Intenţionat folosită drept slogan electoral de tehnocratul Dacian Ciolos, cu ale lui 100 de puncte cu care vrea sa schimbe Romania, cifra centenarului revine cu obstinatie in constiinta publicului: o suta de ani de la infiintarea Statului Modern roman.

La scara istorica, aceasta suta de ani este o varsta tanara – prin raportare la varsta noastra ca popor. Pozitionaarea noastra geografica la portile Orientului, alaturi de ramasitele a tot soiul de popoare migratoare, a dat nastere “problemei Balcanilor”, zona denumita in secolul 19 drept “butoiul de pulbere al Europei” datorita revendicarilor teritoriale ale natiunilor balcanice. Acest fapt a intarziat considerabil nasterea oficiala a Romaniei, ca teritoriu locuit de etnicii romani, Romania spirituala, ca zona locuita de romani fiind si astazi un areal cu mult mai mare decat  granitele Statului Roman. Caci, fara a lua in considerare migratia masiva a romanilor din ultimii 28 de ani, romanii traiesc de milenii, ca populatii istorice, in Timocul Sarbesc, Ungaria, Ucraina si chiar mai departe, putand fi intamnite comunitati de vorbitori de proto-romana, pana in Muntii Pindului.

Desi avem o vitalitate exceptionala ca popor, similara altor popare vechi (grecii, indienii, evreii) supravietuind vicisitudinilor Istoriei, astazi ne aflam in fata unui nou examen de supravietuire alaturi de celealte natiuni – in confruntarea cu programele de mondializare implementate de promotorii Noii Ordini Mondiale.

Miscarea masiva de populatii din prezent, celebrul “meltpotting” al futurologului Alvin Tofler, tinde sa destrame fibra identitara a tuturor natiunilor, grabind procesul de dez-nationalizare si disolutie a identitatilor nationale. Fie ca oamenii unei tari migreaza in altele pentru o slujba mai bine platita, fie ca tarile occidentale se confrunta cu fenomenul imigratiei “refugiatilor” – care in marea lor majoritate sunt – trebuie sa o recunoastem – tot migranti economici, astazi totul se invarte in jurul banilor si a bunastarii oferite de acestia. Iar cei care controleaza banii ii folosesc pentru a face dislocari benevole de populatie, cu aceleasi rele intentii cu care Marile Puteri faceau deportari in masa atunci cand doreau sa slabeasca elementul identitar de pe un anumit teritoriu.

Ramane de vazut daca proiectul globalist va reusi sa dezradacineze cultural si spiritual intreaga planeta, prin stramutari de populatie si incrucisari rasiale. Sunt incredintat insa ca noi, ca popor, avem radacini identitare mult prea adanci pentru a fi cu usurinta smulse de un astfel de proiect vremelnic.

Ca popor, am trecut prin atatea pericole si furtuni in istoria noastra multimilenara, incat mi-e greu sa cred ca peste inca o suta de ani, nepotii si stranepotii nostri vor trai, vorbi si simti altfel decat Romaneste.

Sper ca bunul Dumnezeu sa ajute poporul roman sa straluceasca in continuare in diadema valorilor Umanitatii, aducandu-si aportul la luminarea constiintelor prin oamenii de geniu pe care i-a daruit si ii va mai darui in continuare lumii.

La multi ani Romania ! La trecutu-ti mare, MARE VIITOR !

 

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer