stiu asta si din proprie experienta, dar si din marturiile unor elevi mai vechi(si a unora mai noi) .
  Ratacirile pot fi multe. Capcanele pot fi multe.Si simplu fapt de a reactiona nepotrivit,de a nu avea rabdare,bunavointa,smerenie atunci cand trebuie,de a nu da dovada de omenie, de a nu sti sa spui NU cand trebuie,pot constitui tot atatea curse sau capcane.
  Numai un om orb poate urma ani si ani de zile un maestru si apoi cazand la un test sau mai multe,sau sa se cramponeze de un adevar aparent sa se intoarca impotriva lui.
  Chiar daca sa spunem ca la un moment dat te-ai indoit de el,dintr-un motiv sau altul, poti sa ai decenta sa ii spui sincer chiar lui motivele si reprosurile,sau sa nu mai continui calea spirituala sau drumul respectiv,dar in nici un caz sa ajungi sa il condamni fara probe,doar din ce auzi.Poti spune sincer,decent, ca un cautator ce te numesti, motivele care te-au determinat sa procedezi astfel,dar a condamna este dupa parerea mea o grava greseala.
  Nu mi-a fost frica niciodata sa trec prin filtru inimii si mintii orice situatie sau afirmatie,pana si tot ce se dezbate pe aici.
  Pina una alta a-r trebui sa luam de aici lucrurile bune ,sincere,care ne pot ajuta.
  Este mult de spus,cu sinceritate,Azar.

 69. azar says:

  freedom

  Adica vrei sa-mi vinzi mie gogosi ca era totul bine si frumos si el ia spus unuia sa sa culce cu maicasa si aluia i s-a rupt inima…hai ba fugi de-acilea.
  Poate-i vorbea in parabole ce stiu eu…Tantra are f multe……
  Parca si Eliade zicea sa faci dragoste cu sora si sa-ti violezi mama.Adica sa-ti unesti contrariile si sa transcenzi lumea,maya,natura mama….
  Bai Freedom asa redus esti?
  Si unde mai pui ca era un Tantric Drupa Cumley parca care chiar a facut dragoste cu maicasa…..
  Hai ma ca aia ori au fost scuza-ma prosti ori aveau alte motive….

 70. azar says:

  Si ce mai botgros iar ai pus botu la aia care-l condamna ca a citit de pe foi?
  Pai dc ai fost atent a si spus ca nu a vrut omu sa i se rastalmaceasca vorbele.
  Conteaza ce a spus acolo nu ca sa incurcat de doua ori,dar s-a corectat omu si a continuat.
  Nu vezi ca , cautati nod in papura?
  Si stai linistit sunt rezultate la curs.Sunt multi care au stari f inalte de constiinta dar nu spun .Tine de maturitate.Nu e neaparat necesar sa trimbitezi ce traiesti.
  In conceptia ta tb. sa-ti opresti suflu…Acela se opreste cand intriin stari transcendente.
  Cine esti tu sa ceri dovezi? Uite MR le-a cerut si le-a avut!
  Tu nu le ceri sincer.Tu crezi din toata prostia ta ca ele nu sunt.
  Daca nu sunt la tine nu inseamna ca nu sunt.
  Te vei supara dar asta e

 71. azar says:

  Si poate acei oameni la care ai cascat gura si ai ciulit urechile de magar nu erau rai dar erau superficiali,prosti si/sau orgoliosi si in felul acesta povestea lor a fost veninoasa pt. tine.Superficialule.
  hai pa.

 72. azar says:

  pt freedom
  Si cine crezi ca te incita sa injuri sa vb urat sa desconsideri si sa vezi doar partea intunecata ?
  Bou ce esti ? Esti prins si maimutarit de demoni si mai vorbesti de gindire independenta si de povesti si de libertate?
  Cind ai venit in Ashram au fost colegi care au vazut de atunci ca esti acaparat de demoni, si sa stii ca si eu observasem.
  Dar nu erai constient si nu esti nici acum.Crezi ca astia au vacanta? Vor sa te maimutareasca in permanenta asa ca vezi ce faci.

 73. mac gregor says:

  @azar

  ia explica-mi si mie cum e cu demonii astia pe care ii vezi tu si astia din ashram si ce mare branza faceti voi cand “vedeti demoni” si cam cat de eficiente sunt interventiile “maestrului spiritual” cand “vede demoni”.

  Si cum se face ca oamenii care vin la MISA pleaca de multe ori mai rau decat au intrat.

  Si cand pleaca mai bine asta se datoreaza faptului ca au facut exact pe dos decat sustinea “maestrul spiritual” (n-au ramas in ashram, si-au pastrat locul de munca, si-au tinut familia).

 74. azar says:

  freedom
  Eu am fost ca tine in sensul ca 1 an de zile,chiar in 2004, nu am fost la curs fiind dat afara .Apoi am reluat dupa un an intr-un an mai mic.
  Am avut ocazia sa ma confront in acel an cu toate starile pro sau/si contra cursului,cu ff multe intrebari etc
  La inceput am crezut ca nu-mi mai trebuie,dar am inteles dupa o lunga perioada ca trebuie sa continui.
  Si am reluat cursul.Nu a fost usor, cativa ani chiar mi-a fost dificil…
  Apoi am inceput sa simt chiar mai frumos si sa fac progresez .Fiindca in acea perioada stagnasem.
  Asa ca nu imi spune mie gogosi.Cand vei avea vointa sa continui cursul iar dupa aceea cand vei trece de aceste indoieli demoniac cu care te confrunti si apoi sa simti ca a venit firesc momentul sa te desprinzi firesc fara resentimente ..mai vorbim.(Culmea la tine ca tu aveai doar frustrari , dar fiindca pe mental erai si esti slab ai crezut prostii si te-ai inrait).Sa stii ca eu vad un potential la tine si ma repet daca treci de aceste frustrari si privesti adinc in tine si iti vei da seama ca,cauza oricaror frustrari esti tu insuti,sa ierti pe toti (pt. ca fiecare a facut ce a putut sa faca)si sa te ierti si pe tine,si daca vei trece deci de aceste cramponari cu bine,avand chiar recunostinta, eu intuiesc ca ai un potential pt. iluminare.

 75. azar says:

  mac gregor says:
  vad ca si tu ai certitudini….
  Darpe aici nu se mai indoieste nimeni??ha ha

 76. azar says:

  da mac gregor,e un subiect bun de discutie,pentru cei de aici.
  Vad ca mie mi se editeaza postarea deabia dupa 5 minute.
  Pe scurt din umila mea experienta, trebuie intradevar sa te dedici in ashram.Ashramul inseamna in primul rand transformare si dedicatie.
  Sunt multe de spus.Sunt teste in ashram.Dc. le pici intradevar poti regresa.Aici e cheia ca poti iesi “mai rau” din ashram.
  Dincolo de asta ai un mediu spiritual si daca te dedici cu tot sufletul pot spune ca progresezi si traiesti frumos cel putin.
  Ce face maestrul……pai sunt metode de exorcizare…sunt de accord ca nu este usor.Dar nici sa fim inconstienti fata de aceste influente…

 77. azar says:

  pt.Mac Gregor

  Nu ca au facut pe dos fata de ce a zis maestrul.
  Ci si-au gasit un echilibru in social,fiindca nu au putut face ce a zis maestrul si sa se dedice cu adevarat.Dar macar nu au clacat si au gasit carja sociala.Asta e pt. o perioada.Mi sa petrecut si mie si la alti prieteni,pina te refaci si esti din nou pregatit pt. o provocare noua cum ar fi poate o alta venire in ashram.

 78. azar says:

  eu am fost de 6 ori in asezamant.In 6 perioade diferite.
  Ma gindesc sa scriu o carte pentru a pune punctual pe I.
  Dar nu am rabdare sa o scriu. Chiar asa as numi-o :punctual pe i.

 79. azar says:

  @mac gregor
  vad ca de maestru va indoiti, dar de propriile idei, care sunt de multe ori stupide, nu.

 80. Neele says:

  mosule, sunt aberatiile mele. Nu te atingi de ele!
  https://www.youtube.com/watch?v=nwATF5dnfq4 sau nimic.

 81. Ce observ eu aici: pe blogul asta mai intra yoghini care s-au prins ca guru nu e eliberat si ca de fapt la curs nu se face yoga ci ioga. azar asta se agita sa faca propaganda misana la greu. O avea norma de KY.

  Este interesant ca acum nu incearca doar sa-i mai tina la curs pe cei care sunt aproape sa plece, ci chiar incearca sa-i intoarca pe cei care au plecat deja. Chiar si pe unii foarte hotarati cum e FREEDOM.

  In fond pe azar nu il costa nimic sa arunce niste vorbe aici. Daca tine – bine, daca nu –
  el si-a facut “datoria” fata de guru. Pacat de cei care sunt la usa misa gata sa plece si se lasa influentati de el sa ramana. Si mai grav ar fi daca cineva care si-a refacut viata afara din misa s-ar lasa influentat sa revina la curs.

  Daca sunteti inca acolo si simtiti ca ceva nu este in regula nu mai asteptati ci plecati imediat. Nu va mai amagiti cum am facut eu: ca poate se schimba lucrurile, ca poate in anii mari va fi altfel… Nu se va schimba nimic pentru ca totul este gandit de la inceput sa va tina in iluzie. Iar anii trec si riscati sa ajungeti sa regretati ca nu ati plecat mai devreme. Been there, done that.

 82. Neele says:

  Se adeveritără și ieșitul pe nas: http://www.rapcea.ro/2017/04/01/un-miracol-mult-ateptat/

  Mulțumit Kurrupt?

 83. silica says:

  azar mai las o cu propaganda spirituala vrei sa dregi busuiocu si o dai cotita si pa sentimente si intelegere parinteasca cu speranta sa mai agati ceva de aici la ,,curs,, si sa bagi,, indoiala demoniaca,,in cei ce au inceput sa se elibereze de curs.ce ti a adus yoga si asramu in viata tie? poate on post de karma yoga mai bun fata santier si un regim mai ,,special,,in lagar adica in asram si niste halucinatii induse de plantute si de postul negru si de ideile forta din conferinte si(s)cursuri. cei mai multi asramisti sint saracii de ei terminati fizic psihic si social.unde i marea evolutie promisa inca de la primul an de yoga?

 84. Neele says:

  Ai mancat argint ca bozaru, rapcica? Ce trucuri pe tine! Daca altii te invata cu cipul, tu sa-ti inveti cititorii cu Bivolaru.
  Cunoastem privirea de bou la poarta noua.
  Ramai cu el in brate! Ai cerut custody, ia-ti panarama!
  Porcaria asta o sa te coste
  pentru ca cine citesti aici, intelegi ce valori are rapcica.

  De j de mii de ori Bleah!

 85. FREEDOM says:

  AZARE ,tu nu tot din auzite esti convins ca gb este ce crezi tu ca ar fi ? L-ai vazut tu vreodata sa intre in samadhi, sa-si opreasca suflul si sa ramina in transa yoghina zile intregi sau saptamini ? Tot ce se crede de catre intreaga turma din stina numita MISA este GHICI din auzite . Tot se spune la relatari ca G face si drege da nu la vazut nimeni in realitate . Tot mitul lui creat de-a lungul anilor este cladit pe vorbe din auzite de la unul altul . Timp de 27 de ani nu a aratat decit ca mai doarme in timpul meditatiilor si el nu poate decit sa citeasca compilatii de pe foi din experienta marilor yoghini din trecut . El nu a dovedit decit pe un film ca invirte o rotita dupa o viata de yoga ins niciodata pe viu in fata propriilor cursanti . Sa vina la o adunare si sa arate ce poate din cele 8 etape din yoga . Nu face decit sa compileze la nesfirsit din reviste si articole de pe site-uri straine tot felul de informatii numite pompos tehnici de yoga . Asta a facut yoga mai stufoasa decit este cea a lui PATANJALI . A inventat el noi si noi tehnici denu se mai termina cursul nici dupa 27 de ani . Osa ajungeti la anul de curs 30 , 40 50 samd si daca iei pe ORICARE asazis yoghin misan la o proba practica directa pe loc nu e in stare decit de vorbe si explicatii despre stari debile care sint cu toate niste timpenii prin simplul fapt ca vin si se duc ca si nu ar fi fost . In plus eista 200 si ceva de dobitoci si tutecare predau de zor yoga desi ei nu pot exemplifica nici o tehnic din cele -predate – .De ex invizibilitatea . o predau dar nimeninu poate deveni invizibil la vointa nici dupa1 zi sau o luna . Mai trece un an , mai trec 10 si nici azi nu e nimeni in stare sa se faca invizibil pe loc . Sint handicapati numiti pompos instructori care predau de 10 , 15 , 20 de ani tehnica de invizibilitate si continua so faca fara sa o poata exemplifica nici o secunda . Si asa cu ABSOLUT TOATE tehnicile pe care acesti handicapati continua sa le predea . Du-te bai lache si intreaba pe ORICINE vrei tu din cei care conduc si predau asa : ba din tot ce predati voi aratati-mi si mie o singur tehnica pe care o stapiniti la vointa ! BA una singura ! Daca tu sau oricine din turma a-ti gindii macar 1% a-ti intelege ca tot ce am spus este real si ca nimeni nu arata nimic concret ci doar vorbeste . Atit si nimic concret . Doar vorbe si conferinte despre t miri ce . BA yoga are 8 etape clare si concrete . La ce etapa stapineste oricine din conducere sau care preda ? Ba da concret nu texte ! 1, 2 , 3 , 4 ,5,6,7,8 , care din astea? Poate iesii vreun fatalau sau vreo tuta in fata sa spuna simplu si clar : da mai io pot asta sau asta si so arate pe loc ?

 86. FREEDOM says:

  Exista vreunu printre voi onest -cinstit sa recunoasca ce este el in stare la modul tacut simplu fara vorbe si sa arate concret direct in fata pe loc semne de transa yoghina ? Asta vreau sa vad dupa 27 de ani . Simplu si direct .

 87. FREEDOM says:

  —-Si stai linistit sunt rezultate la curs.Sunt multi care au stari f inalte de constiinta—– Care ba unde e ala ? Sa stau eu linistit ! Ce jalnic indemn ! Bai prostea ce inseamna ma stari inalte ? Vreau sa vad concret transa yoghina cum manifesta BALAYOGI , SRI YUKTESWAR samd . Aia intrau in samadhi si li se oprea suflul zile intregi . Din toti papitoii de la stina MISA care intra in transa yoghina ? Pe loc ma , nu doar stari de cacat care vin si se duc imediat ce ai deschis ochii ? Ce pot ei sa exemplifice concret in afara de nimic ca pina acum dupa 27 de ani ? Vobesti ca un prost ce n-am vazut pina acum . Asa behaiti toti din stina , ca ‘ stai linsitit ca sint multi care au stari …” NU E NICIUNU IN REALITATE . Asta e realitatea .Tu vorbesti atit de sigur pe tine ca si cum ai fi fost de fata cind a intrat cutare in transa yoghina in fata ta si suflul i sa oprit brusc . Ce alta dovada ai in afara de afirmatia asta jalnica atit a stil cit si ca realitate ? NIMIC NIMIC NIMIC . Toti taceti brusc cuprinsi de o mutenie totala . Doar vorbe ale unui prost fara minte ca de altfel toti de acolo . Doar vorbiti si alegeti sa credeti fara nici o dovada concreta fizica. Singura dovada dup 40-50 de ani de yoga a fost invirtirea unei rotite filmata ? Ce pula mea e asta , bai retarzilor ?

 88. FREEDOM says:

  Azare ma pis pe modestia ta , e starea de soarece supus care spune pe deoparte ca e umil dar are pretentia sa ii creada lumea afirmatiile foarte ferme si tari dar fara nici o acoperire . Spui ca esti umil insa afirmi ca multe oi au stari inalte insa nimeni nu ofera o exemplificare reala ptr orice om din tara asta fie el yoghin sau neyoghin .Unde e umilinta ai aerianule ?

 89. genarul says:

  @ Freedom

  Mascaricii de la MISA nu au ce realizari sa arate pentru simplul motiv ca ei sunt inscrisi la o mascarada de “scoala” de yoga.Scopul si rostul MISA este sa ne faca capul mare ca ce maestru extraordinar e GB si rolul tuturor cursantilor este sa participe in rol de public adulator la cavalcada spirituala a acestui Michael Jackson tantric, GB.Pe GB il doare undeva de ce rezultate au cursantii lui, chestia e ca EL scoate pe banda rulanta si non stop “felurite” tehnici , deobicei noi si in premiera mondiala, face Congrese Internationale , e un yoghin MONDIAL.Striptease-ul, bellydance-ul , jeep-ul cu gagici , astea au fost principalele obiective inainte de a parasi Romania.Dupa aia obiectivul a fost progresia constanta a MISA.Ce sa ceri de la pacalicii astia?Bine ca au salvat poporul roman de masonerie si Planeta albastra de reptilieni.

 90. mac gregor says:

  @azar

  Isus facea chestia asta cu alungarea demonilor curent. Si chiar si pentru discipolii lui, le era foarte usor sa faca asta. Nu trebuiau decat sa zica “in numele lui Isus, iesi din aceasta persoana”.

  La voi numai va plangeti, chiar si maestrul vostru nu poate face nimic. Dupa 20 de ani de antrenament al lui Claudiu Trandafir, acesta fiind manipulat de demoni pleaca de la MISA. Iar maestrul, ce sa faca? el nu poate sa faca nimic. E neputincios saracul, desi atat isi da ca surse spirituale tantrismul, care are traditie teapana in izgonirea de demoni, si crestinismul, si toate neputincioase in mana lui, ci numai sta si se uita cum pleaca toti discipolii mari si scoala e tota fornata din larvari. Haios e ca sunt larvari tocmai fiindca urmeaza invataturile maestrului…. vai, vai… cel mai mare maestru e in puscarie dupa ce 10 ani v-ati rugat pentru el non-stop sa scape.

  Ba, voi nu va saturati odata de telenovela asta ?

  azare, tu mai ai sperante fiindca n-ai stat destul in ashram. Daca ai fi facut ce ti-a cerut ti-ai fi dat seama ca nu exista nimic, toate au fost vorbe goale.

 91. FREEDOM says:

  Azare , scoateti ma toate tehnicile din curs pe care le predau incapabilii aia si pe are nu le pot dovedi concret pe loc si ramineti ma doar cu ce puteti sa faceti la modul real prin demonstratie directa la fata locului in fata omului si asa este corect fata de omul care vine si plateste un serviciu si va crede pe voi de 27 de ani . Ramineti ma doar cu tehnicile pe care le stapiniti concret sa vedem citi ani dureaza cursul pizdii de yoga care este o salata de informatii din toate religiile . De ce se mai numeste curs de yoga ? De ce nu ii ziceti CURS DE SALATE cu pretentia de spiritualitate . Are de toate la gramada si totusi pe legitimatie scrie ca e de yoga . Asa ar fi corect , sa puneti pe afise oameni care practica yoga de 30 de ani si sa vada lumea fetele alea imbatrinite de la lipsa de continenta . Voi puneti mereu fete tinere ca sa induceti oamenii in eroare ca uite ce bine arata lumea in urma praticii yoga . De ce nu ii aratati pe aia care practica yoga si nu au dinti in gura , au riduri , au fetele imbatrinite crincen dupa 30 de ani de yoga desi au practticat intens si au rezultate dupa cum behai tu ? Adevaru ca asazisi yoghini din stina MISA arata la fel de imbatriniti ca orice om de pe strada care nu a practicat yoga nici 5 minute in toata viata lui , Si atunci unde e ma diferenta care ar fi trebuit sa existe ? UNDE ? Nu exista nici una reala , din contra omul de pe strada zice ce crede direct in fata si nu o mai da la intors ca voi cind este intrebat despre efectele despre afisele cursului de deshidere . Asa ca un pic de analiza si dicernamint real obiectiv nu strica sa incepeti sa faceti intr-un mod sincer- onest . Ma , unde sint eu dupa 30 de ani de yoga la MISA ? Sti unde sinteti ? LA : Primii pasi in yoga – , acolo sinteti adica nu stapiniti perfect nici etapa 1 numita ASANA . De yama-nyama , nu vorbim ca e jale acolo in ce va priveste . Acolo e interpretabil dar asana si pratyahara nu mint , aici nu poti minti ,insela , induce in eroare cu vorbe multe si goale . La pratyahara poti sau nu poti face si gata asta e adevaru gol golut , nu mai merge cu vorbe ca in toate emisiunile si conferintele . Asta am vrut sa scot in evidenta la stina MISA : NEPUTINTA TOTALA . Vremea vorbelor goale a trecut de 30 de ani sau chiar mai mult , acu e vremea sa dovediti ca chiar puteti intra in transa yoghina aidoma vechilor maestrii indieni sau tibetani , altfel o sa va faceti de ris pe mai departe si habar nu aveti cit de penibil este sa vorbiti despre ceva care efectiv NU CUNOASTETI in profunzime . Toata stina voastra MISA este inca la etapa 3 =ASANA dupa 30 de ani , ce zic eu nici macar nu a-ti inceput , sinteti inca la yama-nyama, adica inca va chinuiti sa nu mintiti ,sa nu furati =sa nu va furati singuri caciula , sa vorbiti adevarul cu orice pret samd . Cind vei intelege ce am scris aici mai vorbim despre luciditate -dicernamint samd . Pina atunci reflecteaza serios altfel totul e in van .

 92. Flagg says:

  @mac gregor
  “Isus facea chestia asta cu alungarea demonilor curent. Si chiar si pentru discipolii lui, le era foarte usor sa faca asta. Nu trebuiau decat sa zica “in numele lui Isus, iesi din aceasta persoana”.”

  Eh, parca nu era chiar atat de usor… : — )

  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=26&cap=19

  “15. Și răspunzând, duhul cel rău le-a zis: Pe Iisus Îl cunosc și îl știu și pe Pavel, dar voi cine sunteți?
  16. Și sărind asupra lor omul în care era duhul cel rău și biruindu-i, s-a întărâtat asupra lor, încât ei au fugit goi și răniți din casa aceea.”

 93. Flagg says:

  @mac gregor
  “[…]tantrismul, care are traditie teapana in izgonirea de demoni[…]”

  De fapt tantrismul merge mult mai departe de simpla izgonire a demonilor. Tantricii hardcore incercau de multe ori sa “converteasca” demonii si sa ii foloseasca pe post de aliati(ex. traditiile care il privesc pe Padmasambhava, cel care dupa ce invingea demonii ii transforma cica in zeitati protectoare ai budismului tibetan). Si recurgeau de foarte multe ori la un soi de targuri/pacte diferite ca scop celor de tip faustian, prin care incercau inclusiv sa ajute demonii sa avanseze spiritual – chestie care are o anumita logica daca adopti un punct de vedere non-dualist in care raul este doar temporar si relativ iar asa cum oamenii au nevoie uneori de ajutorul unor fiinte superioare(buddha-si, zei, ingeri etc.) pentru a avansa, tot la fel si demonii au uneori nevoie de ajutorul oamenilor pentru a-si depasi propria conditie.
  Ideea asta se regaseste uneori si in traditiile magice vestice. De exemplu, vrajitorii medievali europeni incercau uneori sa incheie “aliante” cu spiritele unor decedati din anumite categorii considerate damnate sau destinate purgatoriului(sinucigasi, criminali executati in piata publica etc.) promitandu-le pe post de “plata” ca vor pune preoti crestini sa faca slujbe in beneficiul respectivilor decedati pentru a-i ajuta pe acestia sa se mantuiasca. Sau, in “Ars Goetia”, printre cei 72 demoni pe care cica ii folosise in vechime Solomon, sunt si cativa despre care se scrie acolo ca ar fi ingeri cazuti care inca spera sa fie iertati si sa se reintoarca in viitor in locul de unde au cazut(ideea implicita fiind ca daca ar colabora cu oamenii care ii invoca/evoca si-ar dobandi in felul asta un soi de “merite karmice” care i-ar ajuta sa revina la fosta lor conditie angelica). DAR, lucrurile astea presupuneau totusi o conditie prealabila foarte importanta si anume cea ca vrajitorul/magicianul uman care ar fi recurs la asa ceva trebuia sa aiba un anumit grad de putere spirituala – altfel, magicianul ar fi fost in final facut varza de catre fortele pe care le-ar fi invocat/evocat fara sa aiba capacitatea de a le controla.

  Revenind la tantrism, practica tantrica cea mai hardcore in care este cel mai vizibil apelul la ajutorul demonilor(cu includerea, de regula, a ideii ca astfel si demonii aia sunt ajutati sa se elibereze candva in viitor) este tchod-ul(tehnica despre care umbla vorba ca GB pe vremuri o respinsese, atunci cand se adusese vorba de ea, nu pentru ca ar fi fost cumva rea in sine ci pentru ca cei de la curs n-ar fi fost cica suficient de puternici incat sa faca fata pericolelor pe care le presupune).

 94. Flagg says:

  @azar
  “Cind ai venit in Ashram au fost colegi care au vazut de atunci ca esti acaparat de demoni, si sa stii ca si eu observasem.”

  De curiozitate, cum anume ai observat lucrul asta?(nu te intreb asta acum cu scop polemic ci ca sa ma lamuresc mai bine cum privesti tu lucrurile)

  Si inca ceva. Pe vremuri se tot spunea printre cursanti ca cei mai multi demoni ii poti gasi de fapt pe la curs si pe la manastiri. Presupunand ca si tu crezi lucrurile astea, de ce crezi ca s-ar fi intamplat lucrul asta? Pentru ca respectivii demoni ar fi vrut musai sa ii blocheze cumva pe aspirantii la evolutie spirituala sau pentru ca ei de fapt(cel putin o parte insemnata a lor) ar fi incercat cumva sa sara si ei in trenul cu destinatia “eliberare” pe post de pasageri clandestini?
  Si ce parere ai si de ideea tantrica traditionala care zice ca daca esti suficient de stapan pe tine si ii tratezi pe demoni cu respect si compasiune acestia din urma pot deveni aliatii tai in loc de dusmani si sursa de obstacole?

  Repet ca nu incerc acum sa intru in polemica cu tine ci doar sa iti vad care sunt in mod exact credintele in privinta asta.

 95. Flagg says:

  Apropo, ideea asta orientala(e mai vizibila in budism, dar e prezenta si in celelalte religii din zona: hinduism, taoism etc.) ca un om cu adevarat avansat din punct de vedere spirituala nu uraste demonii si nu vrea sa ii distruga ci chiar e dispus uneori sa se sacrifice ca sa ii ajute sa progreseze, e prezenta uneori chiar si in filme comerciale cum e urmatorul:

  http://www.imdb.com/title/tt4591310/?ref_=fn_al_tt_2

  P.S. In ciclul respectiv de povesti clasice chinezesti(la fel de importante dpdv cultural pentru chinezi cum e de exemplu Iliada pentru occidentali) chiar si protagonistul principal, Regele Maimuta, e tot un demon caruia Tara/Guanyin ii da o misiune destinata sa il ajute sa evolueze spiritual.

 96. Flagg says:

  Ceva ce are legatura cu ce scriam in mesajele precedente(mie ideea asta in particular mi se pare ca se potriveste mult mai bine cu nondualismul vehiculat la cursurile de shivaism decat atitudinea mai “maniheista” pe care am observat-ode-a lungul timpului la mai multi cursanti pe care i-am cunoscut – nu scriu asta neaparat ca pe o critica ci ca pe o simpla constatare):

  http://www.newadvent.org/cathen/01599a.htm

  “Apocatastasis

  A name given in the history of theology to the doctrine which teaches that a time will come when all free creatures will share in the grace of salvation; in a special way, the devils and lost souls.

  This doctrine was explicitly taught by St. Gregory of Nyssa, and in more than one passage. It first occurs in his “De animâ et resurrectione” (P.G., XLVI, cols. 100, 101) where, in speaking of the punishment by fire assigned to souls after death, he compares it to the process whereby gold is refined in a furnace, through being separated from the dross with which it is alloyed. The punishment by fire is not, therefore, an end in itself, but is ameliorative; the very reason of its infliction is to separate the good from the evil in the soul. The process, moreover, is a painful one; the sharpness and duration of the pain are in proportion to the evil of which each soul is guilty; the flame lasts so long as there is any evil left to destroy. A time, then, will come, when all evil shall cease to be since it has no existence of its own apart from the free will, in which it inheres; when every free will shall be turned to God, shall be in God, and evil shall have no more wherein to exist. […]Not only man, however, shall be set free from evil, but the devil, also, by whom evil entered into the world (ton te anthropon tes kakias eleutheron kai auton ton tes kakias eyreten iomenos).[…]”

 97. Neele says:

  Na, alt bou care s-a intors impotriva familiei sustinand ca ce face el e bine batandu-si joc de propriul adn! Asta e ce invata comunismul: fara ascultare! “Iti promovez egoul si-mi dai cota parte din ce-ti va iesi”.
  Demoni si azar si bivolaru si rapcea si mosul.
  Bleah!

 98. FREEDOM says:

  the world (ton te anthropon tes kakias eleutheron kai auton ton tes kakias eyreten iomenos).[…]”
  FREEDOM says:
  10/04/2017 at 17:27

  mAZARe , esti atit de redus incit nu e nimic de facut cu tine . Ideea de a vrea sa traiesti in afara oricarui grup fie el si yoghin este dupa standardul mintii de oaie asociata cu demoniac . Ca si cum toti trebuie neaparat sa traim la gramada altfel sintem ciudati daca dorim intimitate , libertate , individualitate samd . Asta arata tiparul mental de oaie , nu de fiinta umana . Numai oile traiesc bagate una in alta , boii , caprele proaste care se duc si se prostitueaza . Fiinta umana are dreptul sa traiasca dupa constiinta ei atit timp cit nu face rau si are dreptul sa isi asculte vocea interioara si sa se orienteze dupa cum simte ea . Daca tot ai adus vorba de ashram , CRISTI NEACSU mi-a dat 15 ore pe saptamina de KY si am refuzat sa continui , Cit am fost la santier mi-am facut treaba impecabil si am aratat ca ma implic si nu am tras mita de coada nici 1 % . Si daca imi dadea ca norma de ky zero=0 ore pe an tot nu ramineam ptr ca am simtit ca ma limiteaza acel mod de convietuire , nu ma simteam liber sa experimentez propria-mi viata asa cum simteam . Mincare era destula , caldura in camera era , nu lipsea nimic fizic dar efectiv nu ma regaseam in acel grup si am simtit ca imi prieste mai mult singur acasa la mine . Despre asta este vorba si nu de demoni asa cum interpretezi tu . Dupa tine orice om de pe planeta asta care nu locuieste intr-un ashram MISA este demon si asta arata cit de limitat priviti voi viata . Ce ar mai fi de zis ? Asa sa dai interpretari din simtirea ta in dreptul meu ca nu am ramas eu in ashram ptr ca ai simtit tu ca sint demoniac adica nu simt sa fiu oaie de tipul tau si al celor de acolo oricine poate sa o faca . Totusi poate vei intelege ca a simtii sa te dezvolti liber si in alte moduri decit cel pe care tu il consideri absolut nu este deloc ciudat , malefic sau demoniac . Voi sinteti setati in mod penibil pe un tipar mental jalnic si nu e nimic de spus atita timp cit tu singur nu pricepi ca e hilar sa gindesti asa . Nu am ce sa-ti zic , nu mai simt vinovat ptr ca nu am tradat pe nimeni , nu am contract cu nimeni si nu am jurat nimanui credinta vesnica . Sint liber sa traiesc in modul in care imi prieste cit timp nu insel pe altii , nu ii amagesc mieros sa le iau resursele in numele unei credinte iluzorii samd , nu am gresit fata de GB , din contra el mi-a inselat asteptarile ptr ca nu traieste dupa cum vorbeste . Este simplu si nu e tantric deloc altfel nu era decrepit si raminea verde . Tu mergi pe drumul tau de oaie adevarata , nu am nici o problema cu asta ,este viata ta , insa mai ridica si tu privirea din pamint si da-ti voie sa traiesti liber de orice grup . Numai cei fara individualitate ramin agatati in grupuri , un om liber interior se duce si exploreaza viata cum simte el . Dupa 27 de ani de grup unde esti in yoga ,in ce etapa din cele 8 ? Poti indica una din cele 8 etape yoga la care te afli ? Cu sinceritate totala. Hai , zi o cifra reala din cele 8 ! . Ce zici esti sincer cu tine ? Nu e vorba decit de tine nu de mine . Eu iti spun sincer ca nici asana nu o stapinesc si nici yama si nyama , recunosc asta sint . Tu pe unde esti din cele 8 etape yoga ?

 99. genarul says:

  Azar asta vorbeste ca un sectant din ala dependent care s-a ascuns in ashram de viata. Sunt destui ca el.Potrivit astora cine nu e in ashram nu evolueaza, nu poate practica nimeni yoga inafara ashramului.De fapt vor sa-si ingroase randurile ca sa mai scape de corvezi.Azare, toti dinafara sunt demoniaci si decazuti dar ce buni ar fi banutii lor, nu ?

 100. Neele says:

  Azare,
  Nu stiu daca acesta ti-e numele, daca nu iesi singur din secta iertandu-ti familia pentru raul facut, nu te mai scoate nimeni.
  Fa pace cu ei si iesi de la asta cu priviri de milog si cu ifose ca ar avea cine stie ce intelesuri adanci in interior!
  Am vazut cum sunt tratati toti acolo. Concurenta intre voi in timp ce el capitalizeaza pe eforturile voastre.

 101. mac gregor says:

  @Flagg
  pai Noul Testament e o cronica involuntara a decaderii puterii spirituale magice a crestinismului. La inceput exorcizarile se faceau usor, apoi cu surprize, apoi deloc. Si a trebuit sa vina ceva popa care sa scrie o ditamai poezie epica ca sa para ca se intampla ceva.

  La fel si vindecarile miraculoase. La inceput le faceau toti, apoi mai apareau numai foarte rar, in jurul sfintilor.

 102. Neele says:

  genarului
  Idiotule, manca-te-ar ciorile sa te manance, cand am spus eu ca ai pace cu mine?
  Mmm, si sa inghiti!

 103. Neele says:

  @mosul: Esti plin de injuraturi, tu nu te vezi?
  Cauta-ti persoana sa-ti suporte hachitele!

 104. azar says:

  Ar fi frumos sa nu ne jignim, mai bine sa ne lamurim.
  Timpul va arata adevarul.Cred ca, cu asta sunteti de acord.
  Fiecare este liber sa creada ce vrea el, fara sa fie constrans,in concordanta cu experienta lui proprie si nu cu ce a auzit(de preferat).
  Eu am fost sincer in ce am spus.
  Nici eu nu vreau sa ma situez intr-o tabara si voi intr-o alta tabara.Nu ar fi ok.
  Accept argumente inteligente de bun simt si nu jigniri sau presupuneri.
  Pt.Freedom la mare am stat de ex cu o fata care si-a trezit kundalini si si-a revelat sinele, avand chiar posibilitatea intr-un anumit moment sa se elibereze dar pleca din corp.A ales sa ramana .Mi-a povestit ca 1 an jumate a stat in pat pt ca energia kundalini era asa puternica, ca nu putea merge.
  Chiar o iubita de-a mea a avut ceva mai modest dar tot ridicari de kundalini,luni de zile.
  o alta fata Simona nustiu cum a tinut conferinta si a povestit , fata sia revelat sinele.Sunt mult mai multi am scris si eu repede.La congresul de yoga au fost unii si au povestit experientele lor.
  A spune ca nimic nu sa facut ca toti sunt de 2 lei dupa parerea mea arata cel putin imaturitate.
  Si unde pui ca la un anumit nivel e mai bine sa taci si nu sa trambitezi.
  Hei, nu am incheiat.Vreau sa spun sica :SUNT OAMENI STUPIZI DE AMBELE TABERE.
  Vreau ca toti sa nu fim ca niste roboti sa sustinem pe unul sau altul ci sa cautam ADEVARUL.

 105. azar says:

  TE INTREB SI eu freedom ce este mai bine sa-ti retii suflul sau sa-ti revelezi sinele?

 106. azar says:

  referitor la exorcizari.Sa nu uitam ca noi si numai noi intretinem rezonante joase.Recunosc inca ma confront si eu cu asa ceva.
  Si Isus ce zicea dupa ce ajuta pe cineva ? Sa nu mai pacatuiesti a va fi mai rau.
  vor veni,parafrazez eu,duhuri mai rele si mai multe.
  Apropo acum cine asteapta de la GB sa-i salveze eu s-au cei care mi-au scris?

 107. azar says:

  Parerea mea este urmatoarea fata de entitatile rele:
  Aceste entitati nu-si vor lua ochii si/sau miinile dupa noi pina nu vom atinge un inalt grad in revelarea Sinelui,sau pina nu ne vor prabusi.
  Asa ca lasa-ti lamentarile rezista-tile,lovitii din toate partile ba co mantra,ba cu smerenie,cand ei spun dute, noi sa ramanem si invers, sa tinem Oshawa sa ne rugam,etc,etc.
  Referitor ca daca-i respectam si avem compasiune…..
  Da cred ca e valabil,doar ca trebuie sa fim la un inalt nivel de constiinta.
  Dar pina atunci….ce sa facem? sa pozam ca suntem?sau sa opunem puterea sufletului si spiritului nostru acestor entitati adeseori indarjite?
  E drept ca nu tb. sa le provocam si chiar sa urmarim pe cat putem sa avem compasiune si chiar sa le binecuvantam

 108. azar says:

  Pt Neele
  Intr-adevar e pierdere de timp cu tine,daca atata ai inteles.
  Scuza-ma dar din ce-mi scrii dovedesti multa prostie si caposenie.
  Probabil ca esti o fiinta limitata rau.Sau intr-un caz mai bun o securista perfida.
  Repet habar nu ai ce vorbesti.

 109. azar says:

  pt freedom

  ma dobitocule .Nu neaparat pt ca ain plecat deacolo.Dar mai ales dupa starea ta ,dupa modul de gindire si a pune problema,dupa gesture si atitudini etc
  Da sa stii ca lipsa de rabdare si lipsa de sinceritate cu tine insuti,si inca, a confunda planul psihic(psihologic) cu planul spiritual.Toti cei care au trecut de nivelul tau au vazut.
  Tu crezi ca oriunde se poaten si in fata tv-ului .Teoretic DA ,practice sa observant ca NU. Se poate dar inca vad ca nu esti pregatit.
  Daca erai nu te indirjeai impotriva peacilea.
  Si apropos uitatul la tv ,sau meciuri nu iti adduce absolut nimic spiritual,nu este un act spiritual.

 110. azar says:

  pt freedom
  Habar nu ai ca si eu mam simtit stingher peacolo si nu simteam ca-mi sunt colegi.
  Dar eu greseam.Acum am ajuns sa-i iubesc pe toti .Nu mai am acea stare de care numai eu eram de vina.

 111. Ar fi tare ca toti aia pe numele carora sunt toate casutele si ashramurile sa faca o gluma si sa plece in grup din misa. Sa-l lase pe guru fara baza materiala facuta din donatii si ky. Sa vedem intr-un astfel de scenariu incotro o apuca azar. Ii mai iubeste el pe toti? Mai are legaturi cu familia “profana” la care sa se intoarca daca este pus sa-si ia bagajele si sa elibereze zona in 2 ore chiar de catre fostii instructori?

 112. jamiroquai says:

  “la mare am stat de ex cu o fata care si-a trezit kundalini si si-a revelat sinele, avand chiar posibilitatea intr-un anumit moment sa se elibereze dar pleca din corp.A ales sa ramana .Mi-a povestit ca 1 an jumate a stat in pat pt ca energia kundalini era asa puternica, ca nu putea merge.
  Chiar o iubita de-a mea a avut ceva mai modest dar tot ridicari de kundalini,luni de zile.
  o alta fata Simona nustiu cum a tinut conferinta si a povestit , fata sia revelat sinele.Sunt mult mai multi am scris si eu repede.La congresul de yoga au fost unii si au povestit experientele lor.”

  Iesirile din corp (desprinderea doppelganger, sau a corpului emotional inferior), ridicarea cu forta a energiei grosiere pelviene nu sunt Kundalini, si nicidecum realizarea sinelui.

  Kundalini nu poate fi trezita prin asane, pranayama, sau prin concentrare: tot ceea ce practicantii au reusit sa faca este sa-si consume jing prin repetitii fortate ale Fire Practices. Este putin cunoscut faptul ca orbita microcosmica face parte din Fire Practices, spre deosebire de Water Practices, o diferenta care nici macar nu este luata in calcul in Occident.

  Realizarea sinelui se face prin atingerea miezului divin al propriei inimi: atunci unele sigle ale chakrelor se vor activa, si vei primi din puterile paranormale superioare: genialitatea, superintuitia, darul profetiei, exact cele care lipsesc din repertoriul practicantilor de yoga/tao clasice. Puterile inferioare, ceea ce se denumeste in mod gresit realizarea sinelui, ca de exemplu dedublarea, vederea astrala, si altele nici ele nu au cum sa fie activate prin asane sau pranayama. Puterile inferioare pot fi declansate prin posedare (deci extrem de periculos) sau prin atasarea unor circuite eterice/astrale in aura de catre un maestru, care iarasi implica posedarea. Nici un yoghin care spune ca si-a relevat sinele, sau si-a ridicat kundalini nu a castigat vreun premiu Nobel in vreun domeniu stiintific: un semn clar ca puterile paranormale superioare nu au fost activate deloc, nici o legatura cu realizarea sinelui.

  Asanele se fac numai la ore si minute bine specificate ale zilei/noptii, pentru a nu se suprapune peste circuitul energiei qi care trece prin cele 12 meridiane obisnuite. Blocarea sangelui prin anumite asane pentru anumite perioade de timp va insemna ca si energia qi va stagna, curgerea naturala a acestei energii fiind influentata de catre asana respectiva.

  Cateva citate mai putin cunoscute care arata diferenta dintre Fire Practices (ceea ce preda in occident drept yoga si tao) si Water Practices:

  The Teacher of Single Yang answered: Earlier it has already been said about the principle that “if a body does not have a true seed, it will only be like using fire to boil an empty pot”, and about its dangers for practitioners. These practitioners, feeling as “qi moves through the channels Ren and Du”, accelerate the process of loss of their own Jing. This is a way of speeding up the approach of death, it does a lot of harm and has no benefits. It’s just a wrong, a “side-road” method of practice.

  Our School of Wu Chung-Xu – Liu Hua-yang teaches a dual perfection of Xing and Ming, and what is called “heavenly circle” – it is really the “heavenly circle of the elixir’s way. ” Once a student of the School produces a “true seed”, then it will be not qi but rather the “true water” that will circulate through the Ren and Du Meridians, also the locations of its awareness will be different too. In the elixir way these channels are passed using the qi of the Previous sky, in that process of circulation from top to bottom a “sweet dew” will flow, directly sinking into the lower Dantian, and it happens in reality, not in imagination.
  As stated above in “heavenly circle” of qigong, its the external qi that rotates exhausting the body’s jing. On the other hand, in the way of the elixir, the heavenly circle leads to longevity, it increases Yuan-jing and Yuan-qi in the body, but the “heavenly circle” of qigong leads to depletion of the Yuan-jing, leads to great problems.

  In cronologia oficiala a istoriei, Liu YiMing a fost unul dintre cei mai mari maestrii taoisti.

  Superior virtue has no doing: there is nothing whereby it does.
  Inferior virtue does: there is something whereby it does.

  Superior virtue keeps one’s form intact by means of the Tao.
  Inferior virtue extends one’s existence by means of a technique.

  From this we know that superior virtue and inferior virtue are not to be considered with regard to the postcelestial, but with regard to the precelestial. When the precelestial is intact, that is superior virtue, and when the precelestial is lacking, that is inferior virtue. This is the proper conclusion.

  Then there are those who do not understand the Great Tao. They either say that Existence (ming) is more important and Nature (xing) is less important, or that Nature is more important and Existence is less important. This is all wrong. Nature and Existence must be cultivated together, but in the practice there should be two stages. In superior virtue, there is no need to cultivate Existence and one just cultivates Nature: when Nature is fulfilled, then Existence is also fulfilled. In inferior virtue, one must first cultivate Existence and then cultivate Nature; after Existence is fulfilled, one must also fulfill Nature. Fulfilling Existence is “doing,” fulfilling Nature is “non-doing.”

  Google search “iyengar asanas criticism injuries” primele doua pagini, in special articolele de pe avalonyoga si cartea Science of Yoga: The Risks and The Rewards.

  Toti maestrii taoisti care practica orbita microcosmica au beneficiat de la bun inceput de doua lucruri esentiale care lipsesc din ceea ce ni se recomanda noua sa facem: daruirea de energie la lower dan tien (red bindu) de catre marele maestru al scolii, si deschiderea fiecarui punct de acupunctura extern pentru a facilita deplasarea acestei energii daruite (care nu apartine practicantului). In Occident, se practica doar FORTAREA energiei grosiere, deci arderea jing, prin aceasta orbita, fara ca macar sa exista preocuparea pentru cultivarea corpurilor superioare, inclusiv cel al moralitatii (gong spre deosebire de qi/chi/prana).

  Cultivarea/realizarea sinelui inseamna a iti activa corpurile superioare subtile: a lua decizia de a nu mai ejacula niciodata sau pe perioade indelungate de timp, fara sa-ti activezi corpurile superioare, cele care conteaza, inseamna o cultivare partiala, fara acces la realizarile cu adevarat importante.

  Cati yoghini stiu ca in Tibet, ca de exemplu, exista acum preocuparea de a separa energia divina de catre energia grosiera a lichidului seminal in momentul orgasmului/ejacularii? Adica de a retine ojas in aura/corp. Cati yoghini stiu ca prin orice orgasm, fie el si neinsotit de ejaculare, se va pierde ojas oricum?

  Doar nivelul virtutilor iti determina nivelul cultivarii: puritatea (baza totala a cultivarii) si compasiunea (iubirea/dragostea divina). Cu cat ele sunt mai apropiate de divin cu atat nivelul realizarii sinelui este mai sublim. Esenta divina, feminitatea si masculinitatea divine, se afla in inima, a intra in rezonanta cu extazul din propria inima este un rezultat al identificarii cu Dumnezeu, nu poate fi atinsa prin asane/pranayama sau tehnici de deplasare fortata a energiilor qi prin corp.

 113. FREEDOM says:

  hAZARdule , ba fraiere , cum am plecat ma eu de acolo ? Am plecat normal , am iesit pe usa fara datorii , fara cearta, mi-am facut treaba si nimeni nu a avut ce sa-mi zica . Asa ca esti de-a dreptul un dobitoc irecuperabil ptr ca interpretezi ca un spalat pe creier .Cit despre KUNDALINI , ba timpitule , nu e vb ca se mai trezeste la cite unu din cind in cind si apoi ala se intoarce la conditia lui de mincator de tamas prin ashram ci este vorba despre CONTROLUL procesului . Ma nu voi aveti pretentia ca practicati yoga ?Daca da ,atunci spune-mi daca exista vreunu care sa controleze in el insusi acest proces la vointa cum descriu toti maestrii indieni si cum dovedeau si ei . CONTROL LA VOINTA ,nu stari =treziri ocazionale temporare si partiale ale lui KUNDALINI . Asa ceva poate mai are cite unu dar daca trezirea este o intimplare de moment si apoi ala revine la conditia lui de om normal cine esti tu sa te lauzi cu asa ceva ? Nu vezi ca fara sa iti dai seama te intorci la glorificarea unor stari de moment ? Yoghinu trebuie sa controleze la vointa acest proces , asa spune BIVOLARU in toate conspectele lui din vietile marilor yoghini . Tu ii dai inainte cu timpeniile din capul tau . Ba dobitocule iti amintesc ca puteai ca un cacat a transpiratie si cu pantalonii de strada dormeai si dimineta ieseai prin oras . Iti amintesc ca toata lumea fugea de tine si nu te suporta si cind auzea de tine facea bleah . Tu vorbesti de cum am plecat eu de acolo . Atitudinea mea a fost normala de om liber , nu cocosat psihic ca majoritatea de acolo. De ce spun ca sint cocosati psihic ? Ptr ca nimeni nu are curajul sa spuna ce gindeste despre toate neregulile care se fac in stina , nimeni nu face asta ptr ca ii este frica ca isi pierde locul in ashram si este dat afara din stina . Ce pula mea este asta daca nu stare de soarece de oaie fricoasa si lasa . Citi din cei care sau ridicat pur si simplu in picioare in sala la curs sau la sedinta si au spus ca sint deranjati de prostitutia care are loc sub toate formele pe care le stim cu totii si nu au fost dati imediat afara de la curs si din ashram ? Si ma refer la barbati care multi aveau iubitele pe site-uri si escorte prin alte tari sau prin baruri din JAPONIA . Citi aveau nebunia sa spuna verde in fata ce simteau si gindeau ? Taci in pula mea de handicapat , du-te ba pizda si spalate pe dinti ca mereu mergeai cu crema pe dinti , spalate mai des , nu mai umbla cu parul ala plin de scame si apoi sa vorbesti despre yoga . Tu ai uitat ca lumea fugea de tine pe oriunde ai fost si de ani de zile si nimeni vroia sa stea in preajma ta ptr ca erai de nesuportat ? Nici normal nu erai si toti te evitau . Ba vorbeste ma despre tine daca ai ceva de spus nu de altii . Tu dupa 30 de ani de yoga ce poti sa faci concret din cele 8 etape ? Nu ma lua cu reveleare si sinelui ca acolo esti … habar nu ai ce e aia . Daca zici ca esti yoghin de 30 de ani ce poti sa arati , faci , controlezi din cele 8 etape dupa atitia ani de practica yoga , de rugaciuni , de tabere , de posturi , de alimentatie tamas si rajas cum se maninca in ahramuri zilnic de 30 de ani . Se maninca piine , lapte , uneori prajit , ceapa , usturoi si enorm de multe alimente tamas . Sattva cite o banana si un mar la saptamina . In rest mult tamas . Zi ma yoghinulede 30 de ani ?!Fapte , nu povesti =relatari . Asta cu relatarile este un mare cacat , toti relateaza sute si mii de stari da unu nu e in stare sa exemplifice pe loc pratyahara ca sa nu mai zic mai departe . In timp ce tu si toti inconstientii de acolo din turma veniti si povestiti relatari, eu va spun simplu : fapte concrete nu vorbe frumoase . Cit timp veti mai fi penibili sa relatati in proasta fara sa dovediti ca chiar poate vreunul sa arate ceva real – concret ? Pina la urma este vorba despre fapte , de vorbe e lumea satula asa in general . Vorbeste daca poti tu ceva , ce poti concret nu stari de moment care vin si se duc si apoi lumea relateaza pompos hau hau cutu cutu . Pricepe bai lache odata !

 114. FREEDOM says:

  Pai daca eu eram ciudat ma dadea CRISTI afara instant , din contra el mi-a oferit doar 15 ore pe saptamina de ky . De ce nu am ramas desi erau putine ore ? Ptr ca nu simteam sa mai ramin , nu din aroganta sau motive halucinante din mintea ta . Dupa mintea ta nu exista posibilitatea ca un om sa simta nevoia reala de libertate si sa plece din ashram chiar daca are doar 15 ore pe saptamina sau zero ore ci doar ca omul e neaparat demoniac sau ciudat . Eu nu m-am agatat niciodata sa ramin in ashram ca tine cum ai facut toata viata ta , eu nu am fost disperat de asa ceva , nu mi-a fost frica sa traiesc in lume pe cind tu ai fost dat afara de cite ? ori ptr nerespectarea regulilor si apoi ca un milog te tirai sa te primeasca inapoi . In timp ce eu nu am fost niciodata dat afara din arhram si am ALES SA PLEC DE BUNVOIE (si am fost de 3 ori) , tu ai fost dat de fiecare data . Ce spune asta despre noi ?

 115. FREEDOM says:

  Bai AZARE ai uitat de cite ori ai fost dat afara din ashram ? De cite ori ai calcat pe bec=incalcind voit sau inconstient regulile de convietuire ? De cite ori ai fost amendat ptr ca te fofilai in diverse moduri pe care ti le justificai in moduri imbecile ? De cite ori te-ai tirit i ca milogu sa te primeasca inapoi ?Ba mereu te dadea afara ptr ca nu erai in stare sa te tii de program si de regulile de acolo . Cite amenzi ai luat si de cite ori te-a dat afara din ashram ? Poti spune sincer aici ? Ca vorbeti de umilinta si de sinceritate ! Apoi tremurai sa te primeasca inauntru de parca numai acolo era evolutie si trezire , asta e marea voastra frica debila si absolut penibila . Ma la voi in stina nu e nici un trezit si in afara stinei MISA sau trezit sute sau mii de oameni pe pe toata planeta de-a lungul secolelor . Pricepi ?

 116. FREEDOM says:

  Bai AZARE ai uitat de cite ori ai fost dat afara din ashram ? De cite ori ai calcat pe bec=incalcind voit sau inconstient regulile de convietuire ? De cite ori ai fost amendat ptr ca te fofilai in diverse moduri pe care ti le justificai in moduri imbecile ? De cite ori te-ai tirit ca milogu sa te primeasca inapoi ?Ba mereu te dadea afara ptr ca nu erai in stare sa te tii de program si de regulile de acolo . Cite amenzi ai luat si de cite ori te-a dat afara din ashram ? Poti spune sincer aici ? Ca vorbesti de umilinta si de sinceritate ! Apoi tremurai sa te primeasca inauntru de parca numai acolo era evolutie si trezire , asta e marea voastra frica debila si absolut penibila . Ma la voi in stina nu e nici un trezit si in afara stinei MISA sau trezit sute sau mii de oameni pe toata planeta de-a lungul secolelor . Pricepi ? PRICEPI , PRICEPI , PRICEPI ?

 117. Neele says:

  Nu asa!

  Azare, te iubeste gurul?
  Daca da, de ce vii sa starnesti gelozii? Inseamna ca nu te iubeste cu o iubire curata.
  Daca nu, la ce bun propaganda misana? Vezi-ti de drum!
  Cf legea rezonantei sa n-ajungeti sa fiti nesabuiti si sa vreti sa scapati vinovatul de unde e! Incasati cu totii mai multi ani de racoare.

 118. genarul says:

  Azar

  Spune fratilor rataciti de pe aici, de ce aveti control la programul de asane in ashram, si inca dublu, unii controleaza ashramistii si al doilea rand controleaza pe primii controlori.Debordati de aspiratie?

 119. FREEDOM says:

  Bai AZARE , voi amestecati yoga cu crestinismul foarte jenant . La yoghinii indieni este vorba despe o atitudine de forta de curaj , la crestini este o milogeala continua , sint atitdini diferite si voi pretindeti ca faceti yoga cu atitudine crestina , adica blegoasa , de milogeala nesfirsita .. sint doua lucruri diferite . Va fost predata si latura crestina tocmai ca sa va inmoaie atitudinea =sa va faca blegi nu puternici . Pendulati intre o stare de blegeala interioara pe care o considerati spirituala=crestina si pretentia ca sinteti yoghini . Aici este marea voastra problema , sinteti din plastilina dar va dati din otel ,de aia nu progresati ptr ca va subminat atitudinea dl GeorGEL si nici macar nu va trece prin cap . Ori ai atitudine blegoasa de crestin milog si cersetor pina la capat , ori ai atitudine de erou =de FORTA ca yoghinii indieni , nu merge cind cu miloaga cind cu tentativa de atitudine de vultur ! Nu merge ptr ca sint lucruri diferite si voi nu stiti .Sinteti yoghini cu atitudini de crestini blegosi da cu gura mare cind pleaca omul din turma voastra . Intrebarea este asta : cine este ciobanul vostru ? ISUS , BUDDHA sau GEOR-GEL ? Hotariti-va ca de aia nu progresati ! Daca este ISUS , atunci sinteti oi . Daca este BUDDHA atunci sinteti vulturi yoghini . Daca este GERO-GEL atunci sinteti CURVE si PESTI . Voi inca nu sinteti hotariti ce atitudine sa aveti si oscilati intre astea 3 . De aici ezitarile si inconsecventa tuturor celor din turma MISA . Ca sa vezi astea iti trebuie claritate insa citi aveti asa ceva ? Voi dupa 30 de ani sau mai mult inca ezitati nestiind ce e cu voi , aveti frinturi de stari amestecate din crestinism cu nitel din yoga si peste toate sinteti inca cu mintea pe covrig =bani- case -masini -telefoane mobile , futing – excursii -haine -firme ……adica sinteti cu totul conectati in zona nevoilor zilnice specifice oricarui ignorant de pe lumea asta . Voi ati lansat tipologia de -yoghin – cu firma si care are angajati , are smartphone , are jeep , se duce la cinema miercurea ca e reducere orange , mai fute si el ce prinde cind femeia -lui- nu se fute cu altul samd . ASTA este stilul vostru de yoga , o yoga de weekend . Cit de diferita este yoga asta a voastra de yoga indiana specifica maestrilor gen SHIVANANDA ,RAMAKRISHNA , RAMANA MAHARISHI samd , etc . !!!! Este distanta de la cer la pamint insa voi nu realizati diferenta si de aia nu exista realizari reale in stina MISA dupa 30-40 de ani de yoga chipurile . Ptr ca nu este yoga aia fara jumatati de masura ci doar de weekend , sinteti yoghini de oras samd . Vai de capul vostru , mai aveti pretentia si ca a-ti practicat continenta o viata si totusi nu mai aveti dinti in gura si aveti riduri si parul ca neaua. Ba pizda trezeste-te din visul ala si fi obiectiv ca sa nu te mai minti singur .

 120. FREEDOM says:

  @genarul . Iar ala de-i controleaza pe primii controlori e sef pe tarla , pe el nu-l controleaza nimeni , isi face programu cum vrea pulicica lui . De pilda pina se duce in control mai baga nitel pula-n pizda , mai sta tolonit in patut si mai imbuca ceva . Multi traiesc ca smeherii si sint bine merci . Daca nu as stii chestia asta nu as zice , da ii stiu atit de bine ca e clara treaba . Sint -yoghini- doar cu numele . Nu exista nici macar un singur=1 yoghin cu adevarat in MISA . Sint tentative esuate de yoghini insa este greu sa recunoasca in sinea lor ptr simplu motiv ca fiind scaldati in sute de tehnici -teorii si conferinte au ajuns in mod fals sa creada ca chiar stiu cite ceva despre yoga si ca sint yoghini . In realitate – yoga ramine ( citez din GEORGEL) inca de descoperit ptr dvs – , insa este foarte geu sa-ti mai dai seama ca de fapt nu cunosti nimic in profunzime din yoga nici dupa 30-40 de ani ptr ca nu a fost facuta cum trebuie si nici predata cum trebuie . Yoga este simpla , consta intr-o asana , o mantra si o tehnica de respiratie , eventual shambavi mudra . Problema la MISA este faptul ca oamenilor li sa facut efectiv capul calendar= mintea ferfenita de atitea cursuri si la ora actuala continua aceasta pulverizare a mintii in sensul de farimitare mentala=lipsa de focalizare . Lipsa asta de focalizare mentala doar pe o singura directie a dus la scindarea fiintei fiecaruia si azi cei de acolo traiesc intr-o stare de fragmentare mentala uriasa de care habar nu au dar pe undeva o resimt ca o nesiguranta interioara . Li sa facut asta constient sau inconstient ? YOGA trebuie sa contina 2,3 elemente cum se preda la kriya de la YOGANANDA . La MISA sa facut o timpenie cu atitia ani si atitea zeci de noi tehnici oferite anual prin conferinte si caiete de vacanta . Eu unul am fost ametit de atitea tehnici , am constatat efectul de ameteala =defocalizare uriasa . practic li sa facut oamenilor mai mult rau decit bine . Citi constientizeaza asta ? Toti nu pot renunta la salata informationala din capul lor ptr ca au senzatia ca sint informatii pretioase insa sint inrobitoare mental=psihologic . Trebuie aruncat tot gunoiul asta informational in care au fost innecati cu totii de acolo si ramas cu o singura chestie in atentie . Este o subjugare smechera si foarte subtila insa simplu de sesizat .Este mult gunoi inutil care te sufoca la nesfirsit si din cauza caruia nu poti nici macar sa incepi sa inaintezi =progresezi . In final iti dai seama ca ai nevoie de un nou inceput=restart=refresh , ptr ca ai fost prins psihologic intr-o plasa . Numai plecind de acolo exista posibilitatea unui restart =adica sanse sa o iei de la inceput cu mintea clara si libera de gunoiul informational inutil ce ti-a fost indus fie constient fie inconstient .

 121. Toti inca mai asteapta de la guru sa le exemplifice stari, sa sustina telepatic chestii. Chiar si din puscarie si daca se poate cu energie tripla (alta tampenie).

  Dragi fosti colegi zapaciti inca la misa, voi inca nu v-ati prins ca dupa 30 de ani ar fi trebuit sa intrati si singuri in orice stare vreti si oricand fara sa asteptati sa sara guru cu exemplificarea si sa va pompeze sustinere cu energie “tripla” lol ? Asta daca inca mai puneti botu la stari si nu va doriti mai mult.

  Daca ati fi fost yoghini adevarati cu zeci de ani de practica ati fi putut nu doar sa intrati la vointa in orice stare oricand, dar si sa puteti exemplifica voi insiva altora orice stare. Fara guru. Chiar si unor profani. Ba mai mult, ar fi trebuit sa puteti sa va duceti de exemplu in metrou printre profani si sa generati o stare la alegere fara sa le spuneti nimic. Iar oamenii simpli de langa voi sa o simta si sa nu stie ce e cu ei pentru ca nu le-ati spus ca voi emiteti telepatic o anunita stare. Fara muzica, fara sa le spuneti ce faceti, fara initiere si mai ales fara guru. Relaxati si cu ochii deschisi.

 122. genarul says:

  @freedom

  S-a indus oamenilor obiceiul de a reveni la sala pentru a primi tehnica noua.Asta merge sa zicem primii 7 ani, cand presupunem ca esti pe lucru si acumulare.Daca se continua asa, apare o stare de inrobire, ai spus foarte bine.Si de dependenta.Multi nici nu mai stiu de ce au venit acolo, intra pe o rutina gen ”Ce firimitura mi se arunca azi la curs?”.Interesant ca nu intereseaza pe nimeni daca lumea chiar practica ceva, daca are rezultate.Cat faci prezenta, dai taxa, esti yoghin.Restul ramane in plata Domnului, daca nu cumva ai puterea si vointa sa te cateri singur pe munte.

 123. genarul says:

  Ma gandesc ca GB nu a sperat niciodata sa dea peste o asemenea adunatura de mascarici pe care sa-i faca franjuri, asa cum ii place lui.Cel mai mult imi place manipularea grotesca pe care el o utilizeaza destul de des si anume:anunta o mega tehnica , exemplificare in premiera absoluta, fraierii musca si se aduna si se lasa asteptat ca o mare vedeta, si o saptamana daca se poate.Apoi le arunca o poveste din Almanahul Satelor, gen transa romantica, si rade de ei de se sparge.Sclavie si dependenta spirituala, parerea mea.

 124. FREEDOM says:

  @genarul . Iar ala de-i controleaza pe primii controlori e sef pe tarla , pe el nu-l controleaza nimeni , isi face programu cum vrea pulicica lui . De pilda pina se duce in control mai baga nitel pula-n pizda , mai sta tolonit in patut si mai imbuca ceva . Multi traiesc ca smeherii si sint bine merci . Daca nu as stii chestia asta nu as zice , da ii stiu atit de bine ca e clara treaba . Sint -yoghini- doar cu numele . Nu exista nici macar un singur=1 yoghin cu adevarat in MISA . Sint tentative esuate de yoghini insa este greu sa recunoasca in sinea lor ptr simplu motiv ca fiind scaldati in sute de tehnici -teorii si conferinte au ajuns in mod fals sa creada ca chiar stiu cite ceva despre yoga si ca sint yoghini . In realitate – yoga ramine ( citez din GEORGEL) inca de descoperit ptr dvs – , insa este foarte greu sa-ti mai dai seama ca de fapt nu cunosti nimic in profunzime din yoga nici dupa 30-40 de ani ptr ca nu a fost facuta cum trebuie si nici predata cum trebuie . Yoga este simpla , consta intr-o asana , o mantra si o tehnica de respiratie , eventual shambavi mudra . Problema la MISA este faptul ca oamenilor li sa facut efectiv capul calendar= mintea ferfenita de atitea cursuri si la ora actuala continua aceasta pulverizare a mintii in sensul de farimitare mentala=lipsa de focalizare . Lipsa asta de focalizare mentala doar pe o singura directie a dus la scindarea fiintei fiecaruia si azi cei de acolo traiesc intr-o stare de fragmentare mentala uriasa . Li sa facut asta constient sau inconstient ? YOGA trebuie sa contina 2,3 elemente cum se preda la kriya de la YOGANANDA . La MISA sa facut o timpenie cu atitia ani de curs si atitea zeci de noi tehnici oferite anual prin conferinte si caiete de vacanta . Eu unul am fost ametit de atitea tehnici , am constatat efectul de ameteala =defocalizare uriasa , practic li sa facut oamenilor mai mult rau decit bine . Citi constientizeaza asta ? Toti nu pot renunta la salata informationala din capul lor ptr ca au senzatia ca sint informatii pretioase insa sint inrobitoare mental=psihologic . Trebuie aruncat tot gunoiul asta informational in care au fost innecati cu totii de acolo si ramas cu o singura chestie in atentie . Este o subjugare smechera si foarte subtila insa simplu de sesizat .Este mult gunoi inutil care te sufoca la nesfirsit si din cauza caruia nu poti nici macar sa incepi sa inaintezi =progresezi . In final iti dai seama ca ai nevoie de un nou inceput=restart=refresh , ptr ca ai fost prins psihologic intr-o plasa . Numai plecind de acolo exista posibilitatea unui restart =adica sanse sa o iei de la inceput cu mintea clara si libera de gunoiul informational inutil ce ti-a fost indus fie constient fie inconstient .

 125. FREEDOM says:

  Daca le iei muzica de fundal sint terminati , in realitate ala ii programeaza cu saptamini inainte prin faptul ca tipareste in caietu de vacanta numele precis al starii pe care vrea ca aia micii so resimta . Yoga nu are nevoie de muzica house sau furata de pe net , in yoga trebuie sa iti retragi simturile din lumea exterioara nu sa asculti muzica house sau romantica. Insa ala ii prosteste si dupa 30 de ani punindu-le muzica . Ei inca nu realizeaza ca fara retragerea simturilor nu fac nici un progres real . Ei inca audiaza muzica house dupa 30 de ani de -yoga- chipurile . Dupa 30 de ani !?! Este de necrezut si totusi ei accepta timpenia asta cu fundalul muzical sonor de genul house -romantic . Ce mai este de spus ? Cita naivitate pe acesti copilasi de 40 -50-60 de ani?!! Fundalul sonor este un mare deserviciu care li se face ptr ca ii tine intr-o stare de infantilism dpdv yoghin. Alt deserviciu imens este puzderia de asa zise tehnici care li se varsa pe git anual de ia ametit total . De parca nu este de ajuns yoga sutra , gheramda samhita sau shiva samhita . Scoate MISA in curind GEORGEL SAMHITA sa doarma toti copiii cu ea sub perna . HA HA HA . Cit de copilarosi sint acesti omuleti !!!! Ia distrus psihica GERORIAN BIVOLAURU . Acu vaz ca NIcalae si-a luat numele unui yoghin din vechime . Sa buhait de trai bun da face sundaryalahari de vreo 10 -20 de ani de curs , nici la asta nu se va termina cursu cit va fi el in viata . Cursurile astora vor tine cite 50-60-70 de ani , o sa ajunga niste martalogi da tot vor merge la cursuri sa invete ca niste copii handicapati teorie la nesfirsit . Numai retragerea simturilor nu vor putea ei sa exemplifice la vointa si transa yoghina nici peste alti 10 -20 de ani . Astia au fost distrusi mental aproape total . Greu sa-si mai dea seama. TRAGIC ptr ei . Somnu e crincen pe ei .

 126. FREEDOM says:

  El ia facut mascarici , ia inrobit mental total . Asta nu mai este yoga demult. Este salata si sarata si dulce si amara si acra , nu se mai poate minca . E de aruncat . Sa faci un curs asa de lung este de-a dreptu prostie curata . Cursu ar trebui sa tina fix citeva luni saptamini , nici macar un an ptr ca ii dai mintii posibilitatea sa teroretizeze si sa inceapa sa creada ca se pricepe la yoga . Asta li sa indus lor prin cursu asta interminabil . Oare chiar cunoasteti yoga in profunzime practica ? HM ?! Sa fim seriosi , nu ar strica , nu strica niciodata din contra te scapa de vrajeala-somn -halucinare MISAna . Misa – somn psihologic , nimic altceva. E nitel mai buna decit somnu social dar in final te face tot un sclav decit ca in alt fel mai subtil . @DINAMIC OBSERVER . F clar zis, misto si realitate lipsa ptr ei .

 127. Flagg says:

  @Freedom
  “Cursu ar trebui sa tina fix citeva luni saptamini , nici macar un an ptr ca ii dai mintii posibilitatea sa teroretizeze si sa inceapa sa creada ca se pricepe la yoga .”

  Eu nu as merge chiar atat de departe in privinta asta. Cred ca 4-5 ani ar fi mai mult decat de ajuns in ce priveste partea de hatha yoga. Plus cateva seturi de mantre – mantrele chakrelor, mantrele planetelor(pentru cei care cred in astrologie si ar vrea fie sa isi “atenueze” cumva niste puncte slabe sau sa isi “amplifice” niste puncte tari din astrograma proprie, fie sa profite de anumite conjuncturi astrologice mai aparte ce se pot ivi la anumite momente in timp) si vreo doua-trei mantre ale unor “zeitati” preferate(poate chiar doar una, in caz ca se identifica acea “ishta devata” optima pentru practicant). Si inca o tehnica sau doua de meditatie de tip vipassana sau mahamudra.

  Viata e scurta si nu are nimeni timpul necesar sa practice in mod aprofundat intreaga varietate de tehnici care exista in domeniu. Deja dupa 5 ani cam fiecare ar trebui sa aiba propriul set individualizat de tehnici cu care sa lucreze apoi in mod sistematic in timpul ramas la dispozitie in viata asta.

  Ca sa dau si un exemplu mai particularizat, in cazul MPC-urilor cred ca ar fi mai util daca din primul an de predare practicantii ar fi testati cumva si fiecaruia i s-ar da de la inceput mantra acelei mahavidya cu care manifesta cea mai mare afinitate personala. Altfel, se poate intampla, de exemplu, ca cineva sa aiba afinitatea cea mai mare cu Matangi si sa piarda aiurea multi ani pana sa ajunga sa practice cu bija respectiva.
  De altfel, in mod traditional cam asa se si proceda in zona de origine a practicilor tantrice. Cred ca majoritatea de pe aici cunosc povestea cu discipolul care era legat la ochi si era pus sa arunce o floare intr-o mandala si apoi i se dadea sarcina sa lucreze cu “zeitatea” particulara pe imaginea careia cadea floarea. Nu era pus sa lucreze pe rand, ani de zile, cu toate “zeitatile” din mandala respectiva pana cand dadea pana la urma de cea care i se potrivea cel mai bine.

  Am insa o opinie diferita atunci cand e vorba de teorie. In cazul asta cu cat citesti mai mult si din surse cat mai variate, cu atat mai bine, pentru ca astfel incepi sa intelegi mai bine contextul in care au aparut si s-au dezvoltat practicile pe care le-ai ales. Insa si aici e nevoie de o doza mare de discernamant si selectivitate, pentru ca volumul de carti disponibile in domeniu este enorm si nimeni nu are o viata suficient de lunga sa le citeasca pe toate.

 128. mac gregor says:

  @FREEDOM, genar si Dynamic

  perfect de acord cu ultimele 10 postari.

  Gregorian Bivolaru n-a facut nimic ca sa elibereze pe nimeni.

  Si-a pus tot talentul ca sa faca opusul, si anume sa-i incurce. “Incurca-i, drace.”

  Esti yoghin, deci respecti yama si niyama. Dar stai, ca adevarul nu conteaza ca tu esti tantric si deasupra moralei, deci poti sa faci ce vrei sai sa zici ce vrei si te doare in pla. Dar stai, ca tu lupti impotriva francmasoneriei si pe plan mediatic, si atunci trebuie sa respecti linia oficiala mai rau ca un politruc ipocrit. Si confuzia dintre crestinism si yoga, blegeala si forta de care ziceti mai sus, pana nu mai stii ce e bine sa faci. Trebuie sa lupt ca un shivaic? sau sa plec capul ca un ingeras?

  Omul invartit la MISA ajunge sa nu mai stie cum sa se comporte cand e confruntat cu o situatie. E celebra faza cand o echipa de santieristi shivaici lucra de zor, si dintr-o curte vecina a aparut un tigan si-a inceput sa le dea ordine cum sa lucreze. Astia nu au stiut cum sa reactioneze, si au sfarsit prin a executa ordinele. Cand a venit seful de echipa, s-a crucit cum ii organiza tiganul.

  Uite Rapcea. E contra MISA? da, dar nu. Se poate intoarce? poate da, dar nu, dar poate da. E Grieg cauza rahaturilor de la MISA? Poate da, dar poate fac altii si el nu e de vina, dar poate da, dar poate mai sunt oameni buni la MISA, dar poate acestia protesteaza, dar poate nu.

  As fi in stare sa pariez ca toate chestiile drepte din viata lui – profesia, nevasta, copiii – si le-a castigat dandu-i muie lui Grieg pe aceste planuri.

 129. FREEDOM says:

  Este zapaceala curata sa dureze un curs 4,5 ani . Este o prostie . Vor fi 4-5 ani pierduti in cautari , teorie , vorbe , texte , pareri , impresii samd . Un guru autentic vede imediat ce ai nevoie =ti se potriveste subtil si aia iti da . Nu te tine ocupat 30 de ani cu zeci si zeci de mantre samd . Cind iti vei da seama ca si una e mult ptr ca majoritatea de abia lucreaza si cu aia ce sa mai vorbim de 2,3 …imediat apare impartirea mentala in efecte , care e mai buna , p-orma ti se pare ca ailalta e de fapt mai buna apoi revii ca ametitu la prima samd …nu se mai termina scindarea . Nici nu are cum , deja de la o mantra in sus =adica 2 , intervine analiza nebuneasca =nebunia mintii si esti mincat de indecizie..daca timpitu cu pricina iti mai varsa in creier si zeci de asane si zeci de pranayame , astrologie buddhism ,sex , crestinism samd te-a distru=terminat psihic la nivel de alegere=decizie=hotarire=vointa fermitate . PA , CIAO .

 130. Flagg says:

  @mac gregor
  “Si confuzia dintre crestinism si yoga, blegeala si forta de care ziceti mai sus, pana nu mai stii ce e bine sa faci. Trebuie sa lupt ca un shivaic? sau sa plec capul ca un ingeras?”

  O confuzie de genul asta exista de fapt chiar si in crestinism. Pe de o parte il ai pe Iisus, care spune sa intorci si obrazul celalalt si sa iti iubesti dusmanii, iar de cealalta parte il ai pe David care se roaga la Dumnezeu ca dusmanii sa ii intre de vii in iad(psalmul 54, dupa numaratoarea din Biblia Ortodoxa), ca femeile dusmanilor sa ajunga vaduve si copiii lor orfani(psalmul 108), sau ca pruncii dusmanilor sa fie zdrobiti pe pietre(psalmul 136 – asta e totusi un psalm care am vazut ca uneori e atribuit unui alt autor, lui Asaf sau unui autor necunoscut).
  Iar agresivitatea din VT revine, fie si intr-o forma atenuata, dupa Evanghelii, in NT la sfantul Pavel si ai lui. Iar daca citesti Biblia de la cap la coada, cu atentie, cred ca majoritatea cititorilor ar trebui sa sesizeze cat de tare contrasteaza de fapt Iisus in idei si atitudini atat fata de personajele biblice care il preced cat si fata de multe dintre cele care vin dupa el – de fapt, in opinia mea asta poate fi considerat a fi si unul dintre argumentele cele mai puternice privind existenta reala a lui Isus(daca ar fi fost doar un personaj inventat de alde Pavel si ai lui, cum cred unii, atunci respectivii ar fi inventat un Iisus care sa le semene mai mult lor, mai agresiv si mai intolerant cu rivalii pagani).

  Pana la urma nu e de mirare ca Biserica s-a opus, de regula, pana la Luther, ideii ca laicii, credinciosii de rand, sa citeasca singuri Biblia, pentru ca cine o citeste fara ochelarii de cal ai dogmei mainstream o poate vira apoi foarte usor intr-o directie gnostica in care sa respinga VT-ul si o parte NT. Si toata multimea aia de miscari gnostice eretice de la inceputurile crestinismului cred ca aici isi afla radacina, in contrastul mult prea mare dintre pacifismul lui Iisus(cu toate ca si el, in Evangheliile canonice, are cateva momente singulare cand e ceva mai “combativ”) si atitudinea agresiva si intoleranta a majoritatii personajelor biblice mai importante.

 131. Flagg says:

  @Freedom
  “Este zapaceala curata sa dureze un curs 4,5 ani .”

  De ce? In orice alt domeniu profan de studiu avansat cam atata dureaza in medie sa inveti incat sa poti practica(exceptie facand domeniile foarte complexe ca medicina si arhitectura, in care dureaza mai mult sa te pui la punct in ce priveste atat teoria cat si partea practica).

  “Nici nu are cum , deja de la o mantra in sus =adica 2 , intervine analiza nebuneasca =nebunia mintii si esti mincat de indecizie..”

  Depinde de tipul de mantra. Daca discipolul are nevoie, de exemplu, de mantrele chakrelor, trebuie sa primeasca toate cele 7, nu doar 2-3 sau chiar una, pentru ca daca lucreaza doar pe una sau doua chakre poate interveni apoi o stare de dezechilibru.
  La fel sta treaba si cu mantrele planetelor. In functie de situatiile diferite cu care discipolul se confrunta de-a lungul timpului poate fi nevoie sa lucreze ba cu o planeta, ba cu alta. Asa ca are nevoie sa le cunoasca pe toate.
  Astea sunt niste seturi de mantre care trebuie “predate” impreuna, altfel ansamblul e incomplet si poate conduce la tot felul de probleme. Bine, unii ar putea argumenta ca asa ar putea sta situatia chiar si cu mantrele MPC-urilor, desi in cazul asta eu zic ca ar trebui predate toate odata, nu cate una pe an, astfel incat cine are nevoie de ultima sa nu fie nevoit sa astepte un deceniu sau mai mult(chiar, nu mai stiu, initierea in mantra lui Kamalatmika s-a dat pana la urma, ca atunci cand am plecat eu de la curs tin minte ca inca nu se daduse si se vorbea de un soi de amanare?) – personal sunt insa de parere ca decat cate o bija de MPC pe an, mai bine i s-ar da cursantului numai una, dar respectiva bija sa fie cea cu care are intr-adevar cea mai mare afinitate personala.

  Sunt de acord cu tine ca la curs se dau prea multe tehnici si mantre si in felul asta multi isi risipesc timpul in mod ineficient lucrand ba cu una, ba cu alta, fara sa aprofundeze cum trebuie. Dar nu trebuie sa sari nici in extrema cealalta, pentru ca unele lucruri fac parte din cate un sistem inchegat si daca le “rupi” de ansamblu rezulta ceva de genul unui om cu un picior, o mana si un singur ochi.

 132. Flagg says:

  Apropo de contrastul dintre Iisus si discipolii lui de mai tarziu, lucrul asta a fost sesizat chiar si de catre adversarii pagani ai crestinilor. Unul dintre adversarii cei mai combativi, in plan intelectual, ai crestinilor a fost filozoful neoplatonician Porfir, discipolul lui Plotin. Insa chiar si Porfir relata la un moment dat(relatarea a fost pastrata sub forma de citat intr-un text scris de catre Sfantul Augustin) ca cineva cunoscut lui, pagan* ca si el, a avut curiozitatea sa mearga la un oracol al zeitei Hecate ca sa o intrebe care e de fapt treaba cu Iisus si crestinii. Iar raspunsul, spre surpriza lui, a fost ceva de genul “Iisus e ok, crestinii insa nu.”(ma rog, era vorba de crestinii de pe vremea aia, din secolele III-IV):

  https://www.ccel.org/ccel/schaff/npnf102.iv.XIX.23.html

  “This philosopher, however, has also some good to say of Christ, oblivious, as it were, of that contumely of his of which we have just been speaking; or as if his gods spoke evil of Christ only while asleep, and recognized Him to be good, and gave Him His deserved praise, when they awoke. For, as if he were about to proclaim some marvellous thing passing belief, he says, “What we are going to say will certainly take some by surprise. For the gods have declared that Christ was very pious, and has become immortal, and that they cherish his memory: that the Christians, however, are polluted, contaminated, and involved in error. And many other such things,” he says, “do the gods say against the Christians.” Then he gives specimens of the accusations made, as he says, by the gods against them, and then goes on: “But to some who asked Hecate whether Christ were a God, she replied, You know the condition of the disembodied immortal soul, and that if it has been severed from wisdom it always errs. The soul you refer to is that of a man foremost in piety: they worship it because they mistake the truth.” To this so-called oracular response he adds the following words of his own: “Of this very pious man, then, Hecate said that the soul, like the souls of other good men, was after death dowered with immortality, and that the Christians through ignorance worship it. And to those who ask why he was condemned to die, the oracle of the goddess replied, The body, indeed, is always exposed to torments, but the souls of the pious abide in heaven. And the soul you inquire about has been the fatal cause of error to other souls which were not fated to receive the gifts of the gods, and to have the knowledge of immortal Jove. Such souls are therefore hated by the gods; for they who were fated not to receive the gifts of the gods, and not to know God, were fated to be involved in error by means of him you speak of. He himself, however, was good, and heaven has been opened to him as to other good men. You are not, then, to speak evil of him, but to pity the folly of men: and through him men’s danger is imminent.””

  ___________
  * – nu folosesc cuvantul “pagan” cu vreo conotatie peiorativa, sper sa nu fiu inteles gresit

 133. Flagg says:

  Ca fapt divers, ce spunea Porfir despre Iisus mi se pare ca seamana cumva cu ideea lui Nietzsche ca singurul crestin adevarat a murit pe cruce pe dealul Golgotei.

 134. FREEDOM says:

  Daca esti de acord e bine , tocmai de asta am spus ca un maestru autentic stie din prima ce afinitate ai cu ce mantra si exact p-aia ti-o da . In felul asta ai parte de punct ochit punct lovit =se economiseste timp pretios , ani de zile si deja e cum trebuie sa fie . Asa cum sa procedat la MISA dupa atitia ani omul este indecis si rupt in bucati interior . Pur si simmplu asa stau lucrurile . Nu sint vieti la indemina cite tehnici sau dat , asta in ideea ca ala chiar este autentic …. Si atunci este mai buna varianta cu sapatul intr-un singur loc decit mutatul de colo colo si sapatul putin dupa care inceputa o noua groapa de 1 m si tot asa toata viata iar in final este debusolare totala. La asta se ajunge inevitabil . Ce spui tu o fi fost pe vemuri da nici atunci nu era asa , atunci oamenii erau dintr-o bucata si pac pac mergeau cu o singura chestie si ce sa vezi reuseau . Astia din ziua de azi sint rupti interior din fabrica asa ca mare lucru nu pot face ,vorba lui MILAREPA : fiintele degenerate ale viitorului- . Asa ca e mult 4-5 ani . Ce sa o mai lungesti atita ….. ii dai inainte cu o tehnica si mergi in adincime , cistigi teren , avansezi interior cu adevarat . Eu asa vad posibil progres spiritual . Aia de care zici sint probabil fiinte cu adevarat speciale cu putere interioara de lupta , la oligofreni abia de merge cu o chestie , abia se tin cu chiu cu vai de o metoda . Sint mai multi de-astia slabi deit din aia puternici de care zici tu . Plus ca aici nu sintem la facultate ci la yoga , e altfel ..mentalul este maimuta=extrem de schimbator ….

 135. FREEDOM says:

  Mentalul fiind ca o maimuta extrem de schimbator =capricios , ai da multe tehnici e ca si cum ii ridici mingea la fileu si le schimba intr-una , nu se hotaraste la niciuna niciodata . Daca tu vi si spui ca mentalul se hotaraste la o singura mantra de ex , cred ca ai fi primul are afirma asa ceva . Mentalul nu se hotaraste niciodata la nimic cind e vorba de focalizare , el vrea diversitate …SHIVANANDA a descris cel mai bine mentalul . Asa ca mai gindeste-te inainte sa afirmi ca e bine sa primesti nu stiu cite mantre . Cind nu ai decit o modalitate de a scapa cu viata te agati disperat de ea si lasi vrajelile la o parte . Tu ai lucrat cu ceva stabil in toti anii astia sau ai sarit mai mult sau mai putin de colo colo ? Zi cum e ? Te-ai tinut fix numai de o chestie sau te-ai raspindit pe mai multe directii- posibilitati ? in final ce ai obtinut concret ?

 136. Neele says:

  Freedom,
  Mila zbura prin aer ca zapada voastra de aprilie.
  brlp, brlp, brlp-bp, bp! :)))

 137. Flagg says:

  @Freedom
  “Tu ai lucrat cu ceva stabil in toti anii astia sau ai sarit mai mult sau mai putin de colo colo ? Zi cum e ? Te-ai tinut fix numai de o chestie sau te-ai raspindit pe mai multe directii- posibilitati ? in final ce ai obtinut concret ?”

  In ultimii ani am lucrat mult cu bijele planetelor, in functie de ziua saptamanii si de orele planetare(luni cu bija Lunii, marti cu bija lui Marte etc.). Si am obtinut in principal doua tipuri de rezultate:

  1) Viziuni – mai multe decat atunci cand eram la curs si lucram cu alte mantre si tehnici. Iar unele dintre viziunile astea au avut un caracter coerent, cu un fel de “scenariu de calatorie”, nu doar simple imagini amestecate fara noima. Un exemplu am dat mai demult aici:

  https://roxanamchirila.com/2014/08/27/spatiu-pentru-desfasurare-rapcica/#comment-197820

  2) Coincidente(?) interesante in plan mundan, social.
  De exemplu, intr-o zi de vineri ma confruntam cu niste relatii mai tensionate cu niste colegi de serviciu, in mare parte din vina mea. Dar am prins un moment de liniste, singur, in birou in timpul unei ore a lui Venus si am facut o scurta meditatie cu bija lui Venus cu o consacrare avand ca scop ameliorarea relatiilor cu colegii. And it worked like a charm! 🙂 (bine, asta probabil mai degraba datorita vreunei schimbari in atitudinea mea, in limbajul non-verbal etc. – indiferent insa de “mecanismul” implicat, chestia e ca am observat o schimbare radicala in bine imediat dupa aceea).
  Sau, ca alt exemplu, aveam pe cineva la serviciu care imi cam facea neplaceri. Si fiind zi de marti, am facut dimineata, ca de obicei, meditatie cu bija lui Marte dar cu consacrare ca orice rau indreptat impotriva mea sa se intoarca la expeditor. Si in ziua respectiva parca totul a luat-o razna, initial cu aspecte neplacute si chiar violente(verbal), dar deznodamantul final al situatiei(care s-a implinit dupa mai multe luni) pana la urma s-a intors cumva in favoarea mea. N-am cum sa iti descriu acum pe scurt tot lantul de evenimente, dar a rezultat ceva ce m-a lasat si pe mine cu gura cascata. Din nou, si in cazul asta poate a fost de vina in principal o schimbare de atitudine de a mea, dar in final partea importanta e ca am iesit cu bine din situatia respectiva.
  Sau, alt exemplu. Nevasta-mea la un moment dat m-a bazait cu ideea ca daca tot citesc tot soiul de carti mai ciudate si mai si experimentez de curiozitate cu chestii din astea, sa incerc ceva si pentru succes financiar. Eu personal eram atunci destul de multumit cu starea finantelor familiei, dar de gura ei am facut o chestie cu lumanari si alte alea, continuata cu o meditatie cu bija lui Venus(pe langa Jupiter si Soare, Venus e alta planeta asociata in astrologie si magie cu posibile castiguri financiare – vezi apropo de asta si un articol mai vechi de-al lui GB de pe blegoteric despre “banii venusieni”, desi el acolo cred ca batea apropouri in alta directie anume). Nu ma ardea pipota dupa bani dar de curiozitate am incercat, iar dupa aia m-am dus la loto. Si am castigat de mai multe ori in interval de cateva luni la 6/49 cate 30 de lei(adica am nimerit de mai multe ori cate 3 numere din 6, bifand de fiecare data numerele prin “scriere automata”, fara sa ma gandesc ce numere anume sa aleg) – eu ala care pana atunci nu mai castigasem never ever la loto. Plus multe lozuri cu castiguri mici dar repetate, de le-am facut curioase si pe vanzatoarele de acolo. Acuma, pe mine personal ma motiva in principal curiozitatea sa vad daca asa ceva chiar poate functiona, nu ma rascolea la ficati nevoia de bani, asa ca rezultatele au fost cumva pe masura motivatiei(30 de lei reprezinta cam de 6 ori valoarea biletului daca joci doar o varianta, cum am facut eu, asa ca statistic e ceva interesant aici si rezultatul mi-a satisfacut curiozitatea intelectuala; tot dpdv statistic, frecventa castigurilor cred ca depaseste cu mult probabilitatea unui rezultat obtinut datorita hazardului – n-am facut calculele necesare, desi stiu bine cum se fac, insa sunt convins ca daca le-as fi facut ar fi rezultat un p cu mult mai mic de 0,01).

  Pe scurt, daca vrei vreodata sa obtii ceva efecte de tip mai “magic”(in sensul de facilitare a rezolvarii unor probleme ce tin de planul material si social) si mai putin iluminari si alte chestii din astea, lucrul cu planetele cred ca e cel mai indicat in directia asta. Nu degeaba cea mai mare parte a textelor clasice de magie(Picatrix, Marea Cheie a lui Solomon etc.) includ tocmai practici ce tin de influentele planetare astrologice.
  Lucrul asta are o anumita logica in el. Daca privesti lumea asta fizica in care traim in “cheie” mai gnostica, atunci stapanii ei, arhontii, zeii/ingerii planetari, sunt cei la care e cel mai indicat sa apelezi ca sa obtii ceva ajutor in ce priveste problemele ce tin mai mult de planul material. Ei conduc, de sus, ce se intampla aici jos. Vorba aia din Tabula Smaragdina, “as above, so below”(astrologia si magia astrologica fiind, pe langa alchimie, unele dintre practicile asociate strans cu Hermes Trismegistus).

  Banuiesc insa ca pe tine te-ar interesa mai degraba rezultate ce tin de alt domeniu, de Sine, iluminare etc. Chestii a la Tolle. Sincer sa fiu, nu mi-am mai propus sa caut asa ceva in ideea ca simplul fapt de a-ti stabili asa ceva drept scop poate de multe ori sa devina mai degraba un obstacol – cu cat te strofoci mai tare sa iti “atingi” Sinele cu atat acesta se “indeparteaza” mai mult. Asta e o experienta care de foarte multe ori se intampla atunci cand te astepti mai putin. Asa ca lucrez ori urmarind alte scopuri mai banale ori meditez cu uneori cu bijele planetelor din simpla placere de a medita.
  Am avut insa si o experienta recenta, anul asta, mai aparte. Eram pe punctul de a adormi cand m-am trezit ca “vad” o lumina alba, orbitoare, si o “stare” pe care nu o pot descrie cum trebuie in cuvinte(“beatitudine” cred ca s-ar potrivi, dar de regula evit sa folosesc cuvinte atat de pretentioase, pompoase). Si s-a intamplat in mod spontan, fara sa o caut – am practicat multi ani de zile tehnici de inducere a viselor lucide si de explorare a starilor intermediare dintre somn si veghe si am cautat deseori in trecut in mod voit astfel de experiente, dar de data asta, atunci cand am avut experienta cea mai puternica dintre toate, nu mi-am propus sa o am ci a fost in totalitate ceva spontan. De-aia si zic ca sunt de parere ca experiente din astea mai deosebite se intampla de multe ori nu cand si cum vrei tu, ci de multe ori exact atunci cand nu te astepti sa se intample.

  Na, e randul tau acum. Tu ce ai lucrat in ultima perioada si ce rezultate ai avut?

 138. Flagg says:

  Ca tot am pomenit de gnosticism si de arhonti, cateva precizari pe scurt pentru cine nu cunoaste subiectul prea bine.
  In sistemul de idei si credinte al gnosticismului, asa cum e el cunoscut de regula si studiat de istoricii religiilor, lumea materiala e un soi de temnita a sufletelor umane(ideea este chiar mai veche – apare si la Platon, cand descrie trupul ca pe mormantul sau inchisoarea sufletului, folosind si asemanarea dintre cuvintele grecesti “soma” si “sema”). Iar gardienii, cei care asigura aplicarea legilor destinului si necesitatii(corespondentul karmei din filozofia indiana) sunt zeitatile asociate “entitatilor” astrologice: planete, semne zodiacale, decani etc. Cei mai importanti fiind zeii planetari, arhontii. Zeitatile astrologice sunt cele care au grija ca fiecare sa primeasca pedeapsa pe care o merita pentru pacatele din vietile trecute sau viata actuala si mentin sufletul “legat” de lumea materiala.
  Pentru un gnostic ascetic, mistic, telul vietii este ruperea ciclului de reincarnari si evadarea definitiva din lumea materiala. Daca adopti respectivul punct de vedere, atunci arhontii apar ca fiind niste gardieni rai, malefici(cel mai rau fiind pentru unii gnostici crestini Iahve din Vechiul Testament, asociat de multe ori cu Saturn, planeta cea mai indepartata de Pamant care poate fi vazuta cu ochiul liber, fara ajutorul telescopului, instrument care a fost inventat mult mai tarziu si a permis descoperirea si a celorlalte planete necunoscute anticilor).

  Dar mai exista si alt tip de abordare, alt punct de vedere adoptat de catre adeptii hermetismului, de (pseudo)sabeenii din Harran si mai ales de catre unii magicieni din antichitate pana in zilele noastre. Din punctul respectiv de vedere, lumea materiala nu este atat o inchisoare oribila cat mai degraba un soi de “scoala de reeducare”. Iar gardienii nu sunt malefici in sine, ci doar niste invatatori uneori severi(in special Marte si Saturn), dar care pot fi apelati pentru ajutor in anumite conditii(asta fiind specialitatea magiei astrologice). Daca vrei ca ceva sa se schimbe in favoarea ta in propria celula sau in restul “scolii de reeducare”, atunci trebuie sa “discuti” cu gardienii-invatatori pentru ca ei sunt cei cu rol de “boss” aici jos, pe Pamant, chiar daca pot fi vazuti departe, sus pe cer.
  Iar din Harran si Alexandria, pornind de la modul asta de a vedea lumea si lucrurile, se trage o lunga traditie magica astrologica, foarte populara in principal in lumea islamica medievala(in care a si fost scrisa cartea clasica de magie astrologica Picatrix/Ghayat al-Hakim) dar care a influentat puternic si magia iudaica si cea crestina.

  Ideea de baza a modului in care magicianul, spre deosebire de misticul gnostic, incearca uneori in loc sa evadeze sa obtina avantaje materiale din situatia asta(presupunand, bineinteles, ca asta ar fi realitatea) e sintetizata foarte bine intr-o replica a unuia dintre interlocutorii din dialogul catre care o sa dau link mai jos: “if this is how the world works, let’s make some money out of it!”.(ma rog, parafrazez acum din memorie si s-ar putea sa nu nimeresc exact cuvintele folosite, dar cam asta era ideea) : — )

  https://runesoup.com/2017/04/talking-the-game-of-saturn-with-peter-mark-adams/

  P.S. Ca tot a revenit pe ecrane Prison Break, magicianul astrolog e uneori un soi de T-bag care daca nu poate sa evadeze(desi urmareste si asta pe post de scop final) incearca macar sa obtina maximum de avantaje posibile in cadrul inchisorii ducand inclusiv tratative cu gardienii.

 139. genarul says:

  Unde s-a mai vazut in lumea asta scoala spirituala cu VIP-uri, belly dance, lapdance,cursuri cifrate, tehnici primite numai cu juraminte? Si altele, evident.Cum ar fi instructori semiretarzi, organizatori cvasiretarzi, virasi ejaculatori…

 140. @ Flagg

  Din cate stiu eu initierea in mantra lui Kamalatmika se da in anul 25. Si sunt unii care asteapta ca disperatii sa o primeasca. Mai ales ca in anii mari vin chestii noi mai rar si se fac aceleasi meditatii mereu si mereu pe perioade mai lungi. Te plictisesti de mori si mai e si obligatoriu sa stai in sala pana se termina ca sa scrii pe biletel numele, data si ce nivel de perceptie ai avut. Altfel faci absente chiar daca ai fost la partea practica si predare, repeti anul si alte sperietori pentru oameni cu mintea slaba.

 141. FREEDOM says:

  @genarul . Cum unde ? La stina MISA. Ei au inventat tipoloia de yohin cu firma , cu smartphone , cu jeep , cu angajate colege care daca nu vor sa se futa cu ei le siciie (vezi cazul LEONARD CADUTA ). Mai mascarici ca astia nu vor mai exista in veci yoghini , au facut de ris total ideea de yoghin in mai putin de 30 de ani . Sint niste risuri de oameni , de yoghini nu poate fi vorba .

 142. FREEDOM says:

  Chestia asta cu asteptatul dupa o mantra este ptr ai face sclavi . Pina la urma de ce vor ei kamalatmika ? Ptr ca ii ajuta financiar , adica e vorba de bani nu de eliberare ,trezire samd . In final ei vor so duca mai bine . Ala nu e baiat fain sa le-o dea din anu 1 , ii face intentionat sa astepte ca sa incaseze banisori 25 de ani , practic asa se face banii cu mantra lui kamaltmika . Le-o dai oamenilor abia dupa 25 de ani , altfel nu se pot face bani cu aceasta mantra . De ce nu le-o da din anu 1 ? Pai ! Au degradat conditia de yoghin . Sa depreciat enorm prin acesti mascarici de la MISA .

 143. FREEDOM says:

  @Flagg . Am spus ca nu stapinesc nici macar asana , nu am facut progrese tipic yoghine , am adincit intelegerea . Am patruns in profunzime investigatia , de lumini si sunete , viziuni nu am asa ceva .Pot sa spun ca facind investigatia am reusit sa constientizez maximum din ce urmareste ea . Si este de fapt totul , cind vezi cum stau lucrurile , altfel de cum ai fost programat sa crezi ca trebuie sa fie . Este o chestie intima si nu vreau sa spun mai mult despre asta . Insa dupa mine consider ca este totul , esentialul oricarui tip de cautare .Cine face investigatia cu adevarat obtine intelegerea reala prin experienta directa. Nu este in modul yoghin de la curs sau din carti , este mai simplu si nimic spectaculos .

 144. mac gregor says:

  @Flagg

  Vezi ca in Vechiul Testament is chestii care sunt aur pur dpdv spiritual, si nu ma refer la magia pe care o vezi tu.

  Lumea azi se opreste la violenta din VT, dar pe atunci se faceau altfel lucrurile. Uite si in Europa, inainte de romani erau celtii. Ei, celtii erau cam singura cultura. Pentru ca omorasera pe aia din cultura megalitica (aia cu Stonehange) si le-au distrus cultura. In zona noastra erau traci peste tot. Si asta pentru ca au macelarit cultura europeana veche de dinainte. Pai daca tu credeai ca cultura/religia ta merita sa traiasca puneai si tu mana pe sabie in numele lui Dumnezeu.

  In rest, din VT au iesit 3 mari religii, Iudaica, Crestina si Musulmana, asa ca baza puternica e inca acolo.

 145. Flagg says:

  @mac gregor
  “[…]dar pe atunci se faceau altfel lucrurile.”

  Da, asa este. Iar evreii din VT nu erau de regula mai violenti si agresivi decat vecinii si contemporanii lor.
  Violenta era omniprezenta in timpurile alea. Lucrul asta poate fi vazut inclusiv in mitologia pagana – ex. in mitologia egipteana il ai pe Set care dupa ce il dezmembreaza pe Osiris incearca apoi sa il violeze pe Horus(si drept consecinta este castrat), iar in mitologia greca il ai pe Kronos care isi castreaza tatal pentru a ajunge la putere, pentru ca mai apoi sa fie detronat prin mijloace la fel de violente de Zeus(care, la randul lui, are ca “hobby” impreunarea cu femeile muritorilor, dintre care unele, cel putin, nu prea par sa fi fost foarte incantate, cel putin la inceput, de atentia acordata lor de catre regele zeilor).
  Dar ceea ce vroiam eu sa punctez era modul in care pacifismul lui Iisus din anumite pasaje din Evanghelii contrasteaza cu atitudinile si conceptiile obisnuite ale contemporanilor sai. El este destul de “excentric” in privinta asta(chestii asemanatoare mai poti intalni in perioada respectiva pe la jainistii din India si, poate, la unii filozofi cinici si stoici). De altfel, chiar si in cadrul Evangheliilor poti vedea uneori ca unii discipoli de-ai lui sunt nedumeriti uneori in ce priveste diverse spuse sau fapte de-ale lui Iisus, iar Pilat este perplex si nu stie ce sa faca cu el atunci cand este adus in fata lui sa il judece etc.
  Iar mai tarziu multi crestini se afla in incurcatura atunci cand incearca sa impace “capra cu varza”, adica sa puna in acord invataturile lui Iisus cu legea lui Moise.
  Eu vad chestiile astea ca fiind un argument destul de puternic in ce priveste existenta reala a lui Iisus(daca Pavel si ai lui l-ar fi inventat, cum cred unii atei de azi, atunci mai degraba ar fi inventat un Iisus destul de diferit de cel din Evanghelii care sa nu le dea batai din astea de cap).
  Alt argument privind existenta lui reala este faptul ca adversarii crestinilor din perioada de sfarsit a antichitatii(Celsus, Porfir, unii rabini evrei) pornesc din start de la ideea ca Iisus a existat cu adevarat si ca a facut si fapte cel putin aparent miraculoase, numai ca ofera alte explicatii pentru miracole(fie ca Iisus ar fi fost un magician care ar fi invatat anumite lucruri in Egipt, fie ca el ar fi invatat de undeva anumite nume secrete ale Dumnezeului ebraic ce i-ar fi dat anumite puteri etc. – lucrurile astea sunt prezentate foarte bine in cartea “Jesus the magician” a lui Morton Smith). E adevarat ca unii dintre respectivii adversari ai crestinismului au trait la vreun secol sau doua distanta de Iisus, dar totusi e vorba de un interval de timp cu mult mai mic decat cel de doua milenii care e caracteristic pentru ateii de azi care neaga acum existenta lui, iar daca ei erau convinsi ca el chiar a existat(fie si ca “Yeshua ben Pandera” si nu ca Fiul lui Dumnezeu) atunci inclin sa cred ca oponentii antici ai crestinismului aveau mult mai probabil dreptate in privinta asta.

  “Vezi ca in Vechiul Testament is chestii care sunt aur pur dpdv spiritual[…]”

  Ai citit cartea lui Michael Witzel “The origins of the world mythologies”? Omul a fost criticat pentru multe chestii scrise in cartea asta(a fost acuzat inclusiv de rasism – in opinia mea in mod nefondat), dar el a punctat acolo niste chestii foarte interesante. De exemplu, opinia comuna din prezent despre textul Genezei este faptul ca evreii ar fi preluat acolo niste elemente specifice din mitologia sumeriana-akkadiana, numai Witzel demonstreaza cu argumente ca respectivele elemente sunt de fapt cu mult mai vechi, datand din paleolitic, pentru ca pot fi regasite sub diverse forme si pe la diferite populatii din Africa, insulele Andaman, Australia, Noua Guinee etc. Pe scurt, intr-un fel chiar e vorba in Geneza de un soi de “traditie adamica”, extrem de veche, fie ea si distorsionata cumva de trecerea multor milenii pana cand lucrurile respective au fost scrise pe harte(sau, ma rog, pe tablite de ceramica, papirus sau pergament – ce se folosea in antichitate in loc de hartie).

 146. Flagg says:

  M-am grabit un pic si am facut cateva greseli de exprimare in mesajul de mai sus.
  De exemplu – “numai ca Witzel demonstreaza cu argumente ca respectivele elemente sunt de fapt cu mult mai vechi, datand din paleolitic”

  Mea culpa.

 147. mac gregor says:

  o sa caut cartea

 148. Flagg says:

  @mac gregor
  Cartea lui Witzel contine si niste chestii interesante despre practicile samanice, in care el face legatura si cu practicile yoghine(Witzel e specializat in domeniul academic, la Harvard, pe subiecte ce tin de limba sanscrita si de mitologia si religiile indiene, asa ca banuiesc ca nu avea cum sa nu observe conexiunile). Practic si in privinta asta el aduce argumente privind faptul ca practicile yoghine au de fapt radacini foarte vechi, in paleolitic.
  In mai multe privinte Witzel continua cumva ceva ce incepuse Eliade cu decenii in urma.

  Are insa si niste mici scapari din cate am observat eu. De exemplu, el prezinta foarte bine faptul ca unul dintre miturile foarte raspandite pe glob este cel al creatiei lumii ca urmare a dezmembrarii unui gigant sau monstru primordial(Tiamat la mesopotamieni, Prajapati la indieni, Ymir la scandinavi, Pangu/Panku la chinezi etc.). Dar in cazul asta i-a scapat, daca am tinut eu bine minte, faptul ca ideea asta exista si la mezoamericani, in povestea dezmembrarii lui Cipactli(chestia asta i-ar fi adus un argument in plus in favoarea ideii ca asta e un mit foarte comun pe glob, vechi inca din paleolitic, dinainte de migratia oamenilor in America prin stramtoarea Bering):

  https://en.wikipedia.org/wiki/Cipactli

  In concluzie, iti recomand cartea cu caldura, chiar daca nu e perfecta(de altfel si autorul, daca tin eu bine minte, afirma la un moment dat ca el vrea doar sa redeschida o directie de cercetare inceputa de Eliade si altii si abandonata cumva in ultimele decenii, si ca si-ar dori ca altii sa corecteze sau sa completeze ce a (re)inceput el cu cartea asta).

 149. Flagg says:

  O chestie care poate parea un pic ciudata la Witzel este modul in care el foloseste niste termeni preluati din geologie, ca “laurasian” si “pangean”, pentru a clasifica anumite elemente de mitologie. El prin asta nu vrea sa induca ideea ca respectivele mituri ar data cumva din perioada cand ar fi existat respectivele supercontinente(ideea ar fi absurda pentru ca in geologie e vorba de lucruri care au existat inainte chiar sa existe specia umana), dar nu a avut la dispozitie alti termeni mai buni pe care sa ii foloseasca pentru a grupa si clasifica mituri care sunt raspandite pe mai multe dintre continentele actuale.
  De exemplu, despre mitul varstelor succesive ale omenirii(varsta de aur, varsta de argint etc. din mitologia greaca, sistemul de yugas din India etc.) nu se poate spune ca ar fi “eurasiatic” atata timp cat el se regaseste si in America si atunci e nevoie de alta “eticheta” mai cuprinzatoare cum ar fi cea de mit “laurasian”, chiar daca Laurasia ca atare nu mai exista la momentul aparitiei mitului respectiv insa in trecut cuprinsese continentele pe care acesta se afla raspandit.

 150. Flagg says:

  @MR, mac gregor, Freedom
  Aveti cumva idee la ce se refera chestia urmatoare?

  http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=11749

  “Conferințe noi ale profesorului yoga Gregorian Bivolaru în tabăra spirituală de la Herculane 2017

  1. Conferință surpriză: Magia Dumnezeiască – partea 1 (miercuri, 3 mai)”

 151. mac gregor says:

  haide, Flagg, e exact cum a zis cineva mai sus, marea magie e dumnezeiasca, asa ca e foarte elevata si invizibila si peste tot asa ca nu se poate spune nimic despre ea, si la final Grieg rade ce prosti sunt cei care au venit, in timp ce numara banii.

  Pot sa-ti spun ce vor contine toate acele conferinte: TLDR: nimic.

 152. Flagg says:

  @mac gregor
  Pe mina ma mira ce l-a apucat acum cu subiecte din astea.
  O avea net in celula cumva? : — )

 153. FREEDOM says:

  @Flagg . Magia este doar asta : Magia ESTE Maya , adica el le spune simplu ca pe data de 3 mai -miercuri va avea loc exemplificarea starii de bucurie si sute de oameni sau citeva mii se asteapta(=intentie) la asta . Si prin fenomenul de rezonanta acei oameni grup isi creeza ei singuri starea respectiva de grup =asupra grupului lor si o traiesc . Apoi se bucura ca au trait starea de bucurie … si ca ce tare este GB ca le exemplifica cu marinimie orice stare . ORICE stare apare scris in caietu de vacanta ca se va exemplifica functioneaza ca un declansator energetic -vibrational (= transmisia energiei din sistemul reiki ) si acea intentie tiparita in caiet in dreptul zilei de 3 mai face posibila starea . Asa a ” exemplificat” GeorGEL toate starile de-a lungul anilor . Daca mai pui si muzica cu tenta afectiva respectiv mentala intradevar este o magie divina , aici cuvintul divina se refera la fenomenul de rezonanta de fapt , nu ca este el=GEORGEL divin . Fenomenul in sine este divin . Deci smecherul nu minte doar ca asta e nuanta si nuantele fac diferenta , daca nu sti sa intelegi o iei la modul personal si il vezi pe GEROGEL mare si tare. El nu e prost , este dibaci . Atit . Se pricepe la trucuri mentale . Citi isi dau seama cit de simplu este ? Aproape nimeni . Doar citiva smecheri din frunte .De ce scriu caietele si le dau dinainte ? De aia,ca sa programeze mental si emotional lumea . Daca ii intreaba ulterior fara sa le spuna dinainte ce stare a fost citi isi dau seama ?

 154. FREEDOM says:

  In felul asta a ajuns G mare si tare , el se pricepe f bine la sugestii. Si am constientizat ca oamenii sint infantili dpdv spiritual , al intelegerii lucrurilor . Desi multi au scoli si meserii grele , gen medic , programator samd , dpdv spiritual sint la nivel de gradinita . Vine unu care stie un pic de yoga si alimentatie si le ia fata imediat . Este adevarat ca poti ajuta oamenii insa vzv de etapele superioare din yoga nu se pune problema . Astfel de instructori sint buni pe nivele de gradinita , alimentatie , niste chestii de incepatori insa daca ii iei la bani marunti se blocheaza imediat . La vorbe sint destul de buni insa profunzimea interioara nu o au , ei insisi nu au atins nici macar pratyahara , retinerea suflului . Da oricine face yoga de 25-30 de ani se pricepe ptr nivelul de incepatori , insa mai departe … sa fim seriosi . Da oricine simte niste chestii in yoga daca face de multi ani insa de aici si pina la nivelul de ghid este hmmm distanta enorma . La noi prinde ptr ca lumea a a inceput sa caute chestia asta si ptr ca e FUN . Mai cu sfaturi de alimentatie , mai cu energii , mai cu chakre , mai cu vorbe , mai cu nitica astrologie … frate in final merge . Insa problema multor -instructori – actuali este daca incep sa se creada mai mult decit sint . Cine are umilinta si isi mentine modestia e ok poate incerca sa invete pe altii ce stie el =nivelul minim de spiritualitate . Si asa ceva se poate numi initiere .Nu e gresit . Insa trebuie ca respectivul sa-si stie mereu locul . Daca lumea te vede foarte frumos , e ceva bun si placut insa e doar proiectia=autofascinatia psihica a respectivilor care te frecventeaza .Si din pozitia asta pe care elevii te vad pot incepe sa se petreaca fenomene de rezonanta interesante , minunate . E ceva frumos si bun , nu contesta nimeni . Insa daca cel care preda incepe sa se creada din ce in ce mai bun in yoga , el risca sa piarda contacul cu realitatea , care e simpla . Poate incepe sa isi uite nivelul de aspirant si sa se creada maestru . Cind mii de oameni te vad asa , asta e reteta succesului in acest bussiness si simultan cauza unica a unui viitor regres . Depinde de respectivul care vrea cu orice pret sa predea yoga cit de onest este cu el insusi si cit de bine se tine cu discernamintul . Cu GEROGEL ceva asemanator sa petrecut .El ia incurajatsi pe altii=viitorii si actualii si fostii instructori sa inceapa sa predea yoga ptr ca si-a dat seama ca asa isi va ridica scoala si se va marii familia =turma spiritualam . Ce nu a luat el in calcul este calitatea . Multi inseamna mai putina calitate , insa chestia pozitiva este ca raspindesti yoga . Din pctu asta de vdr a facut un lucru bun , insa calitatea celor care predau lasa mult de dorit in primul rind ca ce pot ei in stare arate concret . Tot la fel de adevarat este faptu ca o deschidere la nivel de mase se produce si in timp pot aparea unii care tot predind cresc interior si spre finalul vietii pot ajunge sa se priceapa din ce in ce mai bine dpdv practic . Ei insisi stiu ca asa se ptrec lucrurile si de aia predau , ptr ca spera sa creasca cu timpul . Si asta chiar se intimpla , cresc si ei in acelasi timp cu cei carora le predau fara ca elevii sa inteleaga smecheria asta . Mai tirziu se prind si elevii si le trece prin cap sa se apuce si ei de predat ptr cae un mod de viata placut benefic si misto financiar . Si chiar o fac . Asa merg lucrurile . Poonja spunea ca prin 90 erau deja vreo 5000 de instructori yoga numai in EUROPA , si ca o duc bine merci . Poate fi un mod de a face bani= de a te descurca in lumea asta se de a trai bine merci .

 155. mac gregor says:

  rezonanta nu functioneaza chiar asa cum le zice el cursantilor

  De ex fraierii nu atrag mereu fraierii, victima nu atrage victime, oamenii care au nevoie de compasiune nu atrag compasiune. Cel mai adesea ei atrag pradatorii, rechinii, escrocii ca Grieg.

  Dar fraierilor li se spune sa amplifice inocenta, etc, fara sa se gandeasca ce fac si in ghearele cui sunt. Hint – Grieg nu e nepasator la atractiile materiale si nici la sex, si nici tantric nu e, fiindca tantricii nu fug de a isi dovedi puterile.

 156. Flagg says:

  @mac gregor
  Ca tot ai pomenit indirect de tantrism, exista si in cazul asta o asemanare cu situatia aia gnosticism vs. magie astrologica & hermetism pe care o descriam mai sus.
  Daca inlocuiesti conceptul de inchisoare a sufletului reprezentata de lumea fizica(cea condusa de arhontii din gnosticism) cu conceptul de maya, rezulta practic punctul de vedere tipic asupra realitatii din formele ne-tantrice, mai “cuminti”, mainstream, ale religiilor provenite din India – telul in acest caz este tot evadarea/eliberarea din ciclul reincarnarilor si din lumea fizica, iar lumea fizica este privita tot in mod predominant negativ. Tantricul insa incearca sa faca in esenta cam tot ceea ce incearca sa faca si magicianul occidental -> “ok, daca asa functioneaza inchisoarea/iluzia, cum pot sa fac ca lucrurile sa mearga in directia pe care o doresc, astfel incat sa profit de oportunitatile oferite de lumea asta pana cand reusesc sa gasesc in final butonul de exit?”. : — ) Adica vrea sa aiba parte si de mukti si de bhukti, pentru cei familiarizati cu terminologia specifica(in esenta e vorba tot de o incercare de a impaca cumva si capra si varza). : — )

  Dar exista o ironie a situatiei, poate mai putin vizibila din prima, in cazurile in care un “tantric” din asta in loc sa se elibereze se trezeste ca aterizeaza in schimb intr-o inchisoare mai mica din interiorul inchisorii celei mari(lumea), nu crezi? : — ) Oare ce nu o functiona cum trebuie in cazuri din astea, ce parere ai? : — )

 157. Flagg says:

  Bine, lucrurile de fapt sunt un pic mai complicate in neoplatonism si hermetism, in care desi exista ideea ca sufletele umane au ajuns in lumea fizica cumva in urma unei caderi(vezi ca exemplu tratatul hermetic “Kore Kosmou”/”Fecioara lumii” – traduceri in engleza pot fi gasite online), lumea fizica este privita deseori ca fiind in esenta buna iar situatia de a te gasi intrupat intr-un corp fizic prezinta si oportunitatea de a contribui cumva si tu la “perfectionarea” ei, nu e doar un soi de pedeapsa.

 158. mac gregor says:

  🙂

  In cazul lui Grieg eu consider ca avem cazul unui “maestru lacom cazut”. Si asta se vede si in ce preda. La inceput preda chestii misto, acum labareste niste chestii “edulcorate”, cum ii placea lui sa zica 🙂 la infinit.

  In yoga este conceptul cu tipul care practica austeritati si yoga, in scopul ca sa le “vanda” in schimbul unor bunuri materiale. Targul e legitim, dar alea se termina la un moment dat si altele nu mai capata.

  Si asta inca ar fi de inteles. Dar el a facut niste chestii mult mai grave, bonus.

 159. Neele says:

  Si ce se intampla cand ajungi pe minus? Mai tare exemplu ca D. Trump nu exista.

  Asa ca ne relaxam, inghitim amarul unei vieti irosite pe nimic si speram ca in urmatoarea incarnare vor fi oameni mai buni ca noi, care cine stie, vor fi blanzi cu animalele ce e posibil sa revenim.

  Kalacakra, de ce nu lasati barfa sa va puneti pe practica? Zzzzzzzzz

 160. Flagg says:

  Off-topic
  @mac gregor
  Apropo de discutia noastra mai veche despre posibila utilizare a inteligentei artificiale pentru a combate fenomenul “fake news”(pornind de la interviul ala cu domnul Miclea) si, mai ales, despre limitele respectivei inteligente artificiale in ce priveste detectarea unor lucruri pe care un om cu inteligenta un pic peste medie ar trebui sa o poate face, uite un comentariu care mie mi s-a parut interesant de pe un blog conspirationist:

  http://secretsun.blogspot.com/2017/04/chaos-magic-vs-robot-revolution.html?showComment=1493119454278#c2210176891638359132

  Discutia de acolo e interesanta si in ce priveste tentativele unora din prezent de a combina utilizarea tehnologiei informatice actuale cu practici magice foarte vechi. Mie chestia asta imi aduce foarte mult aminte de chestii scrise de catre William Gibson cu trei decenii in urma(numai ca la Gibson aia era fictiune, pe cand conspirationistii-magicieni astia chiar iau de bune ideile alea si incearca sa le si puna cumva in practica – daca mai si au sau nu ceva rezultate reale, fie si doar in plan pur psihologic, asta e alta problema).

  Stiu ca sursa(blogul) poate parea problematica pentru cei care au aversiune fata de anumite tipuri de povesti, dar parerea mea e ca pana si cei care au o pozitie ferma anti-conspirationism ar trebui sa urmareasca cu atentie ce mai misca prin tabara conspirationista. Know your enemy, nu? : — )

 161. mac gregor says:

  o sa ma uit peste el in weekend. Tot nu ti-ai facut blog. 🙂

 162. mac gregor says:

  incearca pur si simplu un domeniu .wordpress gratuit, si baga tema 2017, e ok.

  si singurul plugin care ma intereseaza este unul in care sa vad comentariile noi, ca la rapcea.

 163. Flagg says:

  @mac gregor
  Pai pe wordpress am deja un blog, de mai mult timp. Cred ca il stii care anume este pentru ca, din cate imi aduc aminte, il pomenisem pe la Centru.

  Dar inca nu m-am hotarat daca sa il folosesc in continuare sau sa imi fac un altul nou si sa o iau de la zero. Daca o iau de la zero trebuie sa ma gandesc bine cu ce material sa incep, ori eu sunt obisnuit mai mult sa reactionez initial la ceea ce scriu altii, sub forma de comentariu, dupa care sa continui in directia care ma interesa de fapt. E un fel de trac de inceput. : — )

 164. FREEDOM says:

  La MISA sau dat mantre in PROASTA ptr ca ei stiau ca daca vor da doar una singura si lumea va lucra cu ea nici dupa 30 nu va obtine nimic si asa isi puteau masca lipsa de autenticitate = lipsa unei linii initiatice REALE , avind apoi oricind posibilitatea sa infiereze lipsa de fermitate si focalizare a oricarui cursant . Este atit de simplu dpdv psihologic ptr oricine sa inteleaga ca dind mai multe mantre si zeci-sute de alte tehnici acest fapt in sine farimiteaza mentalul in mod total . Cine are un semenea mental incit sa lucreze cu zeci de mantre simultan in forta si macar 1 ora pe zi cu fiecare pe zeci de ani ? NIMENI . Ei spuneau ca ti se dau ca sa iti dai tu seama singur , adica sa le iei pe toate la rind si sa iti dai seama in cite zeci de ani ? De ce nu isi dadea seama GEORGEL din prima ? Chiar si fiintelor de exceptie din vechime li se dadea doar o singura mantra asa ca celor de la MISA li sau dat zeci de mantre tocmai ca sa nu se vada lipsa de incarcatura reala a mantrelor respective . Daca bat cimpii sa vina oricine de la MISA si sa exemplifice ceva concret cu orice mantra pe care a primit-o si cu care a lucrat zilnic zeci de ani adica daca are rezultate reale cu 5 sau cu 8 sau 14 mantre din cele primite s-o arate . Nu este nici unul care sa poata ceva concret . Acele asazise initieri sint in van . Deci tu exemplifici energii triple si totusi ai nevoie de donatii sa te ajute banii la procese !!! F tare logica asta . Este ca si cum SUPERMAN ar sta la cersit ptr ca are nevoie de bani . Superman GEORGEL se pare ca este primul SUPERMAN spiritual care se milogeste de discipoli sa- ajute cu banii de procese de cel putin 13 ani . Aia se plimba cu cutia prin sala sau cer efectiv la microfon ” donati niste bani ca sa-l ajutam pe SUPERMAN ca are proces , SUPERMAN care a futut numai copile dpdv psihic saracu si acu e in nevoie mare . Bai SUPERMANE cit mai acdepti ma starea asta de milog ? Nu iti e ma rusine nici un pic de ridicolul situatie pe care singur ai generat-o si pe care efectiv ca un PROST = IMBECIL o perpetuezi de o viata ? Ma , tie iti va venii vreodata mintea la cap , sa nu te mai culci cu copile ci doar cu femei mature cit de cit apropiate de virsta ta ? Bai fraiere ,tu chiar nu ai minte sa intelegi ca obsesia asta a ta infantila te baga in bucluc ? Sau sti asta dar instincul sexual=obsesia ta este mai puternica decit ratiunea , dicernamintul si asazisul tau “control psihic” ? GEORGELE cred ca aproape oricine este convins ca daca ti se da drumul tu esti in stare sa generezi aceleasi momente penibile si jalnice si peste 10 ani , adica tot cu copile o sa vrei sa te futi si tot in procese si tribunale si puscarii vei umbla -sta casa iti rezolvi probelemele autocreate . Tu chiar nu esti in toate mintile , este singura concluzie care se poate trage . Daca esti in stare sa ai acces la energii triple ce mare energie este in pizda unei copile de 16-17 ani in raport cu energiile cauzale la care ai tu acces si toate starile pe care le exemplifici ? Probabil ca alea cauzale sint clar mai elevate decit energia sexuala a oricarei copile de 17 ani iar explicatia este ca pur si simplu esti obsedat de copile , nu femei . Vorbesti de femei prin toate caietele pe care le pubilic da nu te dai la femei ci de fapt la copile . E clar ca una vorbesti si alta faci , esti de fapt ceea ce se cheama un pacalici . Asta este si nimic altceva si pina la urma multi au ajuns sa te citeasca ca profil psihologic .

 165. Neele says:

  Il vor asteapta pentru cand iese si atunci sa vezi bataie pe el: toate or sa sara.
  Urat sfarsit presimt.

  Hai mai bine sa batem campii dupa modelul lui Flagg! Budismul in Japonia sau orice altceva.

 166. Neele says:

  Daca n-aveti ce face, lucrati pentru extradarea lui Ionut Gologan autoritatilor romane!
  Viata umana, nu?
  Aratati cat sunteti voi de crestini, fosti sectari, si salvati-l! Credeti ca or sa se ocupe altii de problemele voastre in timp ce voi stati degeaba?
  Ha! Dovediti ce sunteti in stare! Provocare si pentru taica IL.

 167. Flagg says:

  Apropo de niste discutii mai vechi despre amatorii de yoga(si alte discipline conexe) din Occident care se apuca sa practice fara sa dea vreo raita prin India si Tibet sau macar sa caute pe undeva pe langa ei pe cineva care are vreo legatura directa cu traditiile din zonele respective(lucru mai usor acum ca exista o diaspora destul de mare de indieni si tibetani care au emigrat in Vest), un articol interesant care atinge cumva indirect subiectul respectiv:

  http://runesoup.com/2010/05/an-experts-guide-to-spiritual-trespassing/

  Pe scurt, parerea mea este ca poti experimenta pe cont propriu cu tehnicile baza pentru ca la urma urmei toti suntem oameni si tehnicile elaborate in India sau Tibet sau in alte parti ale globului(Caraibe etc. – ca tot am pomenit si alte subiecte conexe) nu sunt create de niste alieni ca sa fie de neinteles fie si citite doar din carti(atunci cand nu sunt disponibile alte cai de transmitere mai buna a cunoasterii respective). Iar uneori chiar poate exista si un soi de “chemare interioara” autentica ce nu prea tine cont de distantele geografice sau de diferentele culturale. Plus ca cine citeste istoria practicilor similare(care exista, in forme mai rudimentare sau mai sofisticate, practic peste tot pe glob) poate vedea ca mai mereu de-a lungul timpului au avut loc transferuri si “imprumuturi” de practici si idei intre traditii diferite care la un moment dat au ajuns in contact unele cu altele – si mai exista si ceva comun, la nivel de specie umana in intregul ei, in traditiile de genul asta.
  Dar daca te apuci sa te consideri cu de la tine putere vreun soi de maestru intr-o traditie straina de mediul tau de provenienta si, mai ales, ii mai si chemi pe altii sa te urmeze, risti sa dai cu nasul de tot felul de probleme… Uneori o initiativa din asta poate conduce si catre un rezultat pozitiv, probabilitatea asta nefiind exclusa in principiu, dar sansele de eroare sunt mult mai mari dupa parerea mea.
  Personal nu simt retineri in a experimenta pe cont propriu cu unele lucruri. Viata este scurta si daca tot sunt lucrurile astea cele care ma atrag cel mai mult, nu vad de ce m-as opri din a face ceea ce consider ca ii da vietii mele cel mai bun sens. Dar sunt constient ca fac lucrul asta “pe barba mea”, cu riscurile de rigoare, asa ca nu m-as incumeta sa ma apuc sa ii indrum cumva si pe altii pe post de pseudo-maestru conducator de lemingi spre o potentiala prapastie.
  Parerea mea..

 168. Neele says:

  “Personal nu simt retineri in a experimenta pe cont propriu cu unele lucruri.”
  S-a facut!
  Ai castigat un 72-some cu fecioarele din rai, toate cu sulitele in sus. Yay!
  Sa-ti fac calculele. 72 e 36 X 2 pentru fata-verso, stanga-dreapta, sus-jos, …
  Iar 36, 6 x 6 pentru ca te opresti la timp sau pentru ca auzi trenul de Costinesti ca iti intra in cort. N-am investigat prea mult, dar de ce nu, Have fun!

  Prapastia, chiar daca potentiala, o pastrez. Merci! E pentru cum ii zice? Ceva la vale?
  Tie nu-ti trebuie pentru ca ai toleranta la Viagra. Si oricum iti place “au naturel”.

 169. genarul says:

  Noi nu am venit la misa pentru evolutie, ci pentru a aplauda 1000 de ani ce mai are de dezvaluit in premiera planetara vedeta GB.Pe care nu-l intereseaza de evolutia cuiva, ci ca misa srl sa mearga mai departe.La misa ai un belciug in nas, de care e prins un lant.De lantul ala trage GB in ce directie vrea el.Si in final nerealizarile si toate borcanele sparte sunt ale cursantilor.

 170. Am iesit din comunism cu aspiratia sa devenim tot ce puteam deveni spiritual. Si parazitul asta ne astepta la cotitura sa ne amageasca.

  Daca deturnezi un autobuz sau un avion cu cateva zeci de oameni pentru cateva ore se zice ca esti terorist. Dar daca deturnezi sufletele a zeci de mii de oameni timp de zeci de ani cum naiba se numeste?

 171. Neele says:

  Care borcane? Tu te tii in borcan? N-am stiut.
  In fiecare zi invat lucruri noi de la fratii mei, purtatori de vajra.

  Toti care vin la MISA fac ca gurul, stau ca gurul, si discuta ca gurul din propriul borcan, eventual vezi rotocoale de fum cum se ridica din borcan.
  Asta distractie, ca poti sa fii cat de machiavelic doresti si nimeni nu banuie nimic!

  E ceva in apa sigur pentru ca fac ce fac si tot la droage ajunge discutia. N-avem scapare decat daca scapa si Ionut. Naspa de noi, naspa de el!

  Imaginati-va ca n-a trecut pe la MISA sa stie cum e sa stai in borcan! In fiecare noapte, cand se duce la culcare, la fel de bine poate sa creada ca pleaca in lumea de dincolo. Eu in locul lui m-as caca pe mine in fiecare seara. Daca maine nu mai vine?

  (am spus eu ca trebuia sa ma fac avocat.)

 172. Neele says:

  Dar daca acest gest al romanului a fost picatura care a umplut paharul dupa avionul pierdut deasupra coeanului?
  Ma gandesc ca se poate interpreta si asa: ca oamenii sunt sensibili si ca sentimentele de amaraciune inca nu au trecut la acest popor.
  Am sustinut ca romanii nu prea stiu sa se poarte iar sefa chiar mi-a trantit telefonul in nas sau nu-mi raspundea mai degraba decat sa admita ca purtarea lor e lipsita de bun simt si respect pe unde trec. Tot de la Bivolaru e si karma aceasta. Tot el a initiat meditatii cu Kali pentru ca el sa fie el cel mai cel. O sa servim la karma de stalpi aroganti si incapatanati pana se va epuiza.
  “Sunt atat de solar incat nu ma intereseaza nimeni in lumea aceasta.” unde solar = nesimtit, oportunist, lipsit de atentie, de consideratie, de civilizatie.

  Nu mai am nimic de zis. Sa vorbeasca sfintii!

 173. Neele says:

  Hai sa n-o mai lungim mult! Iisus s-a convertit.
  That’s it!

 174. Neele says:

  AdvaitaaaaAAAaaaA, mi s-au lungit urechile – you’re f****.
  Ce sa va fac eu daca voi va comportati ca niste rebuturi?
  Credeai ca tine careva cont de ce importanta persoana esti, avo-catelul diavolului?
  M-ai vandut, cam sa te astepti sa fii vandut! Si ca risti sa fii nimic.
  Sorry 😀 ! Got to go.
  Btw, my teeth are for biting 😉

 175. Neele says:

  @DO:
  Se numeste ioga cu spirale psiho-bubu de mosi si babe.
  Babele-s vopsite dezastruos iar mosii albiti in barba de ani de curs.
  Se imbratiseaza cu prudenta sa nu se interpreteze ca altceva de Shiva-Shakti.
  La curs se pun in prasarita pentru ca li s-o fi spus ca au energii grosiere.

  Sa faci smotru cu mosi si babe e lipsa de respect si nu se sesizeaza nimeni. : (
  Ma inchin ca a ajuns cursul iadul de pe lume in sensul ca dupa ce ca n-au, li se ia si ce au. Iar phowa probabil ca o face Dumnezeu, tot tine el si Judecata de apoi.

  Nici un membru MISA n-ar admite ca a luat plasa cu “domnul” tigan. Amabarusele aveau o sansa ca medici dar au tras sut si Gooool!

  E trist ca sunt singuri in final. Din aroganta n-au iubit/nu iubesc pe nimeni. La schimb sunt iubiti de nimeni.
  https://youtu.be/ZTzA_xesrL8

 176. Neele says:

  Esti o frauda IntenseLight. Doar pentru ca altii nu vad ce faci, nu inseamna ca nimeni nu te stie/nu te vede. De la MR sunt de atatea ori marturii de credinta, tu insa numai bullying si aroganta emani. Arzi in iad IntenseLight. Esti la fel de wasted ca cei din spirala, ba poate chiar mai wasted printr-un mental vag si fara sa ai vreun fel de backing.

  Mediteaza: Ce folos ai de toata lumea daca sufletul ti l-ai pierdut?

 177. Flagg says:

  Off-topic
  @mac gregor
  Ti-am scris ceva pe adresa de mail pe care o foloseai la Centru. Nu stiu cum altfel sa incerc sa te contactez in privat.

 178. Flagg says:

  @Neele
  “Esti o frauda IntenseLight.”

  Sa inteleg ca tu stii cine e de fapt in realitate Intenselight? Daca da, da-mi un hint si mie, ca sunt chiar curios in privinta asta.

 179. Neele says:

  La fel ca GB-ului i-ati ridicat statuie fara sa-i cereti sa va ghideze mai departe.
  Nu sunt eu de vina, voi sunteti.
  Si nu sunteti puii mei, sunteti puii lui.
  Pe mine ma intereseaza cine era Sri Singha.

 180. Neele says:

  Ok, recunosc ca m-a trecut odata un gand.
  A fost ceva de genul “Asta, lama, cui vrea sa ne vanda?”
  Dar nu am apucat sa-l mai exprim.

 181. mac gregor says:

  mno stai asa.

 182. Neele says:

  Cu scuzele de rigoare, am greturi de de dimineata.
  Imi trebuie calendar sa stiu timpul.
  Altfel nu stiu pe unde e fiecare si nu ma intereseaza.
  Sorry!
  I’m out.

 183. Neele says:

  Rapcica,
  Pot sa-ti spun asa?
  Sa-ti explic de ce n-avem ni-ciun fel de chimie!
  Am o cunostinta care sta in Rahova dar e pe cu totul alta frecventa de ioghinari, la cartier ma refer, nu la altceva.
  Direct: N-am ajuns sa ma razbun pentru comportamentul gurului din fundul curului la karma yoga.
  Mi-a trivializat eforturile in fata colegilor iar pe ei i-a pus la treburi suplimentare inutile, adica sa stea la curs de ayurveda obligatoriu ca vor sau ca nu vor, ca au sau ca nu au treaba.
  Se numeste chestia asta abuz in putere?
  Chiar daca oi fi eu din canal si/sau din cablu venita, abuzul tot abuz este.

 184. Flagg says:

  @mac gregor
  Multumesc

 185. Neele says:

  Prin aceasta decizie mi-a demonstrat nu dragostea de aproapele, inascuta la copii, ci dimpotriva, cum sa prinzi pica si ura pe unii si pe altii.
  De aici pasul spre lipsa lui de credinta e gata facut.
  Candoare si bunavointa s-o chema in imparatia lui de shaktoze, realitatea este alta.
  Nu are pic de crestinism in el, nici hinduism, nici nimic. Nici macar profesor nu poate sustine ca este pentru ca un profesor nu are comportament mincinos si prefacut. Un profesor nu umbla cu bani sa-i cumpere pe unul si pe altul cand are de dat o educatie.

  Am sa spun acest lucru fara a da nume.
  Lua fetele si le cantarea din ochi. Tu, te-ai ingrasat – ok, 100 de lei bonus
  Tu, slaba, primesti nimic.
  Asa facea: facea cu banii pe la nasul karma yoghinilor ca stia ca se zbat financiar.
  Iar pe la spate ii numea ciufuti si demonici si alte apelative.

 186. Neele says:

  Daca s-ar gasi o persoana mai in varsta care sa-l prinda pe Bivolaru intr-o caracterizare din care sa reiasa ca la el e o fanfaronada si yoga si crestinismul si siddhis-urile, ar fi o treaba buna macar pe ultima suta de metri.
  Pentru ca de pe pozitia de “hot tail” ce se crede el cu femeile, nu mai poate apoi sa argumenteze ca e crestin sau yoghin sau tibetan/extraterestru… Odata prins intr-o caracterizare coerenta care nu poate sa vina de la noi mai mici in varsta decat el pentru ca n-avem experienta/autoritatea, nu mai are cum sa iasa din ea si va trebui sa-si ia toate pedepsele si scoala desfiintata.

  Dar asa, prin faptul ca gasesc mereu si mereu adepti care il scuza, plus indiferenta publicului, de a fapt indiferenta celor mai in varsta care se presupune ca stiu mai bine (stau si se uita fara sa zica nimic) arata ca ceva e foarte rau si stricat in mentalitatea romaneasca.

  Am in vedere episodul biblic la care se facea referire pe exmisa, cel cu plecatul poporului evreu la turism agricol, situatie in care Dumnezeu a cerut sa fie taiati cu sabiile toti din cetate care nu aveau cruce pe frunte.
  Daca se observa ca turismul la costinesti si herculane e exact pe tipicul descris in Biblie, s-ar putea trece la inchiderea sectei.
  Nu mai poate nimeni apoi sa vina sa-mi spuna ca traiesc in trecut cand eu stiu mai bine ca trecutul romanesc nu cuprinde scuze de la serviciu sa ma duc dupa directiile lui Bivolaru. Daca ar fi destinat ca aceasta vanzoleala sa aiba loc an de an, de ce nu are ea loc in mod natural?
  De ce istoria romanilor nu cuprinde alt fenomen asemanator, cu primavara la herculane si vara la costinesti?
  Daca nu este prevazut in genele romanilor si nu au ei manifestat acest comportament de migratie sociala in mod natural, inseamna ca este gresit. Fundamentul migratiei este gresit.
  Secta nu a existat de la inceputurile romanilor. Ar trebui sa ia sfarsit mascarada.
  Ar trebui ca autoritatile sa se sesizeze si sa le inchida sediile (ras tot, tot, tot) ca treaba sa fie terminata, dusa pana la capat, nu ca Bivolaru sta doar 3 ani in inchisoare.
  Asta nu e nici macar taiatul varfului de aisberg.

 187. Neele says:

  Pentru ca m-ati intrebat cine e IL, raspunsul e ca nu stiu.
  Stiu doar ca nu si-a taiat barbile si pretinde ca e din secta Kagyu. In timp ce IL joaca in serialul “uite popa, nu e popa”, Bivolaru cu gheare, chica, nederatizat si nespalat isi vede bine merci de business din inchisoare.

  Sigur, astept/am ca cineva sa ii readuca pe amandoi cu picioarele pe pamant.
  Si asta cat mai repede pana nu incep sa va latru in Thai, nga-wan-ta-nag-ba…

 188. Neele says:

  Si am taiat-o pe aici, https://youtu.be/d9V-zUlrhEE

 189. Flagg says:

  Offtopic(partial)

  Un text interesant:

  http://www.academia.edu/23877263/Occult_Dissident_Culture_The_Case_of_Aleksandr_Dugin

  Textul in cauza contine niste date interesante privind modul in care Dughin s-a format pe plan intelectual in timpul URSS-ului si influenta pe care au avut-o asupra sa diverse grupari ezoterice underground(aici pot fi gasite si niste asemanari cu grupuri similare de la noi de dinainte de ’89, inclusiv grupul de MT al lui Nicolae Stoian si proto-MISA).
  Si apare in prim plan, in mod interesant, Rene Guenon, cel care a avut la noi o influenta importanta asupra lui Voican Voiculescu si GB si nu numai(Gabriel Andreescu sustinea ca interesul pentru ideile lui Guenon ar fi fost un factor important de apropiere intre GVV si GB in perioada in care cei doi erau inca in relatii bune).

 190. Flagg says:

  Inca un articol interesant:

  https://newhumanist.org.uk/articles/4862/black-magic-on-red-square

  “[…]In 2010, a psychologist with the Russian Academy of Sciences cited World Health Organisation data that indicated there were more occult/faith healers (800,000) in Russia than professional doctors (640,000). And Russians are putting their money where their faith is. In 2013, the country’s leading cardiologist complained that his fellow citizens spend almost £20 billion every year on magical and paranormal services. This, the astonished surgeon pointed out, is almost twice the amount Russians spend on foreign medical care. Another statistic is perhaps even more revealing: Russia’s Academy of Sciences estimates that 67 per cent of all Russian women have at some time sought help from a “psychic or sorcerer”. The figure for Russian men is one in four.

  Welcome, then, to the strange and unsettling world that lies behind the façade of Vladimir Putin’s Russia. A country where faith healers and psychics enjoy as much, if not more, respect and trust as doctors and psychoanalysts. A country where a high-profile, Kremlin-linked ideologue is as well-versed in the writings of early 20th century British occultists as he is in modern political theory. A country where belief in magic is still very much alive.

  In 1995, during an unsuccessful attempt to get elected to parliament, Dugin took part in a pre-election concert – described as a “black mass” by participants – in memory of the British occultist Aleister Crowley, notorious for his sex “magick”. During the performance, Dugin’s supporters read aloud from Crowley’s Book of the Law (“Do what thou wilt shall be the whole of the Law”). Dugin is also reported to have met with figures from the Ordo Templi Orientis, a worldwide occult organisation that once boasted Crowley among its ranks.

  Dugin’s press secretary declined to forward my request for an interview with her boss on the theme of the occult when I contacted her. “He is a devout Orthodox Christian,” she told me, who had only become interested in the occult out of “intellectual curiosity”. This may well be so – after all, Dugin also has a well-known interest in Chaos Magic, the post-modern, technology-friendly magical tradition that inspired writers such as William S Burroughs and musicians such as Genesis P-Orridge of the British band Psychic TV. Nevertheless, it appears Dugin’s occult studies continue to have an influence on his apocalyptic thinking: just two years ago, this hardline Russian nationalist thinker lectured in Moscow on the necessity of curtailing the “illusion” that is the planet Earth by bringing about the “end of the world”.”

 191. Flagg says:

  Asa cum scriam si mai demult, pe site-urile si retelele sociale rusesti exista un interes manifest foarte mare pentru texte mai “oculte”. Si nu e vorba in principal, cel putin din cate am vazut eu, de texte privind teoria, metafizica, ci de texte privind partea aplicativa in care este abordata o gama foarte mare de practici mai mult sau mai putin exotice(vrajitorie africana, magie caraibiana, vrajitorie europeana medievala, PGM etc.).
  Stilul asta foarte eclectic de a experimenta si de a combina practici diverse e caracteristic in Vest pentru curentul “chaos magic”. Si cumva inclin sa cred ca initiativele unor vestici de tipul “Pepe the frog” din timpul campaniei lui Trump chiar au functionat pe post de “cal troian” in beneficiul rusilor, chiar daca vesticii respectivi nu or fi fost constienti, majoritatea lor, de lucrul asta.

  Si, ca sa o dau un pic in conspiratita, pare sa fie vizibil cumva si in cazul asta un efort de a lupta cu arme mai neconventionale impotriva unui adversar(Occidentul) care detine o superioritate neta pe plan tehnologic. E ca si cum rusii ar fi sesizat ca occidentalii s-au focalizat in ultimii ani mult prea mult pe tehnologie in detrimentul altor chestii mult mai vechi, pre-tehnologice, si incearca sa foloseasca lucrul asta acum in avantajul lor, combinand insa intr-un mod original practicile vechi respective cu tehnologia vesticilor(intorcand-o astfel impotriva lor).(daca chestia asta chiar poate avea sau nu si rezultate reale, altele decat cele pur psihologice, este o alta problema)

  Partea un pic funny e ca in cazul asta, cineva ca MR, de exemplu, cu background-ul lui de la MISA, poate intelege mai usor niste lucruri decat analistii scoliti pe la scoli occidentale. Si cum cheia invingerii oricarui adversar consta in a-l intelege… Food for thought.

 192. Neele says:

  Sfatul meu e sa fugiti cat mai departe de secta. Nu se promoveaza nici-o valoare in si prin ea. Si Nu o sa vina nici un ajutor de nicaieri.

 193. Neele says:

  Legat de cat de mult se pricepea GVV la ideile matematice ale lui Guenon, am mai comentat: nada, zilch. Dar era la moda sa impresionezi sexul feminin cu talente de … matematician. Reusea sa intoarca pe dos persoana si cu asta credea ca a castigat ceva. A castigat exact nimic. Inclusiv “conasul Gelul”.
  Halal referinta, Flagg!
  Si tu crezi ca un vampir ca un tantar va evolua intr-un fluture doar ca asa vrea Bivolaru?
  Sau ca un fluture cand era mic era fluturas?

 194. Neele says:

  @MISA:
  Pentru ca se fac diverse actiuni la comanda voastra pe spinarea cursantilor, vi le bagati undeva ipocritilor. Nu am nevoie de voi, nu am nevoie de curcubeul vostru, de respiratia voastra, de nici una din rugile voastre.
  Umpleti internetul de toate cacaturile si toate cacaturile vi le luati inapoi!
  Un criminal in inchisoare nu se roaga pentru mine dupa ce fute virgine.
  Arzi dracu in iad putregai cu tot cu exemplul pe care il dai altora!

 195. Neele says:

  Facem asa:
  E putin cam rece afara si un pic de caldura nu strica, doar un pic 🙂
  https://youtu.be/iqu132vTl5Y
  Pana ne incalzim care nu suntem prin ierburi la Herculane.
  Enjoy!

 196. Neele says:

  Am salvat PL thread in cazul in care dispare cu totul si de tot.

 197. Neele says:

  @guru Bivolaru:
  De Pasti imi dai sa mananc oua rosii. Mananci tu curcubee!
  Auzi bai? Mi-e foame. Vreau oua rosii!
  Le fierbi si le vopsesti personal.

  Imi dai sa mananc ori ba? Vreau oua rosii! Vreau oua rosii! Vreau oua rosii!
  Fierte sa fie! Crude le mananci tu si neamul tau de misanei!

 198. Neele says:

  Si pentru ca am scapat de tataie,
  am facut bypass,
  Lotus Sutra: https://youtu.be/r364h19dXio
  Luati si invatati!

  Ce blessing pe capul meu sa ajung la asa varsta! Ham-ham!

 199. Neele says:

  Pe de alta parte, am spus ca mai am nevoie de el.
  Nu am impulsul de a da explicatii. Nici nu ma aflu in relatii rele cu Suedia.
  Asa ca Gregoriene, capul sus, zambeste si fii mandru ca mai poti servi!
  M-ai dus in toata tarasenia asta sa-i dau de cap, fii bun si sari oriunde e nevoie de tine!
  Nu carti si povesti, s-aud ca fizic participi la activitati comunitare!
  Exact cum o puneai pe Cecilia. S-aud contributiile sociale ale Misa! Nu vorbe goale (ale altora traduceri) sau cum va asanizati pana la astenizare!
  A spus Buddha ca in ultimul moment daca va pare rau de ce ati facut se poate gasi indreptare pentru voi.
  Deoarece mie mi-ai raspuns, eu iti sunt lama.
  Initierea este sa va vedeti greselile si sa vi le corectati complet.
  Meditati la faptele voastre, reflectati si faceti commitment ca pacatele strigatoare la cer sa nu le repetati chiar de-ar fi sa platiti cu viata!!!

Leave a Reply