Este deja un fapt evident că epidemia de coronavirus pornită din China a scăpat de sub control. Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut în rapoartele sale că gradul de contagiune este de 4.7 (foarte ridicat). Potrivit acelorași rapoarte, tot ce are grad de contagiune peste 4 nu poate fi blocat prin măsuri de carantină.

Pe de altă parte, nu putem ști cu siguranță cât corecte sunt cifrele oferite de autoritățile chineze referitoare la numărul de îmbolnăviri și de morți, in condițiile în care deja se ridică suspiciuni cu privire la momentul depistării epidemiei (se pare că primul caz a fost depistat în octombrie dar nu a fost raportat public din rațiuni de Stat). Rapoartele Lancet și unele surse britanice înmulțesc cu 100 numărul îmbolnăvirilor și morților din China. De aceea, rămâne sub semnul întrebării rata mortalității de 2.2% publicată de OMS în lipsa datelor concrete (mai ales cu privire la numărul de persoane vindecate și externate).

Așadar, răspândirea coronavirusului la nivel planetar nu mai este o chestiune de domeniul ipotetic, ci doar o chestiune de timp. Timp în care autoritățile ar trebui să se pregătească. Iar cum în România nu excelăm la capitolul prevenție, fiecare trebuie să se pregătească de scenariul unei pandemii care ne va afecta pe toate planurile.

Ce ne așteaptă ?

În prima etapă, se vor lua și la noi măsuri de prevenție după apariția primelor cazuri. Măști antigripale, izolarea bolnavilor, etc. Cum nu ne putem compara cu chinezii la amploarea măsurilor (și având în vedere că chiar și la ei acestea au eșuat), evident că aceste măsuri nu vor face decât să întârzie răspândirea bolii.

Apoi vor suspenda serviciile publice (administrative, judecătorești) iar cetățenii vor fi invitați să stea acasă și să aștepte răbdători crearea unui vaccin, dacă va fi.

În această etapă este de așteptat ca schimburile economice să aibă de suferit (atât la nivel local cât și global – deja bursele asiatice s-au prăbușit), fapt ce va îngreuna aprovizionarea populației  cubunuri de larg consum (alimente, medicamente, etc.), in special în marile aglomerări urbane.

La apariția unui număr tot mai mare de îmbolnăviri, spitalele vor fi depășite de situație, aceasta și pe fondul crizei de personal medical de la noi.

In acest context, se va instaura panica și anarhia iar forțele de ordine vor fi depășite de situație.

Ce e de făcut ?

La nivel guvernamental, aș suplimenta urgent rezervele de medicamente din gama tratamentelor anti-HIV, singurele care au dat rezultate până acum împotriva coronavirusului (datorită faptului că acest virus creat în laborator are 4 trăsături “împrumutate” de la virusul HIV, privind modul de atacare a sistemului imunitar și de replicare în acesta).

La nivel individual:

– m-aș pregăti să plec la țară sau într-un loc izolat, cu familia, de la prima veste că a apărut și în România coronavirusul;

– mi-aș pregăti alimente și medicamente pentru o perioadă de minim 5-6 luni.

– carburant și generator electric

– aș tine preventiv un post negru (doar cu apă) de minim 10 zile (se știe că postul negru întărește sistemul imunitar)

– m-aș ruga în fiecare zi pentru protecție și sănătate.

– aș pune in practică orice alte metode naturiste tradiționale (pe care nu le pot descrie aici) pentru amplificarea imunității.

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer