Dezbaterea publică privind Legea Vaccinării. Înscrieți-vă în număr cât mai mare !

Ministerul Sănătății organizează joi, 11 mai 2017, ora 10.00 la sediul Institutului Național de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, str. dr.Leonte, nr. 1-3, sector 5, București, ședința publică de dezbatere a proiectului de Lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România.

Dezbaterea este deosebit de importantă deoarece prin acest proiect de lege se încearcă impunerea obligativității vaccinării, măsură ce încalcă drepturile și libertățile cetățenești.

Potrivit anunțului publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, numărul de locuri alocate participanților la dezbatere este limitat la 180, iar persoanele ce doresc să participe și să ia cuvântul la dezbatere trebuie să se înscrie la adresele de mail propuneri@ms.ro și moancea@ms.ro

Termenul limită de trimitere a solicitărilor de înregistrare este MIERCURI 10.05.2017, ora 10.00;

Este deosebit de importantă implicarea și participarea la această dezbatere publică în condițiile în care până la acest moment, Ministerul Sănătății a refuzat să facă publice:

 • raportările de pe ultimii 10 ani de la medici, părinți și aparținători, privind efectele adverse ale vaccinurilor administrate copiilor.
 • Documentele și propunerile furnizate de persoanele juridice enumerate la pct. 6.1 din expunerea de motive la proiectul de lege (Ministerul Educației Naționale – Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile – Institutul Național pentru Ocrotirea Mamei și Copilului “Alfred Rusescu”. – Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” – Asociația Medicilor de Familie București – Societatea Română de Microbiologie – Societatea Națională de Medicina Familiei – Colegiul Medicilor din România – Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România – Casa Națională de Asigurări de Sănătate – Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Societatea civilă – asociații de pacienți, asociații de părinți, organizații neguvernamentale)
 • Avizele de la Curtea de Conturi, Consiliul Suprem de Apărare al Țării;

 

Prezentăm în continuare un model succint de solicitare de participare la această dezbatere publică, pe care desigur că fiecare dintre persoanele interesate îl poate adapta în funcție de aspectele pe care dorește să le detalieze în cadrul dezbaterii:

 

Către

Ministerul Sănătății

În atenția

Domnului Ministru al Sănătății Florian-Dorel BODOG

Subsemnatul ……………, cu domiciliul în …………, str. …………… nr. ………., sector ……….., legitimat cu C.I. Seria ………….. nr. ……………….., având telefon nr ………………….., în conformitate cu disp. art. 6 pct. 7 din legea nr. 52/2003 solicit ÎNSCRIEREA în calitate de participant la ședința publică de dezbatere a proiectului de Lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România organizată de Ministerul Sănătății în data de joi, 11 mai 2017, ora 10.00 la sediul Institutului Național de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, str. dr.Leonte, nr. 1-3, sector 5, București.

În susținerea poziției mele referitoare la proiectul privind legea vaccinării, solicit înscrierea la cuvânt în vederea prezentării recomandărilor pe care doresc să le fac cu referire concretă la proiectul de act normativ în discuție.

Propunerile mele cu privire la proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România publicat pe site-ul Ministerului sănătății la data de 11.04.2017 la adresa http://www.ms.ro/2017/04/11/lege-privind-organizarea-si-finantarea-activitatii-de-vaccinare-a-populatiei-in-romania/ sunt următoarele:

PROPUNERI, SUGESTII SAU OPINII CU PRIVIRE LA PROIECTUL DE ACT NORMATIV SUPUS DEZBATERII PUBLICE

Art. 2 pct. 6 se modifică astfel: “Statul român, prin fondurile proprii ale Ministerului Sănătății și prin FNUASS, asigură vaccinuri eficace și sigure corespunzătoare standardelor europene în materie de siguranță a sănătății populației.

În propunerea inițială, standardele erau “internaționale”, termenul fiind mult prea vag – în condițiile în care nu există standarde internaționale unanim acceptate în material siguranței vaccinurilor.

Această formulare va împiedica pe viitor importarea de vaccinuri ne-conforme standardelor europene, produse sub diferite licențe din țări din afara UE, cum a fost cazul vaccinului Hexacima importat în anii trecuți din Kazahstan, ce a produs numeroase efecte adverse.

După art. 2 pct. 7 din Lege, se adaugă următoarele:

Art. 2 pct. 8 Diagnosticul, tipul de reacție adversă postvaccinală, tratamentul optim al oricăror reacții adverse ale vaccinării precum și compensarea oricăror efecte invalidante vor putea fi dispuse și de către instanțele judecătorești, în baza normelor civile privind răspunderea civilă delictuală, în baza unor expertize de specialitate dispuse de către instanță. În acest sens, producătorul, distribuitorul, medicul și după caz, persoana care a administrat vaccinul, vor răspunde în solidar prentru efectele adverse produse de vaccin, în măsura în care se va stabili existența unei culpe privind procesul de producție, conținutul vaccinului, modalitatea de transportare, păstrare și administrare a vaccinului.

Art. 2 pct. 9 În scopul prevenirii reacțiilor adverse postvaccinale, medicul are obligația de a efectua verificări și teste ale pacientului privind starea de sănătate a acestuia sau cu privire la eventuale intoleranțe la substanțele aflate în componența vaccinului, și de a-l informa pe acesta în situația în care constată că există riscuri privind eventuale efecte adverse postvaccinale. În acest sens, se va analiza inclusiv istoricul medical al pacientului, existența unor alergii sau intoleranțe la diferite substanțe, iar în situația constatării existenței acestora, atât medicul cât și pacientul pot refuza administrarea vaccinului. În aceste situații, medicul poate propune pacientului forme de imunizare sau tratament alternativ, în acord cu starea de sănătate a pacientului.

Art. 3 pct. 1 lit g se modifică astfel: Reacție adversă postvaccinală – reacție nedorită apărută în urma vaccinării și care se poate datora fie vaccinului fie particularităților persoanei vaccinate.

Se elimină pasajul ce prevede că Sunt excluse reacțiile adverse datorate modului de administrare, dozei administrate și altor condiții care țin de actul medical. O reacție adversă nu este totdeauna un efect advers. Efectele adverse sunt efecte secundare efectului dorit în urma actului medical.”

În realitate, pot apărea reacții adverse postvaccinale și în condiții ce țin de actul medical, cum ar fi obligația medicului de păstrare a vaccinului la temperaturi între 2 și 8 grade celsius sau de a nu administra anumite tipuri de vaccin persoanelor cu imunitate scăzută datorită unor boli sau intoleranțe, ne-depistate de medic din culpa sa profesională. În situația în care o astfel de obligație nu este respectată, nu vorbim despre un efect advers de tip secundar, ci chiar de reacții adverse importante ce se pot produce din culpa medicului.

La art. 3 pct. 1 lit n)Furnizorii de servicii medicale de vaccinare – medicii de familie, medicii pediatrii, medicii specialiști de boli infecțioase, alți medici vaccinator” – se adaugă și “comisii sau consilii de specialitate cu rol consultativ sau decizional în organizarea și implementarea activităților de vaccinare din România

La art. 4, 7 pct. 2 se elimină termenul “obligatorii”.

La art. 7 pct. 3 se adaugă următorul paragraf: adeverința care atestă contraindicația definitivă la un anumit vaccin sau la toate vaccinurile va putea fi emisă și de către un medic specialist, la cerere.

La art. 8 pct. 2 lit. b se elimină mențiunea “definitive”.

La art. 8 se adaugă pct. 4 “În toate cazurile, copiilor care nu fac dovada efectuării vaccinărilor obligatorii, nu li se poate interzice accesul la educație, învățământ și activități în colectivitate decât în condițiile în care se constată de către medicul de colectivitate că aceștia reprezintă un risc real de contagiune pentru colectivul respectiv, și doar pentru perioada în care există acest risc.”

Considerente: se prezumă faptul că indvizii beneficiază de o stare de sănătate naturală, normală iar măsura izolării sau interdicției participării la activități colective nu trebuie luată decât pentru perioadele de contagiune, în caz contrar încălcându-se dreptul constituțional la educație.

La art. 17 pct. 1 lit. p se adaugă următorul paragraf: “Medicii din maternități și medicii de familie pot refuza administrarea unui vaccin dacă apreciază că există riscul unei reacții adverse postvaccinale.”

 

Cu stimă,

…………………………….

 • Neele

  Generatia mea suntem urati, generatia parintilor si mai urati. Probabil din cauza vaccinurilor.

  Cat despre ADHD, n-am putut mai mult de 2 ani de college. Iar college-ul era gata cu o diploma sa scape de mine.

  Kozirev cu timpul e caldura… mi-a sucit toate rationamentele.
  Izolarea lui e un fel de autism sau de retreat?

  Deja am fost numita lipsita de scrupule, cale inapoi nu este.

  Foaie 1, 2, 3, 4, argumentatie f. dezlanata. Luati-o!

 • Neele

  Conditia ar fi sa iubesti microorganismele care te inhabiteaza.

 • JE

  – Cine promoveaza otravirea copiilor prin vaccinare?
  https://feli-popescu.blogspot.ro/2017/05/cine-promoveaza-otravirea-copiilor-prin.html

  – Prof. Florian Colceag despre proiectul legii vaccinarii: “Mai ganditi-va!”
  https://vimeo.com/213150670

  – România lui Florin Colceag
  (cam “socialist” si prea “umanist” pentru gustul meu, dar merge. nu e datoria noastra sa hranim africanii si asiaticii, sa ne corcim cu arabii si nici sa salvam planeta. pe langa faptul ca mai exista si alte popoare, fiecare popor ar trebui sa-si poarte de grija: nici sa doarma in papuci si sa astepte totul pe tava, nici sa-si dea camasa de pe el pentru altii)
  https://www.youtube.com/watch?v=NmbNcway8pA

 • JE

  – Alexandra Oberschi – Dezbaterea despre legea vaccinării (11.05.2017)
  https://www.youtube.com/watch?v=3mLmzpHr3wE

  – Sergiu Moroianu – Dezbaterea despre legea vaccinării (11.05.2017)
  https://www.youtube.com/watch?v=YphYKP2_LkM

  – dr. Mircea Pușcașu – Dezbaterea despre legea vaccinării (11.05.2017)
  https://www.youtube.com/watch?v=Z9IgOqzOe1o

 • florian

  La un moment dat cateva rapandule din comunitatea Amish au decis sa schimbe restul omenirii ca sa fie ca si ei.
  Nu va place curentul, apa, sapunul, computerul si vaccinul? Retrageti-va’n plm intr-un coltisor, iar in caz ca vine o maladie peste voi, muriti frumos si repede fara sa va stie cineva sau sa-i pese cuiva. Daca nu muriti vedem cum v-ati crescut copii si nepotii si cat de dezvoltati sunteti peste 2-300 de ani.

 • JE

  – Decizie judecătorească: Vaccinul produs de firma Glaxo provoaca autism! Vaccinul “Infanrix Hexa”, este un vaccin hexavalent, administrat in primul an de viata, care „protejează” de poliomielita, difterie, tetanos, hepatita B, tusea convulsiva, haemophilius
  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=600722&title=decizie-judecatoreasca-vaccinul-produs-de-firma-glaxo-provoaca-autism-vaccinul-infanrix-hexa-este-un-vaccin-hexavalent-administrat-in-primul-an-de-viata-care-protejeaza-de-poliomielita-difterie-tetanos-hepatita-b-tusea-convulsiva-haemophilius

  – Intoleranța progresistă nu are limite. Încă puțin și nevaccinații vor fi obligați să poarte STEAUA GALBENA. Ministrul Educației: “Susțin vaccinarea elevilor. Nu am vorbit cu ministrul Sănătății de a face publică situația elevilor nevaccinați”
  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1030413&title=intoleranta-progresista-nu-are-limite-inca-putin-si-nevaccinatii-vor-fi-obligati-sa-poarte-steaua-galbena-ministrul-educatiei-sustin-vaccinarea-elevilor-nu-am-vorbit-cu-ministrul-sanatatii-de-a-face-publica-situatia-elevilor-nevaccinati-

 • JE

  – Raport Secret cu Efectelor Adverse al Vaccinului Hexavalent Infanrix al firmei GSK. Justiția Italiană i-a obligat să facă public Raportul după ce unii copii s-au îmbolnăvit de autism. Raportul indică 22 morți în urma vaccinării între 2009 și 2011
  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1031672&title=raport-secret-cu-efectelor-adverse-al-vaccinului-hexavalent-infanrix-al-firmei-gsk-justitia-italiana-i-a-obligat-sa-faca-public-raportul-dupa-ce-unii-copii-s-au-imbolnavit-de-autism-raportul-indica-22-morti-in-urma-vaccinarii-intre-2009-si-2011

 • Neele

  Inconstientilor,
  Daca vreti sa va mai aveti copiii, vaccinati-vi-i!
  Faceti tot posibilul sa para ca sunteti speciali si copiii vostri cine stie ce somitati. Nu sunteti cu nimic speciali. Si Greater Good decat voi tot exista.
  Da, eu, failled student, admit eficacitatea vaccinurilor, ok?
  Deal with it!

