Toat viața mea de pn acum, am fcut eforturi s schimb ceva n jurul meu, s fac din Romnia o țar mai bun pentru romni. Am fost și sunt implicat n nenumrate proiecte civice, ONG-uri, am organizat și participat la mii de mitinguri, acțiuni sau evenimente de tot soiul – n speranța c “nici o energie investit n slujba Binelui nu se irosește n zadar”.

Desigur, au fost și voci care spuneau c trebuie s te schimbi mai nti pe tine, dac vrei s schimbi lumea. Trziu am realizat c idealistul din mine se nscuse așa, cu vise, speranțe, iubire de prietenie și camaraderie, de frumos, și nu avea nevoie de schimbare ci doar de spațiu pentru a-și ntinde aripile, pentru a-și transpune n realitate nzuințele. Iar lupta și strdaniile mele erau doar ncercri ratate de a obține cadrul necesar mplinirii acestor idealuri.

Abia la vrsta de 42 de ani, am realizat un adevr evident: lumea de azi, prezentul, acest ACUM, este rezultatul planurilor, nzuințelor și eforturilor celor de IERI. Nu poți schimba PREZENTUL, cci oamenii se dovedesc a fi imposibil de schimbat. Iar din prezentul unei societți, al unei țri, poți vedea viitorul ei.

Romnii sunt precum un copac falnic, care a rezistat timp de peste 2 milenii tuturor vicisitudinilor istoriei, pstrndu-și cultura, limba și obiceiurile, ntr-un cuvnt, identitatea.

ns, ceea ce nu au reușit valurile succesive ale popoarelor migratoare care au trecut pe la noi, ce nu au reușit otomanii și fanarioții, au reușit comuniștii. Comunismul a retezat sngeros trunchiul ființei noastre naționale, transplantnd, altoind pe ciotul sngernd al acestuia, elemente alogene, ciurucurile și mrcinii altor nații, transformnd coroana arborelui, prezentul și viitorimea acestuia, ntr-un rezultat hidos și dezgusttor.

Ne-au fost decapitate de comunism Intelectualitatea, Biserica, Politicul, Știința, Cultura, iar n locul rmas liber au fost transplantate cu forța pseudo-valori, lichele, jigodii și parveniți.

Astzi, n Romnia, cuvintele de ordine sunt impostura și anti-valoarea. Nicieri la noi, n nici un domeniu nu se promoveaz pe baz de merit sau valoare, ci numai pe baz de PCR – adic Pile,Cunoștințe și Relații.

Romnul este nvțat s avanseze nu prin munc și consecvenț, ci prin jmecherie, turntorie, brf și vorbit de ru. n orice colectiv romnesc autohton, de regul cel care muncește din greu este cel de jos, fr pile sau relații, n timp ce șefii cu proptele freac menta.

Acesta este motivul pentru care n nici o țar cu tradiție universitar respectabil, studiile, diplomele sau titlurile academice romneși nu valoreaz nimic, n special n spațiul anglo-saxon.

Iar viitorul Romniei nu poate fi altul dect cel perpetuat din prezent, cci nimic nu se schimb peste noapte iar din neghina și mrcinișul de azi nu poate rsri miraculos stejarul originar, cotropit de blrii.

Cci, prin natura lucrurilor, impostura, falsitatea și nulitatea este mai ușor de cultivat dect valoarea.

Silviu Brucan a mințit atunci cnd a afirmat c vom scpa de comuniști abia peste 20 de ani. Cci Comunismul – transpus inițial n Romnia sub forma promovrii “omului cu origine sntoas”, adic de la țar, n opoziție cu “burghezo-moșierimea” era n principal omul simplu, ignorant, cruia i s-a dat o spoial de intelectualitate. Asta n teorie. Cci din acest rezervor popular au fost șlefuiți intelectual și oameni valoroși, dar s-au strecurat și multe lepre oportuniste. ns la nivelul de conducere, comuniștii au avut n permanenț grij s pstreze o bun parte de indivizi de alte nații, n special evrei, armeni, ruși, unguri și țigani, tocmai pentru lipsa de empatie și adeziune a acestora faț de elementul autohton, romnesc. Așa au fost posibile toate ororile din temnițele comuniste, care au constituit mijloace eficace de retezare a filonului natural de valori al națiunii romne.

Astzi, copii și nepoții acestor ticloși conduc Romnia, la toate nivelele. i gsim n Cultur, Biseric, Politic, Poliție, Afaceri. Au aceeași nepsare și lips de suflet faț de poporul pe care l chinuie – de care au dat dovadprinții și bunicii lor. Ei perpetueaz n continuare impostura, non-valoarea, mrlnia, turntoria și șpaga, cci nu cunosc o alt cale. Sistemul romnesc a devenit un cancer care se perpetueaz haotic, naintnd inexorabil ctre prbușire și auto-distrugere.

Acesta este motivul pentru care toate valorile pe care generație de generație le revars bogat din filonul geniului acestui popor obidit, prefer s plece acolo unde valoarea și munca le sunt recunoscute.

Am realizat c nu am un viitor n Romnia, ca avocat, ca intelectual, abia la 42 de ani. mi doresc ca mcar copii mei, beneficiari ai comorilor de cultur și experienț de viaț adunate cu atta trud de noi, prinții, s nu se iroseasc n aceast țar prsit de Dumnezeu.

Neo-comuniștii din Romnia au reușit s creeze un sistem politic și social ermetic: dictatura perfect, n care nimeni nu poate ptrunde pentru a lua puterea prin mijloace democratice, și a schimba ceva n bine n țara asta. Au creat bariere legislative aberante, praguri electorale, numere de semnturi imposibile, controleaz serviciile secrete și mass-media, astfel c nimeni n afar de Bunul Dumnezeu nu-i poate scoate din joc.

n Romnia schimbarea nu va veni cu adevrat dect printr-o lovitur de Stat, o revoluție popular care s duc la decapitarea acestei infrastructuri odioase, a ncrengturii de ticloși care spoliaz țara. Ne trebuie execuții n mas, cci așa au luat și ei puterea. Cui pe cui se scoate. ns nu avem capacitatea de a trece la acțiune. Timpurile nu sunt coapte, oamenii nu au ajuns la limita rbdrii.

Suntem (nc) prea buni pentru voi. Prea buni cu voi.

Poate ne-om nri nițel…

, , , , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *