Feed on
Posts
Comments

Dreptul la LINIȘTE

Avem din nou Sărbători. Învierea Domnului. În biserici, preoții țin slujbe, miruiesc, spovedesc și împărtășesc. Credincioșii țin postul, după puteri. Necredincioșii, ca mine, își fac doar o cruce mare, aprind lumânarea și spun Hristos a Înviat. Nespovediți și neâmpărtășiți. Ne doare pe careva că nu ne-am lepădat de povara păcatelor din trecut, prin spovedanie ? În goana după cumpărături, cu gândul la masa de Paști, în febra pregătirilor, nici nu ne mai pasă, uităm cu totul de suflet. Comuniunea cu Hristos prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Lui ?! Unii dintre noi, nici nu știm ce e aia. Le-am primit ritual, o dată la Botez și o dată la Cununie.
Și astfel, Învierea lui Hristos rămâne doar o vorbă goală pentru noi, căci în noi nu învie nimic. Ne bucurăm ca niște sclavi ai societății moderne, la gândul că avem câteva zile libere în care să trândăvim, îmbuibați, în fața televizoarelor sau la un grătar, și cam atât. La asta s-a redus pentru noi, ÎNVIEREA.
Dar desigur, Paștile sunt prilej bun de socializare. Așa că petrecem ore în șir trimițând tuturor mesaje pioase, pline de lumină, pace, bucurie și gânduri bune. Și așteptăm răspunsul tradițional la sutele și miile de “Hristos a Înviat” pe care îi aruncăm în stânga și în dreapta, să știe lumea că suntem creștini și ținem la tradiții, adică suntem oameni buni.
Pentru mine, acest Paști este un nou prilej de întristare. Căci văd încă o dată groapa spirituală în care mă aflu. Văd la ce distanță imensă mă aflu de Lumina Dumnezeiască. Și nu doar eu, ci și cei din jurul meu. Și prefer să mă retrag, departe de oameni, sătul în egală măsură de ipocrizia mea și a lor. De toate minciunile pe care mi le spun mie și altora. Dacă aș putea, aș pleca la un milion de kilometri distanță de mine și de voi, mincinoșii mei prieteni. Dar nu pot. Și mâine ne vom zâmbi încă o dată, voi mai fals, eu poate mai puțin, voi citi în continuare în ochii voștri minciunile, invidia, lăcomia și lipsa de bun simț. Și voi fi în egală măsură dezgustat de voi cât și de mine, căci ne merităm unii pe alții deoarece nici eu nu sunt cu nimic mai bun ca voi. Poate că singura diferență dintre voi și mine constă în faptul că eu sunt mai sensibil la ipocrizie și fățărnicie. Dar mă acomodez repede.
Marea păcăleală care ne face să ne suportăm pe noi înșine este faptul că FĂRĂ EXCEPȚIE, ne credem mai buni decât cei din jurul nostru. Nu contează la ce. Eu, la scris, spre exemplu.
Aerul secret de superioritate și condescendență cu care îi abordăm pe ceilalți are o duhoare oribilă ce nu e depășită decât de invidia cu care îi privim pe cei pe care suntem forțați să îi vedem ca fiindu-ne superiori.
De aceea, îi înțeleg pe asceții care fug de oameni ca de o duhoare puturoasă, căci ei sunt cei mai sinceri dintre noi, pământenii.
Am ajuns într-un asemenea hal de intoleranță față de această “duhoare” umană, încât în rarele mele momente de sinceritate, cum sunt cele de sărbători, devin sălbatic, antisocial, sunt dur, tăios și expeditiv cu cei din jur, neplăcut ca prezență și prefer să mă izolez de oameni.
Nu vă faceți griji. Odată ce suferința provocată de Lumina Lui va trece, mă voi întoarce la minciuna de zi cu zi.
Hristos a Înviat ! Însă în mine, nu, din păcate. Am rămas tot eu, cel vechi și plin de defecte. De aceea, nu vă transmit această urare, căci știu că v-aș obliga să mărturisiți mincinos, că Adevărat a înviat, și în voi, ceea ce știu că nu e cazul în marea voastră majoritate. De aceea, am o singură salutare pentru voi. O rugăminte: să mă iertați pentru toate minciunile, ura și ipocrizia de care am dat dovadă față de voi, cei care mă cunoașteți. Nu pot promite că nu voi mai face pe viitor, din păcate asta e natura mea umană. Promit însă că mă voi strădui în continuare, să fiu mai aproape de Lumină.

loading...

13 Responses to “Dreptul la LINIȘTE”

 1. genarul says:

  Mihai, pe mine asta ma ajuta…

  https://www.youtube.com/watch?v=QVZqyLV4PaE

 2. Neele says:

  Oh, it feels so good! Oh, it feels so good!
  Atat de bine sa dai drumul tuturor pe drumul lor!
  Am vrut sa pun pe hartie ideile nastrusnice care mi-au trecut prin minte cand am ascultat prima oara un webcast al unei persoane despre care se crede ca ar avea o realizare deosebita. Gratia a fost mare incat m-am socotit ca cel mai potrivit ar fi sa trag de mintile voastre pentru a reface credinta crestina atat de serios afectata de existenta si proliferarea sectei. Deliberat am facut-o, stiu ca sunt oportunista.
  Curatarea karmei – ce exemplu poate fi mai eloquent decat Iisus Cristos? Cine altcineva si-ar mai da curatenia sa la schimb pe pacatele altora ca acestia sa fie ei curati? Aceasta este adevarata meditatie yoghina. Aceasta este adevarata iubire. Iisus va iubeste.
  S-aveti o Saptamana Luminoasa!

 3. jamiroquai says:

  Cercetatorii textelor religioase, biblice, raman surprinsi nu numai de anacronismele si contradictiile evidente care reies din pasaje (VT/NT), dar si de faptul ca istoria oficiala aduce la dispozitia credinciosului (ortodox/catolic/alte denominatii) extrem de putine dovezi care sa ateste veridicitatea pretentiilor/afirmatiilor binecunoscute.

  Studiul fascinant al subiectului denumit noua cronologie radicala a istoriei ne indica clar prin dovezi precise ca istoria a fost falsificat la greu, intr-un mod uluitor.

  In noua cronologia radicala a istoriei, Iisus a fost crucificat la Constantinopole (si nicidecum la Ierusalim), a fost daco-trac (si nu evreu), iar crucificarea/invierea a avut loc acum aproximativ 250 de ani, si nu acum 2000 de ani. Iar primul fiu al lui Noe se numea Pelasg si nu Shem. Centrul geografic al hartii adevarate a Pamantului se regaseste in zona Anatoliei de vest, langa Marea Marmara, locul mostenirii primului fiu al lui Noe, Pelasg, textele din Cartea Jubileelor (scoasa din Biblie) indica exact acest lucru. Pelasg a primit drept mostenire Estul Europei si nu Mesopotamia.

  Iata o parte dintre dovezile de exceptie (formula Pastelui a lui Gauss, analiza artefactelor de la Pompei si Herculane):

  https://www.scribd.com/document/319727784/Noua-Cronologie-Radicala-a-Istoriei

  Tot acolo, pe fereastra din stanga, 70 de mesaje de consecutive, distribuite in 7 documente separate, pe aceeasi tema (“Iisus a fost crucificat la Constantinopole si nu la Ierusalim” I – VII).

 4. mac gregor says:

  @rapcea
  Exista o carte pe care ti-o recomand 100%, fiindca e singura pe care am citit-o despre niste tipi chiar au incercat sa aplice crestinismul si le-a iesit.

  Sectantii, de Vasile Ernu.

  Daca vrei, ti-o si trimit prin posta, trimite-mi numai adresa pe mail.

 5. escu says:

  Adevarat va invia! in oricine care va accepta indreptarea pacatului altuia pe carca proprie, fara resentimente. Un mic exemplu… https://www.youtube.com/watch?v=ydDH5pSA2sY

 6. Neele says:

  Samantabhadri era a lui Michael.

 7. Neele says:

  … ravishing my cigarette butt, lady – nici unul din casa nu mai fumeaza.
  escule, n-ai fost tu antrenor la Jean Monet? Caci n-am ghealma, genarul are. : )

 8. Neele says:

  The mom of all moms gives birth to grandpa. “Classy and sassy” is cooked and pooped:)))

 9. Neele says:

  Nu, nu merg mai departe. Have fun!

 10. Neele says:

  Imi pare rau, trebuia sa spun Ravinia, dar am atatea discutii si certuri acasa cu acesti neispraviti care si-au batut joc de sansele, viata si viitorul meu ca de multe ori ajung sa regret ca am plecat de la curs.

Leave a Reply