Aceasta pare să fie întrebarea ultimelor zile din presa românească, dar şi la cursurile de yoga de la MISA.

La momentul eliberării lui Grieg din puşcărie, am primit nenumărate semne de simpatie de la foştii colegi de curs, chiar invitaţii de a veni să discut cu el pentru a ne reconcilia, etc., etc. Când am obiectat că sunt unii care au treburi mai importante de discutat iar coada de la sala din Pipera va fi lungă până la staţia de metrou, iar eu nu prea mai am timp de stat la cozi, mi s-a propus să stea altcineva în locul meu, numai să vin să discut.

Şi iarăşi am anticipat corect faptul că Grieg ne va exemplifica încă o dată tehnica de invizibilitate, dispărând de pe radarele interpolului, iar acum toată lumea mă întreabă – tot pe mine – unde cred că se află Grieg.

Nu ştiu dacă răspunsul este important. Mai important e faptul că oriunde ar fi, într-o bună zi tot îl vor găsi şi va începe din nou turul internaţional al puşcăriilor europene. Dacă nu e Suedia, e Franţa, dacă nu e Franţa, e România, iar acu s-a pus la coadă şi Finlanda – şi se aude că s-ar putea să se adauge şi Italia.

În momentul de faţă nu sunt decât două posibilităţi logice: Grieg se află fie într-unul din statele balcanice care încă nu sunt membre UE, gen Serbia, Albania, Macedonia, Muntenegru sau Turcia, de unde încearcă să îşi rezolve prin avocaţi problemele de ordin penal, fie a părăsit definitiv Europa, cu destinaţia Argentina sau altă ţară în care Interpolul nu are prea multă putere şi cu care Finlanda nu are tratat de extrădare.

Părerea mea este că a rămas în Europa, iar ieşirea prin vest, spre Ungaria a fost doar o manevră menită să inducă în eroare anchetatorii.

Problema de fond însă rămâne. De ce are nevoie MISA în continuare să activeze în industria barurilor de noapte, a sex bussinessului ? De ce nu se renunţă la această activitate care a adus deja atâtea necazuri şcolii de yoga cât şi lui Grieg şi celor din jurul lui ?

Părerea mea este că MISA nu poate renunţa la trimis femei în Japonia şi pe alte coclauri deoarece a intrat în cercul vicios al belelelor. Pentru a rezolva problemele penale, au nevoie de bani (nu doar pentru avocaţi, dacă înţelegeţi ce vreau să spun). Doar un naiv ar crede că a fost o întâmplare că Grieg a reuşit să dispară la doar o zi înainte de emiterea mandatului de arestare emis de finlandezi. În lumea justiţiei, nu există coincidenţe, întâmplări sau miracole. N-am mai auzit de vre-un inculpat care să scape de două ori de un mandat de arestare emis pe numele lui, volatilizându-se, fără ajutor din interiorul Sistemului.

Deci MISA nu se poate opri din făcut bani pentru că are nevoie de cash pentru a rezolva problemele trecutului, dar între timp prezentul devine trecut şi are şi el nevoie de rezolvări… substanţiale, şi uite aşa cercul vicios se continuă la infinit, iar singurii care au de câştigat din treaba asta sunt magistraţii corupţi şi traficanţii de influenţă care îşi iau partea.

Mulţi se întreabă oare cât mai costă o astfel de “punere în libertate” spectaculoasă, sau cât mai costă 11 amânări la o rejudecare a unui dosar de Cluj, pentru un motiv care acum a dispărut cu inculpat cu tot ?! Desigur că costă foarte mult, căci repet, sunt situaţii unice în analele justiţiei, fiei ea şi original românească. Cunosc judecători şi procurori care urmăresc cazul şi se crucesc de “lipsa de prevedere” a judecătorului de la cluj care nu a luat în calcul posibilitatea eliberării lui Grieg şi nu a dispus măcar un control judiciar în acel dosar, în vederea asigurării prezenţei inculpatului la judecarea dosarului…

Până una alta, sunt unii care spun că Sistemul şi-a atins scopul: în ciuda faptului că este liber, Gregorian Bivolaru rămâne în continuare un fugar şi un proscris, cu tinichele tot mai grele atârnate de coadă, în timp ce MISA rămâne pe mai departe pe mâna “băieţilor deştepţi” care fac în continuare bani în numele şi pe socoteala lui Grieg. Căci până la urmă, se pare că despre asta e vorba: despre bani.

Iar în final, un mesaj pentru Grieg, că ştiu că îmi citeşte blogul:

Grieg, spre binele tău, înţelege că ai pornit pe un drum care nu duce decât spre suferinţa ta şi a femeilor de a căror muncă te foloseşti. Te mai rog odată ceea ce te-am rugat şi când ne-am întâlnit la Paris: OPREŞTE-TE din a mai patrona o reţea de exploatare a forţei de muncă feminine în sex-bussiness. Fă doar yoga şi numai yoga. Fă ceea ce spui că faci: scrie cărţi, scrie conferinţe, studiază, ajută oameni, dar nu mai trimite femei la karma yoga pe video-chat sau prin baruri. Pentru că îţi creezi o karmă de care nu ai cum să scapi şi care se va manifesta, după cum ai văzut, imediat, chiar în această viaţă. Te rog atât eu cât şi toţi cei care ţin la tine, OPREŞTE ACEASTĂ NEBUNIE. Nu ai nevoie de toţi aceşti bani, MISA nu are nevoie de toţi aceşti bani. Ai văzut şi tu unde au ajuns grosul acestor bani: în mâinile avocaţilor şi ale traficanţilor de influenţă. Să nu crezi că vei putea înfrânge justiţia omenească sau pe cea divină. De karmă nu scapă nimeni, nici măcar tu.

Chiar tu spuneai că un escroc poate păcăli o dată pe un om, sau de mai multe ori pe mai mulţi oameni, dar nu poate păcăli mereu pe toată lumea. Înţelege că perseverenţa în această direcţie este o cumplită şi imensă greşeală.

Dacă nu o faci pentru tine, fă-o măcar pentru cei care au crezut şi vor să creadă în continuare în tine.

Sună patetic ?! Poate că da, însă am scris din inimă, iar cei care mă cunosc cu adevărat ştiu asta. Prieten îţi este cel care îţi spune adevărul chiar dacă e neplăcut, nu cel care te linguşeşte şi te împinge în direcţia greşită.

Părinţii mei spuneau că dacă mănânci doar pâine şi ceapă dar dormi liniştit cu capul pe perna ta, fără teama că te ridică poliţia, eşti mai fericit decât dacă ai saci de bani dar trăieşti cu frică. Şi aveau dreptate.

Cu compasiune,

Mihai Rapcea

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer