1. Propunem ca taxele de participare în tabăra internațională de yoga Costinești 2017 să poată fi plătite proporțional cu numărul de zile în care se dorește participarea. Dacă taxa pe întreaga durată a taberei va fi, să spunem exemplificativ – de 700 lei, 700 împărțit la 31 de zile (luna august) = 22,5 lei pentru fiecare zi de tabără. Astfel, pentru cine nu va putea să își ia concediu sau să își permită decât 10 zile de tabără, taxa să fie proporțională cu perioada în care persoana respectivă poate să participe efectiv (pentru zece zile, 225 lei). Această opțiune ar permite mai multor colegi care din motive financiare sau și de timp, nu pot participa la tabără pe întreaga durată de desfășurare a acesteia, să participe în mod echitabil, fără să rămână cu sentimentul că li s-a impus să plătească și zilele în care nu au putut fi prezenți. A da posibilitatea participanților să plătească pentru perioada pe care participă efectiv, corespunde principiului dreptății și echității divine.
  2. Deoarece s-a observat în rândul cursanților yoga (mai ales cei de ani mari) o tendință de blazare și indiferență, ce reprezintă în realitate semnele unei stări de saturație spirituală, concretizată prin lipsa de interes la participarea activităților taberei, ce nu conțin elemente de noutate pentru aceștia, propunem ca tabăra de acest an să se desfășoare fără nici un element de noutate (inițieri, tehnici sau conferințe), ci să fie axată pe aprofundarea tehnicilor și procedeelor yoghine clasice, atât teoretic cât și mai ales practic. Considerăm că ceea ce ne lipsește în continuare tuturor pentru a atinge nivelele superioare ale sistemului yoga, sunt practica consecventă a procedeelor învățate în cadrul școlii, iar nu tonele de teorie concretizate în zeci și sute de ore de conferințe. În acest fel, va fi combătută și saturația spirituală a celor care tind în mod inconștient să acorde atenție doar noutăților și se complac în a “vâna” inițieri și tehnici noi pe care apoi nu le practică niciodată cu perseverență, până la realizarea completă a rezultatelor pe care aceste procedee spirituale le oferă.
  3. Propunem ca tabăra de la Costinești din acest an să se desfășoare sub egida respectării celor 10 principii de etică yoghină, Yama și Nyama, iar fiecare participant să se străduiască să respecte pe cât posibil în mod perfect aceste 10 norme de conduită spirituală. Propunerea noastră vine în contextul în care se observă carențe grave de ordin moral la unii cursanți yoga, fapt ce le blochează acestora orice progres spiritual, conform dictonului prezentat în cursurile de anul 1 yoga, ce afirmă că “yoghinul ce nu respectă în mod perfect yama și nyama se aseamănă unui burduf găurit. Oricâtă apă ai turna îl el, nu se va umple.”
  4. Propunem ca toți lectorii și coordonatorii activităților anunțate în programul taberei să respecte orele anunțate în program. Lipsa de punctualitate este o carență des întâlnită în cadrul școlii noastre de yoga și denotă o lipsă de respect pentru persoana și timpul celorlalți participanți la evenimente.
  5. Propunem realizarea unei dezbateri publice în cadrul taberei, în care să îi invităm să participe și pe cei care aduc critici școlii noastre de yoga – atât din interiorul cât și din afara școlii, pentru a putea lămuri o dată pentru totdeauna, pe bază de argumente și probe, criticile constante pe care aceștia le aduc. Propunem ca organizatorii să dea asigurări ferme celor din cadrul școlii, ce vor participa la această dezbatere cu critici constructive și documentate, că nu vor fi marginalizați, demonizați sau dați afară din așezămintele școlii noastre de yoga sau de la cursurile acesteia. Apreciem că o astfel de abordare directă și onestă ar fi de natură să înlăture suspiciunile și zvonurile răuvoitoare – și să consolideze încrederea cursanților în buna credință a liderilor acestei școli, consolidând starea de fraternitate spirituală de care avem cu toții atâta nevoie.

Semnat,

Un grup de cursanți

Comentariu rapcea.ro: materialul de mai sus l-am primit pe mail, cu rugămintea de a-l posta pe site. La 30 de minute după postarea acestui articol, site-ul a fost atacat de pe servere chinezești (222.186.46.15   122.224.153.109 probabil servicii de proxy ip). 

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares