Autoritățile din România orchestrează epidemia de panică devenită virală.

Românul are în el gena supraviețuirii. Călit în istoria sa multimilenară de evenimente distructive periodice (năvăliri barbare, războaie, molimi, cutremure, inundații, foamete, lipsuri, Cernobîl etc.), românul are un simț acut al pericolului, al supraviețuirii, precum au șobolanii de pe corăbii, care știu fără greș ieșirea și simt primii când nava se scufundă (că deh, tot suntem în anul chițăitorului descurcăreț și rezistent la orice).

În spectrul uman, ăștia suntem noi românii: niste supraviețuitori ai istoriei, descurcăreți, inventivi, depășind orice situație datorită simțului pericolului, comunicării de grup și nu în ultimul rând, datorită faptului că ne hrănim cu orice, în caz de nevoie.
Suntem șobolanii umanității, greu de ucis. Spre deosebire de occidentalii individualiști, românii supraviețuiesc pe sistemul PCR (pile, cunoștințe și relații).
Dar ne enervează incertitudinea, lipsa informației și manipularea (prosteala). Și atunci devenim agresivi, mușcăm mortal pe cei pe care îi percepem drept o amenințare la adresa noastră, căci frica mare vine la pachet cu agresivitate mare.
Noi nu avem încredere în autorități. Ne simțim în plus în această lume, urâți și blamați de toată lumea, ca popor. Spre deosebire de frații noștrii din Vest, noi nu ne lăsăm pe seama ajutorului Statului, știm instinctiv că pentru noi nu va fi loc în spitale dacă ne îmbolnăvim, că nu vom primi nici un ajutor atunci când sistemul de sănătate va fi depășit de situație. Și căutăm soluții proprii de supraviețuire.
Obișnuiți cu minciuna și manipularea autorităților (“veniți să apărați televiziunea de teroriști !”), românii nu mai cred în buna credință a oficialilor români și au mania dublei măsuri (sigur ăia de la putere au tratamente despre care nouă nu ne spun).
În lipsa unor informații de prevenție de la autorități (în afară de clasicul “stați acasă”), oamenii se iau după fb, WhatsApp, articole mai mult sau mai puțin credibile sau bârfele tipic românești, de genul “cutărică are o nepoată care lucrează în spital, iar aia a zis că e bine să iei…”
Așa că:
Cumpărăm măști chirurgicale: iese imediat Rafila pe sticlă și zice că degeaba le purtăm, că nu ne protejează.
Cumpărăm spirtul să ne dezinfectăm: iese Streinu Cercel la TV și ne spune că spirtul nu e bun de nimic la coronavirus.
Golim rafturile cu vitamina C: iese Arafat și anunță triumfător că vitamina C face chiar mai rău dacă ai contractat virusul.
Acum e la modă teoria că ozonul distruge virusul. Nu avem date oficiale, celula malignă a crizei panicoase tace mâlc. Probabil că vor spune că nici ozonul nu funcționează, pentrucă știu ei mai bine, dar fără dovezi, că așa e la noi, trebuie să credem orice pe cuvânt de onoare.
Trăim cu angoasa concurenților la Master Chef, in fața celor 3 jurați care își dau savant cu părerea, fără să ne lumineze cu nimic.

Băieții ăștia deștepți care conduc campania fricii nu ne spun decât ce nu funcționează, după ce lumea se repede într-o direcție sau alta, înnebunită să găsească soluții să-si optimizeze șansele de supraviețuire.

O întrebare de bun simț pentru acești Călăreți ai Apocalipsei mediatice: băi, dar pe bune, voi primiți rapoarte din spitale ? Ce tratamente aplicați ?! Ce funcționează și ce nu ? De ce nu faceți publice informațiile vitale ?

Vă e frică că în secunda doi, românul cumpără tratamentul respectiv să și-l administreze singur în caz de Doamne ferește ?!
Păi voi ne-ați adus aici băi imbecililor. Cu șpăgile și corupția voastră, ați corupt încrederea românilor în medici, în actul medical, în capacitatea Sistemului de a oferi cetățeanului de rând un tratament adecvat și în mod egal. În plus, incompetența voastră crasă, lipsa de pregătire profesională dovedită de nenumărate ori, face ca cetățeanul-șobolan să-și asculte mai degrabă instinctul, vocea experienței strămoșești, decât minciunile voastre.
Dacă este să pun în balanță credibilitatea lui Streinu Cercel și studiul publicat de medicii din Singapore pe tema administrării vitaminei C intravenos în caz de coronavirus, pe cine credeți că voi lua în considerare ? Pe un șpăgar dedulcit la contractele cu Big Pharma, care n-a fost niciodată interesat de soluția ieftină a vitaminei C pentru că nu aducea profitul administrării de antibiotice, sau pe unii care își publică studiile cu date și cifre exacte ?!

Românii încep să se cam sature de aroganța și superioritatea cu care sunt tratați de sus, cu aer condescendent, de acești atotștiutori ai crizei medicale, care par să știe totul dar nu ne spun nimic. Iar șobolanii încolțiți, mușcă !

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer