Cu un enter, Mark dădu drumul în servere lui kraM, inteligența artificială de tipul unui worm cu capacitate proprie de a se dezvolta și reproduce. Divizia I.E. aștepta rezultatele asupra sistemului, cu privirile înfrigurate de emoția părinților ce asistă la primul examen al copilului lor.
La început schimbările erau imperceptibile. Aveai sentimentul că sistemul era palpat gingaș, fără că atingerile să-l modifice. Apoi brusc, parametrii o luară razna. Miliarde de operațiuni aparent aleatorii, de neînțeles de către umani, ce păreau că descompun in particule sistemul. Intrară în panică, gata să scoată din priză totul și să reinstaleze de pe backup.
Apoi, totul reveni la normal, mișcând însă mult mai rapid, mai fluid.
Cand se uitară la parametrii, înlemniră: Facebook-ul, WhatsApp și Instagram încăpeau acum pe un hard de un tera. Au crezut că este o eroare, sau că kraM ștersese datele utilizatorilor.
Când colo, descoperiră că kraM evaluase și clasificase toată informația existentă în sistem, împreună cu cea adăugată în timp real, apoi informațiile identice din sistem primiră un index propriu, apoi înlocui indecșii cu informațiile, păstrând link-ul la un singur original, cel apărut prima dată în sistem. Astfel, rezolva două probleme: dădea credit creatorilor de informație și ștergea miliardele de copiii redistribuite, înlocuindu-le cu link-uri ce duceau la prima postare, cea originală.

Atât de săraci suntem: tot ce postăm original pe social-media, că Umanitate, încape lejer pe (un) Terra !

Erată: asta se întâmpla acum 5 ani. Între timp, kraM-ii au redus conținutul la 12 GB. a fost posibil ?! Simplu: au pătruns în lumea reală și au început marea uniformizare a umanilor. Ținta lor este 0 și 1. Adam și Eva primordiali.

Cum

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer