Cum răspundem la “Campania de informare” privind vaccinarea împotriva rujeolei

Deși proiectul legii vaccinării nu a fost încă adoptat de către Parlament, deja instituțiile Statului, puternic “motivate” financiar de producătorii de vaccinuri, au început – sub pretextul informării, o campanie agresivă de intimidare a părinților care au dubii în ce privește vaccinarea copiilor, pentru a-i determina să îi vaccineze.

Sarcina a fost trasată către Direcțiile Generale de Asistență și Protecție Socială (DGASPC) de pe lângă primării, care au primit ordin să “cheme la ordine” și astfel să hărțuiască părinții care nu și-au vaccinat copii.

Aveți mai jos o astfel de “Notificare” emisă de DGASPC Sector 3 București, primită de o familie care a refuzat până în prezent vaccinarea copiilor săi.

Pentru că am fost întrebat ce este de făcut într-o astfel de situație, propun următorul tip de răspuns, pe care desigur că fiecare dintre voi cei care aveți copii și primiți astfel de notificări, îl puiteți adresa oral sau în scris reprezentanților DGASPC:

Către

                                                                  DGASPC Sector…..

În atenția

                                    Domnului Director General Adjunct ………………………..

 

Subsemnații ……………………., în calitate de părinți ai copiilor …………….. și ……………, domiciliați în ……………………….., vă comunicăm că am primit notificarea d-voastră cu nr…… din data de……….. privind inițiativa de informare referitoare la campania de vaccinare împotriva rujeolei.

Vă aducem la cunoștință pe această cale că am fost informați prin mijloacele mass-media despre beneficiile vaccinării anti rujeolă și nu este necesară prezența mea la sediul DGASPC. 

Însă dacă tot doriți să ne informați cu privire la campania de vaccinare anti rujeolă, vă solicităm să o faceți în scris și să ne comunicați răspunsul la următoarele întrebări, cu privire la care nu suntem încă lămuriți  suficient:

 1. care sunt raportările din ultimii zece (10) ani primite de la medici, părinți și aparținători, privind reacții adverse ale vaccinurilor administrate copiilor, inclusiv decese.
 2. Care sunt raportările de pe ultimii zece (10) ani primite de la medici, părinți și aparținători, privind cazurile de autism la copii, pe grupe de vârstă.
 3. O listă (integrală) a tuturor vaccinurilor care se administrează în prezent, eficacitatea acestora și efectele adverse constatate.
 4. Raportările de pe ultimii zece (10) ani cu privire la cazurile de copii bolnavi de rujeolă și alte boli contagioase a căror prevenție se face prin vaccinarea de la 1-10 ani. Vă rugăm să ne comunicați care este etnia și categoria socială a persoanelor afectate precum și numărul acestora, pentru fiecare boală în parte.
 5. Dacă a fost studiată relația dintre autism și categoriile de copii care au fost vaccinați în cadrul programului național de vaccinare preventivă și care este rata mortalității la copii vaccinați.
 6. Dacă se poate stabili o legătură de cauzalitate între efectele adverse ale vaccinării sau decesele cauzate de rujeolă și neadministrarea vaccinurilor, și cum a fost aceasta constatată ?
 7. care este răspunderea producătorilor de vaccinuri (civilă/penală), și care este mecanismul de constatare al efectelor adverse ale vaccinării și mijloacele de raparație materială pentru victimele acestora ?
 8. Care este procedura autorizării unui vaccin, în special pe plan național, și dacă există mecanisme de dezbatere publică și ulterior de corecție dacă se constată efecte adverse? Este posibil și în condiții refuzul autorizării unui vaccin pe plan național, chiar dacă există o autorizare eliberată de o instituție europeană?

Totodată vă solicităm să ne comunicați dacă instituția d-voastră are competențe legale în domeniul vaccinării, ci doar cu privire la verificarea condițiilor de viață ale copiilor, în vederea respectării interesului superior al acestora. 

Pe această cale, vă asigur că copilul meu beneficiază de cele mai bune condiții de creștere și îngrijire și se bucură de o stare de sănătate bună.

În condițiile în care nu aveți de soluționat o sesizare cu privire la copilul meu, vă solicit să nu mă mai deranjați cu astfel de notificări întrucât nu există la acest moment nici un text de lege care să mă oblige ca părinte la participarea la campaniile de informare pe diverse teme, pe care le derulati. 

Cu stimă, 

…………………………….

Dincolo de toate acestea, rămân o serie de întrebări fără răspuns, care demonstrează maniera “ocultă” în care autoritățile procedează pe furiș pentru a crește numărul de copii vaccinați.

Se pune întrebarea de unde știu cei de la DGASPC care familii au copii nevaccinați și care nu ? Cine a comunicat aceste date și cu a cui permisiune, în condițiile în care datele cu caracter medical pot fi communicate doar cu acordul expres al pacientului sau aparținătorului (familiei).

De asemenea, cum se face că această campanie de informare nu este publică, nu figurează pe site-urile DGASPC, și cu ce finanțare se realizează ?!

Este binecunoscut faptul că DGASPC-ul are un număr restrâns de angajați, care abia fac față și cerințelor urgente, în cazurile grave cu copii care chiar au nevoie de ajutor urgent. Cum se face că aceste programe de “informare” au devenit prioritare și de unde au resursele umane și financiare pentru a “notifica” și “prelucra” la sediile lor mii de familii din arondismentele lor ?!

Toate aceste întrebări ne creează și mai multe suspiciuni cu privire la insistența cu care se promovează vaccinarea PREVENTIVĂ, în condițiile în care sistemul sanitar din România nu are bani pentru medicamente de bază cu care să trateze boli deja existente la pacienți (vezi listele de așteptare la tratamentul non-interferon pentru hepatita C). De ce se bagă mai mulți bani în prevenție decât în vindecare ?

Probabil că există ceva în aceste vaccinuri care trebuie să ajungă cu orice preț în sângele și organismul copiilor noștri.

Judecând după scopurile declarate ale marilor magnați care finanțează campaniile de vaccinare din întreaga lume, scopul vacinării pare să fie mai degrabă sterilizarea populației, micșorarea numărului de locuitori ai planetei prin boli de tot felul – decât prevenirea bolilor, sănătatea și bunăstarea copiilor noștri.


Personal, ca fiecare dintre noi, îmi doresc ca și copii mei să fie sănătoși, să aibă o viață normală și mai ales să poată la rândul lor să aibă copii – lucru care se pare că nu prea este pe placul unora care sunt obsedați de suprapopularea planetei.

 • Feli

  Multumim, multumim, multumim!!

 • Lara

  Excelent! Un parinte informat care contribuie la o buna informare a celorlalti parinti!

 • Adria

  Medicii sunt amenintati sa dea numerele de telefon. Ceea ce nu inteleg medicii, este ca si noi, parintii, ii vom ameninta. Exact asa cum o voi face eu maine, cu mare drag, si cu mierea pe limba.

 • Florin

  Si de asemenea câți din cei peste 8900 de copii bolnavi de rujeolă în prezent sunt vaccinați? Și de ce s-au îmbolnăvit daca-s vaccinați?

 • Ionut

  Exista o stiinta care s-a inventat de ceva timp, se numeste medicina. In ultima vreme toti suntem medici cu un pic de studiu pe google.
  Sa nu va vaccinati copiii! De la stiri si din media/social media sa luati numai ce vreti sa auziti.
  De exemplu nu ascultati ca exista vreo epidemie pe undeva..
  Din cate stiu eu vaccinul nu se face la noi si este acelasi pe care il primesc si copii din alte tari. (Asta e buna de alimentat teoria conspiratiei).
  Dar fiecare isi creste copilul cum stie mai bine.
  Or fi si reactii adverse dar atata vreme cat se stie clar ca nevaccinarea poate produce epidemii dar vaccinarea nu e clar ce contraindicatii are cam ce ar trebui sa alegem?! Si acum revin la faptul ca e acelasi vaccin si in alte tari si acolo nu se face atat tam tam. Dar noi suntem romani si ne pricepem la toate. Asta e boala noastra!

 • Cristina

  Ai punctat foarte bine in articol dar si in cadrul intrebarilor adresate catre ei.
  Esti genial! Ai multa dreptate!

  Multumim!

 • MR

  Ionuț, recunosc că nu sunt medic. Însă am fost și eu student și am locuit cu alți colegi, unii studenți la medicină, psihologie, farmacie. Și le-am văzut manualele, i-am ascultat din ele pentru examene. În curicula facultății de drept există și psihologie judiciară, și criminologie, cu segment de anatomie criminalistică, așa că nu sunt străin de medicină cu desăvârșire, așa cum sugerezi tu.
  Știu că se merge mult la impresie, că studentul care își face practica în spital devine dumnezeul medicinii doar pentru că îmbracă un halat alb pe el, din al doilea an de facultate.
  Și mai știu că în universitățile din occident, mediciniștii au obiect de studiu psihologia abordării pacientului, cu componenta etică a renunțării a orgoliul de dumnezeu atoateștiutor, căci sunt pacienți care știu unde să caute, ce să citească și de multe ori își surprind medicii curanți cu informațiile pe care le găsesc prin cercetările proprii, referitor la problemele de sănătate.
  Așa că mai ușor cu aroganțele astea de doi bani, că nu vorbești aici cu cetățeni cu 4 clase de la țară, care abia știu să își scrie numele. Suntem oameni cu 2-3 facultăți, care știm să căutăm, să citim și mai ales să analizăm ceea ce citim.

 • Catalin

  Mulțumim pentru implicare!

 • Daniela

  Va multumim! Cel mai probabil medicul de familie va refuza sa semneze ca a luat la cunostinta, ce este de facut in acest sens?

  Oare imi puteti indica cateva nume de avocati in Cluj cu care colaborati si care m-ar putea ajuta in chestiunea refuzului vaccinarii si in viitor cand legea va fi votata?

 • Mary

  @Florin, se imbolnavesc pentru vaccinul nu poate preveni aparitia rujeolei. E o boala a copilariei pe care o faci chiar si cand esti adult daca nu ai avut-o in copilarie. La fel e si cu varicela. Ne mint astia de ingheata apele. Nu credeti nimic din ce spun ei! Multumim autorului articolului pentru implicare! Numai bine!

 • voronca

  Vezi ca sunt cam multe greseli gramaticale, si chiar de tip semantic. Reciteste tot si corecteaza te rog.
  Cu toata stima

 • MR

  Vă este cunoscută expresia “a futea musca cu acul”!?

 • Feli

  Medicul de familie al familiei care a primit aceasta notificare impertinenta ar putea fi actionat penal si civil. Si ar TREBUI sa fie actionat!

 • Anca

  Medicii de familie au facut raportarile acum o luna, la cererea Directiei de sanatate – nume, nr tel, adresa. Din păcate, foarte mulți părinți s-au speriat si si-au vaccinat copiii in săptămâna raportarii. La doua săptămâni dupa, au început telefoanele de “informare” de la Protecția copilului.

 • Terra Venera

  in momentul in care ai dat cu SUB SEMNATUL ai recunoscut implicit puterea STATULUI asupra ta si tu esti doar un CNP sclav ,menit sa faca exact ce i spune STAT ul…. informati va bine inainte de a semna ceva !!!!!!!

 • Terra Venera
 • FREEDOM

  Statul sa vaccineze copiii pe care ii fata el , statul asta deja este dictator , nu stie decit sa impuna nonstop orice . Fie ca e un vaccin , o taxa …in general statul inseamna JAPCA permanenta . Cam asta este statul , cere la nesfirsit si nu da nimic din ce ar trebui sa dea . Statul este o corporatie -firma privata si are in vedere doar slugile care il deservesc restul oamenilor sint carne de tun. Sintem sclavii statului de la un capat la altul al vietii . Traim numai in limitele impuse de stat . Statul NU EXISTA in realitate , sint doar niste inscrisuri pe hirtie si citiva vagabonzi si curve de oameni se lupta sa mentina o -ordine- japca nesfirsita . Statul sa faca el copii si pe urma sa-i vaccineze pina nu mai poate . Ai dreaq jegosi vor sa experimenteze pe vietile copiilor oamenilor ca sa incaseze ei comisioane . Acesti jegosi sint doar niste monstrii . Colegiul medicilor fura identitatea noilor nascuti de la prima zi de viata si creeaza o pesoana cnp =un sclav . Toti sintem redusi la statutul de persoane =sclavi ai statului. Asta cu vaccinurile este doar o mica parte din impunerile ordinare si ilegale pe care le face statul in viata noastra de-a lungul intregii vieti . Este ceva mic , in realitate toata viata sintem fortati sa facem voia statului din toate punctele de vedere . Noi sintem niste sclavi desi avem telefoane masini samd , toate sint ale statului . Traim in lasitate toata viata ptr ca altfel ne pierdem bunurile si situatia . Putini au curajul sa stea drepti in picioare . Articolu e f bun insa e doar o firmitura din japca la care sintem supusi de stat . Statul e o fictiune . Vrei sa vorbesti despre MARIUS BUREBISTA GABRIEL , primul roman liber care tocmai a fost declarat exilat ptr ca si-a luat actele reale inapoi si nu mai foloseste – actele- ficitve ale statului ilegal ? Mugur ISARESCU a declarat ca statul nu poate exista decit prin frauda si toate structurile sale . Vrei sa vorbesti despre certificatul de nascut viu , singurul act real care ne este furat de COMPANIA NATIONALA ROMANA S.A. ?

 • FREEDOM

  Daca pui in discutie subiectu asta despre care ti-am zis chiar ai curaj maxim . Asta este important ptr ca schimba tot . Daca facem asta sintem oameni altfel sintem cirpe . Asta este un subiect care pe multi ii face sa temure de frica . Putini au curajul sa aduca vorba de asta si sa faca ce e de facut.

 • FREEDOM

  De ce nu-mi lasi cele 2 postari ? Este transparenta si libertate de care vorbesti in motto-ul blogului : – Curajul inseamna sa infrunti opinia majoritatii in numele adevarului” * Vaclav Havel ? Nu prea este , nu ? Cum este cu subiectul de care am scris ? Nici macar o parere nu oferi ?
  O sa imi replici ca este blogul tau si ca ai dreptul sa fi selectiv ?
  Corect , ai tot dreptul insa trebuie sa schimbi motto-ul blogului si sa recunosti ca a fost doar de forma sau o ratacire . Astept sa vad ce atitudine ai . In rest numai de bine.

 • MR

  Freedom, sunt la bunici si nu am net

 • FREEDOM

  multumesc

 • JE

  @FREEDOM &Co

  Cine vrea sa afle cu adevarat ce este “statul” si cum actioneaza el sa descarce (gratuit) si sa citeasca cartuliile de mai jos:
  – “The Law” de Claude Frédéric Bastiat
  https://mises.org/library/law

  Si daca vrei sa aflii cum ti-o trage ‘statul’ si de ce esti sarac:
  – “The Road to Serfdom” de Friedrich A. Hayek
  https://mises.org/library/road-serfdom-0

  – “Economics in One Lesson” de Henry Hazlitt
  https://mises.org/library/economics-one-lesson

  Cartuliile de mai sus reprezinta abc-ul informarii in materie de “lege” si economie. Cine vrea mai mult este liber sa inceapa sa foloseasca cu incredere libraria online gratuita a celor de la Institutul Mises. Traim in mileniul trei si justificarile de genul “nu am stiut” sau “nu am avut de unde” nu isi mai au rostul.
  http://mises.ro/cuprins/
  https://mises.org/library/books

 • FREEDOM

  @JE , stiu care e fictiunea , ziceam ca fiind avocat e altceva sa dezbata el chiar daca sint in tema foarte bine cu astea . Despre justificarile de genul -nu am stiut – te-ai dus prea departe . Chiar ai avut senzatia ca habar nu am ? Habar este exagerat . In fine , merci ptr adrese .

 • FREEDOM

  @ JE , ba tu vrei sa-l scoti pe el (MR) ca sa nu vorbeasca ptr ca este subiect delicat -sensibil ( ca om al sistemului , automat ptr ca il deserveste si face parte din el) ptr el sau esti chiar el ? Ai un ton cam agresiv , esti iritat ptr ca esti chiar el ? Uite eu nu sint iritat ca sa imi bag si sa-ti umplu frigideru gen – du-te ba in pula mea – , desi as putea so fac , pricepi ? -nu-si mai au rostul – , e clar …

 • FREEDOM

  @ JE . Bai pizda , daca -nu-si mai au rostul- chestiile astea , atunci de ce ar mai avea rost chiar articolul despre vaccinarea obligatorie din moment ce sint sute de articole si filme lamuritoare despre vaccinare pe net ? ( Traim in mileniul trei si justificarile de genul “nu am stiut” sau “nu am avut de unde” nu isi mai au rostul.) I-auzi ! Subiectul CNP -FIINTA este infinit mai important decit vaccinarea , nu crezi ? Tocmai ptr ca este AVOCAT subiectul fiinta vs cnp ar fi ideal de dezbatut chiar de catre el pe blog . Dupa mintea ta nu este important asta ? Daca vrei sa deturnezi subiectu din cauza ca este sensibil ptr MR , asta e altceva , insa nu tine vrajeala . Asa ca daca vrei so dai cotita fa-o si raspunde-mi inteligent nu cu harfe d-astea . Esti departe de a fi subtil si volatil .