 • Flavian

  @je
  http://www.vaccineriskawareness.com/Pro-Vaccine-Arguments
  Sa lupti impotriva sistemului pare interesant. Totusi vezi graficele de mai sus si cum a fost redusa rata imbolnavirilor prin introducerea vaccinelor.

  Ca tot va trageti antivaccinistii pe cur, eu va propun sa semnati un document ca , daca va iasa miscarea si “interziceti” vaccinarea si vaccinurile, voi cei de pe lista va asumati responsabilitatea si “plata” ponoasele. Va bagati? Dar nu asa ca las, nu se intampla nimic. Puneti-va PE BUNE problema si faceti documentul, si fiti pregatiti sa raspundeti pentru actul pe care il faceti.

  Voi sunteti ca si copii care se impotrivesc parintilor atunci cand acestia limiteaza portia de dulciuri si ii hranesc diversificat ( legume , fructe). Copilul sanatos fiid, are impresia ca poate baga tone de ciocolata si il vede pe parinte ca un tiran. Dar parintele stie din propria experienta sau informandu-se ce e mai bine pentru copilul sau.

 • Flavian

  E importanta comunicarea si informarea. Un parinte care a avut un parinte tiranic pe bune si l-a tinut fortat departe de dulciuri va fi foarte lax cu copilul sau si ulterior va plati ( el si odrasla ) ponoasele: carii, obezitate, diabet etc… Cand va descoperi sensul tiraniei parintilor va fi prea tarziu. Acel “am gresit” poate veni prea tarziu, cand o viata va fi irosita si un copil va fi handicapat pe viata.

  @vaccinisti e foarte important sa gasiti modalitatea corecta de a informa. Exact cum un parinte comunica cu copilul si ii explica , il ajuta sa inteleaga fara sa ii rupa fundul ca “stiu eu mai bine”, asa si cei pro vaccinare trebuie sa stranga informatii REALE despre cum a fost inainte si cum este acum, ce e “medicamentul cel rau” si ce rol are el. Suntem oameni si trebuie sa comunicam ca oamenii. Doar informati putem lua decizia corecta pentru noi si urmasii nostrii.

  @anti e plina istoria de greseli repetate. Informai-va din toate sursele posibile si nu fiti habotnici. Sensul “dreptatii” au dus la fascism, vanatoare de vrajitoare, razboaiele sfinte, jihad etc… Din punct de vedere al datelor pe care le-au avut , acei oameni au facut lucrul corect, problema este ca au fost informati gresit, partial, unilateral. Rezultatele le stim.

 • Ecce Reptilianus

  Apropo de vaccinare, echipa Arianus17 a produs virusul EternalBrown care exploatează vulnerabilitatea kurcubeului ziua zero… și acum după ce hora iar li s-a destrămat încearcă să dea vina pe niște amatori?!

 • Ecce Reptilianus

  Kreatorul ar fi trimis un fel de vaccin, cea mai virulentă tulpină, virusul programat să se sacrifice și să se impacheteze în doze orale. Cu timpul însă s-a schimbat rețeta… acum sunt defapt două, adormiții maicii domnului s-au ales practic cu alcool iar arienii l-au transformat în supozitorul tainic, practic efectul ecce invers…

 • Ai insultat la grămadă toți uiștii… Alcoolul ecce pentru copii, n-ai auzit de Jesus juice?!

 • Ecce Reptilianus

  Dar bețivii lui Cunt Futin ce beu, apă triplu distilată? Cad ei până la urmă în șanț și cine-i ajută dacă nu vreun străin superior, să vedem apoi mai comentează dobitocii!

 • Neele

  Multumesc!

 • MR

  Neele,

  Comentariile tale vor fi din nou moderate deoarece nu sunt pe subiectul articolelor la care comentezi, sunt foarte multe și tind să monopolizeze discuțiile, îndepărtând cititorii. În plus, în ultima vreme ai început să vorbești urât.

 • Ecce Kurrupt

  Nu poți veni de bună voie dar evident poți fi dus de nas ca măgarul dacă ai noroc … cu toții știm pilda bunului frizer și a bețivului chel…

 • Ecce Homo

  Un Homo Superior nu poate recunoaște că a mușcat-o pentru că defapt nu știe… Ba crede că a fost răpit de ET și examinat cu sonda annală, sau că a povestit cu Jesus și a simțit o bukurie extatică, amintirile ecce extrem de variate… și evident unde merg ei tu nu poți veni ;)) Au însă o boală kruntă pe cei care nu strâng din bucci suficient de tare sau nici nu încearcă deloc să țină taina…